הליגה ההולנדית 14/15 - פ.ס.וו איינדהובן שוברת את הבצורת וזוכה באליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏20/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

חרא העלייה הזאת של ויטסה. כמו לפני שנתיים - כל המושאלים יחזרו לצ'לסי ועד שיבואו החדשים (תמיד רק באיזור ספטמבר) הנוער + ייני של ויטסה יעוף בסיבוב הראשון.

2. golding מנהלים

העונה ויטסה התבססה על שלושה שחקני צ'לסי בלבד, כשרק אחד מהם באמת תפקד כשחקן מפתח. וואלאס ומקאקרן פתחו לפרקים אבל אי אפשר לומר עליהם שהם היו חלק מרכזי בהצלחה של הקבוצה, אז אולי בכל זאת כדאי לתת קצת קרדיט ליתר השחקנים.

לגבי טראורה, אני לא שומע את מוריניו מהלל שחקנים צעירים כפי שהוא עשה עם טראורה. הוא, וגם פטר בוס דרך אגב, אמר שמדובר בשחקן שלם שרק צריך להשתפשף. האתלטיות, הטכניקה ומנטליות שם, ונותר רק לשלב את שלוש אלה בצרורה מספיק עקביות כדי שהוא יצליח בליגה טובה יותר. לא בטוח שהוא מוכן כבר בעונה הקרובה, זה ברור, אבל ממה שאני רואה אני מאוד מתרשם. גם בתחילת העונה כשהוא הוצב באגף הוא הטריד הגנות בצורה קלילה מאוד, וברגע שהוא הועבר לתפקיד החלוץ ויטסה פשוט הפכה להיות קבוצה אחרת. הוא מחזיק בכדור יפה מאוד גם עם הגב לשער, הוא שחקן קבוצתי, הוא מבקיע הרבה שערים (וגם מחטיא לא מעט, כמו שראינו אתמול), הוא בוגר מאוד ביחס לעובדה שהוא בסך הכל בן 19 אבל הכי חשוב - לפעמים כשהוא עושה את מה שהוא עושה זה נראה כל כך קל. מעטים השחקנים שיכולים לגרום למהלכים מסובכים להיראות קלים יותר ממה שהם באמת.

בהנחה שהוא ישיג אשרת עבודה, אני מאוד מקווה שעוד שנה שנתיים הוא יתחיל לקבל קרדיט ממוריניו ויקח חלק ברוטציה של הקבוצה. הוא ורסטילי ובמועדון מגיל 15-16 (למרות שהחתימה הרשמית צוינה רק בגיל 18) ולדעתי בונים עליו.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חייב להדגיש שאחרי שיורדנייה עזב יש מעין התקררות בין ויטסה לצ'לסי. במהלך העונה דיברו שיש סיכוי שצ'לסי אפילו שוקלת לנתק לגמרי את הקשר ועוברת את הגבול לבלגיה. ראייה שאין כבר נהירה של מושאלים לכיוון ארנהם. גולדינג צודק, בסה"כ רק טראורה בלט. המושאלים האחרים לא ממש. מי שבלטו העונה הם בעיקר פרופר, ויינוביץ' ולאבייאד. האחרון קיבל אתמול עונש הרחקה של 4 משחקים. סביר להניח שהשחקן לא ישחק בפתיחת העונה בפורטוגל. לאבייאד כבר אמר שהוא חוזר לספורטינג ליסבון.

הבעיה של ויטסה היא גם שחוקי ה'פייר פליי' שוב יקשו עליה בקיץ. הקבוצה תצטרך פעם נוספת לקצץ בהוצאות שלה. מה שכן, ואני לחלוטין מסכים עם ארז, אם ויטסה לא תקח ברצינות את המוקדמות באירופה מצדי ההתאחדות גם צריכה להעניש אותה. הולנד זקוקה לכל נקודה באירופה ואם ראשיה רק הולכים לחזק את הקבוצה באוגוסט אז מצדי צריכים לשלול ממנה את הזכות להופיע באירופה.

לגבי טראורה. האתלטיות שלו גם דבר נהדר, אבל שוב הליגה ההולנדית לא בדיוק נחשבת באיכות שחקני ההגנה שלה. ימים יגידו אם הבחור בן ה-19 באמת יכול לעשות את ההבדל ב'סטמפורד ברידג'.

ידיעות אחרות:
    * אייאקס ירדה סופית מואן דר וארט. אוברמרס הודיע שהקבוצה תלך על אופציות אחרות. האם זה יהיה אולי ג'יאמפאולו פאצ'יני? החלוץ האיטלקי יושב כבר שנתיים על הספסל של מילאן. באיטליה יש שמועות על התעניינות של אייאקס, אבל לא נראה לי שהיא תשלם משכורת שנתית של 2.5 מיליון אירו.

* עדיין לא ברור מה ניקוליי בוילסן הולך לעשות. המגן הדני אמר היום שהוא יבדוק הצעות שהוא יקבל מקבוצות באירופה. אייאקס מצדה כבר החליטה למעשה שלא להאריך את החוזה של המגן השמאלי. הוא יהיה בעוד שנה שחקן חופשי.

* הגרמני של היירנביין, מרק אוט, היה מועמד לאייאקס. החלוץ נבדק ע"י אייאקס, אבל דה בור לא שוכנע בסופו של דבר. אוט יחזור לגרמניה ויצטרף להופנהיים.

* טוני וילהנה ימשיך עוד עונה בפיינורד. למרות שהוא איבד הרבה ממניותיו בקבוצה הקשר רוצה להמשיך בדרום רוטרדם. בעוד שנה הוא יהיה שחקן חופשי.

* שחקן אחר של פיינורד שנמצא משהו באותו המצב הוא ז'אן פול בואציוס. כרגע נראה שהקיצוני הצעיר בדרך החוצה. היו כבר שמועות שאולי פ.ס.וו תרצה לקלוט את השחקן שכבש בבכורה שלו מול אייאקס.

4. Ajax Amsterdam Member

הבנתי שקורונה הקיצוני של טוונטה מעומד אלינו..

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרור, מאיפה יש לך את המידע הזה? בתקשורת ההולנדית דיברו על קורונה יותר כמועמד להגיע לפ.ס.וו.

מישהו ראה את זה אתמול?

אני מציע לכדורגל ההולנדי על מאמן איטלקי שאולי ילמד לשחקנים שלנו לעשות הגנה...פשוט בושה מה שקורה בחלק האחורי שלנו. תת רמה.

6. Ajax Amsterdam Member

המקורות שלי אולי לא משהו הם מדפים של אייאקס באינסטגרם*/aaa031
    בגלל זה אני שואל אותך..

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה ידיעות בעונת המלפפונים:
    * אייאקס וג'ון הייטינחה נמצאים במו"מ על חזרת השחקן לקבוצת האם שלו. לפי הדיווחים הצדדים כבר דיברו אחד עם השני וביום שישי צפויים שוב לשבת מסביב לשולחן.
    * גם אורבי עמנואלסון מפלרטט קצת עם קבוצת האם שלו, אבל לדעתי השחקן בן ה-28 עדיין יישאר באירופה. לפי דבריו הוא רוצה לשחק בספרד או אנגליה, אבל אין למגן השמאלי בנתיים הרבה הצעות.
    * מי שרוצה לדעת, ואן דר וארט חתם לשלוש שנים בבטיס...

* הקשר האירני עלירזה יהאנבקש מפלרטט בגלוי עם פ.ס.וו ו-AZ. רק שלפני שבוע הוא עשה אותו דבר עם פיינורד...עושה רושם ששחקנה האיראני של נק ניימייכן רוצה להתקדם לקבוצה יותר גדולה.
    * חזוס קורונה אולי מועמד לעזוב את טוונטה, אבל כרגע נראה שהמועמדת לקלוט את הקיצוני המכסיקני תצטרך לשלם הרבה מאד כסף. טוונטה מפנטזת על סכום של 15 מיליון אירו...ידוע שהשחקן גם מבוקש מחוץ לגבולות הולנד.

8. Ajax Amsterdam Member

ואן דר וארט ניראה לי לא יהיה רצוי יותר באמסטרדם ארנה לפחות מבחינתי,טוונטה קצת חיים בסרט,מה אם שאר שחקנייה?,ואני מקווה שהייטנחה יהיה אייאקסייד אמיתי ויחזור כי אני לא רואה את ואן דר הורן מוביל אותנו עם ולטמן..

9. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הייטינחה זה אסון. אני מבין את הצורך ב"מבוגר אחראי" אבל רצוי שיהיה גם שחקן כדורגל בכושר. הייטניחה גמור לגמרי כבר כמה שנים .

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

באינטרנט יש גם ויכוח לא קטן לגבי הייטינחה. מקצועית הבלם/מגן אולי לעולם לא היה שחקן גדול, אבל האם הוא יהיה ה'אנדריי אוייר' החדש שלנו? האם הוא יכול לתת כאפה לשחקני ההגנה שלנו כשהם צריכים לקבל? הקטע הוא שהייטינחה יכול למלא את התפקיד הזה אם הוא יוסיף ליכולת הקבוצתית ופה אני הולך עם ארז. אני נורא חושש מהגעתו של ג'וני. אם כבר היו ויכוחים לגבי ו.ד. וארט אז הייטינחה בכלל לא תרם דבר לקבוצות שלו בשנים האחרונות.

עושה רושם שאייאקס מחפשת בנרות לניסיון, אבל כרגע נראה שהיא לא ממש רוצה לבזבז כסף ושהרעיונות שלה די מסכנים. אני באמת מקווה שהדברים יסתדרו, אבל אני רואה כבר המון אנשים מאד לא שמחים באינטרנט. עוד עונה כזאת וקרויף אולי כבר לא ייחשב למשיח אלא לאיש שלא ממש שינה דבר במועדון.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידיעה מעניינת מכיוון אמסטרדם. קרויף היה לפני שבוע באמסטרדם, צירף את טשו לה לינג כיועץ למועדון ועכשיו השחקן לשעבר כבר המליץ שהייטינחה לא יוסיף דבר לאייאקס. הדירקטוריון קיבל את עיצת היועץ החדש של קרויף וכרגע נראה שאוברמרס הפסיד במערכה לגבי חזרה אפשרית של הייטינחה.

מיותר לציין שהבעיות באייאקס לא נפתרו ואני לא אהיה מופתע אם אוברמס במהרה יעוף. הבאת שחקנים כמו זימלינג, ואן דר הורן, דוארטה ואחרים לא בדיוק הוסיפו הרבה לקבוצה. לדעתי יש במועדון שתי מחנות, קרויף ויונק מול אוברמרס, דה בור וברחקאמפ ומתי שאין תארים הכביסה המלוכלכת יוצאת החוצה. אולי דבר רגיל, אבל אחרי 4 שנים של הצלחה אני חושש שנתקעו הרבה מקלות בגלגלי המהפכה של קרויף.

צפו לעוד התפתחויות...

12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הליגה תפתח ב-7 באוגוסט במשחק בין הירנביין לדה חראפשחאפ. האלופה פ.ס.וו תשחק בהאג ביום למחרת. המשחק המרכזי של המחזור הראשון יתקיים באלקמאר שם תארח AZ את אייאקס.

משחקים מרכזיים:
    מחזור 1 (9 באוגוסט): AZ - אייאקס.
    מחזור 4 (30 באוגוסט): פ.ס.וו - פיינורד.
    מחזור 8 (4 באוקטובר): אייאקס - פ.ס.וו.
    מחזור 10 (25 באוקטובר): פיינורד - AZ.
    מחזור 12 (8 בנובמבר): פיינורד - אייאקס.
    מחזור 14 (29 בנובמבר): פ.ס.וו - AZ.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידיעות 16-6
    - הייטינחה יחתום כנראה בקרוב באייאקס על חוזה לעונה עם עוד אופצייה לשנה נוספת. הדיקטוריון קיבל את עיצת היועץ לה לינג שלא היה מרוצה מחוזה של שנתיים. דה בור שכנע לחזור למו"מ וכרגע נראה שהייטינחה יקבל את ההצעה החדשה.
    - ויינאלדום מבוקש ברוסיה. הקשר הבינלאומי של פ.ס.וו מבוקש ע"י זניט. לא ברור אם השחקן מעוניין לשחק ברוסיה, אבל לפי הדיווחים אם הקפטן יעזוב דייבי פרופר מויטסה הוא המועמד להחליף אותו.
    - פ.ס.וו החתימה בשביל מיליון אירו את הקיצוני הצעיר, ניקוליי לאורסן. הדני בן ה-17 ניסה בעבר את מזלו באייאקס, אבל הבחור הצעיר לא שכנע אז את ראשי אייאקס.
    - האלופה גם מנסה להשאיר אצלה לעוד עונה את קארים רקיק והצרפתי איזימט-מארין. יש דיווח פ.ס.וו תוכל בשביל 5 מיליון אירו לקנות א ההולנדי של מנצ'סטר סיטי. איזימט- מארין ישחק באיינדהובן רק בהשאלה ובנתיים מנהלים מו"מ עם מונאקו.

14. golding מנהלים

גורמים בויטסה מאשרים שטראורה לא יחזור לשם בגלל שהוא ככל הנראה נשאר בצ׳לסי, בהנחה שיקבל אשרת עבודה.

15. All_Hale_Conradinho Member

אני נורא אוהב את ווינאלדום ושמח שהוא יוצא לאירופה ברגע הנכון. כמובן שהוא לא שחקן לרמות הגבוהות, אבל בזניט אני בהחלט רואה אותו עושה דברים שישפיעו על הקבוצה, ובסופו של דבר יהיה לו כדורגל צ'מפיונס כמעט קבוע ומבחינתי כל שחקן הולנדי שמשחק שם הרי זה משובח. גם אם זה לא יהיה לזניט, עזיבה שלו היא דבר די בטוח, ואני יכול לראות אותו משתלב גם בקבוצות חצי צמרת בספרד למשל.
    ועוד סיבה שעזיבה כנראה בטוחה שלו היא דבר טוב לדעתי, היא שאולי הדבר סוף סוף ייתן לאדם מאהר את הפריצה שלו. עד לפני שנתיים מאהר היה אחד השחקנים ההולנדים שהכי התרגשתי מהפוטנציאל שלהם, בעיקר בהקשר של הנבחרת לעתיד (אני מהמוזרים האלה שלא קוברים את הדור הנוכחי עדיין כי הוא בקושי הספיק להתחיל), אבל מרגע שהוא עבר לאיינדהובן הוא די דעך, כי ווינאלדום די שיחק לו על העמדה. עכשיו כשווינאלדום עוזב בטח זה ייתן למאהר את המפתחות לקישור ואת האפשרות לבטא את הכישרון העצום שלו.

מצב נושא:
הנושא נעול.