האמת שאני לא ממש עוקב אחרי הכדורגל בארץ ועוד פחות מזה בליגות המשנה אבל הייתי שמח לדעת כמה קבוצות עולות השנה לליגת העל (הבנתי נכון ששוב פעם מרחיבים אותה ל-16 קבוצות?) מי כבר עלתה ולמי יש עדיין סיכוי לעלות?
5 קבוצות עולות אוטומטית לליגת העל, כאשר הקבוצה השישית תאבק על המקום האחרון במשחק אחד ומכריע עם הקבוצה שתסיים במקום ה-11 בליגת העל. 4 הקבוצות שכבר עלו - הפועל חיפה, הפועל באר שבע, הפועל רמת גן והפועל עכו. הפועל רעננה בדרך לשם, והקבוצה שככל הנראה תסיים במקום השישי היא מכבי אחי נצרת.
חמישה עולות לליגת העל כאשר מקום שישי תהיה במבחנים מול מקום 11 בליגת העל (בליגת העל יש יורדת אחת העונה). הקבוצות שלמעשה הבטיחו את עלייתן: הפועל חיפה, הפועל ב"ש, הפועל עכו והפועל רמת גן. רעננה יכולה להבטיח את עלייתה היום כאשר תארח את בני לוד, שנאבקת על ההישארות בליגה. מי שאיכשהו מהווה איום על רעננה היא אחי נצרת במקום השישי, ניצחון או תיקו של רעננה הערב והפסד של נצרת ורעננה מבטיחה סופית את עלייתה. נב. עידן הקדמת אותי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
תודה על התשובות. אז בעצם יכול להיות מצב שבו אם נצרת מנצחת במבחנים את המקום ה-10 בליגת העל אז חצי מהליגה הלאומית עולה לליגת העל...מנפלאות הכדורגל הישראלי.
בנוגע לרעננה ולאוהד כאן, אני לא יודע כמה אתם באמת מביאים או לא מביאים למשחק בית, אבל ממה שראיתי היום בטלויזיה, השחקנים חגגו מול יציע ריק ובערך 200 אנשים שהתקבצו למטה ליד הגדר... עכשיו מילא לא להביא אלפים למשחק ליגה, אבל למשחקי עלייה קבוצות אחרות הביאו הרבה יותר קהל בכל מקרה, אל תסמוך יותר מדי על גודלה של העיר (שהיא לא ממש מהגדולות בישראל), זה לא ממש עזר לקבוצות אחרות מערים גדולות יותר כמו ראשל"צ, הרצליה, כפ"ס או ר"ג...במיוחד גם שאתם לא צפויים לארח בעיר בשנה הבאה ותאלצו לנדוד לאחת מהשכנות אולי עם שיווק אגרסיבי ומחירי כרטיסים נמוכים, בתוספת להצלחה יחסית (השארות בליגת העל), אחרי כמה שנים תצליחו לבנות בסיס אוהדים. לאשדוד, אגב, שמרוחקת מהמרכז יותר מרעננה, זה עדיין לא כ"כ הצליח למרות מחירי כרטיסים מצחיקים לאורך שנים אני באופן אישי מאחל רק הצלחה, והלוואי ותצליחו לבנות בסיס אוהדים סביר תוך זמן קצר
סבבה, תודה אחי - אני מאמין שיהיה בסדר... בכל מקרה - בדרך כלל אני מרחיב אחרי משחקים, אבל הפעם רק רציתי להגיד תודה לכולם ואחרי 5 שנים שאני פעיל באופן שוטף בדיון "הליגה לאומית", הגיע הזמן להפרד. שנה הבאה כבר יהיה לנו דיון מיוחד בשם "הפועל רעננה"... אבוא לבקר! שבת שלום ואללה רעננה!!!!!!!!
הפועל ר"ג: קובי חסן, מור גולן, רפי כהן, וויליהאם סוארז וקובי מוסא ממשיכים לעונה נוספת: הירוויה קובאצ'ביץ', עומר בוקסנבוים וגולן חרמון סגרו.
עם סגל כזה? ,אפשר לחשוב. קובי חסן,מור גולן וקובי מוסא כבר שיחקו בליגת העל ולא היו כזה להיט, רפי כהן הרבה מעבר לשיא(הוא אולי שוער טוב לליגה השנייה אבל לא לראשונה), לגבי סוארז אין לי מושג. גם קובאצ'ביץ',חרמון ובוקסה(עונה אחת טובה בהרצליה, כבר שנתיים הוא לא פוגע) הם לא בדיוק שחקנים מובילים שיכולים לסחוב את הפועל רמת גן למרכז טבלה. חכה ותראה, אין כאן שום דבר מיוחד.
דווקא לקבוצה הזו אני הכי הכי פחות דואג מבין כל חמש העולות מהלאומית ... אתה לא יכול לחרוץ גורלם של שחקנים כאלה ואחרים רק כי הם לא סיפקו את הסחורה בקבוצה X או בקבוצה Y, כמה שזה קלישאתי אך יש שחקנים, טובים ככל שיהיו, שלא מתאימים לקבוצה מסוימת, שלא מצליחים להתחבר לכימיה הקבוצתית. הכל ספקולציות והימורים כמובן, אין לדעת איך תהיה העונה הבאה, בשנים האחרונות מקום 8-12 נחשב לתחתית, החל מעונה הבאה זה יהיה אמצע טבלה (טוב תלוי בהפרש הנקודות, חצי ליגה יכולה להתמודד על ההישארות), הגיע הזמן שתהיה בטן קצת יותר רצינית לליגה, בלי קשר לרמה.
אני ממש לא חורץ את הגורל שלהם. בסך הכל הגבתי לתגובה הקודמת שלך, השחקנים האלה הם לא שחקנים שעל פי הם אתה יכול לשים את הפועל רמת גן במקום 8-10, זה לא שיצחקי או ברוכיאן הגיעו למכתש. זה הכל.
אני מסכים עם עמית, במידה והשלושה האלו היו חותמים כשהקבוצה בלאומית אלו היו ההחתמות החמות של הקיץ, אבל לליגת העל הם בינוניים ולא יותר. יש עוד מקום להתחזק.