הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@עומר1
    כעיקרון גם אני מאד מפחד ממה שיקרה לנו בליגת האלופות. אם אתה מנתח בניחותא את מה שקורה מקצועית אז היה עדיף לא לסיים בשלושת המקומות הראשונות. הנזק של השנים האחרונות כל כך גדול שהמקום השני היה אולי נחוץ מבחינה כלכלית, אבל המציאות היא שאנחנו עלולים לספוג מהלומות קשות. השאלה היא גם מה יקרה אז בליגה כשכמו תמיד גם פציעות עלולות להפוך את העבודה של הייטינחה/קייזר לבלתי אפשרית.

מקצועית עדיף היה לשחק בליגה האירופאית ולאט לאט לחזור לעניינים. כלכלית פאריולי הביא לנו בעצם מתנה, אבל לזה צמד הליצנים של הטלחראף לא רוצה להתייחס. בשבילם האובססיה השלילית היא מיסלינטאט והאיטלקי שעזב אותנו. קרוס וחבריו נשארים מחוץ לטווח כשזה מגיע לאג'נדה הפוליטית שלהם. זה דבר שפשוט מרתיח אותי.

לסיום, בוא נקווה שלפחות נוכל לראות כמה שחקנים חדשים ברמה הנחוצה. אני נגד החזרת טאדיץ', אבל הוא כבר שוחרר בטורקיה. ברור שהוא בקרוב יצטרף. עם תקציב קטן מאד הסקאוטינג תצטרך להביא לנו כמה יהלומים חדשים.

ממש מילה אחרונה. אם עד דצמבר העונה תהפוך לסיוט אתה תראה שהלחץ על קרוס יעלה. אותי מסקרן עד כמה הטלחראף תמשיך אז עם המשחק שלה כי צמד המאמנים החדש הם החלטה של המנהל הטכני!

2. עומר1 Member

כל מילה שרשמת בסלע
    חבל באמת שאייאקס ממשיכה עם מדיניות הסנטימנטים
    זה נמשך כבר שנים עם החזרת קלאסן פעמיים הארכת חוזה לברחהאוס ועכשיו רוצים להחזיר את טאדיץ ובלינד
    חייב להפסיק עם זה ולהתמקד בלהשיג ולפתח את כשרונות
    רק ככה אייאקס יכולה להצליח ואולי אפילו להפתיע לטובה באלופות
    כמו ב2003 אייאקס קיבצה לשורותיה המון כישרונות צעירים שאף אחד באירופה לא הכיר והפתיעה את אירופה באלופות
    אייאקס אז עם שחקנים כמו טראבלסי, מקסוול, קיבו, ואן דר וארט, סניידר, איברהמוביץ
    ליטמאנן אז המבוגר האחראי שבחבורה
    כמו ב1995 שרייקארד היה בתפקיד הזה
    אייאקס לא מועדון עשיר זאת הדרך היחידה להצלחה

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/25 ב- 10:19
  3. עומר1 Member

הדבר החיובי במינוי של הייטיניחה וקייזר שהם אני מאמין יתנו הרבה יותר צאנס לצעירים
    וזה מבורך
    פאריולי מאמן נהדר ואישיות מדהימה אבל אין מה לעשות איטלקים מעדיפים ניסיון פחות מאמינים בנוער זה ב D.N.A שלהם
    פאריולי במשחקים האחרונים נתן לכל המבוגרים לפתוח בהרכב כי חשב שיעמדו בלחץ ונכשל .
    ובעצם המבוגרים שסמך עליהם הפסידו לו את האליפות
    הייטינחה חייב מההתחלה לזרוק את הצעירים למים את אלה עם הפוטנציאל מוקיו באומן, גונסון, פאברסקי, אפייה, גטן,בונידה, סטור אולי גם ורקויל
    מהמשחק ההכנה הראשון שהם יהיו הכוח הדומיננטי.
    הם לצד בתקווה שישארו טיילור האטו אולי גם פיץ גים וחודטס עוד כשרונות צעירים מבחוץ
    רק ככה אייאקס תחזור
    אין לה על מי להסתמך חוץ מעל הנוער

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/25 ב- 10:38
  4. עומר1 Member

רישמי: הייטנחה המאמן של אייאקס מרסל קייזר עוזרו
    אני קורא את התגובות של אוהדי אייאקס אין הרבה אופטמיות רובם צופים מקום 9-5
    האכזבה שוררת בקרב כמעט כל האוהדים
    אין אמונה לא בקרוס ובהחלטות שלו לא בצוות המאמנים החדש ובטח שלא בשחקנים
    נראה שהכל זה מינויים של קליקה ביחד עם הטלחראף
    המילים של הייטינחה וקרוס פשוט ריקות מתוכן
    מה אני אגיד המצב של אייאקס קשה ביותר

5. עומר1 Member

"אנחנו רוצים להמשיך לבחור."

בינתיים אנחנו רוצים להמשיך עם ברגהויז, קלאסן, פאסוויר והנדרסון. כנראה שנחזיר גם את טאדיץ' ובלינד.

המדיניות הזו בלתי מובנת ומגעילה.

קרוס לפני הקיץ: "הגעתו של קשר יצירתי היא בראש סדר העדיפויות".

קרוס אחרי הקיץ: "לקלאסן יש יצירתיות מסוימת".

" כן, יצירתי עם השתלת השיער שלו"

קרוס: "אסור לך להשאיר דבר ליד המקרה. היה מוכן להכל. הכין את האימונים בצורה מושלמת, הכל עם מבט על התחרויות."

הייטינגה: "אנחנו לא צריכים להתאמן על פנדלים. זו הגרלה (במילים אחרות, מזל)."

פארסה, משימה חסרת סיכוי, לעג, עלבון לרבים מאוהדי אייאקס, בחירה מגוחכת. החלטה בהלה ומינוי, תעודת אי כשירות.

למאמן הראשי החדש הזה חסרה כריזמה, סמכות, שנות ניסיון כמאמן ראשי, והוא גם לא דיבר בגלוי. זה חסר סיכוי.

תרגום של חלק מהתגובות הזועמות של אוהדי אייאקס

6. Andrei Kanchelskis Member

@de Middenweg אולי סוף סוף תסכים איתי שאייאקס במצבה הנוכחי זקוקה לאוליגרך? הניהול הנוכחי עושה פשוט הכל כדי לקבור את המועדון המפואר הזה...

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע מה אמרתי בזמנו שנתן לך את הרעיון שאני נגד אוליגרך. במציאות הנוכחית אם רוצים לזכות למשל בגביע האלופות אתה צריך sugar daddy, אבל לדעתי הולנד מדינה קטנה מדי כדי באמת להיות פקטור מדי עונה בליגת האלופות. אפילו פריס סן ז'רמן עוד לא זכתה בגביע...כמה מיליארדים היא כבר השקיעה? או יותר נכון להגיד, הקטארים.

אני חש שאוהדי אייאקס מפחדים מאוליגרך כי הם מפחדים לאבד את הזהות שלהם. תסתכל מה קרה תחת פאריולי. העובדה שקרוס החתים עכשיו שני אנשים מקומיים עם רקורד לא מרשים מחזק אולי את מה שאני אומר. 4-3-3 קדוש בעיניי המון אנשים ביציעי הארינה, חיים את הכדורגל על פילוסופיית "עדיף לשחק יפה ולהפסיד מאשר לנצח עם כדורגל שלילי". זה אמר האיש שמזוהה הכי הרבה עם אייאקס. על שמו נקרא האצטדיון....

קרוס שוב בחר ללכת עם ה"רומנטיקה" במקום להסתכל על איכות הסגל והמציאות של שנת 2025. אני אוהד כבר כל חיי מועדון ייחודי, עקשני, אבל כן אחד עם זהות אמיתית. אם הערב פריס סן זרמן תזכה בגביע האלופות הפרס הזה יהיה בעיקר בזכות הכסף הקטארי ולא משהו אחר.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@עומר1
    כמה דברים.
    קודם כל אל תחזור יותר מדי בזמן. אנחנו לא חיים בשנת 2003 ובטח לא 1995 כשהיו עוד הגבלות זרים. אני מבין את מה שאתה אומר, אבל היום למצוא כישרון צעיר מחו"ל כמו טרבלסי, מקסוול או חברנו זלאטן זה כמעט בלתי אפשרי. היום החבר'ה האלה היו משחקים כמושאל בליגה אחרת אחרי שקבוצה כמו הסיטי כבר קנו אותם...זה לא בלתי אפשרי למצוא צעירים כאלה, אבל הסיכוי למצוא יהלום הוא באמת מאד נמוך.

מילה על הנוער שלנו.
    בשנים האחרונות אני התחלתי להרגיש שאנחנו מגזימים באיכות שחקני הנוער שלנו. יש לנו נטייה להפוך אותם בנוער למשהו שהם לא. בטח לא בגילאים שהם משחקים אצלנו. אם היו באמת כאלה טובים אז גם הנבחרת בסוף היתה נהנת מהם. אז אוראנייה יצאה מתקופה מאד לא פשוטה, אבל כמה שחקני התקפה ברמה הכי גבוהה יש לנו?

בעיניי פאריולי עשה נכון שהוא במאני טיים הלך על הניסיון של הזרים. לצערי זה לא עבד. אני חושב שאם הייטינחה/קייזר הולכים עכשיו שוב על המתכון של שיתוף ריבוי צעירים ממחלקת הנוער אנחנו נתעורר לתוך סיוט. אייאקס הצעירה כבר זמן מה מאד לא מרשימה.

לצערי קרוס נכנע ללחץ של הטלחראף ושחקני עבר גדולים כמו ואן באסטן, סניידר ורפאל ואן דר וארט. סוף העונה האחרונה היתה מאד מאכזבת, אבל בסוף אף אחד לא ציפה שבכלל נתקרב למקום הראשון. אז במקום להמשיך עם פאריולי קרוס דחף אותו ליציע ועכשיו אנחנו שוב נחזור ל"רומנטיקה" שלנו. "עדיף לשחק יפה ולהפסיד מאשר לנצח בצורה מכוערת". אם זה מה שרוצים אחלה, אבל אני חושב שלא רק נספוג הפסדים קשים, גם לא נראה כדורגל טוב. למה? פשוט מאד, כי אין לנו כרגע סגל מתאים לכדורגל שלנו ואין לנו כסף בשביל לצרף מספיק שחקנים ברמה הנחוצה.

אני באמת מקווה שאני טועה, אבל בסוף היום אני מרגיש ששונאינו ניצחו בגלל שקרוס נכנע ללחץ מבחוץ. וזה מאנשים שגם ככה לא מוכנים בשום סיטואציה לפרגן.

בוא נקווה לטוב...

9. עומר1 Member

שאנחנו רואים פסז אנחנו מבינים כמה הניהול והסקאוטינג שלנו גרוע
    אנחנו צריכים שחקנים זריזים טכניים יצירתיים
    רק ככה אפשר להתחיל לחזור לצמרת
    מספיק עם הבית אבות והסנטימנטים
    שי כמו שאמרת קרוס נכנע בקלות לא עומד בלחץ והולך על הבחירה הקלה
    בחירות של המקורבים ושל הקליקה
    אייאקס חייבת חלוץ וקשר עמדה מס'10
    בהנחה שטיילור נשאר זה ישלים קישור נחמד מוקיו 6 טיילור 8 ורכישה על עמדה 10
    אנחנו כמובן צריכים חלוץ
    יש כמה צעירים נוספים מהנוער שיכולים לעשות הבדל כמו אארון באומן הבלם שחקן שטוב מאוד עם הכדור יכול לעזור לאייאקס עם הבנייה מאחור
    כמו גם גונסון, מאחור אני חושב יש אפשרויות מהנוער בטח מבחינת יכולת הבניה

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/25 ב- 00:21
  10. עומר1 Member

רק שי משהו אחרון שאתה רושם שאין מה לבנות על אייאקס הצעירה כי היא סיימה בתחתית בליגה השניה זה לא אומר הרבה
    ראה איפה סיימה ברצלונה B ועדיין היא מצליחה להביא משם שחקנים ברמה עולמית
    Primera RFEF Grupo 1 2024/2025 » 38. Round
    גם שפרנקי וראיין חראבנברח וטימבר שיחקו באייאקס הצעירה היו שנים שהקבוצה סיימה בתחתית
    אני אפילו זוכר שב2017 בוס נתן לפרנקי דה יונג הצעיר ודוני לפתוח במשחק הגביע נגד קמבור ואייאקס הודחה
    זה לא אומר הרבה צריך פשוט לדעת לבחור בפינצטה את מי שבאמת יש לו פוטנציאל ויכול להתמודד עם הרמה

11. עומר1 Member

We zullen zometeen in september maar tegen PSG moeten. Dan gaan we er met 10-0 af

zeg maar gerust 20-0

12. Cup of Tea Liverpool, UK

היום אם הקבוצה שלך לא מהירה, אתלטית וטכנית אתה תישאר מאחור. זה הכדורגל של היום, אין מקום לקלאסנים וסנטימנטים.

עומר1 אוהב/ת את זה.
  13. alexshw Member

ליגה הולנדית זה לא פרמייר ליג. הבעיה כשאתה מנסה להביא את איאקס להתחרות בפרמייר ליג.

14. Cup of Tea Liverpool, UK

אם הם רוצים לעשות משהו באירופה ולא להיות שטיח בצ׳מפיונס אז זה תקף

15. alexshw Member

לא חושב שהציפיה שם מעבר ללעלות משלב הבתים. בשביל יותר הם צריכים גם מאמן רציני יותר, גם אמצעים רציניים יותר וגם מנהל מקצועי מצליח סטייל אוברמרס. אבל בכללי גם באירופה הם לא יתחרו בסביבה שליברפול מתחרה מדי שבוע.
    איאקס היא לא טופ אירופי מזמן והלכה משמעותית אחורה ב 3 שנים אחרונות. על מה הדיון פה?