תאכלס...שנה הבאה הקבוצה ה"גדולה" היחידה שתהיה בלאומית שנה הבאה היא הפועל כפ"ס, זאת הזדמנות ענקית לקבוצות החדשות מהארצית ומליגה א' לעשות עוד צעד לליגת העל. כמה עולות יהיו מהלאומית שנה הבאה? 2 או 3?
הזדמנות, בלבד. לדעתי עד שהלאומית החדשה תתאזן, נראה יחסי כוחות ברורים. צמרת עם 5-6 קבוצות דומיננטיות שילחמו על העלייה והן בדרך כלל יהיו הקבוצות הגדולות- במקרה שלנו הרצליה, הפועל ירושלים, קריית שמונה, אשקלון, אח"י נצרת והרצליה (סתם דוגמא). שאר הקבוצות ילחמו ברובן על מקומן בליגה. אם הזמן הליגה הזאת תתייצב ותתרגם את הלחץ והקרבה שראינו בלאומית בשנים האחרונות ל16 קבוצות אבל זה תהליך שלוקח זמן.
גם לפני העונה הזו הייתי משוכנע שעם הנוער אנחנו יכולים לעלות, והופ אנחנו עדיין בסכנת ירידה ממשית. עזוב את זה שגם שמות של שחקנים בכירים בליגה השנייה יעלמו ולא ירצו להגיע לכאן מהסיבה שליגת העל תמנה 16 קבוצות ומהסיבה הזאת הליגה הלאומית תאבד הרבה מאוד מהערך שלה.
לא מסכים איתך. הרבה שחקנים שמשחקים היום בליגה הלאומית מקבלים צ'אנס אדיר לשחק בליגת העל, ולדעתי לא תהיה להם בעיה להיכנס לקבוצות כמו עכו, הפועל ר"ג או רעננה. לי נראה הגיוני שרוב הכוכבים של הליגה הלאומית יהיו בליגת העל בשנה הבאה ויחסי הכוחות בליגה הלאומית יהיו שווים יותר, ואני בכלל לא בטוח שאחי נצרת לדוגמא תהיה טובה בהרבה מקבוצות כמו בית"ר/שמשון או הפועל מרמורק.
ברור לחלוטין שהרמה של הליגה תפגע בגלל המעבר של אותם שחקנים מוכשרים ושחקנים צעירים מושאלים לקבוצות תחתית ליגת העל. אבל מצד שני שימו לב שלא רק הקבוצות הגדולות יפגעו, אלא כל הליגה תיפגע. במצב הנוכחי לא מעט שחקנים איכותיים מושאלים דווקא לקבוצות התחתית בלאומית ולא בהכרח לגדולות, בסופו של דבר אותן קבוצות תחתית יפגעו והזרים יתפסו מקום הרבה יותר מרכזי בליגה הזאת- ופה המשחק לטובת הגדולות בעלות המשאבים. אני מסכים שיחסי הכוחות לא בהכרח יהיו קיצוניים, אבל בכל זאת לפחות בעונה הבאה עלול להיות מצב שהקבוצות עם הטיפה יותר משאבים יוכלו להעמיד קבוצות טובות יותר עקב יכולת עמידה מסויימת בהבאת שחקנים צעירים, סכומי השאלה שיהיו גבוהים מאשר היום וכמובן יכולת בהבאת שחקנים זרים טובה יותר מאשר קבוצות תחתית בלאומית, שבעונה הבאה יהיו "עניות" יותר מאשר קבוצות תחתית בלאומית היום. בכל זאת.. קשה לי לראות קבוצות כמו מרמורק או עראבה (עם כל הכבוד) בתקציב של מיליון וחצי ש"ח מסוגלות להביא שחקנים ברמה שתוכל להביא קריית שמונה או הרצליה שהן קבוצות עם יכולת תקציבית גדולה לפחות פי 2-3 מהן.
אני דווקא די אופטימי, רוב השחקנים שיהיו בליגה בעונה הבאה הם שחקני ליגה ארצית העונה, עצם החשיפה שהם יקבלו תדרוש מהם להפיק מעצמם הרבה יותר וכך היכולת תהיה בהתאם. אם אכן קריית שמונה תרד ליגה מעניין מה יהיה גורלה, מכיוון שבמכבי ת"א מחפשים שותף לשניידר בכל הנוגע להזרמת כספים לקבוצה, הבן אדם הראשון שעולה לי לראש הוא איזי שירצקי, היה ושירצקי יעזוב את קריית שמונה אני לא רואה את הקבוצה מצליחה לשרוד, אך הכל ספקולציות והנחות ...
גם התקציב של מכבי הרצליה לעונה הבאה לא ממש ברור מהסיבה שעתידו של אריאל שיימן בקבוצה גם לא ברור, המון שמועות על עזיבתו לאחר סיום העונה הנוכחית.
תומר חמד נראה כאופציה הכי ריאלית, אולי גם ברוך דגו שלא מוצא את עצמו באשדוד. ברק בדש סגור באשדוד, אני מאמין וגם מקווה שחיפה תבנה על זגורי לעונה הבאה, כנ"ל לגבי גדיר.
יש עוד שחקן מצויין מבית"ר שנמצא במו"מ איתנו, את שמו אני כבר לא יפרסם כדי לא לגרום בעיות. לגבי ברק בדש, אם אשדוד תביא חלוץ זר(תמוז ובן שושן על הכוונת שם) אז בדש כנראה יהיה בעכו, ולא שאני מתלהב מזה יותר מדי למרות עונה טובה שלו. בן בנימין יפתח את החוזה שלו ויחתום ל-5 שנים. תקציב הקבוצה יהיה 14 מליון שקלים. בעכו גם רוצים ללכת על 5 זרים בעונה הבאה, כאשר עבדול עזיז ישוחרר, אדק בספק וגרזיצ'יץ' כנראה ימשיך.
2 העולות מליגה א', עראבה ומכבי ב"ש מעוניינות באלן מסודי, הבנתי שעראבה הציעו לו הצעה גבוהה יחסית. השחקן הזה שיחק פעם במכבי חיפה....
שיחק גם במכבי ת"א ומכבי נתניה, כיום בהרצליה. מה התקציב של עראבה? הבנתי גם שהם הציעו סכום כסף לא רע על חמודי כיאל, חלוץ הפועל חיפה, לא יודע כמה בדיוק במספרים אך היה כתוב באינטרנט. לא מאמין שמסודי ישחק באחת מהקבוצות הללו, יש שמועות האומרות שהוא ישוב למכבי ת"א בעונה הבאה, אין לדעת.