הליגה ההולנדית 14/15 - פ.ס.וו איינדהובן שוברת את הבצורת וזוכה באליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏20/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים שויינאלדום בדרך לעזוב את הולנד, אבל כבר עכשיו תוכל לרשום שלא אדם מאהר יהיה האיש שיחליף בפועל את השחקן שגדל בפיינורד אלא דייבי פרופר מויטסה. לגבי הקבוצה החדשה של הבינלאומי שכבש מול לטביה, אני מעריך שהוא לא ירצה לעזוב לכיוון רוסיה. ויינאלדום יחכה להצעות ממדינות יותר אטרקטיביות למרות שמבחינה מקצועית הליגה הרוסית ליגה בהחלט טובה.

2. All_Hale_Conradinho Member

משחקים של ויטסה לא ראיתי העונה, אך לפי מה שהבנתי פרופר (אם יגיע בכלל) משחק טיפה יותר מאחורה מאשר ווינאלדום הרגיל או מאהר בימיו העליזים באלקמאר. יכול להיות שאני טועה.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני לא בדיוק עקבתי אחרי ויטסה (או פ.ס.וו...), אבל לפי הדיווחים אם ויינאלדום יעזוב מי שקרוב לוודאי יצטרף הוא דייבי פרופר. אדם מאהר בסה"כ עדיין לא התאקלם באיינדהובן. היו לו כמה משחקים נחמדים, אבל הוא עדיין לא השחקן שרב הולנד ציפתה שכבר יהיה. יכול להיות שהוא מעין סולימאני של פ.ס.וו. שחקן שמגיע לקבוצה גדולה על תקן כשרון מבטיח, אבל בסופו של דבר די נכשל.

אגב סולימאני, הבחור עזב את בנפיקה והצטרף השבוע ליאנג בויס השוויצרית...דוגמא טובה כמה בכדורגל מקצועני אתה גם צריך מנטליות רצינית. לאייאקס הגיע ב-16 מיליון אירו ככשרון הכי גדול בהולנד ועכשיו אחרי שבע שנים הוא משחק בשווייץ...

4. AFCA Member

דייקס חתם בסוף? ומה התכנון לגבי בויילסן מסיים חוזה עוד שנה?
    ועוד משהו - הייטינחה מתוכנן לשחק בהרכב ליד ולטמן? או כגיבוי במקום ואן דר הורן?

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הייטניחה זאת החתמה מביכה - אבל בכל מקרה אין סיכוי שיתנו לואן דר הורן את חולצת ההרכב. הוא ימשיך לעלות מדי פעם כמחליף, אם לסמוך על העונה האחרונה זה אולי בכלל יהיה יותר כחלוץ "פינץ' היטר" שנכנס לדקות האחרונות. כישלון גדול של אוברמארס, אגב.

הייטניחה ופלטמן זה צמד בלמים שיגרום לכל כך הרבה ספיגות שבכל קונסטלציה התקפית שלנו, טובה ככל שתהיה, לא תספיק. מה עם קישנה? ריולה עוד עושה בעיות?

ועם כבר התחלתי - אז בנוגע לקישור: גודליי, סינקראבן, קלאסן, באזור, סררו. עכשיו רפי לא הגיע ואני מניח שיביאו מישהו אחר. יחס עם המישהו האחר הזה זה 6 שחקני קישור שפוטנציאלית כולם שחקני הרכב חלקם היו באנקרים בשנה שעברה. אז נגיד סררו בחוץ - עדיין חמישה קשרים שמתוכם 3 ירוצו. את גודליי קנו במיוחד למשימות הקישור, אין סיכוי שיהיה שחקן ספסל. ושוב יבוא עוד רכש במקום רפי (זה לפי כולם), אז מי ירד לספסל? קלאסן? באזור? לא נראה לי.סינקגראבן הראה ניצוצות וגם רק עבר בחורף, הוא ירד לספסל?

הסיפור עם דייקס. הבן אדם לא הושאל לווילם וו? למה מדברים על חתימה וכו'....הוא פשוט אמור לחזור אלינו אוטמטית, לא?

חוץ מואן ריין בצד אחד ופלטמן, וכנראה גם סילסן ואל גאזי בפנים, אבל לגבי השאר לא ברור לי מה הכיוון כרגע של אייאקס. סיגי יעזוב, יגיע חלוץ גיבוי למיליק? אולי אפילו חלוץ שיתחרה איתו על ההרכב? אולי זיבקוביץ' יקבל הזדמנות אמיתית?

אני כרגע עם הרבה מאוד שאלות ומעט מאוד תשובות. לדעתי בעוד חודש ושבוע כבר נשחק במוקדמות ליגת האלופות..... לא רוצה לראות עוד פעם קבוצה שעדיין לא סגורה בסוף אוגוסט.

6. AFCA Member

בקושי עקבתי העונה גם אחרי המשחקים ועכשיו אחרי השמועות בגלל הצבא, בכל זאת אתייחס לכמה נקודות.
    לגבי הייטינחה - ואן דר הורן - ולטמן. לולטמן יש מקום באנקר בהרכב, אין ספק. העונה רוב הפעמים היה לידו בלם שמאלי, שאחד מהם עזב ואחד מהם הבנו שהוא לא ברמה של הרכב (ויש גם את ריידרולד אבל הוא עוד מחפש את העמדה ובלי ניסיון בכלל.) אם הייטינחה בא אני רואה 2 אופציות - או שהוא שחקן הרכב ליד ולטמן ונשארים עם VDH ווירחייבר כגיבוי (מזעזע), או שVDH עוזב והייטינחה אופציה מהספסל ומביאים בלם להרכב (בעדיפות שיהיה שמאלי). האופציה השנייה טובה כי אני מעדיף מישהו כמו הייטינחה על הספסל מאשר VDH שהם בערך באותה רמה ולראשון יש את הניסיון ואת האקטסרה. אבל כמובן שצריך מישהו חזק ליד ולטמן.
    לגבי קישנה - לא ברור בכלל, לא יבכה בכלל אם יעזוב אך נהיה חייבים להביא ווינגר חדש.
    לגבי הקישור - לגודלייה יהיה מקום באנקר בהרכב כמו שאמרת, וגם לקלאסן יהיה שמספק את הסחורה כקשר אחורי ונתן חצי עונה שנייה מעולה. אם באזור או סררו בהרכב זה הרכב בלי אף 10 אמיתי ולכן אני חושב שסינקראבן במצב הנוכחי ישלים את שלושתם. דה בור לדעתי עוד לא מספיק סומך על סינקראבן כשחקן בשל להיות באנקר כ-10 שלנו ולכן רצה את VDV ולתת לסינקראבן עוד עונה שתיים להתבשל. אם יביאו עוד 10 אולי סינקראבן ירד לספסל, אבל יש עמדות הרבה יותר דחופות כי הקישור זה באמת הנקודה החזקה שלנו (גם אנדרסון ושאונה יכולים לשחק שם).
    סררו לא ראוי להיות שחקן הרכב אבל מקווה שיישאר כי הוא מתאים לסוג מסוים של משחקים ומביא איתו אקסטרה, אני גם לא נפלתי מהרגליים מבאזור ממה שראיתי ולא יקרה כלום אם הוא יהיה אופציה מהספסל לקלאסן וגודלייה.
    דייקס נמכר אבל יש אנחנו מקבלים 50% מהמכירה שלו אז אפשר להחזיר בלי יותר מדי בעיה. פעם אחרונה אני שמעתי שסלטיק מציעים 2m ואנחנו 1m (מה שכאמור יוצא אותו דבר לווילם וו) ולא יודע מה זז מאז.
    לגבי חלוץ - אני רק שומע שרוצים להביא מישהו שיתחרה עם מיליק ולהשאיל את זיבקוביץ'. לדעתי יש עמדות יותר חשובות ובהחלט אפשר לבנות על מיליק כבאנקר בהרכב עם זיבקוביץ' כגיבוי, אבל עושה רושם שדה בור לא תופס מזיבקוביץ'.
    סדר דחיפות העמדות לפי דעתי : בלם ליד ולטמן, מגן שמאלי חדש להרכב (איך לא הלכנו על פאולסן) , חלוץ שיתחרה על ההרכב עם מיליק, ווינגר, פליימייקר.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דברים שהועלו פה:
    דייקס - השחקן צריך רק עוד לחתום על הנייר, אבל הקבוצות סיכמו את כל הנושאים. המגן השמאלי כבר הגיע להסכמה על חוזה חדש. (ארז, דייקס כבר לא היה שחקן שלנו. אתה זוכר בזמנו את הקאמבק של לינדגרן? אותו סיפור עכשיו עם דייקס.)
    הייטינחה - עדיין אין חתימה רשמית, אבל ה'טלחרף' כבר פרסם לפני יומיים שמה שנשאר זו רק חתימה על חוזה לעונה אחת עם אופצייה לעוד אחת.
    זיבקוביץ' - בדרך להשאלה. כרונינגן רצתה את החלוץ שגדל אצלה, אבל לבסוף ותרה על העניין. היום דווח שווילם טוויי מעוניינת בהשאלץ השחקן.
    סיגי - סוסיאדד רצו אותו, אבל רק בטרייד. אייאקס סרבו. היום דיווחו שנאנט מעוניינת ככל הנראה לשלם לאייאקס 3.5 מיליון אירו.
    בוילסן - אין חדשות לגביו. ההערכה היא שיעזוב. אייאקס לא תאריך את חוזה עם המגן. בעוד עונה הוא שחקן חופשי.

אולי הדבר הכי חשוב לספר לכם ששוב יש בלאגן בקבוצה. קרויף הטיל פצצה עם מינוי טשו לה לינג כיועץ. ברור לכולם שיש עכשיו שתי מחנות בארינה. מצד אחד קרויף, לינג, ויונק ובצד השני אוברמרס, דה בור וברחקאמפ. השבוע הודיעו לאוברמרס שכל עוד סיגי לא עוזב לא יוחתם שום חלוץ חדש. והנה עכשיו משאילים את זיבקוביץ'. לפי התקשורת אוברמרס רצה לשלם בשביל חלוץ 10 מיליון אירו, אבל הדירקטוריון שהולכים עם קרויף עצרו בנתיים את המהלך הזה.

לי אישית די ברור שרוצים להפטר מאוברמרס ואולי גם מדה בור וברחקאמפ. לאייאקס לא חסר עכשיו כסף ובשבילם שלב הבתים של ליגת האלופות לא חובה. לדעתי מנסה קרויף עכשיו להכין את הקרקע בשביל לזרוק את אוברמרס. לדה בור יש אולי קרדיט בגלל ארבעת הצלחות ברצף, אבל כולנו יודעים שהקבוצה משחקת כדורגל עלוב. עד כמה שזה מכוער אני חושב שקרויף ואנשיו רוצים בכוונה להכשיל את היריבים שלהם בקבוצה.לצערי נראה ששוב נקבל ימים של מלחמה קשה במסדורונות הארינה.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חדשות אחרות:
    - ויינאלדום. פ.ס.וו דחתה את ההצעה של זניט. הרוסים רצו לתת 10 מיליון אירו, האלופה ההולנדית רוצה מינימום סכום של 15 מיליון.
    - פ.ס.וו ומונאקו מתקרבות להשאלה נוספת של הבלם איזימט-מארין.
    - פיינורד פנתה הערב לויטסה במטרה לצרף את הקשר מרקו ויינוביץ'. אם קלאסי כן או לא יעזוב זה כרגע לא ברור, אבל פיינורד רוצה את הקשר.
    - סקטואינג של מנצ'סטר סיטי בדקה את הביצועים בקופה אמריקה של חזוס קורונה. טוונטה רוצה מינימום 10 מיליון אירו בשביל המכסיקני.

9. Ajax Amsterdam Member

אנחנו משחקים חרא אומנם אבל אני עדיין מעדיף את הצד של אוברמרס,נמאס כבר מקרויף

Ajacied אוהב/ת את זה.
  10. Ajacied Member

1) אני דווקא שמח שהייטינחה חוזר. אמנם הוא היה מאכזב בשנתיים האחרונות אבל הוא אייאקסיד אמיתי בניגוד לואן דר וארט. הוא תמיד היה חביב הקהל באמסטרדם עם האנרגיות שהוא הביא למגרש ועכשיו הוא יביא איתו גם את הניסיון. מקווה שגם מקצועית הוא לא יאכזב. אחרי הכל, ארדיויזי היא לא הפריימר ליג או הבונדסליגה ואולי החזרה הביתה תעשה לו רק טוב. מקסימום ירד לספסל ויקבל את הדקות שלו משם, סוג של אוייר כזה.
    2) נראה לי דה בור אמר שהוא מיעד לואן דר וארט את עמדת החלוץ, ככה שאני לא מאמין שיביאו עוד שחקן קישור לסגל, גם ככה יש מספיק קשרים. בנוסף אני בטוח שינסו לשלב העונה בבוגרים את נאורי וואן דה ביק המוכשרים.
    במקום ואן דר וארט יביאו חלוץ שיתחרה במיליק (במידה וסיגי אכן יעזוב).
    3) ממש לא מתלהב מההחתמה של דייקס. הוא נתן עונה טובה בווילם אבל לא חושב שזה מספיק בשביל אייאקס. אבל מצד שני, בשביל להיות יותר גרוע מבויילסן צריך להיות באמת "מוכשר".
    4) לה לינג הוא לא הבעלים של טריצן מסלובקיה (או איך שלא קוראים להם)? זה חוקי בכלל לשמש כבעלים של קבוצה אחת ולהיות בעל תפקיד בכיר בקבוצה אחרת? גם אם כן, זה מריח כמו שכונה אחת גדולה. מסכים עם דרור, באמת קרוייף נמאס.

נערך לאחרונה ב: ‏20/6/15
  11. Ajax Amsterdam Member

אני דווקא חושב שדייקס יהיה טוב,והייטנחה יכול להיות כמו לוק דה יונג רק בהגנה,סך הכל אני מצפה בעונה הבאה שפישר ומיליק יקחו פיקוד על הקבוצה ושאל גהאזי יפרוץ,מה שבטוח ההתקפה והקישור טובים

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז במקרה הבוקר מפרסמים שאופ"א מאשרת את התפקיד של לה לינג. האיש אכן מנהל טרצן, אבל הוא ישמש באמסטרדם רק כיועץ של הדירקטוריון. בלי צל של ספק שקרויף בדרך החלקלק שלו מנסה שוב לגרום לבעיות בקבוצה. את שלי על 'מספר 14 הניצחי' כבר אמרתי לא פעם. שחקן עבר מבריק, אבל חוץ מזה גם סכסכן מהרמה הכי מגעילה. הוא בעיניי גם מסתתר כבר שנים אחרי הבעיות הבריאותיות שלו. הוא משתמש בבעיות בליבו כדי לא לקחת תפקיד רשמי אמיתי. הוא רוצה לשלוט בכל דבר, אבל הוא חי בברצלונה ומגיע פעם בשנה לארינה. בשום אופן לא חושב שהוא מזייף בעיות בליבו, אבל אי אפשר להתנהג כאיש היודע הכל מבלי להיות קרוב לפעילות.

אגב, ואני מעולם לא שוכח את התמונה הזאת:

http://www.gogmeunited.nl/wp-content/uploads/2012/02/cruijff-feyenoord.Xxx

אני לא שונא את האיש, למה לי, אבל יותר מדי אוהדי אייאקס מאוננים כשהם שומעים את השם של קרויף. אני לא אחד שכזה ויותר מזה, אני לא מאמין לפילוסופיית החשיבה שלו לגבי הסיכוי של אייאקס לחזרה אמיתית באירופה. בלי כסף, בלי שחרור מאסיבי של שחקנים ובלי הגנה אי אפשר להצליח יותר באירופה. פורטו, באזל וקבוצות אחרות גם לא הצליחו בגלל ההתקפה שלהם אלא קודם כל בגלל ההגנה!

זה לא אומר שאני לחלוטין עם המחנה השני. האליפויות של פרנק דה בור הן עובדה, אבל הכדורגל נעשה עם השנים יותר גרוע. אוברמרס פשוט נכשל יותר מאשר כל דבר אחר. בעיניי זה דה בור שרשום על האליפויות, לא ממש אוברמס או מישהו אחר. אז אם קרויף לא מרוצה מאוברמרס שיפטר אותו, אבל זה לא קורה. לא, הוא נותן תפקיד שולי לחבר שלו, טשו לה לינג, והוא צריך כנראה לגרום לעזיבת אוברמרס. וככה קרויף כבר שנים מתנהג. הוא שולח את החברים שלו לעשות את העבודה שיוהאן בעצמו צריך לעשות. כמה נוח שיש לו בעיות בריאות...

13. All_Hale_Conradinho Member

14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

לא התלהבתי ממנו בשיאו לפני שעזב אותנו. לא התלהבתי ממנו גם בטורנירי הנבחרות. ממש ממש ממש לא מתלהב ממנו שהוא גמור לגמרי היום ושברור שאף קבוצה בכלל לא הייתה מתקרבת אליו. כמה כיף שאפשר לצייר את זה כ"חזרתי הבייתה" שבתכלס זה "לא היה לי משהו יותר טוב אז חזרתי בלית ברירה". ראינו מה רפי עשה לנו, העדיף עולה חדשה בספרד....

ולמרות הכל - מתפלל שיצליח.

15. Ajax Amsterdam Member

עדיין ארז אתה אני יודע שהוא לפחות יתן הכל ואני יתן לך דוגמא מליגת העל,בהרבה משחקים של הפועל באר שבע ברדה לא היה טוב אבל הוא פשוט מנהיג הוא יודע להוביל את הספינה שגם הוא לא טוב,אז מה שנותר לנו לקוות שהייטנחה יתחפש לברדה

מצב נושא:
הנושא נעול.