יש את קריית שמונה, כפר סבא (שזו עדיין קבוצה עם מסורת, טביב עזב אז אין לאוהדים על מה/מי לעשות חרם) ואפילו עראבה (צחוק צחוק אבל יש לה ממוצע של כ1,000 צופים למשחק בית). אני לא חושב שיש הבדל כל כך עצום מהשנה שעברה, כמובן שאם באר שבע והפועל חיפה היו נשארות בליגה אז העניין היה הרבה יותר גדול אך גם בלעדיהן לא הייתי פוסל את הקיים.
לא פוסלים,אבל קבוצות עם עבר עשיר וקהל רב כמונו וכמו ב"ש הביאו הרבה יותר עניין לליגה הזו מבחינת צופים בערוצי הספורט ואוהדים במגרשים עצמם. איפה אוהדי הכח,איפה אוהדי ק"ש,איפה אוהדי הרצליה?
אין כמעט לאף קבוצה בליגה הזאת קהל וגם לקרית שמונה אין קהל אני לא יודע על מה אתם מדברים בכלל לקרית שמונה אין 500 אוהדים בבית רק אשקלון ירושלים (שהקהל שלה עכשיו לא בא) ועראבה שהבנתי שיש להם קהל אלה קבוצות שיכולות להביא קהל וגם כפר סבא חוץ מאלה לאף קבוצה אין אוהדים בגלל זה אין שידורים של הליגה הזאת למרות שלדעתי השנה היא תמשיך להיות מעניינת ומותחת
הקהל של הפועל ירושלים עדיין מתלבט עם להישאר עם הפועל המקומית המקורית שכרגע בלאומית,או ללכת על האופציה חסרת העסקנים שנבנתה בסגנון של ברצלונה-הפועל קטמון.
הליגה הלאומית נפגעה השנה אנושות- אין עניין סביב הליגה. הקבוצות לא מסוגלות למשוך מעל 4,000 צופים לכל שמונת המשחקים במחזור בודד. נכון לעת עתה, אף קבוצה ביום נתון (דהיינו סתם משחק ליגה) לא מסוגלת להביא מעל 1,500, כל אחת מסיבותיה. בעונה שעברה הצטיינו בכמויות הפועל ב"ש כמובן, ולאחריה הפועל חיפה ש"כיסו" על עצמן את חובת ההוכחה של שאר קבוצות הליגה שנשארו הרחק מאחור בקטע הזה. העונה אין אף קבוצה שתעשה את זה. אין "באז" תקשורתי, אין דרמה, אין מתח ולצערנו במדינת ישראל של 2009 היכן שאין רייטינג- אתה לא קיים.
כשאני חושב על זה קצת יותר לעומק, כיום משחקות בלאומית לא פחות מ-4 קבוצות ששיחקו בשלהי שנות ה-90' בליגת העל (בליגה הלאומית דאז), והן: מכבי הרצליה, הפועל כפר סבא, הפועל ירושלים והפועל אשקלון. גם עירוני קרית שמונה היא קבוצה לא רעה שהצליחה לכבד את עצמה בליגת העל עד שחזרה למקומה הטבעי באמת - הליגה הלאומית (ויסלחו לי אוהדי קרית שמונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ). אף אחת מארבעת הקבוצות הנ"ל לא מציגות כדורגל בשמיים, תקציבים די נמוכים, ובעולם הכדורגל שהשם הנוצץ ביותר הקיים בו זה "כסף" - אני גם לא רואה אותן חוזרות לליגת העל. וחבל! כי הפועל כפ"ס מביאה איתה ירוק, הפועל י-ם את האדום, הרצליה את הצהוב ואשקלון את הכחול. ארבעה מצבעי הקשת יכולים לצבוע את הליגה שלנו אבל במקום זה הם תקועים עם מרמורק ואחווה עראבה.
מה שחסר לך זה צבעים? כל הצבעים האלה קיימים בליגת העל ובכמות הרבה יותר גדולה מאשר כל אחת מהקבוצות שציינת יכולה להביא. "צבעי הקשת" האלו היום נבלעים בתוך ענן אפור של יציעים ריקים.
יש לך את אחי נצרת שהיא ירוקה. חוץ מזה,מה אתה צריך צבעי הקשת?אתה צייר?רוצה לשים גם קבוצות עם מדים סגולים חומים?זה יחודי... עזוב את הצבע החולצות,איפה הקהל?איפה הצופים?
חבל מאוד.בתור מישהו שיודע מה זה מחאות(לנו היה נגד כץ),בסופו של דבר זה פוגע בקבוצה האהובה עליכם ולא בכיס של אריאל שיימן.
נתוני קהל- מחזור משחקים מספר 4: משחקי יום שישי: מכבי ב"ש - הפועל ירושלים (0:5) "ידיעות": 100 "מעריב": 200 הפועל אשקלון - הפועל מרמורק (1:1) "ידיעות": 800 "מעריב": 500 מכבי הרצליה - בית"ר/שמשון ת"א (2:1) "ידיעות": 150 "מעריב": 150 עירוני קרית שמונה - הכח עמידר ר"ג (0:1) "ידיעות": 600 "מעריב": 600 משחקי יום שבת: בני לוד - הפועל כפ"ס (1:1) "ידיעות": 200 "מעריב": 600 הפועל ראשל"צ - מכבי עירוני בת ים (2:1) "ידיעות": 1,000 "מעריב": 1,000 סקציה נס ציונה - הפועל נצרת-עילית (1:0) "ידיעות": 300 "מעריב": 300 אחווה עראבה - עירוני רמת השרון (1:1) "ידיעות": 1,500 "מעריב": 1,500
הכמות של עראבה במשחקי הבית מאוד מרשימה אותי לטובה, אולי בגלל הפער משאר קהלי הקבוצות, אך עדיין מגיע להם כל הכבוד. בל נשכח שעראבה לא משחקת בעיר שלה, אמנם המרחק בינה לבין סכנין הוא כולה כארבעה קילומטרים, אך עדיין יפה שהם מגיעים במספרים יחסית מכובדים במונחים של ליגה לאומית. חבל לי על האוהדים של ראשל"צ, גם מביאים כמות מכובדת בהתחשב ביכולת הלא משביעה רצון, בלשון המעטה, של הקבוצה מעיר היין.
איזה הבדלים ... לגבי המשחק בוסרמיל, אין מצב שמעריב צודקים, 200 בטוח לא היו שם. פורסם לוח המשחקים למחזור הבא. אחרי שחשבתי שאולי בגלל שהמחזור הזה שוחק כולו בשישבת משהו השתנה, לבסוף הסתבר שזה רק בגלל כיפור, כי גם במחזור מס' 5 נקבל 3 משחקים בשישי ב15:00, 2 משחקים בשבת ב17:00 ו3 משחקים נוספים ביום שני בשעות שונות ומשונות (15:00, 17:00, 18:00)
אני באמת לא מבין איך יכולים להיות כאלה הבדלים בכמויות המפורסמות. אני יכול להבין הבדלים של 500 או אפילו אלף אם מדובר במשחק מרכזי שמגיעים אליו יותר מ10000 צופים, אבל איך יכול להיות שעיתון אחד מפרסם שהיו 200 אוהדים ובעיתון אחר מפורסם 600, זה פשוט לא הגיוני.