הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלעד, עם כל הכבוד לאברטון אייאקס עדיין מועדון יותר גדול. בטח מבחינת שם ולחץ. מבחינת כסף ברור לי שיש שם יותר כסף להשקיע מאשר באמסטרדם, אבל אני בדיעה שאברטון לא קבוצה שמועמדת לזכות באליפות. סיפור לסטר מאד נחמד, אבל זה כנראה סיפור חד פעמי. אין שום סיכוי שאברטון תוכל להתברג באופן קבוע בצמרת הליגה האנגלית. לדעתי דה בור מכוון לקבוצה שכן תוכל לעשות את זה. הוא התראיין היום ואמר שמבחינתו לעשות הפסקה קצרה היא גם אופציה. הוא ציין שטוטנהאם וליברפול בעבר רצו אותו, אבל הוא הרגיש שהוא עוד לא היה מוכן. אז אם ליברפול כבר רצו אותו למה הוא ירוץ עכשיו לקבוצה השנייה של העיר?

קומאן מאמן יותר מנוסה מדה בור. לפני שהגיע לסאותהמפטון הוא כבר אימן בכל הצמרת ההולנדית, בבנפיקה וולנסיה. דה בור כבר השיג יותר תארים מאשר קומאן. לא הייתי משווה בין השניים.

נערך לאחרונה ב: ‏12/5/16
  2. Raulito Madridista

אני מחבב את אייקס מימי הילדות שלי בגלל זלאטן איברהימוביץ', כריסטיאן קיבו וסיפור 'היהודים'. האמת שגם הצבעים - אדום-לבן, כמו הפועל ת"א, והסמל של הקבוצה - משכו אותי. רוצה לומר שיש לי חיבה לקבוצה ואני כן עוקב אחריה אבל לא ברמה של לדעת את הסגל בעל-פה. אולי רק ב-2003 עם הכוכבים שהיו אז והקבוצה האחרונה של אייקס שהצליחה באירופה והייתה רחוקה כמה שניות אם לא שער דרמטי אכזרי של אינזאגי מחצי גמר ליגת האלופות.

תראו, אני חושב שאיבוד האליפות במחזור האחרון הוא לא פחות מטרגדיה ספורטיבית, זה היה בידיים של אייקס, ככה לא משחקת קבוצה מרחק נגיעה מהתואר והיריבה שהיא קבוצה חלשה, ההיא שבן-שהר שיחק בה - על סף ירידת ליגה. אני זוכר שבתחילת העונה אייקס הפסידה בסופר-קאפ ההולנדי וגם הפסידה בבית לאיינדהובן, פתחה את העונה רע אבל הצליחה להתייצב. בשורה התחתונה, הקדנצייה של דה-בור בקבוצה הייתה מצוינת. אני פחות נכנס לקידום של שחקנים או שיטת משחק, אני מדבר נטו-יבש-תוצאות. ארבע אליפויות ברציפות זה יוצא מן הכלל, זה רצף שלא היה לאייקס מעולם, גם לא לקבוצה הגדולה ההיא שזכתה בגביע האלופות בימי קרויף. מעבר לכך, דה-בור הגיע אחרי בצורת ארוכה בה אייקס הייתה לא רלוונטית, ושוב, לפי שוטטות קצרה בויקיפדיה - שבע שנים אייקס לא זכתה בתואר עד שהגיע, מאז ימי זלאטן והגול הענק ההוא כשהוא עובר את כל ההגנה של היריבה וכובש, גול שזכור לי עוד מהימים שהיינו מורידים וידאו בתוכנת 'קאזה'. זו הבצורת הכי ארוכה שהייתה לאייקס חוץ משנות ה-20.
    רק הצלחה באירופה הייתה חסרה לי, מבחינתי קבוצה כמו אייקס צריכה להיות כל שנה בשלב הבתים אלא אם כן היא מוגרלת נגד קבוצה אנגלית\איטלקית וכן-הלאה, השנה זה לא קרה. ב-2013 למשל אייקס נפלה לבית המוות עם ריאל, סיטי ודורטמונד, אבל היו עונות אחרות בהן היא איכזבה אותי.
    הדבר היחיד שאולי הפריע לי לגבי דה-בור זו ההודעה על כך שהוא עוזב, הוא התבטא על כך עוד קודם לכן, לפני שלבי ההכרעה ולדעתי אפשר היה לחכות ואף היה צריך לחכות עם זה. כמובן שהשחקנים שעשו במכנסיים במאני-טיים לא נקיים. ההיסטוריה עדיין של אייקס, 33:23 לטובתה בקרב האליפויות מול איינדהובן.

- אגב, להולנדים שבקיאים בנושא. האם זו לא טפיחה גדולה מידי על השכם של מכבי ת"א לומר שפטר בוס 'בזכותה' מועמד לאייקס? הוא היה מאמן מוכר עוד קודם לכן, לא? תמיד היה באיזור.

3. c_web Member

בין לבין הערב ייפתח בהולנד משחקי הפלייאוף על הכרטיס למוק' הליגה האירופית.
    כרונינגן תארח את הראקלס , זוולה את אוטרכט. משחקי הגומלין ייערכו ביום א'.

אני אישית מאחל להראקלס לזכות בכרטיס, הם עשו עונה טובה מאוד, אסור לשכוח את הפתיחה המטורפת שלהם והולכת הטבלה עד המחזור ה 10 בערך. אני חושב שההתלהבות מהשיפוץ באיצטדיון יכול להביא לתוצאות בקיץ במסגרת האירופית. את שלושת האחרות ראינו כבר בליגה האירופית ואף אחת מהן לא הועילה לכדורגל ההולנדי.

4. Andrei Kanchelskis Member

אין לי ספק שדה בור ראוי ומסוגל לאמן קבוצה גדולה יותר מאברטון( כבר כתבתי באופציה קודמת שאינטר היא אופציה מצוינת) אבל בנסיבות העניינים הנוכחיות כשכל הקבוצות הבכירות בליגות הבכירות ביבשת כבר סגורות עם מאמנים לעונה הבאה לדעתי אברטון הוא אופציה טובה מאוד עבור דה בור ויכולה לשמש עבורו כתחנת מעבר לקבוצה גדולה יותר, הוא יכול להצליח שם בדיוק כמו שקומאן הצליח בסאות׳המפטון( ויש סיכוי לא רע שאינטר פנתה אליו) גם דיוויד מוייס כזכור הגיע בזכות ההצלחה באברטון למנצ׳סטר יונייטד,זה שהוא נכשל שם זה כבר סיפור אחר.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תוצאות משחקי הפלייאוף (משחק 1)
    כרונינגן - הראקלס 1-2
    פק זוולה - אוטרכט 0-0

@Raulito
    דה בור הוציא מים מן הסלע. לא פחות ולא יותר.
    הבחור התחיל את העבודה שלו כשמלחמה קשה שררה בקבוצה. קרויף נגד ההנהלה הקודמת. פרנק מעולם לא התערב (בפומבי) בנעשה והמשיך לעבוד קשה. בלי צל של ספק היה המשחק של דה בור לא מלהיב בשביל אוהדי אייאקס. העניין הוא שהמאמן לא קיבל שום עזרה מההנהלה. כמעט בכל עונה הגרעין של הקבוצה נמכר ודה בור היה צריך לחבר קבוצה עם ריבוי שחקנים בינוניים. הוא הצליח לקדם שחקנים והוא נתן מספיק דקות לשחקני נוער. מבחינתי דה בור אחד המאמנים הכי מוצלחים בתולדות המועדון.

אירופה. אז בהולנד אפשר עוד לזכות באליפות עם סגל בינוני. באירופה זה מזמן כבר לא הולך. אז בליגת האלופות קיבלנו למעשה תמיד הגרלה רצחנית, אבל אייאקס תמיד הצליחה לעמוד במטרות שלה. אי אפשר לצפות שאנחנו נשרוד בתים עם ריאל, ברצלונה, מילאן, פ.ס.ז'. זה היה כבר הישג שהשארנו את מנצ'סטר סיטי ה'ענייה' מאחורינו. לגבי המשחקים במוקדמות ליגת האלופות והליגה האירופאית, שם הכשלון מאד גדול. רשימה של קבוצות שעל הנייר לא היו יותר טובות לפעמים אפילו השפילו אותנו (בעיקר רד בול זלצבורג). שם עמדנו בסוף עם המכנסיים למטה, מושפלים.

פטר בוס. במכבי ת"א יכולים להגיד מה שרוצים, אבל כבר לפני יותר מחצי שנה היו אנשים שחשבו שבוס מועמד טוב לאייאקס. העבודה שלו בויטסה תביא אותו לאייאקס, אם וכאשר זה יקרה. לא שום דבר אחר. בוס קידם את הראקלס, את ויטסה, אבל הוא לא קידם את מכבי ת"א. אם ב"ש תהיה האלופה אז ההולנדי לא קידם את מכבי בשום דבר.

מבחינתי פחות חשוב כרגע מי יהיה המאמן, אני בעיקר מתעסק בהנהלת אייאקס. אם היא לא מוכנה לחזק את הקבוצה במידת הצורך אז שום מאמן יצליח יותר מדה בור. האף סייד, הגרעין הקשה של אייאקס, כבר הודיע חד משמעית שהם לא רוצים לראות את בוס בקבוצה. ההודעה הזאת מאד ברורה (אנחנו אומרים לא):

http://imgserv9.tcdn.nl/v1/PlmlbGFYnQmQhaceJ3lUnDMMbms=/704x398/smart/http://metronieuws.tcdn.nl/field/image/7288ab2fe746adafe613b668a6138515-1463060442.Xxx

אז לא צריכים להכנע לדברים האלה, אבל ברור שאם הדברים לא יצליחו כפי שרוצים אז יש להנהלה בעיה מאד קשה. בשנים האחרונות היתה מלחמה קשה במסדרונות הארינה ולמרות שקרויף כבר לא איתנו האווירה עדיין לא טובה. החתמה של בוס עלולה לגרום להרבה בעיות.

@Andrei Kanchelskis
    אותי לא יפתיע אם דה בור יקח טיפה חופש. לפני שנה שנתיים ליברפול רצו אותו, אבל דה בור בעצמו דחה את ההצעה. אין לו שום סיבה לרוץ עכשיו לאברטון. לא רק זה, הבוקר מדווחים שלא דה בור הוא המועמד הראשי של אברטון אלא דווקא רונלד קומאן...

6. alexshw Member

אם המחאה היא רק כי בוס עבד ושיחק בפיינורד אז זה מגוחך.
    מקצועית אני גם מטיל ספק רב שהוא יביא לאיאקס הישגים.
    למה איאקס בוחנת רק אפשרויות של מינוי מאמן מקומי?

7. Ajacied Member

חשוב לציין שה- F-Side יוצאים נגד מינויו של בוס לא כי הם חושבים שהוא מועמד לא מספיק טוב אלא כי יש לו עבר עשיר בפיינורד.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

8. AFCA Member

שם שאותי, לפחות על הנייר, מאוד מעניין הוא מיכאל לאודרופ.
    גם עם ניסיון אימון בספרד ואנגליה וגם שיחק באייאקס ומכיר קצת את המערכת.
    אני גם רוצה לראות מישהו שלא בא מהליגה ההולנדית ויתחיל להתסכל על שמות מבחוץ, ויספיק להכנע למחירים שקבוצות סאבטופ עושקות אותנו על שחקנים בינוניים כמו גודלייה וואן דר הורן.

9. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הבולשיט ימשך כל עוד אוברמארס והלהקה תמשיך. מה זה משנה מי יאמן - ואן דר סאר היום אמר במפורש, נחפש את המאמן שימשיך לשחק עם 11 ילדים בני 17 ואפס שחקני רכש. טוב נו, הוא לא אמר את זה בדיוק אבל הוא אמר את זה בצורה יותר דיפלומטית. מה שכן, וזה מאוד מפתיע באופן יחסי, שהמאמן לא צריך להיות שחקן אייאקס לשעבר או אייאקסיד. לדעתי חוץ מיול לא היה לנו אחד מבחוץ כבר בערך עשור.

מי שכן חזר לבורסת השמות זה ואן חאל שעוזב את יונייטד. אבל זה נראה לונג שוט. מדהים שנשארנו עם שמות מזעזעים כמו רייקארד שמיצה את זמנו לפני עשור, בוס, סיידורף, טן האג (שם מעניין, דווקא).

זה נראה רע בעיקר כי האופציות לא ממש טובות. זה או למחזר איזה שם עתיק או למנות מישהו שבספק אם מתאים כרגע.

קנת' פרז בפוקס ספורטס: " אני הייתי עושה הכל כדי לשכנע את רייקארד להגיע לאייאקס..."

נערך לאחרונה ב: ‏13/5/16
  10. alexshw Member

רייקארד מאמן שיותר שחקנים עשו אותו מאשר להיפך. הרי לא יהיה לו באיאקס סגל של הולנד של שנת 2000 או סגל של ברסה מודל 2006.

11. Ajax Amsterdam Member

מקווה שלאודרופ יגיע, חייבת להיות מהפכה בהנהלה כדי שנצליח להגיע לליגת האלופות העונה

12. Andrei Kanchelskis Member

רייקארד? בשום אופן לא! ואן חאל? צריך לקחת בחשבון שהוא לא יבוא להרבה זמן, לאודרופ? שם מעניין מאוד שיכול להפתיע.

13. רוני שטנאי Member

אדמה ששום דבר לא יצמח בה , זה מה שנשאר מאייאקס של דה בור. לקח ארבע אליפויות בליגה קיקיונית שהחל מעוד עונה כבר תגיע (אם בכלל תגיע) לליגת האלופות במוקדמות. הקבוצה שלו לא הייתה תחרותית באירופה אלא הקבוצה הכי רכה שיש והגרלה חלומית לכל קבוצה נורמלית. אני לא מדבר על בארסה וריאל, אלא על שום יכולת להצליח בליגה האירופאית - אה ולקבוצה הנורווגית שכבר שכחתי את שמה בטח יש תקציב גדול משל דה בור .. אז זה נחמד ויפה לנצח בהולנד, אבל לא לבנות קבוצה נורמלית כבר כמה וכמה שנים שתוכל להשיג תוצאה מול קבוצות עם תקציבים לא יותר גדולים משלנו באירופה זה הכישלון הגדול. לעלות בברינבאו עם 4-3-3 ה גם חכם.
    גם להוציא את מיליק כשצריך להבקיע, להשאיר את שונה על הספסל, לשחק עם סררו - גאונות לשמה, פשוט הברקה. לא התקציב זה הבעיה, הבעיות שורשיות ועמוקות בהרבה.

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, עד אמצע שנות ה-2000 הייתי מסכים איתך, היום תשאל כמעט כל שחקן איפה הוא מעדיף לשחק, אברטון או אייאקס, כמעט כולם ללא יוצא מן הכלל יגידו לך אברטון. אייאקס כיום הוא לא יותר ממועדון נחמד, דרך2 באירופה, וזה הרבה כתוצאה מהליגה ההולנדית ומחוק בוסמן שלמעשה גמר על הליגה ההולנדית והבלגית בעיקר. אם בעבר פ.ס.וו, אייאקס, אנדרלכט וברוז' נחשבו לקבוצות גדולות, במיוחד אייאקס, היום הן לא יותר מתחנת מעבר. זה עצוב, אבל זאת האמת, וחבל.

15. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההשוואה לא צריכה להיות בין אייאקס לאברטון - זה לא רלבנטי בכלל - אלא בין הליגה ההולנדית לזו האנגלית; החשיפה, הכסף, הרמה. הכול בעצם.

הצלחה היא לא בהכרח = תארים. אגב, אני לא פוסל ששי צודק כשהוא אומר שדה בור צריך לחכות ולנוח קצת (ע״ע קלופ).