הליגה ההולנדית 14/15 - פ.ס.וו איינדהובן שוברת את הבצורת וזוכה באליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏20/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

פ.ס.וו בעקבות פאולסן המגן של אלקמאר במידה ווילמס יעזוב. נראה שלמרות האליפות קיץ לא פשוט הולך לעבור על האלופה.
    שקט בגזרת אמסטרדם. עדיין אין חדש בנוגע לרפי שמחכה לסוף העונה (מחר משחק עצום בשביל המבורג נגד שטוטגארט). אם לא יבוא הייתי הולך על ואן חינקל למרות שהוא יותר הגנתי מרפי. בכל מקרה כמו שזה נראה עם עוד 2-3 רכישות חכמות בתוספות עוד איבוד שחקן או שנים של פ.ס.וו ואני אופטימי לגבי הסיכוי להחזיר את הכתר לארינה בעונה הבא.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע ארז, ההחתמה הזאת מעצבנת אותי. יכול להיות שפ.ס.וו חוששת לאבד את ווילמס, אבל כרגע הם עשו דיל נהדר. הלוואי עלינו מגן שמאלי רציני יותר...

מה שכן, עד כמה שזה מגוחך לאייאקס יש את ההגנה הכי טובה...זה אומר דבר מאד פשוט:השערים של דפאיי ולוק דה יונג עשו את ההבדל הפעם..

בסה"כ הכל פתוח בעונה הבאה. פ.ס.וו תלמד שמאד קשה לאבד ככה שחקן חשוב. לי יש עדיין תקווה שגם ויינאלדום וייטרו ווילמס יעזבו. האלופה יכולה אז לבזבז מיליונים על סם לארסן וסטיבן ברחהאוס, אבל קוקו יצטרך אז להראות שהאליפות הנוכחית לא היתה מקרית. אם אייאקס תתחזק בעוד 2-3שחקנים וחבר'ה כמו קלאסן, אל גאזי ומיליק יעברו הילוך אז לך תדעו מה אפשרי. בסה"כ גם גודלייה, באזור, סינקחראפן ואולי ו.ד וארט לא פחות מוכשרים משחקני האלופה החדשה.

אגב ו.ד וארט. לפי הטלחרף אייאקס מוכנה לתת לרפאל חוזה לשתי עונות. דה בור גם ציין שהוא רוצה בעיקר את האקס כחלוץ ולא כקשר...אני מאמין שלא נראה שידוך. השחקן יעדיף להרוויח יותר כסף במקום אחר.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידו, ברכות על המקום השלישי. יהיה מצחיק לראות איך פיינורד תשחק בפלייאוף כי אחרי התבוסה בזוולה סביר להניח שרוטן יפוטר. אני אסכם בקרוב את העונה הרגילה.

אייאקס? מפסידה 2-1 בדקה האחרונה נגד האחרונה בטבלה. בושה וחרפה.
    (לא קורה הרבה. מצב הרוח של אוהדי אייאקס ופיינורד באותה השעה על הפנים...אגב פ.ס.וו הצליחה לקבוע שיא נק' בשביל המועדון.)

נערך לאחרונה ב: ‏17/5/15
  4. c_web Member

לא יאמן שעשינו את זה בסופו של דבר. סיום עונה נהדר שלנו ותודה לזוולה על משחקה היום.
    כיף גדול, השחקנים מאוד מאוד שמחים והקהל חוגג. הפעם אקסלסיור לא הצליחה להרוס לנו במחזור הסיום (זכר לעונת 06/07)...

חצי מההרכב ששיחק היום כבר לא יהיה ב AZ במוקדמות הליגה האירופית, קצת עצוב שראיתי היום את המשחק האחרון של שחקנים כמו גודלי, פאולסן, הודט, אסטבאן... ואני מקווה שזהו.

בחמישי יתחיל הפלייאוף על הליגה האירופית, פיינורד תפגוש את הירנביין וזוולה את ויטסה. הכל אפשרי

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידיעה:
    פרד רוטן התפטר מתפקידו!!!
    ואן ברונקהורסט יהיה האיש על הקווים מול היירנביין.

משהו אחר.
    AZ עשתה העונה בהחלט משהו יפה. עידו, הרשה לי בכל זאת קצת להתגרות בך...אתה יודע שאין הרבה אהבה מכיוון אוהדי הקבוצה שלך לאייאקס, אבל הרשימה של שחקנים שעברו לאיינדהובן גם מתחילה להתארך. בוא נראה אם גם ברחהאוס עובר לפ.ס.וו, אבל קצת נמאס לי מהצביעות באלקמאר. כששחקן עובר אלינו אז יש מלחמת עולם, אבל כשפ.ס.וו רוכשת שחקן אז מה?
    מתחילת המילניום אייאקס רכשו מ-AZ את:
    - הנק טימר (2002)
    - אולף לינדנברח (2005 ,גדל באייאקס, אבל לא שיחק בה לפני שהוא עבר לאמסטרדם מאלקמאר)
    - קנת' פרז (2006)
    - דמי דה זאייו (2009)
    - מוניר אל חמדאווי (2010)
    - קולביין סיגטורסון (2011)
    - ניקלס מויסנדר (2012, הגיע מפינלנד כנער לאייאקס, אבל רק שיחק בקבוצה הראשונה אחרי ביקור בכמה קבוצות אחרות)
    - ניק וירחייפר (2014)
    - נמנייה גודלייה (קיץ 2015)

ללא ספק ש-9 שחקנים זה הרבה, אבל יש ברשימה הזאת צמד שלמעשה גדלו אצלנו. בוא נראה כמה שחקנים עברו לפ.ס.וו:
    דני קוברמנס, יאן קרומקאמפ, ג'רמיין לנס, אדם מאהר, סימון פאולסן. (ברחהאוס?) זה מהראש, אולי שכחתי מישהו, אבל בסופו של דבר הצביעות די חוגגת באלקמאר, לא?

6. alexshw Member

הרכש החדש של יונייטד ממפיס דפאי זכה במלכות השערים של הליגה ההולנדית עם 22 שערים. הוא מלך השערים הצעיר ביותר מאז רונלדו שהפציץ 30 שערים בעונת 1994/95 גם כן במדי איינדהובן

7. c_web Member

קרומקאמפ עזב קודם לויאריאל אם אני זוכר נכון אבל זה לא העניין.
    שי הכמות שעוברת לאייאקס מ AZ היא כמעט כפולה מהכמות שעברה ל PSV, אז עדיין יש הבדל והמרמור של הקהל ברור. בלי קשר יש יותר יריבות עם אייאקס מאשר עם PSV אז מן הסתם הקהל אוהב את זה פחות, ואתה יודע את זה. לי זה לא אכפת, כל שחקן שעוזב אותנו כואב לי ולא אכפת לי לאן.

אם ברחהאוס יעזוב זה יהיה אסון, עד כמה זה רציני הנושא הזה?

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע עידו. ברחהאוס מבוקש, אבל חוץ מהידיעה שהוא אולי מעדיף את חו"ל מאשר את פ.ס.וו אני לא קראתי על השחקן הרבה. הליגה רק הסתיימה, מעריך שהבחור לא יישאר בקבוצה שלך. (לגבי קרומקאמפ אתה צודק, אבל יש סיכוי שברחהאוס ירחיב את הרשימה של שחקנים שעברו ישירות מ-AZ לפ.ס.וו...)

ידיעות אחרות:
    - מרק אוברמרס: "לא נשחרר את סיליסן אפילו בשביל סכום של 25 מיליון אירו" מי רוצה להמר שאם היונייטד באמת מעוניינת בשוער נבחרת הולנד הוא יעזוב לאולד טראפורד? לא הייתי לוקח ביתר רצינות את המלים של האיש שעוד הילל העונה את הסגל שעמד לרשותו של דה בור כשאמר 'זו אייאקס הכי טובה אי פעם'.
    - פיינורד מעוניינת במיצ'ל דייקס. המגן השמאלי שלא בדיוק הצליח באייאקס כבר דיבר עם אנשי פיינורד.

9. Ajax Amsterdam Member

https://keyassets.timeincuk.net/inspirewp/live/wp-content/uploads/sites/4/2014/08/ajax-1995.Xxx

20 שנה עברו מהזכייה האחרונה של אייאקס בליגת האלופות,אמנם רק נולדתי אז,אבל התינוקות של ואן חאל הדהימו את אירופה וניצחו את מילאן 1-0 מגול של ילד בשם קלייברט,אותה מילאן שהדהימה שנה לפני כן וריסקה את ברצלונה החזקה של קרויף 4-0.

אולי עוד 20 שנה נזכה שוב

10. alexshw Member

אגב איאקס ניצחה את מילאן באותה עונה גם בבתים פעמיים 2:0. כלומר היו פה 3 ניצחונות על אלופת אירופה מכהנת על האפס.

ההצגה הכי גדולה של איאקס באותו קמפיין הייתה בחצי גמר מול באיירן כשהיא מפרקת את הגרמנים 5:2.
    איאקס עד היום גם הקבוצה שהייתה הכי קרובה לשמור על תואר צ'מפיונס כשעונה אחר כך הפסידה רק בפנדלים בגמר.

ופה אני גם רוצה לציין את ואן חאל. אומנם אני לא ממש מת על העבודה שהוא עשה העונה, אבל צריך להעריך אותו על כך שבשני העשורים מאז הוא בדרך כלל אימן ברמות הכי גבוהות של הכדורגל ולהחזיק מעמד שם זה לא מובן מאליו.
    http://i.huffpost.com/gen/1756504/thumbs/o-LOUIS-VAN-GAAL-570.Xxx
    אגב כל הגמרים אירופיים שלו(אם לא נחשיב את הסופרקאפ) היו מול קבוצות איטלקיות. גם ב - 92 גמר גביע אופ"א שבו ניצח עם איאקס את טורינו בשערי חוץ, גמר אלופות ב - 1996 שהפסיד בפנדלים עם איאקס ליובה וב - 2010 כשהפסיד בגמר אלופות עם באיירן לאינטר

מפה נותר לי רק לאחל לו להביא את הגביע הזה גם ל - OT.

נערך לאחרונה ב: ‏24/5/15
  11. golding מנהלים

טראורה הולך להיות שחקן גדול!

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גולדינג, טראורה שחקן טוב, אבל קודם אני רוצה לראות אותו מה הוא שווה מול קבוצות הרבה יותר טובות. הליגה ההולנדית היא ליגה בשביל חלוצים. לטראורה יש כישורים, אבל כרגע אין לי צל של ספק שצ'לסי לא תחזיר אותו לקבוצה הראשונה ב'סטמפורד ברידג'. יש לבחור עוד הרבה מה להוכיח.

אכן כן, זה קרה היום לפני 20 שנה...

ושגולדינג אולי יסלח לי, גם האוהדים הצעירים של השנים האחרונות, אבל אייאקס עלתה למשחק מול מילאן בוינה עם הרכב נהדר שכלל לא פחות מ-9 הולנדים שרובם גדלו בקבוצה עצמה. שיסלחו לי כל אוהדי צ'לסי, פ.ס.ז, מנצ'סטר סיטי, ואפילו ברצלונה וריאל. בעידן בוסמן שום קבוצה לא תתקרב יותר להישג של אייאקס 1995. שום קבוצה! (אולי טיפה פורטו של מוריניו)

אולי כדאי להסביר את עצמי טיפה, אני מעריך שאתה מסכים איתי ארז, אבל אייאקס 1995 היתה אחת הקבוצות הכי מלהיבות שיש. לא דווקא בגלל איכות השחקנים הרי היום לקבוצות הבוסמן העשירות יש סגלים הרבה יותר מרשימים, אבל כמות ובעיקר איכות העבודה שואל חאל השקיע בשנים אלה היא משהו מיוחד. אייאקס 1995 היתה קבוצה ולא אוסף של מולטי מיליונרים כמו שרואים היום. לאייאקס של התקופה שבין 1991 עד 96 אין שום מתחרה בתקופת בוסמן. ההשפלה של ריאל בביתה בשנת 1996 (2-0, עם עוד צמד שנפסל שלא בצדק)
    היה אחד המשחקים הכי מרשימים שראיתי. ריאל מדריד פשוט הובכה בבירנביאו ובסוף עמדו המון אוהדים על הרגליים בשביל האייאקס שכבר לא תחזור. בכלל, בשנת 1995, אייאקס ניצחה את כל מפגשיה עם מילאן שהיתה אז אלופת אירופה! היא אפילו לא ספגה שער מרגלי האיטלקים!

הזמנים השתנו ואייאקס 1995 היתה ייחודית בעיקר בגלל הקטע הזה. אני רק יכול להיות גאה שראיתי את יארי, פינידי, דני, פרנק, פטריק וחבריהם עושים באותו ערב היסטוריה אמיתית. אני לעולם לא אשכח את אותו ערב.

נערך לאחרונה ב: ‏24/5/15
  13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

איזה סיום עונה קטסטרופלי של פיינורד שכמה מחזורים לסיום העונה פינטזה על המקום ה-2 וליגת האלופות, וסיימה היום את העונה בהדחה מפלייאוף האירופה ליג אחרי הפסד להירנביין לאחר ההארכה.

לצערנו הרב הגמר יפגיש את ויטסה - הירנביין ושוב ויטסה כנראה תעפיל למוקדמות האירופה ליג ונזק יעצום יעשה לדירוג שלנו בדיוק כמו שנה שעברה.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  14. c_web Member

לי זה היה נראה שפיינורד לא באמת רצתה לעלות לגמר היום... אחרי ה 2-2 בהארכה השחקנים שלה פשוט עמדו על המגרש, הקהל בכלל לא דוחף, חצי אצטדיון היה ריק והשחקנים לא היה בטירוף כשעוד 2 גולים והם עולים. מוזר.

15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ולגבי הפוסט היפה של שי....אני מניח שיש התפכחות רבתי בשנים האחרונות שכנראה שבמתכונת הנוכחית לא נזכה או נתקרב לזכות בגביע אירופה, אבל הביזיונות שלנו באירופה בשנים האחרונות הן לא בעל כורחנו. אנחנו קבוצה עם מספיק תקציב ויכולת לעשות הרבה דברים בליגה האירופאית. דנייפרו שגנבה אותנו בהארכה הגיעה לגמר ונמצאת מרחק משחק מזכייה.... אני מסתכל על קבוצות כמו סביליה, שנכון כמונו גם הן לא יגיעו לשלבים מאוחרים בליגת האלופות וגם הן מאבדות כל כוכב שפורץ אצלהן (רקטיץ', אלבס..) אבל איפה הם - בדרך לזכייה שלישית במפעל אירופי בכמה שנים ואיפה אנחנו. ביום שנהיה שם בשלבים המאוד מאוחרים של הליגה האירופאית ונותנים גיחה לשמינית גמר באלופות מדי פעם - אני אהיה מבסוט ואגיד שאנחנו עושים את הטופ שאנחנו יכולים בסיטואציה הנוכחית של הכדורגל האירופאי. אני לא מצפה להתמודד עם ריאל, פריס או באיירן אבל יש עוד המון שהמועדון הזה יכול להגיע אליו וכמו שאנחנו רואים עם דנייפרו וסביליה זה לא בשמיים ולא מעבר לכוחותינו.

de Middenweg, Ajacied ו-Raulito אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.