הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by de Middenweg, Aug 8, 2015.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז, ההחתמה המטומטמת של הייטינחה רק מוסיפה חטא על פשע של ניהול אייאקס. לא רק שחסר לנו איזה שני שחקנים ותיקים בשביל האיזון בקבוצה, השחקן שאמור לתת ניסיון לחבר'ה הוא מעין cheerleader שלא מקבל אפילו שניית משחק. אני עוד זוכר היטב שדה בור רצה יותר ניסיון בסוף העונה האחרונה...

בכלל, אחרי הביזיונות בנבחרת אנחנו רואים למה הושפלנו מול איסלנד וטורקיה. במקום שאתמול שחקני אייאקס יטרפו את הדשא החבר'ה רק מתעוררים מתי שאנחנו בפיגור 2-0. זה לא רק המשחק המסורבל והאיטי (בטח בחצי הראשון) זה גם חוסר הרצון לעלות לדשא מהדקה הראשונה ולטרוף את היריבה שנמצאת בבעיות קשות.

בסה"כ הליגה פתוחה לגמרי הרבה בגלל שבאייאקס פשוט מסרבים לקרוא את הכתובת שכולנו רואים על הקיר. התסכול אצלי גדול, אבל כרגע אין הרבה מה לעשות. הכדורגל ההולנדי ימשיך גם ככה בדעיכה הגדולה שלו...רק תראו את הליצנים שקוראים לעצמם שופטים...מי רוצה להמר שהיום פיינורד תקבל שוב פנדל...?

2. c_web Member

ניצחון ראשון העונה ל AZ אחרי 5 מחזורים, הגיע הזמן שזה יקרה נגד הקבוצה החלשה בליגה.
    ברזנאצ'יץ' המגן השמאלי החדש כבש במשחק הבכורה שלו, ואני גם מתרשם לטובה מאלירזה האיראני. אם נייצב את ההגנה המפוחדת שלנו דברים טובים יכולים לקרות.
    כבר בחמישי אנחנו מגיעים לבלגרד למשחק סופר קשה.

חג שמח !

3. AFCA Member

כל הכבוד לPSV שמראה מנטליות לא טיפוסית לקבוצות ההולנדיות באירופה, מתאוששת ממבצע אישי יפה של ממפיס ומנצחת 2-1 עם הרבה לחימה. לדעתי דווקא הרבה שחקנים הציגו רמה נמוכה יותר מהרמה הרגילה שלהם, בעיקר במחצית הראשונה ובעיקר שחקני ההתקפה, אבל מרכז ההגנה ובראנט נתנו משחק כמעט מושלם (ברומה עם הטעות בגול וההחלקה מול סמולינג, עלה למחצית השנייה כמו חיה) וגם אריאס הרשים. בצד השני התרשמתי מהיכולת של דה יונג לזכות בכדורים מול סמולינג ולעשות לינק-אפ פליי לא רע, שחקני הכנף היו לא משהו במחצית הראשונה והשתפרו קצת בשנייה, פרופר היה על תקן נעלם וגם גוארדדו אכזב למרות שאני אוהב את המשחק שלו עם הרבה אנרגיות. הנדריקס הרשים, משחק בקור רוח ומבין את המשחק יפה.

בלי קשר לזה שאני בעד ההולנדיות באירופה השנה לכולנו יש צו 8 והעונה מתחילה לא רע, בוא נראה מה הקבוצות עושות באירופית.

4. Ajacied Member

שאפו לפסוו. באמת שהם הציגו משחק הגנה וחוסן מנטלי שלא מאפיינים קבוצות הולנדיות בשנים האחרונות. טוב נו, בניגוד לאייאקס יש להם כמה שחקנים מנוסים בהרכב כמו גוארדדו ומורנו.
    כמו שהחזקתי להם אצבעות היום שינצחו את יונייטד, ככה אני מחזיק אצבעות שיפלו כבר במשחק הליגה הקרוב מול הרקלס.

Last edited: Sep 16, 2015
  5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אין פה עניין של אהדה לקבוצה כזאת או אחרת בכל הנוגע להולנדיות באירופה במצבנו. זה מגוחך. כולנו מאחורי כל קבוצה הולנדית השנה נוכח המצב הגבולי שלנו. נגיד ואני אוהד אייאקס ואני רוצה שפ.ס.וו תפסיד. כישלון של פ.ס.וו השנה -> עוד נקודות יורדות -> שוויץ עוקפת אותנו ולוקחת את הנציגה האוטומטית לאלופות -> שאייאקס זוכה באליפות, היא לא הולכת ישר לצ'מפיונס אלה למוקדמות.

בקיצור, כולנו עם כל נציגה - ובראבו ענק לפ.ס.וו.

Member associations - UEFA rankings - Country coefficients – UEFA.com
    רק תשימו לב כמה אנחנו חייבים את השנה הזאת. בסוף השנה עונת 11/12 שבה צברנו 13.6 נק' נמחקת (הטורקים עם 5.1 והשווצרים עם 6) מה שיגרור מצב שכבר ב17/18 לא תהיה לנו נציגה אוטמטית בבתים.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שאנחנו צריכים את הנק' באירופה ובקטע הזה הניצחון הזה מאד חשוב לכולנו, אבל שני דברים מאד מציקים לי. הראשון, היונייטד אינם ברצלונה או ריאל, אפילו לא הסיטי. ברצינות, נורא נחמד לשים את פ.ס.וו בדרג הראשון ואותנו תמיד בשלישי. המזל של שינוי שיטת ההגרלה שיחק לטובה עם החבר'ה מאיינדהובן. השני, סביר להניח שזה לא יקרה, אבל אם ראשי אייאקס רואים מה ההשפעה של ניסיון בקבוצה אולי המטומטמים לא ישלחו חבורה של ילדים למשחקים באירופה. מיותר לציין שפ.ס.וו נתנה לעצמה יתרון יפה להמשך שלב הבתים. העפלה לסיבוב הנוק אאוט הוא כרגע ריאלי. הדבר תתן לפ.ס.וו עוד כסף וכשרואים את הניהול המגוחך באמסטרדם אני חושב שעדיף היום להיות אוהד של פ.ס.וו.

מה שכן, הבנתי שגווארדאדו גם נפצע אתמול. אולי זה טוב ליהודים...

7. Ajacied Member

לדעתי דווקא פסוו קיבלה בית יותר קשה ממה שאייאקס קיבלה בשנים האחרונות. כי בעצם יש שלוש קבוצות עדיפות על פניה. אייאקס כל הזמן היתה השלישית בטיבה (ביחד עם קבוצות כמו אפואל, זגרב, סלטיק).
    לקבל את וולפסבורג מהדרג הרביעי זה מאוד אכזרי.

8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

לא לשכוח שגם קיבלנו עונה אחת את מילאן מהדרג השני בעונה הגרועה ביותר שלה שסיימה מקום 13 או משהו כזה. 1-1 בארינה ו0-0- בסן סירו במשחק האחרון עם אדום למילאנזים במחצית הראשונה. ניצחון באחד מהם היה מעלה אותנו על חשבונם.

בשאר קיבלנו הגרלות אכזריות אבל פ.ס.וו כמו שדימה רשם קיבלה את הדרג ה-4 החזק ביותר.

de Middenweg likes this.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דימה, בוא נראה את הבתים שלנו בארבעת העונות ששיחקנו בליגת ה'עשירות':
    2011/12
    ריאל מדריד, ליון, אייאקס, דינמו זאגרב
    (לא סיימנו במקום השני כנראה בגלל מכירת משחק של זאגרב.)

2012/13
    ריאל מדריד, דורטמונד, אייאקס, מנצ'סטר סיטי

2013/14
    ברצלונה, מילאן, אייאקס, סלטיק

2014/15
    ברצלונה, פ.ס.ז', אייאקס, אפועל ניקוסיה

חוץ מהבית הראשון פ.ס.וו בחיים לא היתה עושה יותר נק'. החברים שלנו מאיינדהובן נהנו העונה מהמזל בגלל שינוי השיטה. שוב, יש לי טענות קשות ביותר למה שקורה במסדרונות הניהול של הארינה, אבל אם היה לנו בשנים האחרונות בית שכזו אולי גם היינו יכולים להנות טיפה...בכל מקרה אולי ההנהלה של אייאקס תבין עכשיו שמאד כדאי לנו להיות העונה אלופים...

10. Ajacied Member

חוץ מהבית שהיה לנו ב 12/13 לדעתי הבית של פסוו הוא הקשה ביותר. כי כפי שאמרתי, היא הרביעית בטיבה בו. כשמסתכלים על הבתים של אייאקס אז אומרים: המקום השלישי צריך להיות שלנו. אצל פסוו זה לא המצב בגלל שקיבלה את וולפסבורג מהדרג הרביעי.
    אני גם לא רואה כזה יתרון בהגרלה החדשה. אולי לא נקבל את אלופת אנגליה או ספרד אבל זה מוסיף יותר קבוצות איכותיות לדרג השני והשלישי. (חוץ מזה אני לא יודע אם אלופת הולנד תישאר בעונה הבאה בדרג הראשון).
    עכשיו זה נראה שאולי וואלה פסוו הרויחה משינוי ההגרלה כי היא ניצחה אתמול, אבל זה יכול להטעות.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

2-2 בסיום בארינה וזה לדעתי הרבה בזכות כרטיס אדום של מגן סלטיק. בסה"כ הסקוטים קבוצה חלשה, פשוט מדהים איך ספגנו כאלה שערים מטומטמים. אייאקס פשוט מסרבת ללמוד מהכשלונות של השנים האחרונות. אם היה לנו את הקטור מורנו אולי המצב היה יותר טוב. פלטמן ורידוולד מאחור זו בעיה של ממש, בטח באירופה. טטה ודייקס עוד היו בסדר, אבל גם הקישור היה מתחת לכל ביקורת. גם מהניסיונות הפאטתים של דה בור עם החלוצים נשבר לי הזין. מיליק אחלה חלוץ, אבל מצפים ממנו לדברים שהוא לא יודע. אם תתן לו כדור טוב ברחבה הוא יידע מה לעשות עם זה. פישר למרות השער נשאר שחקן אמוצינאלי ולחלוטין לא בכושר. השער שלו יפה מאד, אבל הוא איבד היום כדורים בכמויות אדירות.

ההפסד של פנרבחצ'ה בבית כאילו טוב לנו, אבל כמו שאנחנו נראינו אייאקס לא תעבור את הבית הזה בשלום. לא אהיה מופתע אם נסיים אחרונים.

במשחק אחר. כרונינגן קיבלה בראש 3-0 בבית. עכשיו לקוות ש-AZ תעשה משהו חיובי. בסה"כ ערב מאד שחור הערב לכל הכדורגל ההולנדי.

12. c_web Member

ראיתי רק את החצי שעה האחרונה של אייאקס. לא התרשמתי במיוחד, האדום כן גרם לכך שסלטיק הלכו ממש אחורה וזה הביא לשיוויון. לא היה רחוק גם המהפך, במקום לחגוג את ה 2-2 חצי דקה היו צריכים למהר ולטרוף את סלטיק שרק חיכו לשריקה.

בנתיים AZ בפיגור 1-2 במחצית. שוב מקבלים גול מכדור קרן ושוב נראים רע. כל הבית הזה מודה לאל על זה שהם קיבלו בדרג 2 קבוצה כמו AZ. כבשנו בטעות ממצב נייח וחוץ מזה לא איימנו בכלל. לא חושב שיקרה משהו סנסציוני במחצית השנייה שיגרום לכך שנחזור עם נק' הביתה, גם אלירזה בכלל לא נסע כך שאין את מי להכניס כחילוף.

13. ארז כהן Piet van Reenen

הרשמים שלי מהתיקו 2-2 של אייאקס נגד סלטיק בארינה:
    * אני לא יודע מה בדיוק אייאקס מצאה בנמניה גודלייה, הסרבי הזה לא שווה כלום. אין לו יכולת בעיטה , מסירה, דריבל, פשוט שחקן חלש ביותר.
    אפילו הגנה הוא לא יודע לעשות ( השער ה2 באשמתו).
    עוד לחשוב שאייאקס שילמו על האפס הזה 6 מיליון יורו. גודלייה שחקן חילוש לא חיזוק!!!
    *אמין יונס הגרמני הפתיע אותי לטובה בבכורה שלו באייאקס. הוא היה פעלתן הכניס המון דימיון ופלפל להתקפה של אייאקס.
    הגרמני עשה המון פעולות של דריבל טובות מאוד. שקבוצה פיזית כמו סלטיק מעמידה 9 שחקנים מאחורי הכדור ב2 קווים, חייב את השחקן הזה שיעשה את הדריבל ויעבור שחקן. יונס עשה את זה בצורה נפלאה. לא מבין את דה בור, דווקא את השחקן הכי טוב שלו על המגרש הוא מחליף??
    * לגבי אנוואר אל גאזי הבחור כשרוני ברמות, יש לו יכולת פריצה, דריבל , כוח חבל שהוא לא מנצל את זה יותר במשחק, ומתעקש לפעמים סתם להרים כדור לרחבה(במיוחד שאתה משחק נגד קבוצה בריטית שכדורי גובה זה הכוח שלהם).
    *לאסה שונה הוא שחקן שחייב להיות בהרכב, הבחור דינמי, משחק לעומק, יודע לבעוט כדורים חופשיים(בניגוד לגודלייה האפס)ויש לו גם טכניקה טובה עם הכדור. הדני עדיף על גודלייה , סררו , קלאסן ואפילו סינקגרבן ( הבחור כשרוני אין ספק, אבל הוא צריך עוד להתחשל פיזית ומנטלית במיוחד במשחקים באירופה).
    *קלאסן שחקן פרווה לחלוטין, באמת שאני לא מבין למה דה בור נותן לו מקום של קבע בהרכב, הבחור אף פעם לא יתן לך משהו אקסטרה.
    רוב המסירות שלו לרוחב , קורה בהרבה מאוד משחקים שבמקום לרוץ עם הכדור או לבעוט לשער הבחור מוסר סתם בנגיעה לשחקן לא פנוי בכלל (זה קרה גם נגד סלטיק, קיבל כדוק עומק, הבנאדם פשוט היה צריך להסתובבה ולסחוב איתו את הכדור פנימה ולבעוט, במקום זה ניסה למסור מסירה קשה.)
    *ההרכב שלי למשחק הבא באירופה: סיליסן , טטה רידוולד, ולטמן , דייקס , באזור , סינקגראבן, שיונה ,יונס, מיליק , אל גאזי.
    שחקני ההגנה שלנו גם לא טובים, אבל אני הייתי ממשיך איתם כי פשוט אין שחקנים אחרים יותר טובים.( הייטינחה זה לא בלם זה גולם).

AFCA likes this.
  14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

לחגוג את ההפסד של האיכרים, או לחשוש מהארקלס העולה ?

*/aaa031

15. Pachuceño Member

תחגוג. הקטור מורנו דאג שלא יהיה חשש יותר מהראקלס העונה.