הליגה ההולנדית 2013-14: יוצאים לדרך!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏31/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, כשאני קורא את דבריך אריק בנאדו עוד יגיד במסיבת העיתונאים שהוא דיבר בסוף השבוע עם ורבייק...גם אתה מתחיל עם רוטציה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

בסה"כ אין כרגע שום קבוצה שנראית טוב. אם AZ נראית כמו קבוצת תחתית אז איך אני אמור להסביר לך מה אני ראיתי במחצית הראשונה היום בכרונינגן? פשש, גרוע זו מילה טובה מדי למשחק של אייאקס ב-45 הדקות הראשונות.

באמת קשה לדעת בימים אלה מי הקבוצה שתצא מכל הבלאגן של סוף אוגוסט עם ידה על העיליונה. ויטסה משאילה שחקנים על ימין ושמאל. אייאקס מוכרת בדקה התשעים שני שחקנים מאד חשובים במערך שלה. פ.ס.וו גם נראית מאד לא יציבה. אני צריך להמשיך?

ממה שאני מבין יש עכשיו פגרת נבחרת קצרה. אני חושב שכל הקבוצות מרוצות מזה.

2. c_web Member

פתיחת עונה צולעת מאוד לכולם, בגלל זה PEC במקום הראשון אחרי 5 מחזורים. לא ראיתי איך אייאקס שיחקה במחצית הראשונה, ראיתי רק את החצי שעה אחרונה בערך. עם יותר ריכוז של בוז'אן הוא עושה 0-2 וגומר את המשחק.

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

יאללה. הולך להיות כיף מחר. דוארטה יחתום והקיצוני שדה בור מדבר עליו....אולה ג'ון. השמועה האחרונה - השאלה עם אופציה לרכישה ב-7 מיליון אירו.
    https://twitter.com/AFCAHeadlines

עריכה: אשתו מכחישה. טוענת שטוב להם בפורטוגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    אמרתי לכם שיהיה כיף.

נערך לאחרונה ב: ‏1/9/13
  4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז, אף אחד לא יגיע...אנחנו נצטרך להיות מבסוטים שדוארטה הגיע. בכל זאת לא הייתי מתחשב יותר מדי במה שיש לאישתו של אולה ג'ון להגיד. אם בנפיקה משום מה חושבת שהשחקן לא בתכניות שלה הגברת ג'ון יכולה לארוז מזוודות. באייאקס נטוורק פורסם שאלייה אומר שהוא נשאר בברמן. בראיון הוא אומר שיש לו עכשיו מאמן שמאמין בו.

אתמול ראינו בדיוק למה כל הדברים האלה בולשיט. דקה 1 דוארטה מכחיש הכל מול המצלמה. עשר דקות אחרי זה השחקן עומד באותו המקום מחייך ואומר שהוא בדרך לאייאקס. דוארטה בעצמו אמר שנשיא הקבוצה
    אמר לו לא לדבר בתקשורת עד שהמצב ברור.

המשחק הזה רואים בכל מקום ובכל שעה. אל תתייחס לכל השטויות האלו. סביר להניח שאייאקס נמצאת במו"מ עם בנפיקה וברמן ואולי כבר עם אחד השחקנים. אני לא אומר שאחד מהם יגיע בוודאות, אבל גם אריקסן טען שהוא 'רק עובר לקבוצה שמשחקת בליגת האלופות'...

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

4 נצחונות ותיקון, לא כזה הבדל. האמת שחבל מבחינתם הם יכלו לדעתי להשיג ניצחון קריטי מול הנמושות מאוטרכט. אם היו מנחים זה ניצחון של הרבה מאוד ביטחון, לא צופה שהם ישארו במקום הראשון אפילו כבר במחזור הבא.

שי בהמשך לדיבורינו, ואלוייק נתנה עונה מעולה בשנה שעברה, יש לי תחושה שקדימה נשרים וקאמבור, רוצות לחקות את זה. לא יודע עד כמה זה יילך להן.

אגב מי הקבוצה שמביאה הכי מעט קהל בליגה יחסית לאיצטדיון שלה? אני כמובן לא מדבר על כאלו שיש להן בקושי מגרש של 5,000 אלא 10 אלף ומעלה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגע המצב לא נראה הכי טוב. אולה ג'ון היה מועמד, אבל בסוף השבוע איבדה בנפיקה שני שחקני התקפה לתקופה ארוכה. הפורטוגלים עצרו את המו"מ. מי נשאר? לאבייאד...

לענייני הליגה...
    פק זוולה תתארח במחזור הבא בארינה. מבחינתי ברור שהקבוצה פתחה נהדר את הליגה, אבל לא מן הנמנע שתוך מספר מחזורים תחזור למקומה הטבעי. אני מעריך שבסוף העונה פק זוולה תפספס במעט את הפלייאוף לאירופה. אגב יונס מוקטאר עבר לטוונטה.

עומר, אני אוהב שאתה קורא לקבוצה גו אהד איגלס קדימה נשרים. זה נחמד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    ביחד עם קמבור השניים עושות רושם טוב, אבל אנחנו רק בתחילת הליגה. לשתי הקבוצות יש מגרש ביתי קטן וחם ואולי הם יצליחו עם אלמנט ההפתעה להשאר בליגה. קבוצות ותיקות כמו NEC ו-NAC נאבקות כבר שנים נגד הירידה. בטח הקבוצה מברדה. ללא ספק שבשנים האחרונות העולות לא יורדות מיד אוטומטית. אישית אני חושב שהדבר רק תורם לכדורגל בהולנד. טוב שיש מדי פעם שינוי בזהות הקבוצות בליגה הבכירה.

לגבי כמויות הקהל.
    האיצטדיונים הגדולים תמיד מלאים (אייאקס, פיינורד, פ.ס.וו, טוונטה, היירנביין). גם הקטנים כמו הנשרים מדייבנטר או קאמבור וזוולה תמיד נהנים מתכולה מלאה. המצב הזה לא קורה בארנהם ובקרקרדה. מאז שויטסה התחילה לשחק בחלרדום האיצטדיון למעשה אף פעם מלא. גם במשחקי רודה יש לרב קרחות ביציעים. אם הייתי מסכם את העניין אני חושב שבשמונים אחוז האיצטדיונים מלאים. בשביל ליגה ברמה של ההולנדית אני חושב שזה בהחלט נחמד. אני מעריך שהמצב בהולנד יותר טוב מאשר באיטליה. אפילו הקבוצות הגדולות מתקשות לשחק בבית מול איצטדיון מלא.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עדכון (18:52 שעון אירופה מרכזית)
    אייאקס מנהלת מו"מ על צירוף אלג'רו אלייה לקבוצה. אולה ג'ון היה כאמור המטרה הראשונה, אבל בגלל שתי פציעות בבנפיקה הדיל בכל מקרה לא אושר.

יש עוד כמה שעות ולדעתי יש עוד אפשרות שאף שחקן יגיע. דוארטה חתם ל-4 עונות.

8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

עדיף ג'ון על אילייה, אבל עדיף אילייה על כלום.

http://www.ajax.nl/upload_mm/c/9/5/192619_duarte%20contract%20shirt%20600_600x338.Xxx
    בהצלחה!

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/13
  9. AFCA Member

דוארטה לגמרי קשר התקפי או יותר לכיוון 50-50?

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי הדיווחים אולה ג'ון ואלייה לא יגיעו לאייאקס. דה בור רוצה שחקן כנף, אבל איפה משחקים היום בורחיטר, לוקוקי ובאבל? לדעתי מאמן אייאקס לא קרא את המצב כמו שצריך. הוא האמין שפישר, אנדרסן וסאנה יכולים למלא את החלל. כנראה זה לא המקרה.

עכשיו נותרנו בבעיה אלא אם כן שם לא צפוי אמור להגיע. אני באמת חשבתי שהעניינים כאלה כבר נעלמו מהעולם. קרויף אמר עוד היום שהוא מאד גאה באריקסן ואלדרוויירלד ומאמין שבעוד כמה שנים הם יחזרו לאייאקס...אני רוצה לראות מה הולך לקרות ביציעים אם השטויות האלו ימשיכו. באייאקס נטוורק הרב באמת לא מבסוט מאיך שהדברים כרגע נראים. הכסף הרב שעל חשבון הבנק גם מפריע להמון חבר'ה. אם קרויף והחברים שלו לא יתחילו לספר למה אייאקס צריכה לשים 70 מיליון אירו בבנק במוקדם או במאוחר יהיו בעיות ביציע.

בסה"כ אני רוצה להאמין שבליגה אייאקס צריכה למנוע פיגור רציני מהמקום הראשון בטח בליגה הנוכחית, אבל אירופה? אם אנחנו משחקים כמו שראיתי בכרונינגן אייאקס עלולה עוד לשבור את שיאה של מכבי חיפה...

לגבי דוארטה. אני לא בדיוק מכיר את המונח 50/50 בשיטה של אייאקס. יש קשר הגנתי (פאולסן) והתקפי (אריקסן). לדעתי דוארטה יותר מזכיר את אריקסן מאשר את פאולסן.

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/13
  11. AFCA Member

ויש את דה יונג/שאונה. האם הוא יותר שאונה או אריקסן, זאת שאלתי.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דוארטה בא למשבצת של אריקסן. מדובר בשחקן טכני. כרגע הייתי אומר שאריקסן יותר טוב, אבל אם דוארטה היה יותר טוב מהדני של טוטנהאם הוא כבר לא היה משחק בהולנד...

עדכון אחרון:
    אוברמרס הודיע שהקבוצה לא תתחזק יותר.
    אני כבר אומר לכם שחלק מהאוהדים מאד כועסים ושמספר אנשים באייאקס מאבדים במהירות הרבה קרדיט. אם התוצאות לא יהיו משביעות רצון (אף אחד לא מצפה שנקח בית עם ברצלונה, מילאן וסלטיק) אני מעריך שהאווירה הטובה תתחיל להתעכר. אישית אני חושב שאייאקס פישלו בכמה נקודות:
    1) שחרור אריקסן ואלדרוויירלד ב-29 לאוגוסט
    2) חיפוש אלטרנטיבה בדקה ה-91
    3) חוסר תקשורת בשביל מה יש 70-80 מיליון אירו בקופת המועדון

מאד מעניין אותי מה יקרה עד פגרת החורף.

13. Echte Liebe Member

חג שמח לכל הקהילה ההולנדית בישראל, שתהא שנה טובה ופורייה, מעניינת והישגית, ושהדיון שלנו יצמח לגבהים חדשים.

חדשות 04/09

:aa1: אכזבה זה לא מילה. הולנד ירדה למקום ה-35 (!) מתוך 53 בדירוג המדינות של אופ"א, מה שכנראה יוריד את מספר המתמודדות בליגת האלופות ל-1 בלבד.

:aa1: המנהל הטכני של אייאקס, מארק אוברמרס, אמר היום: "בכל קיץ אייאקס לא עורכת מסע קניות גדול, אבל ההישגים מדברים בעד עצמם". (לדעתי אוברמרס קורא באייסוקר)

:aa1: עותמאן בקאל סיפר לטלחרף שהוא רוצה פיינורד הקיץ הזה, ואף הוא נמצא במו"מ, אך בעיות השכר הם אלו שמעכבות את חזרתו לקבוצה בה היה בהשאלה במשך עונת 2011-12.

14. Ajacied Member

אולי הולנד מדורגת במקום ה-35 מבחינת צבירת נקודות העונה, אבל זה עדיין לא אומר כלום. גם כי עדיין יש נציגות הולנדיות במפעלים האירופאים שיכולות לשפר את המאזן וגם המדרג הכללי מחושב בשכלול של 5 עונות אחרונות. הולנד כרגע במקום ה-8, וכנראה המדינה היחידה שיכולה לסכן בלעבור אותה לקראת העונה הבאה זאת אוקראינה.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאיפה הבאתם את השטויות האלה?

הולנד מדורגת 8 בדירוג של אופ"א. היא ממש לא תאבד נציגה באלופות, היא אפילו לא קרובה לכך. הסיכוי שאוקראינה או בלגיה יעקפו אותה שואף ל-0. בשביל לאבד נציגה לגמרי הולנד צריכה ליפול למקום 16 והמרחק שם הוא כמו המרחק מפה להולנד ברגל
    http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/d.../crank2014.html

בינתיים בדירוג של השנה היא במקום ה-35, אבל ל-16 מדינות שמעליה כלל לא נשארו נציגות או נשארה להן נציגה אחת בעוד להולנד יש 3 שנשארו, כך שלכל הפחות, הולנד תסיים את העונה הזאת במקום ה-19, אבל אני מאמין שהיא תיכנס לטופ 12 וזה מה שחשוב מבחינתם

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/13
מצב נושא:
הנושא נעול.