הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. c_web Member

אבידה גדולה לחלק ההתקפי של PSV. זה הופך את השבוע שלהם להרבה יותר קשה.
    מחר AZ מארחת את את. בילבאו למשחק קשה... תיקו יהיה הישג לטעמי.
    בשבוע האחרון מוניר אל המדאווי מתאמן עם הקבוצה בשביל לשמור על כושר, הבנתי שהיו כמה שיחות איתו ואולי יש סיכוי קלוש שהוא יצטרף. מרגש.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנתיים יש באיינדהובן תקווה שגווארדאדו ישחק ביום ראשון...את האמת, שישחק ואני מקווה שהוא יקבל טיפול הולם מגודלייה כדי שיחזור לעוד כמה שבועות ליציע...אני מבין את רצון פ.ס.וו, אבל הבחור לא שיחק דקה ביום שני במילואים של הקבוצה. האם צריך בשלב הזה של העונה לסכן את הכל? מצדי שישחק, גם דה יונג, אייאקס צריכה לחשוב על עצמה ופשוט לנצח. עם כדורגל יפה או מכוער, זה לא מעניין אותי. מצדי שנקבל מתנה מהשופט.

עד יום א' שתי הקבוצות ישחקו מחוץ להולנד ואנחנו כבר נראה באיזה מצב רוח החבר'ה חוזרים. כרגע אני לא מהמר על ניצחון של אייאקס. גם לא של פ.ס.וו.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://i.imgur.com/PccB8wq.Xxx

נתון מדאיג ביותר. 15 משחקים האחרונים של אייאקס תחת שיפוטו באס נייהאוס. שום ניצחון ביתי...

4. c_web Member

אז עוד מחזור לא מרשים להולנדיות באירופה, אייאקס מסיימת בתיקו חוץ 1-1 עם מולדה שלא ממש מסייע לה, כרונינגן מפסידה שוב ובעצם מסיימת את דרכה במפעל ו AZ מנצחת במפתיע 1-2 את בילבאו עם משחק לחימה נהדר.
    האורחים מספרד עלו בהרכב קצת משני ועדיין שלטו בחצי הראשון למרות משקוף אדיר של ריינסטרה. בחצי השני השער של הנריקסן ומיד אחריו שער עצמי העצימו את הבונקר שלנו, וברגע שהמחליפים שלהם נכנסו בילבאו שיחקה יותר טוב וחזרה למשחק. לא היה חסר הרבה בשביל שהיינו סופגים גם את השיוויון.
    כיף לנצח קבוצה בסדר גודל כזה, כעת הבית נפתח מחדש.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדבר היחיד שאהבתי במשחקה של אייאקס היה שהגענו למספיק הזדמנויות בשביל לנצח. הפיגור המוקדם פשוט הטריף אותי, אב למרות השער המזליקי של פישר השיוויון היה מוצדק. אייאקס היו צריכים לרדת להפסקה ביתרון, אבל בדקות 70-85 דווקא הביתיים יכלו לנצח. לשמחתם משקוף בדקת הסיום מנעה מהם איבוד נקודות. מבחינתי התיקו די משקף.

ביום א' נראה משחק שונה לגמרי. כפי שכבר דיווחתי גווארדאדו יהיה כנראה כשיר, אבל אם הוא ישחק מההתחלה פ.ס.וו מאד מאד חוששים מאיתנו. לדעתי אפילו ניצחון שלנו לא אומר הרבה. שמונה נק' בליגה ההולנדית לא שווים הרבה, לא בתחילת אוקטובר. אני מרגיש ששוב נצא עם טעם רע מהמשחק הזה. מה שכן, לדעתי שתי הקבוצות מאד לא יציבות. פעם משחקים דקות טוב מאד, פעם ההגנה על הפנים. אני צופה להרבה דפיקות לב לשני מחנות האוהדים...

6. Ajacied Member

עם רוצ'ט בשער המשחק של AZ לא היה נגמר בניצחון.

c_web אוהב/ת את זה.
  7. ארז כהן Piet van Reenen

אייאקס מפסידה בארינה 2-1 לאיינדהובן.
    ניצחון צודק לאורחת, איינדהובן שלטה לכל אורך המשחק והגיע לה הניצחון ללא כל ספק.
    איינדהובן קבוצה קשוחה ובוגרת לעומת אייאקס שהיא קבוצה מאוד רכה ושברירית.
    דה ממשיך לעשות טעויות גם עם ההרכב ובעיקר עם החילופים. הבעיה העיקרית של אייאקס היא האמצע.
    למעט באזור שהוא שחקן נהדר, קלאסן וגודלי לא שחקנים עם תיחכום, יצירתיות, דימיון, עומק ובעיקר אין להם יכולת להחזיק כדור.
    בעקבות כך איינדהובן השתלטה לגמרי על המשחק, כשדה בור מוסיף חטא על פשא שמוציא מהמשחק 2 מהשחקנים הכי יצירתיים שיש לו במגרש(אל גאזי ויונס). דה בור היה חייב להוציא את קלאסן וגודלי ולהכניס שיונה וסינקגראבן, ולקראת הסוף אולי את מיליק במקום באזור.
    בחיי אני לא מבין למה דה בור הכניס את סררו , הדרום אפריקאי הזה לא שווה כלום הוא בדיוק כמו קלאסן וגודלי.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כבר מוותר על המשחק הבא...
    ברצינות, הגיע הזמן שהאדון קרויף יזיז את התחת הזקן שלו ויעשה סדר באמסטרדם. לחלוטין נמאס לי מדה בור עם הניסיונות הדיבילים שלו. במקום שאולי יתחילו להשתמש במיליק כמו שצריך המאמן דורש מהפולני דברים לא רלוונטיים. אם קרויף רוצה לשחק 'כמו אייאקס' מחלקת הנוער צריכה להתחיל לייצר שחקנים בעמדה מספר 9. למעשה מאז קלייברט הבית ספר לא הצליח לייצר שחקן ברמה הנחוצה. הנטלאר לא גדל באייאקס, כנ"ל ארבלדזה. מה שרוצים ממיליק אני קורא כבר כמעט אונס...בכלל, אם פ.ס.וו יכולה להחתים את פריירו למה אנחנו לא יכולים? סאנוגו אחלה שחקן, לא?
    (היה היום פצוע, אבל הבאתו לאמסטרדם היא מחדל).

רוצים שאמשיך? אז יופי.
    למה באייאקס לא מבינים שהגנה עם טטה (היחיד שהיה היום בסדר גמור), פלטמן, רידוולד ודייקס זו התאבדות שיעית למופת? מה, אין כסף בבנק לבלם ותיק נורמלי? לא שההגנה של פ.ס.וו היא הגנת ברזל, אבל הם כן החתימו את מורנו ואריאס. הם ראו לפני עונה שהם צריכים לחזק את הקו האחורי ועשו משהו. אז נכון שגם פ.ס.וו עושה במכנסיים במוסקבה, אבל לסמוך על הגנה שגילה הממוצעת זה משהו כמו 20 זו בדיחה לא מצחיקה.

ממשיכים לקישור.
    באזור אחלה שחקן, יהיה באמת כוכב, אבל קישור עם האקס של פ.ס.וו, גודלייה וקלאסן הוא קישור ללא יצירה. לא רק זה, היום הם פשוט נתנו לשחקני פ.ס.וו לטייל כאילו מדובר בטיול. למה אף אחד לא נתן קטנה לגווארדאדו? לא צריך להכנס בברוטליות, אבל ברור לכולם שקבוצה רצינית היתה בודקת את מצבו הפיזי.

בחלק ההתקפי אל גאזי כנראה קיבל הוראה לא להופיע למשחק בגלל שדיווחו שליברפול ואברטון מעוניינות בו. פישר כחלוץ זו המצאה של המאמן שלנו ויונס משום מה לא יכול לגמור משחק שלם.

סיכום כללי:
    ניצחון צודק של פ.ס.וו

9. ארז כהן Piet van Reenen

שי, כעיקרון אתה צודק שחקני ההגנה שלנו לא ברמה הרצויה, אבל יש להם נסיבות מקלות, מגיעים אל רביעיית ההגנה שלנו כל כך מהר.
    אין שחקני קישור בעיקר באמצע שיקשו על היריבה להגיע כל כך מהר מול רביעיית ההגנה שלנו.
    עוד משהו קטן לגבי אל גאזי, הבעיה במשחק שלו היום שהוא לא היה מספיק מעורב, אבל במעט כדורים שהוא קיבל הוא עשה דברים טובים.
    אני גם חושב שזה היה רעיון לא רע לוותר על מיליק, ולנסות את פישר , אל גאזי ויונס בהתקפה.
    לפולני שלנו יש לאחרונה ירידה בחדות שלו, מה שכן דה בור היה יכול לנסות להחליף בין אל גאזי לפישר(פישר באגף ואל גאזי בשפיץ)

נערך לאחרונה ב: ‏4/10/15
  10. Ajacied Member

הגיע לנו להפסיד. אפילו אחרי השער השני שלהם כשהיינו צריכים לקחת את היוזמה ולתקוף, השחקנים לא הצליחו לחבר שתי מסירות.
    בנוסף, משחק פחדני של דה בור ועוד בבית. כשמשחקים על תיקו אז מפסידים. תודה לו על 4 אליפויות אבל יאללה שיעזוב כבר לניוקאסל או משהו.
    פסוו מאבדת בקיץ את ממפיס ווניידלום שהם יותר מסתם שחקני הרכב + רקיק. אייאקס מנגד, לשם שינוי, לא מאבדת אף שחקן משמעותי, ועדיין האיכרים עושים מאיתנו צחוק בארנה. נקודה למחשבה.

הרצליה עד המוות, AFCA ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  11. c_web Member

זה נראה שכל עונה PSV מגיעה לארנה תחילה ומנצחת שם... אתם חורצים גורלות מהר מידי. אייאקס בהחלט הציגה משחק פושר, אבל זה לא ש PSV הייתה מדהימה ביכולתה. אם הכדור של פישר זז עוד כמה סנטימטרים שמאלה כנראה שהכל היה נראה אחרת.

בינתיים AZ משלימה ניצחון 3 ברציפות בכל המסגרות עם 1-3 ביתי על טוונטה חסרת המעוף והיכולת. בלתי יאומן ששחקן כמו האקים זייץ' נותר שם לבד במועדון והכל עובר דרכו, איך הוא הסכים לכך? שיעשו מהלך ושיביאו אותו אלינו!
    זה היה המשחק הטוב ביותר שלנו העונה והיה כיף לראות שלישיה ברבע שעה, כמו במקום אחר באירופה אצל אדומה לונדונית...

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע עידו. ימים יגידו אם אנחנו צודקים או לא. הבעיה אצלי בעיקר בצורת המשחק הנרפה, הניצחון הצודק של פ.ס.וו. יותר מדי פעמים תחת שרביטו של דה בור זה קורה. אתה אולי צודק לגבי פישר (הבעיטה לקורה), אבל בצד השני גם פרופר הדביק כדור לעמוד השער...בסה"כ בשביל משחק ביתי אייאקס שיחקה חלש מאד. יותר מזה, יכולנו לתת ליריבה שלנו מכה רצינית, ושוב זה לא קורה. פ.ס.וו הגיעה למשחק עם גווארדאדו לא בדיוק בשיא הכושר. בלי לוק דה יונג, בלי לסטיין (אימו נפטרה), בלי ווילמס. אנחנו היינו צריכים לאכול אותם חי. רק לראות איך ספגנו את השער הראשון. עידו, זה מראה שהקבוצה גם מנטלית לא היתה מוכנה. לספוג כזה שער אומלל אפילו לא רואים בארץ. שלישייה שלנו נותנת לשחקן יריב אחד לעשות ברחבה מה שבא לו. השער הזה לא היה מקרי, הוא מסמן הרבה מה שקורה במועדון בשנתיים האחרונות. הכסף בבנק והכדורגל נעשה עם השנה יותר גרוע. הודות להנהלה והודות לפרנק דה בור.

ברצינות עידו, למה אני צריך עכשיו להאמין שיהיה יותר טוב? מתי לאחרונה ראית את אייאקס מספר משחקים ברצף משחקת כמו שצריך? הסגל הזה לא מאוזן, מנטלי חלש והמאמן לדעתי כבר לא ממש יודע מה הוא רוצה מעצמו. במחזורים הקרובים אנחנו נתמודד בין היתר עם הראקלס בחוץ, ויטסה בחוץ וביקור בדה קויפ. לא אהיה מופתע אם נפסיד בכל המשחקים האלה. אם כבר ננצח אז לבטח לא נשחק כדורגל טוב כי כבר שנתיים הכדורגל שלנו על הפנים.

ה'מהפכה' של קרויף הביא אולי 4 תארים, אבל חוץ מהחגיגות במגרש החנייה שליד הארינה ההצלחה הזאת לא הביאה לנו דבר. יותר מזה, היא פיזרה הרבה חול לעיניים של ההנהלה והמאמנים.

Ajacied אוהב/ת את זה.
  13. Lopo Member

אייאקס אמסטרדם עם הפסד 1-2 לפ.ס.ו איינדהובן במשחק באמסטרדם ארנה שלשום. אחרי פתיחת עונה טובה בליגה שכללה ניצחונות על אלקמאר (0-3), תיקו מול טוונטה (2-2) וניצחון על כרונינגן (2-0), הגיעה שעת המבחן האמיתית של הקבוצה שאיבדה את ההזדמנות לזכות באליפות חמישית ברציפות בעונה שעברה, במשחק מול זו שגדעה ממנה את התואר כראשונה בהיסטורית הכדורגל בארץ השפלה והסמים החוקיים שעושה דבר כזה.

הקיץ של אייאקס היה מעודד מאד - נמנייה גודלי נרכש מאלקמאר אחרי עונה נפלאה במטרה לייצב את הקישור, הושלמה רכישתו של ארק מיליק שלאט לאט הופך להיות חביב הקהל האמסטרדמי, אמין יונס נרכש לאחר שהרשים ביורו עד גיל 21 שנערך הקיץ, מיטשל דייקס חזר הביתה אחרי שתי שנות גלות, וג'וני הייטינחה חזר לקבוצת נעוריו ועוזר רבות בחניכת דור העתיד והענקת נסיון לסגל. עם זאת, הבשורה הטובה ביותר מהקיץ האחרון הייתה אי-מכירתו של שחקן ב-30 באוגוסט, שהוא כאמור המנהג החדש שאימצה לעצמה הנהלת המועדון בשנתיים האחרונות, כשבחרה למכור את כריסטיאן אריקסן ודיילי בלינד (אין בעיה, רק בבקשה אם אפשר שלא יום לפני סיום חלון ההעברות).

דה בור מעניק אמון מלא בצעירים והדבר עשוי להשתלם מאד בעתיד, אבל כשמדובר באייאקס למרות האידיאלים הרבים בהם דוגל המועדון ובראשם פיתוח שחקנים, יש רצון עז להגיע להישגים מקצועיים כבירים, במיוחד במפעלים האירופיים. הגיל הממוצע בהרכב המשחק מול פ.ס.ו היה 21.4 שנים, ביניהם אנואר אל גאזי שממשיך את הכושר הטוב מהעונה שעברה ונראה נהדר, ויקטור פישר שסוף סוף משחק כדורגל באופן סדיר, אמין יונס שהחלים מהפציעה והיה מצוין שלשום, ומעל כולם (מבחינתי) ריצ'דלי באזור שהתחיל לקבל מקום בהרכב הקבוצה בשלהי העונה שעברה ומותיר רושם כי הוא אחד הכשרונות הבולטים שצמחו בשנים האחרונות במחלקת הנוער.

לצערי, משום מה זה עדיין לא מספיק. אייאקס הציגה תצוגת כדורגל חלשה מאד, בעונה שעשויה להיות הרת גורל מבחינת המועדון ולהכריע באשר להמשך דרכם של שחקני מפתח ותיקים (בסדר גודל של אייאקס כמובן) בקבוצה כדוגמת יאספר סילסן, יואל פלטמן ודייבי קלאסן, והן של הצוות המקצועי בראשות פרנק דה בור, על הקבוצה להציג יכולת משכנעת בהרבה מאשר זו שהוצגה שלשום. אייאקס קיבלה את פ.ס.ו במצב הכי טוב שאפשר לבקש - יטרו ווילמס, לוק דה יונג וניקולס איסימט מירין פצועים ומקס לסטיין לא היה בסגל.

מבחינת אייאקס ההפסד מתקבל על הדעת, אך הדרך קצת פחות. פ.ס.ו הגיעה לאמסטרדם ארנה מול קהל ביתי חם ועשתה כרצונה. הייתה עליונה בבעיטות לשער (17-8) ולמסגרת (7-2) והן בחזקת הכדור (58-42). המשחק היה נתון לשליטתה הכמעט בלעדית, ואייאקס האומללה נאלצה להתרפק על מבצע אישי נהדר של אמין יונס בדקה ה-10 שהפיח תקוות רבות, שלוש דקות בלבד לאחר שער היתרון הראשון של פ.ס.ו. זה אמנם די אירוני, הבעיה בקבוצה באופן ישיר לא אישית, אך בעקיפין היא כזו. סגל הקבוצה בעל פוטנציאל גדול ואין לי ספק בכך, אך הוא עוד לא מאומן מספיק בכדי להתמודד עם הדקויות הקטנות שמכריעות משחקי כדורגל.

ג'איירו רידוולד לדוגמה, בלם טוב בן 19 שבעונה שעברה קיבל את ההזדמנות בקבוצה הבוגרת כששיחק לסירוגין כקשר אחורי וכמגן שמאלי. השנה קיבע פרנק דה בור את הצבתו כבלם, ובמשחק היום זו הייתה מהות כל הבעיה. שני השערים אמנם לא היו טעויות ישירות שלו, אך בדיעבד ההחלטות והצעדים שנקט בהם הובילו לכיבוש השער. בשניהם התפתה ללחוץ את שחקני פ.ס.ו והותיר מאחוריו, בחוסר מודעות מוחלט, חללים עצומים שהיו נגישים לכל שחקן פ.ס.ו שביקש, וגונסאלו פריירו ביקש אותם פעמיים, ובצהריים בהיר אחד החזיר את אייאקס אמסטרדם הישר למציאות העגומה.

נדמה שאותו קונפליקט הזוי לא עתיד להיפתר בקרוב. הנהלת המועדון והצוות המקצועי, מצד אחד חייבים לשמור על מאזנים כלכליים חיוביים ונאלצים ו/או רוצים למכור שחקני מפתח, מצד שני רוצים לשמור על התדמית של אחד המועדונים בעלי מחלקת הנוער הטובות והמוצלחות בהיסטוריה, ומצד שלישי הציפייה להישגים מקצועיים מתמשכים כאשר לרשותם עומד בכל שנה סגל פחות טוב ובעל פחות ניסיון. העיקר שמשקיעים חמישים מיליון יורו בשיפוץ האמסטרדם ארנה.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

Lopo, כמה דברים:
    1) הקיץ של אייאקס לא היה מעודד. כן היא רכשה בין היתר את גודלייה, אבל מבחינת שתי סוגיות הקבוצה לא פתרה את הבעיות. הראשון, היא לא הביאה מספיק ניסיון. דה בור בעצמו אמר בסוף העונה שעברה שהקבוצה צריכה יותר מרק נוער. הייטנחה הגיע אחרי מו"מ ארוך ומיותר (לא כולם היו בדיעה שהשחקן יוסיף משהו), אבל חוץ מזה לא ראיתי שחקן נוסף עם ותק. יותר מזה, הגיל הממוצע ירד שוב!
    הבעיה השנייה היא שהקבוצה לא הביאה חלוץ נוסף. ממיליק דורשים אולי דברים שהוא לא יכול לשנות, זיבקוביץ' הושאל לווילם טוויי (בנתיים גם שם הוא כשילון) וחלוץ שני לא הגיע. דה בור ממשיך לחשוב שהוא מאמן את ברצלונה ושם כל מיני שחקנים אחרים בשפיץ. קלאסן ופישר כבר הוכיחו שהם לא מספרי 9.
    2) רידוולד יהיה בלם טוב, אבל הבעיה שלו זה שהוא משחק ליד שחקן שטיפה יותר מבוגר ממנו. הם לא משלימים איש את רעהו, הם מחלישים את החבר שלהם בהגנה. הייטינחה שיכול להיות הפתרון הכי טוב לא מקבל דקות. אני מעריך שדה בור ראה שהשחקן פשוט גמור. אחרי התעקשות של המאמן פרנק דווקא הראשון שמוותר על חביב הקהל. בקיצור, יש לנו בעיה קשה בהגנה.
    3) הבעיות באייאקס גדולות ולא רק על הדשא. הניהול לוקה בחסר, בטח ברכש שלנו. אייאקס היתה צריכה להביא ניסיון, היא לא עשתה את זה. היא משאילה שחקנים שלא צריכים להיות בקבוצה (סאנוגו). היא משלמת במונחים הולנדים הרבה כסף בשביל שני שחקנים, אבל גודלייה וסינקחראפן לא מצליחים ממש לעשות את השינוי המיוחל. קרויף שלפני מספר שנים תקף בכל הזדמנות את ההנהלה הקודמת והמאמנים של אייאקס שותק עכשיו כשהקבוצה כבר שנתיים משחקת כדורגל רע. במקום להעיף את אוברמרס ודה בור הוא מדבר ביום שני בטור שלו ב'טלחרף' על נבחרת הולנד ולא על הביזיון מול פ.ס.וו. מבחינתי קרויף שוב מראה את הפרצוף האמיתי שלו וכמו תמיד לא לוקח אחריות על דברים שהוא גרם להם.
    4) מצטער, אבל חוסר האיזון בקבוצה בולט. הפוטנציאל לא יותר גבוה מאשר לפני עונה. ביותר מדי משחקים הקבוצה ניצחה בגלל ההברקות של אל גאזי. ברגע שהוא לא נכנס לעניינים הקבוצה מאבדת נק'. לדעתי ריצ'דלי באזור הוא אולי השחקן היחיד שנראה כאילו הוא בעניינים. גם טטה, אבל חוץ מזה? אני מהמר שבמחזורים הקרובים הקבוצה תאבד גובה. יש לי חשש לסחרור אמיתי.
    5) מילה לגבי ה'קהל החם'. אותו קהל היה יותר עסוק בלעשות שטויות מחוץ לאיצטדיון מאשר לעודד את הקבוצה. כמאה חבר'ה השתלטו על המסעדה הקטנה במגרש האימונים של אייאקס וסרבו לעזוב. הגרעין הקשה כועס שעדיין אין להם מתחם משלהם באזור הארינה. האחרון שהיה להם נשרף כליל. המשטרה נאלצה ביום א' להתערב ועצרה מספר חבר'ה לא קטן.

15. Lopo Member

כשאני אומר מעודד, אני מתכוון במונחים של אייאקס ובמיוחד בהתחשב בתקדימי השנתיים האחרונות. כריסטיאן אריקסן ודיילי בלינד הותירו חללים עצמים שהקבוצה עדיין מתקשה למלא, ובהתחשב בכמות הידיעות שקישרו את המעבר של סילסן למנצ'סטר יונייטד אני מאד שמח שזה לא יצא לפועל בסופו של דבר (הקיץ). אין שני לו כרגע והוא הציל את הקבוצה פעמים רבות. אונאנה עושה רושם של שוער די מבטיח, ואני מאמין שאי שם באחת מקבוצות הנוער נמצא מישהו. סילסן ככל הנראה לא ישאר איתנו לעד, אם הקבוצה לא תפעיל לליגת האלופות אני מאמין שנראה אותו עוזב בקיץ הקרוב.

אני לא אומר שרידוולד לא בלם טוב, אלא שהמשחק מול פ.ס.ו בפרט היה חלש. הציוות שלו עם פלטמן כצמד בלמים התחיל העונה, ובסך הכל עשו עבודה טובה ביחד. הבעיה שברגע האמת, כלומר משחקים בליגה האירופית ומשחקים מול הקבוצות החזקות בליגה, היכולת שלהם לא הייתה משכנעת כלל. ובאלו מוכרעות גדולתן של קבוצות. זה עשוי לקחת קצת זמן, אבל באייאקס אמסטרדם אין יותר מדי סבלנות (התייחסתי לקונפליקט בהודעה הקודמת). יש בקבוצה פוטנציאל רב ואין לי ספקות בנוגע לכך. הבעיה שאין מסביב לאותה חבורת צעירים שחקנים שיצליחו לנווט אותם לדרך הנכונה כקבוצה. הייטינחה היחיד בעל המסוגלות הזו, והוא כאמור לא משחק. כנ"ל לגבי לאסה שונה שאיבד את מקומו בהרכב אחרי מספר עונות טובות.

דווקא הסגל העונה הוא המבוגר ביותר מזה חמש עונות (22.72) אך זה כלל לא מעיד על טיבו. צריך לזרוק שדיידריק בור התבגר (35) ואליו הצטרף הייטינחה (32) שהעלה משמעותית את הממוצע. אני מסכים איתך לחלוטין שבלם נוסף היה אופציה הכרחית, במיוחד בהתחשב בעובדה שהייטינחה לא בתוכניות, ואני לא בטוח כלל בטיבם של מייק ואן דר הורן וניק ווירחבר. אריק בוטגין למשל היה יכול להיות אופציה מצוינת ובמחיר נוח. גם על מחדל החלוצים קשה לדלג, לא מובן איך אפשר לבנות למשך עונה שלמה על ארק מיליק שרק מתחיל את התפתחותו, ועל יאיא סאנוגו שהפך למושא ללעג בכל רחבי אנגליה.

כבר כתבתי שזו עונה גורלית בעתידה אייאקס. כשלון מקצועי בליגה ובמפעל האירופי יוביל לעזיבות רבות שעלולות לפגוע עוד יותר בעתיד המועדון. קלאסן וסילסן עשויים לקבל הצעה מפתה מאנגליה, אני מאמין ששונה יבחר לעזוב במידה ולא יקבל הזדמנות ממשית, אפילו אל-גזאי אפשרות סבירה אחרי פתיחת העונה הטובה שלו. שלא נדבר על באזור, בו התעניינו מספר קבוצות צמרת כדוגמת ברצלונה (על פי דיווח היום מה-MD הספרדי). אני לא אופטימי כלל בהתחשב ביכולת החלשה של הקבוצה במשחק מול פ.ס.ו ובחודש הקשה שעתיד לבוא לאחר פגרת הנבחרות - הראקלס פנרבחצ'ה ויטסה ופיינורד בארבעה מפגשי חוץ בעשרה ימים (אלוהים ישמור), אחריהם צמד משחקים באמסטרדם ארנה מול רודה ופנרבחצ'ה, ומשחק נוסף מול פיינורד.