הליגה הלאומית 08\09: חיפה,ב"ש, עכו, ר"ג ורעננה עלו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה, ‏9/7/08.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מכה קשה להפועל עכו: רועי דיין גמר את העונה

החלוץ, רועי דיין, גמר את העונה אחרי שקרע את הרצועה הצולבת.
    דיין נפגע במשחק הליגה האחרון מול הפועל באר שבע בשישי.
    דיין היה בכושר מצוין מהרגע שהגיע לעכו והיה בין הגורמים לדהירה בצמרת בשבועות האחרונים.
    עכו תיאלץ להסתדר בלעדיו עד תום העונה ומי שיקבלו את הקרדיט בהתקפה יהיו החלוצים שלומי אדרי ועומר עבדול עזיז.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

חברת 'וייצמן יער' החלה לחקור את המשחק בין הפועל חיפה לבני
    לוד שהתקיים ביום שני במסגרת המחזור ה-21 של הליגה הלאומית.
    החשד: בלם חיפה, סבטי ליפניה, קיבל לכאורה סכום כסף ובתמורה לא התאמץ במשחק.

וייצמן יער תזמן לחקירה בימים הקרובים את הבלם וגם את מאמן חיפה, שלומי דורה,
    שזומן גם בגלל דבריו לערוץ הספורט בתום המשחק:"הניצחון הזה הרבה מעבר לכדורגל".

אבו סובחי לא אהב את העניין ואמר:
    "הפועל חיפה לא ניצחה משחק בית אחד לאורך כל הסיבוב השני, אז למה דווקא כשבני לוד
    מנצחים אותה יש חשדות כאלה? למה כשהם הפסידו לרמה"ש לא היתה חקירה? תנו לנו להנות מהניצחון".

3. קטלוני Member

שטויות.הוא היה מהטובים במשחק.

4. Gnus Avenue Member

ראיתי בכלל את המשחק? את שתי הגולים היו באשמתו הבילעדית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/3/09
  5. הפועל_23 Member

שטויות במיץ עגבניות, שלומי דורה שאמר "יש פה דברים מעבר לכדורגל" הוא בכלל התייחס לריב שלו עם אבו סובחי על רקע דברים שנאמרו בשנה שעברה.
    אי הבנה אחת גדולה

6. קטלוני Member

אני הייתי במשחק אז ראיתי הכל.בגול הראשון היה בלבול בהגנה שהתחילה מטעות של אייל טרטצקי.
    בשער השני לא ראיתי על מי הוא שמר כי הייתי בשער 5 וקשה לראות משם את כל המהלכים.

7. ENGLAND Member

הישג ענק להפועל ר"ג היום בבג"ץ
    הישג ענק להפועל ר"ג היום בבג"ץ, לאחר שכבוד השופט אדמונד לוי החליט להעלות לדיון בפני הרכב של שלושה שופטים את העתירה של הקבוצה בנושא המכתש. החלטה זו של בג"ץ עומדת בניגוד מוחלט לבקשת חב' עמלנו, רשות הפיתוח, קק"ל, ויורוקום נדל"ן, שהתנגדו בתוקף לעצם קיום הדיון, וביקשו לדחות על הסף את עתירת המועדון.

מה שנובע מן ההחלטה היא שבדיון בבג"צ ההחלטה שתיפול היא תהיה ההחלטה האחרונה , אם המכתש יהפוך לבתי מגורים או ימשיך להתקיים כמגרש כדורגל.

נערך לאחרונה ב: ‏12/3/09
  8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

די זה כבר נמאס , גם במשחק הליגה הקרוב הפועל ב"ש תשודר במשחק ביתי מול רעננה.

יש עכו-ר"ג , חיפה-אחי נצרת משחקים יותר מענינים , נמאס כבר שנשדרים אותנוו

9. Ariel Member

אני חושב שיהיה שידור כפול- חיפה נצרת בספורט 5 וב"ש בלייב.
    באמת נמאס הקטע הזה (למרות שנחמד לשחק בחוץ מדי פעם בימי שישי) . עוד 10 משחקים למנאייק.

10. kfiros Member

באמת הישג גדול להפועל רמת גן. עצם זה שהם התפקחו לפני 3-4 שנים והחליטו לחזור לשחק באיצטדיון הזה, זה מה שהציל אותו כי אחרת אני בטוח שהבנייה של גורדי השחקים כבר היתה בעיצומה.
    בכל מקרה אני מקווה מאוד בשביל קברניטי הפועל רמת גן שיתחילו לחשוב איך הם מכשירים את המכתש לליגת העל אחרי שתתקבל ההחלטה הסופית לקביעת יעוד הקרקע לספורט. במצב הנוכחי אני לא רואה את המגרש הזה קולט קבוצות עמוסות קהל כמו מכבי תל אביב ובית"ר ירושלים (או כל קבוצה אחרת שיכולה להביא למשחק חוץ למעלה מ2,000 אוהדים).
    אני לא פוסל סיטואציה שהוא כן יאושר, אבל די ברור שבכל משחק נגד קבוצה גדולה הם יאלצו לנדוד לוינטר או לאיצטדיון הלאומי.

נ.ב
    דיון הליגה הלאומית 29 עמודים. דיון הליגה הארצית 79 עמודים. מקווה ליותר "אקשן דיוני" שנה הבאה..

11. Ariel Member

אני מודה שבהתחלה הייתי נגד קיומו של המכתש, בעיקר בגלל שאלו שנלחמים על הישארותו הם תתי רמה (ראשי הפועל ר"ג ושחקניה). אך אחרי 2 ביקורים העונה בהם נהניתי מאוד - לא נותר לי אלא לקוות שאם נצטרך שוב בעתיד להתארח אצל הפועל ר"ג- אז שיהיה שם (בתנאי שזה יהיה בליגת העל כמובן). כל הדיבורים על "מגרש קטן ולא ראוי" זו חארטה אחת גדולה. מזכיר לי את הדיבורים על המגרש בשכונת התקווה (לטעמי מדובר באחד המגרשים הטובים בארצנו). נכון, המכתש זה לא אולד טראפוד ואפילו לא הקופסא ויש בעיה ענקית לאלו שמגיעים עם רכבים, גם לא שיא הנוחות לעלות את העלייה, לשבת מול השמש ולחטוף כדורים בחימום. אך אלו מהדברים הקטנים שזוכרים כחוויות בסוף (למרות שמה שאני אזכור זה טראומות מהשער של חסן בדקה ה-94 ושער חוקי שנפסל בטענת נבדל בדקה ה-90).
    על כל פנים, קשה לי להאמין שיאשרו את המכתש לליגת העל. יצטרכו כל כך הרבה דברים לשנות ולשפר כך שגם אם יאושר זה וודאי לא יהיה בעונה הקרובה.
    מעבר לזאת מגיעות למועדון הפועל ר"ג תשבוחות על הרצון והמלחמה לשמר את נתח העבר הזה. מלבד היא ואוסישקין, שום קבוצה לא ניסתה להגן על המתקן הישן שלה (מצד שני, כשמציעים לך מתקן חדיש ומודרני במקום די קשה לסרב).
    המכתש חייב להישאר ולשרת את המועדון גם לשנים הקרובות.

נ"ב
    בקשר להשגה שלך על ההבדלים הגדולים בנפח בדיונים- חשוב לציין שבכל מחזור משחקים בליגה הלאומית נפתח דיון בנפרד- לעומת הליגה הארצית בה מעורבבים כל מחזורי הליגה, גביע הטוטו וההעברות בנושא אחד.

12. הפועל_23 Member

האמת שהשנה אירחנו את מכבי חיפה לעיני 3500 צופים ולפני שנתיים 4000 צופים, והאמת שהכל עבר חלק, השנה אפילו בקושי היו תורים בכניסות הרבות שנפתחו! היה ארגון מופתי של המשטרה בכל האזור שהוכיח שאם הם רק רוצים אפשר לארח כל קבוצה במכתש.

לאריאל,תודה על המחמאות למכתש. אם יאשרו אותו לשנה הבאה אז לא יהיה לך שמש בעיניים כי המשחקים יהיו בערב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

דרך אגב אני טס לטיול בחו"ל השבוע לכמה חודשים,אז אני אראה רק משחקים שישודרו בספורט 5 (אוי ואבוי אם לא ישדרו את משחק העלייה שלנו),אני מקווה לרשום פה לפעמים . להתראות לכולם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמונה. גאווה. נשמה. (לא מה שחשבתם)
    טורו של דודו עזריה:
    דקה 88 בסאן ממס , אתלטיק בילבאו ניגפת 5-2 בפני היריבה הכי שנואה על יושבי האצטדין וזו מייצגת את כל מה שהבאסקים מתעבים.
    את השלטון של פרנקו שרצח ורמס אותם, את השנים בהם אסור היה לדבר בבאסקית , את העושר של מדריד והממשלה שמצילה אותה מצרות לא פעם...
    ועכשיו, אחרי שכבר חזרו מ 2-0 ל 2-2 ממש סמוך למחצית הם שוב יפסידו, בפעם החמישית ברציפות בבית לשנואת נפשם.
    אבל זה לא מה שישתיק אותם, יגרום להם להתכוף או להרגיש מושפלים, אצטדיון שלם, מפוצץ באנשים מאוכזבים יודע שהשחקנים שלו נתנו הכל בשביל האוסקודי (הכינוי של באסקים), יודע שהשחקנים שלו נלחמו בשביל הסמל ו"העדה" ואצטדיון שלם מעודד בטירוף , מנופף בצעיפים ובדגלי האדום לבן של אתלטי ובדגלים הירוקים של הבאסקים ואתה לא יכול שלא להתרגש.

בילבאו היא קבוצה אנלוגית בעולם דיגיטלי, האחרונה מבין קבוצות הלידה הראשונה שנתנה את המקום בחולצה שלה לספונסר , מועדון שרואה ביעוד שלו הרבה יותר משאיפה להישגיות , מדובר במועדון של הקהילה, עבר הקהילה, כזה שרק באסקים ישחקו בו.
    לא זרים, לא ספרדים קסטלינאנים,קטלונים או מחבלים אחרים, רק באסקים.
    והקהילתיות הזו שמעורבבת גם בלאומיות (או שאולי נגיד לאומנות) היא שהופכת את בילבאו למועדון עם כזו תשוקה. מועדון כ"כ מחובר לקהילה, כ"כ מרגש.
    מרגש בלי טיפת ציניות.

נכון, אפילו בעיני ה"רק באסקים" נראה כמו הצמדות מוגזמת ומצד שני מאוד יתכן שאם לא היו נצמדים לרעיון הזה לא היו שם באסקים בכלל, אולי איזה אחד שניים, כמו כל מועדון "נורמאלי" בספרד או בעולם.
    אבל אי אפשר לנתק בין התשוקה המולפאה כ"כ לבין השחקנים המקומייןם, שחקנים כמו אצ'בריה שמשחק בחינם העונה, חינם לגמרי, בעונה האחרונה שלו בקריירה על מנת להעניק למועדון היחיד בו שיחק כבוגר את מה שהמועדון העניק לו.

אנחנו רחוקים מזה, גם במחלקת הנוער ובעיקר באמונה שלנו בעצמנו, בקרב חלקים מאיתנו יש משהו שאי אפשר שלא להגדיר כשינאת באר שבעים, שמונה שחקני רכש לא יפגעו ביחד עם עוד 3 מקומיים? הבעיה היא כמובן במקומיים.
    חוסר אמונה עצמית, מנטליות של כאלו שאולפו להאמין שהם שווים פחות, שעלינו לקבל 10 שחקני רכש בצורה הגיונית, להפסיק להאמין שהתקומה היחידה של המועדון הוא כשהוא יהייה מחובר באמת לקהילה, עם שחקנים שהם חלק מהקהילה, כאלו שמלבד התלוש בסוף החודש משחקים בשביל הקהילה.

כשזה קרה בעבר הצלחנו איכשהו להעמיד כמה קבוצות בכלל לא גרועות, בעיקר כאלו שהיו מחוברות מאוד לקהל, 9 באר שבעים סיימו את המשחק ההוא מול מכבי ת"א, זה שהסתיים במספרת ההיא.
    מי ישכח את זה? מי ישכח את הגאווה על כך שמה שניצח לא היה הכסף אלא הנשמה והגאווה ?
    כשזה קרה בעבר הקהל (כחלק מתהליך, לא סתם ככה) עודד ושר גם אחרי הפסדים.

בשנה האחרונה התפוצצו כמה וכמה בלונים, השוק החופשי ,הגידמקיזם והקפיטליזם החזירי , יש לי תחושה שגם העדר הקשר בין שחקנים למועדונים הוא אחד מהם.
    כשזה יקרה אולי בילבאו תחזור להיות קבוצת מרכז טבלה -צמרת, כשבאר שבע תתחבר לקהילה ולנגב היא תחזור לעצמה.

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

ספורט5:

ארבעה שחקני הפועל ב"ש: אופיר חיים, זיו כבדה, פדלון ואורן ניסים, היו מעורבים בתאונת דרכים
    בחזרה מהאימון המסכם לקראת הפועל רעננה ואושפזו בבית החולים סורוקה בבאר שבע לצורך ביצוע בדיקות, בטרם שוחררו לדרכם.

הארבעה עצרו לארוחת צהריים במסעדה וכשיצאו ממנה עם הרכב בו נהג פדלון רכב אחר סטה בפתאומיות שמאלה,
    הנהג הסיט את ההגה שמאלה והם פגעו במעקה בטיחות ובגדר של בית ספר סמוך.
    הרכב נהרס כתוצאה מהפגיעה והשחקנים ניצלו תודות לכריות האוויר שנפתחו במכונית.

15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

הלם בבאר שבע , משחק הליגה הקרוב של הקבוצה בעילוט מול אחי נצרת לא ישודר !!!
    המשחק יתקיים ביום שני 6.4 בשעה 18:30 , המשחק שישודר ככל הנראה יהיה בין רעננה לעכו.