הליגה הברזילאית 2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Muurad, ‏21/1/12.

1. Gnus Avenue Member

מה שווה פאוליניו של קורניתיאס?

2. Muurad Member

רבר צריך לחזור, והוא כרגע אחד מ-2 הבלמים הכי טובים בליגה יחד עם דדה - ככה שההגנה אמורה להתייצב משמעותית איתו. וויקטור גם הגיע מגרמיו ככה שזה יופי של שוער(למרות פתיחה לא טובה שלו), אז אני חושב שההגנה שבאמת שיחקה חלש מאז הפציעה של רבר תתייצב לאט לאט.

לא חושב שאפשר בביטחון להכריז עליהם כמישהו בתרוץ עד הסוף כי יש יותר מידי משתנים (היכולת של רונאלדיניו\ההשפעה שלו עם חדר ההלבשה לטוב או לרע) - אבל ברנארד כבר אמרתי משחק מתחילת העונה כשחקן הטוב ביותר בליגה לפחות עד עכשיו(כבש עוד שער במחזור האחרון, ועוד עם הראש(הוא בערך מטר ואסימון)), ז'ו נראה טוב מאוד ומשתלב איתו נהדר בפיבוט, ורונאלדיניו בנתיים נותן משחקים חיוביים עם המשחק לדעתי הטוב ביותר שלו אצל הגאלו במהפך במחזור שעבר.

הם משחקים את הכדורגל הטוב ביותר כרגע, אבל בברזיל אפילו באמצע העונה אי אפשר לקבוע מועמדות להלחם עד הסוף, שלא לדבר על החודש-חודשיים הראשונים של הליגה. מה שכן היתרון שלהם הוא שאין שום דבר שיעצור אותם חוץ מעצמם, לעומת קבוצות צמרת אחרות ששלחו שחקנים לאולימפיאדה וכו'.

בערך 8-10 מיליון יורו, אבל זה לא משנה הוא לא עובר כרגע - קורינתיאנס חידשו לו את החוזה ודחו חיזורים אינטנסיביים של אינטר.. הוא רוצה להשאר לפחות עוד עונה, אם לא עד למונדיאל ב-2014

----

הטימאו אגב לא עוצרים ומגששים אצל ננה של פסז'. אם הם מצליחים להביא גם אותו ואת מרטינס, מדהים איזה מהפך של 180 מעלות הם יעשו להתקפה בחודש אחד.

ועם הבטחת ההשארות גם של ראלף וגם של פאוליניו שהיו המנוע של כל הקבוצה, קשה שלא להתרגש לגבי העתיד מבחינת אוהדי קורינתיאנס.

נערך לאחרונה ב: ‏17/7/12
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אחרי שנכשלו בהבאתו של מרטינס בסאנטוס פונים לכישרון ארגנטינאי אחר, פאטו רודריגס של אינדפנדיינטה. מדברים על 4 מ' דולר, לא סכום גדול לכישרון צעיר ומבטיח, אבל יש לי הרגשה שהילד לא יצליח שם.

4. Muurad Member

כל חיזוק כרגע הוא מבורך, מהפעמים שראיתי אותו הוא ילד מאוד כישרוני כמו שאתה אומר. מה לדעתך יגרום לו לאי הצלחה?

בנתיים אנחנו מקושרים לרפאל מוורה מפלו שלדעתי יהיה חיזוק טוב מאוד לעמדת החלוץ - ואדו דראסנה רשמי בחוץ לכל העונה אחרי שנפצע אתמול בתיקו 0 המשעמם והמייאש מול בוטא אתמול, מקווה מאוד שיתעוררו על החיים שלהם וישקיעו בבלם איכותי למרות שכ"כ קרוב לסגירת חלון ההעברות קשה מאוד להאמין - נקווה שלפחות ייתנו במה לילד שבלט מאוד בקופיניה לדעתי, גוסטאבו - בלם גבוה ומוכשר שהיה עמוד טווח של ההגנה שלנו בטורניר.. עדיין בן 18-19, אבל לדעתי אולי יהיה שווה לתת לו צ'אנס.
    כנ"ל אגב לגבי הילד שהכי הרשים אותי במשחקים שראיתי ואני משוכנע שנראה אותו בבוגרות מתישהו - לוקאס אוטאביו, קשר אחורי טכני פעלתן עם יופי של חוכמה ושליטה בכדור, לא בנוי לתלפיות והוא נמוך קומה, אבל משלים על זה עם ההשקעה והלחימה במגרש בצד ההגנתי.

בוטא ממשיכים לחזק יפה את הקבוצה ומסכמים עם ניקולאס לודיירו מאייאקס שיגיע כמחליף למייקוסוואל שעזב לאודינה - ויש גם שמועות לגביהם בהקשר לז'אקוב שלך מראסינג אגב.

ריקלמה מתקרב לפלאמנגו.

נערך לאחרונה ב: ‏19/7/12
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קראתי שז'אקוב חתם כבר באנגליה, אבל לא בדקתי מהימנות הידיעה.

"מתגעגע לאוכל של אמא" - גם באינדפנדיינטה הוא לא שמר על יציבות, אבל ההרגשה שלי היא שמדובר בילד שחייב את הסביבה התומכת הביתית בשביל להצליח. הוא עוד לא הצליח לעשות את הקפיצה מילד מוכשר לשחקו מוביל בליגה (הארגנטינאית), סאנטוס יכול להיות קפיצה מעל הפופיק כרגע ועוד כשחקן זר.

אבל זו רק הרגשה שלי, לילד יש את כל התנאים להצליח.

6. Muurad Member

נקווה שאתה טועה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx שיהיה לילד בהצלחה

http://s2.glbimg.com/MSJKq73eZf4n_LbZIBUHgHWojxopP-1fLeIEVoFKM5-BKCOJ1qyx7o8Nh0rJpVIX/s.glbimg.com/es/ge/f/original/2012/07/20/patricio_rodriguez_santosfc.Xxx

חבל שדווקא בשנת המאה של המועדון אנחנו כמעט ולא מחזקים את הקבוצה, הייתה ציפיה להרבה יותר האמת.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/12
  7. Muurad Member

ברנארד פשוט השחקן הכי טוב בליגה היום, לא יעזור כלום. ז'ו חייב לו את החיים שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx הצוציק הזה פשוט מפרק כל מה שזז ומסדר לו שערים ממטר.

אנחנו בנתיים משחקים פשוט פח. פשוט עצוב לראות אותנו ככה, בדיוק כמו שנראנו שנה שעברה כשכולם הלכו לנבחרות.. מצב באמת קשה.

עריכה: עוד גולאסו של ברנארד. דיי זה לא מצחיק. מתי הוא עף לאירופה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/7/12
  8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כישרון ענק, אבל קצת אחרי ג'ון לנון...

9. Muurad Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

אגב ההעברה הזו של פאטו, מסתבר שלא שילמנו עליו שקל אלא קבוצת השקעות שלא מוכנים לנדב את השם שלה (שמועות שזה קשור ל-קיה ג'ורבצ'יאן) ששילמה את הסכום, כשאנחנו מקבלים 50 אחוז מהזכויות עליו, ו15 אחוז ממכירה עתידית.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא אוהב את הדברים האלו, לטווח הארוך זה מזיק ממה שאני רואה בארגנטינה. יותר מדי שחקנים בברזיל מקבלים את המשכורת שלהם מגורמים מחוץ למועדון (גם פורלאן לא?), לא יודע כמה ביחס לארגנטינה אבל בכל מקרה זה לא נראה לי בריא.

11. Muurad Member

כן, זה ממש לא מריח טוב. בטח אם השמועות נכונות לגבי מי מאחורי כל זה. הבנתי שפיפ"א מתכוונים לעצור את עניין הצד שלישי - או שזה רק תקף לגבי אופ"א?

בכל מקרה, ההצגה השבועית של ברנארד מאתמול

גול ראשון של רונאלדיניו שלא הגיע ממצב נייח אחרי כמעט שנה שלמה

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בינתיים לא ידוע לי שזה הגיע לאמריקה, אם כן יהיה אפשר לסגור את הכדורגל הארגנטינאי דבר שאולי לא יהיה רע כל כך בתור שלב להתחלה נקייה.

13. Muurad Member

חדשות רעות לנבחרת האולימפית, רפאל נפצע במרפק והוא מחוץ לאולימפיאדה.. עכשיו נטו, שוער מחליף של פיורה שלא שיחק דקה אמור לקחת את מקומו - גבריאל מהU-20 מקרוזיירו בעבר ומילאן בהווה יהיה השוער המחליף.

בליגה, אדמילסון החלוץ בן ה-18 ואחד היהלומים של מחלקת הנוער של סאו פאולו (והנבחרת עד גיל 17 בעבר) קיבל לראשונה בחייו מקום בהרכב בברזילראו - ולא לקח לו הרבה זמן כדי להותיר חותם כשכבש כבר בדקה הראשונה של המשחק, כשהראה כמו בנבחרת הצעירה שהוא יודע להיות במקום הנכון בזמן הנכון, והבנתי שהיה לו משחק חיובי עד שהוחלף.
    עם המשחקים הפחות חשובים בסודאמריקאנו, ועכשיו עם הפציעה של לואיס פביאנו שאולי תתברר יותר חמורה, נזכה לראות את הילד מקבל יותר ויותר דקות אולי אפילו כשחקן הרכב.. טוב לראות.

מישהו שתפס לי את העין בשבועיים האחרונים הוא פרד, קשר התקפי\מרכזי בן 19 מאינטרנסיונאל.
    עם ההעדרות של אוסקר, וההרחקה(הטפשית) של ד'אלסנדרו - הוא קיבל בפעם הראשונה את המקום בהרכב הפותח (אחרי כמה הופעות מחליף כולל שער שבוע שעבר מול את' מיניירו בנגיחה) - והוא היה פשוט השחקן הטוב ביותר על המגרש לדעתי בניצחון 4-1 של אינטר.
    סיים את המשחק עם שער שבוע שני ברציפות וגם הוסיף בישול, וסה"כ היה השחקן הכי אקטיבי במגרש, עם המהירות האדירה, הדריבל - והגישה שלו למשחק עם המון חוצפה חיובית והמון השקעה גם בלי הכדור כשהוא תורם לא מעט הגנתית.
    התרשמתי שהוא אומנם שמאלי אבל מוסר ומתנהל טוב עם הכדור ב-2 הרגליים, ותמיד מחפש לתקוף את היריב למרות שהוא נמוך קומה והוציא את אינטר להרבה התקפות מתפרצות כשהוא משחק יפה בנגיעה ורץ לשטח - מרשים לילד צעיר בהופעת בכורה בהרכב, כשגם שבוע שעבר למרות משחק לא טוב של אינטר הוא נתן דקות טובות במחליף.
    ד'אלסנדרו יחזור שבוע הבא בוודאות, למרות הפירסומים אני מקווה שלא על חשבון פרד כי הוא הרוויח ביושר את המקום בהרכב לפחות לשבוע נוסף - אולי עם העזיבה הצפוייה של אוסקר הוא יתפוס מקום בקישור לאט לאט (וכמוהו עוד הרבה כשרונות צעירים ממחלקת הנוער של אינטר שלדעתי יעשו את הדרך לבוגרת בשנה-שנתיים הבאות) יהיה מעניין לראות ולהעריך אותו בעוד משחקים.

נערך לאחרונה ב: ‏26/7/12
  14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גם סאנטוס, בהרכב חסר אמנם, נופלת קורבן למוליכה.

המשחק באולימפיאדה אתמול הזכיר לי העברה מלפני שבוע בערך, ניקו לודיירו האורוגוואי מגיע לבוטאפוגו אחרי שלא הצליח להתקדם באייאקס. רכש נחמד, שכבש אתמול גם את שער הניצחון של נבחרתו.

15. Muurad Member

אנחנו פשוט נראים כמו מועמדת לירידה ביכולת הזו.

נקווה שפאטו יצליח לעשות שינוי מיידי בהתקפה כי אנחנו לא יכולים להסתדר עם פחות, 5 משחקים בלי לכבוש שער.. עצוב שככה נראת שנת המאה שלנו.. מוריסי חזר למקורות עם כדורגל יותר הגנתי, אבל אף אחד בצד ההתקפי לא מצליח לעשות את השינוי כשפיליפה אנדרסון אמור להיות האיש אבל הילד עדיין לא יציב ולא מצליח להביא את היכולת שיש לו באופן רציף. ברנארדו שהיה אמור להיות חלק מרכזי בהתקפה בזמנים האלה כשניימאר באולימפיאדה פצוע, והמצב עם החלוצים שלנו ידוע.

--

אדמילסון כבש שער שני ברציפות ב-2 המשחקים הראשונים בקריירת הבוגרים שלו בהרכב, עוד פעם מראה שהוא יודע להיות במקום הנכון בזמן הנכון - יש לו אינסטינקטים מצויינים בתוך הרחבה.

סאו פאולו כמעט ועשו קאמבק ענק, כשאחרי פתיחה איומה ונוראה בפיגור 4-1 במחצית הם הצליחו לצמק עד ל4-3, ולא היה חסר שישוו ואפילו ינצחו - אבל סה"כ גם לניי פרנקו יש עוד עבודה לעשות כדי לייצב את הספינה בסאו פאולו.

כובש השער השלישי אגב היה רפאל טולוי, שלמרות עוד משחק לא טוב הוא חתום על הגולאסו של המחזור, יד ביד עם פאוליניו של קורינתיאנס שאחרי שדחה את כל החיזורים מהענקיות האירופאיות הוא מראה שהוא עדיין אחד או לא הקשר הטוב בברזיל - כשהוא סוגר עניין בדקה ה-90 מול קרוזיירו, כשהטימאו שלו(עם הופעת בכורה של פאולו גררו) לאט לאט חוזרים לעצמם ומטפסים במעלה הטבלה.

-----

ועלילות פרד באינטרנאסיונאל גם נמשכות, אומנם הוא לא כבש כמו אדמילסון - אבל הוא היה בלי ספק לדעתי האיש המצטיין במשחק שבוע שני ברציפות, כשהוא מבשל את שער הניצחון לדאגוברטו עם הרמה נפלאה בדיוק לראש שלו מצד שמאל.

הרשים אותי עוד יותר מהשבועות האחרונים, מיכוון שבמשחק הזה הוא שיחק יוצר בקשר מרכזי כשדאלסנדרו חזר למקומו בקישור ההתקפי - אין לי נתונים אבל הוא נתן קילומטראז' פשוט אדיר, ויותר מזה, לא רק כמות השטח שהוא חיפה גם בהגנה וגם בהתקפה - אלא הכמות האדירה של הספרינטים שהוא נתן, גם לחפות הגנתית על החברים ולסגור את היריב גם בקישור וגם לעזור למגן שלו אפילו אם זה אומר לרוץ לתוך הרחבה שלו - וגם כדי לטוס למעלה להתקפה עם ובלי הכדור לעזור יותר טוב למתפרצות, כשלרוב הוא מהראשונים להגיע לאיזור הרחבה של היריב.

הוא היה במשחק הזה כמו ראמירס עם סמים ממריצים מבחינת הכושר הגופני וכמות הספרינטים שהוא נתן. הכמה מטרים הראשונים שלו כ"כ מהירים שזה מדהים, לא נראה לי שהוא איבד פעם אחת את הכדור(למרות שעוד פעם סגנון המשחק של אינטר לא מצריך הרבה הנעת כדור) - ועוד יותר הרשים אותי שלשחקן יותר התקפי, הגישה שלו להגנה והעירנות שלו בחיפוי וסגירה, וגם המלחמה שלו לזכות בכדור למרות שאין לו 1.70, היא פשוט מאוד מרשימה לגילו הצעיר.

כבר לא יכול לחכות לראות אם היכולת הזאת תמשך גם היום מול ואסקו, במשחק שאמור להיות מבחן רציני ראשון לאינטר של פרננדאו, וגם נזכה לראות את הופעת הבכורה של דייגו פורלאן בהרכב.

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/12