הליגה הברזילאית 2011 - קורינתצ'יאנס אלופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י benos, ‏1/9/10.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה רציני? מה המטרה של התגובות שלך, סתם להתווכח?

יפה, ואיך זה עומד בניגוד לטענתי שמעבר לצבעוניות שלו, בתקופה שהוא היה בשיאו יצאו פחות דרא"מ לאירופה? הרי צ'ילאברט היה ענק לאורך כל שנות ה-90, שנים בהן יצאו פחות דרא"מ לאירופה. באופן כללי לפני, ובפרט מארגנטינה גם לאחר חוק בוסמן.

זו הייתה הערת אוף טופיק, אבל אני אחזור שוב למקרה שלא הייתי ברור - בעקבות חוק בוסמן יצאו יותר ארגנטינאים ושחקנים אחרים מהליגה המקומית לשחק באירופה, אבל אינפלציה גדולה ומשמעותית של "מהגרי כדורגל" ארגנטינאים (ובכלל מהליגה) החלה לאחר שצ'ילאברט כבר לא שיחק בארגנטינה (2000 ו-2001 נכנסות תחת הגדרה זו אתה יודע).

איך ההערה שלך קשורה למה שכתבתי?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/3/11
  2. alexshw Member

כי ב - 2000 או 2001 הוא יצא לשחק בשטרסבורג. לדעתי אם הוא היה פחות צבעוני, הוא היה מוצא מועדון אירופי רציני הרבה יותר ולא משחק כל כך הרבה שנים בולס, כבודה במקומה מונח כמובן.
    כבר השוער של אלופת העולם של 86 שיחק באתלטיקו מדריד. ככה שכל עניין של כן נהירה או לא נהירה, הוא קצת נשמע כמו תירוץ.

נערך לאחרונה ב: ‏28/3/11
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תירוץ? העובדה שפחות שחקנים יצאו מארגנטינה לאירופה בשנות ה-90 היא תירוץ, אבל ההשערה שלך כי מועדונים אירופאים נרתעו ממנו בגלל הצבעוניות שלו היא סיבה? אני חושב שאני מתחיל להבין את ההגיון פה...

לדעתי אתה מלביש את התנאים שאתה מכיר מהיום, על תקופה בה היו תנאים אחרים שאתה כנראה לא מודע אליהם (בארגנטינה). ואני לא רק מדבר על חוק בוסמן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/3/11
  4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא מסכים, אבל בהחלט מכבד את דעתך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

הבעיה עם היגיטה שכל הסקנדלים והעובדה שאת רוב הקריירה בילה במולדתו, די גרמה לאנשים לראות אותו בעיקר במדי הנבחרת וגם זה היה בשנות ה-80 המאוחרות ותחילת ה-90. אני לא אגיד שהוא בטופ של השוערים בכל הזמנים, אבל יש סיבה שהוא נחשב לאחד הגדולים בדרום אמריקה, מעבר לציבעוניות שלו ול"עקרב", שזה מה שאנשים בעיקר זוכרים לו. הבחור הביא לנאסיונל ליברטאדורס אחד במו ידיו ורגליו וכמעט ליברטאדורס שני ב-95, לפני שנדפק לו השכל טוטאלית ושלדעתי מה שמנע ממנו להיות גדול באמת. אני חושב שהיגיטה הקדים את זמנו ויכול היה להצליח יותר גם בנבחרת, מה שאולי היה פותח לו דלתות גם בליגות אחרות. אגב, אני מסכים איתך לגבי צ'ילאברט, אחד הענקים שהיו במשחק. ושים לב, כמו במקרה של היגיטה, מי שלא מכיר את הכדורגל הדרא"מ לא מבין מה עשית מצ'ילה כל כך ענק, כי הרי רק בנבחרת פאראגואי זוכרים אותו, ולא מבינים כמה הוא היה ענק והביא לולס את הליברטאדורס של 94 לבד, לדוגמא....זה שהוא בקושי שיחק באירופה בוודאי לא אומר שהוא לא היה גדול, לטעמי אחד מהחמישה הגדולים ב-30 שנים האחרונות, הייתי אפילו מגזים ואומר במאה שנים האחרונות.

ומזל"ט לסני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

** חצי אוף טופיק **

דיברנו על רוג'ריו סני שהגיע למחסום 100 השערים בקריירה, אז הנה פירסום 10 השוערים שהבקיעו הכי הרבה בקריירה, הרוב כמובן בפנדלים. רק שלושה מהעשירייה אינם לטינים, אחד מהם הוא וינסנט אניימה מהפועל ת"א.

1. רוג'ריו סני (בראזיל) 100 שערים
    2. חוסה לואיס צ'ילאברט (פאראגואי) 62 שערים
    3. חוסה רנה היגיטה (קולומביה) 41 שערים
    4. חורחה קאמפוס (מכסיקו) 40 שערים
    5. דימיטר איבנקוב (בולגריה) 40 שערים
    6. ג'וני מרטין וגאס (פרו) 39 שערים
    7. פרננדו קאסטרו (קוסטה ריקה) 33 שערים
    8. אלבארו אלפארו (אל סלבאדור) 31 שערים
    9. האנס יורג בוט (גרמניה) 28 שערים
    10.וינסנט אניימה (ניגריה) 24 שערים

6. Muurad Member

יש לציין שמה שעושה את ההישג של רוג'ריו ליותר מיוחד הוא שאת רוב שעריו הוא כבש בבעיטות חופשיות(56 מתוך ה-100).. יש לו גם ממוצע של בערך שער ל-9 משחקים, לשוער זה פשוט מדהים.

הוא עלה לסאו פאולו פעמיים בשערים בגלל זה אגב, אחת מהן בזמן שהוא חוגג את השער שכבש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏31/3/11
  7. XabiAlonso Member

8. Muurad Member

בוודאי, הוא כבר חלוץ מוכח וקבוע בהרכב של אינטרנאסיונל, וגם כבש את שער הניצחון בגמר הליברטאדורס שנה שעברה בפריצה מצויינת, והיה מצויין בשבילהם ברגעים חשובים, מזלו שפאטו נפצע כי הזימון הזה והדקות שהוא שיחק בנבחרת נראה שהעלו את המוניטין שלו יותר מהשער ניצחון וההופעות שלו בליברטאדורס ובליגה שנה שעברהhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

הוא מראה סימנים מתמידים של התקדמות ושיפור ביכולת והשנה אמור לעשות עוד קפיצה קדימה ואפילו לעבור לאירופה כבר הקיץ אחרי שהרבה מהחברים שלו כבר עשו את המעבר(וולטר, סאנדרו, טייסון, ג'וליאנו) עם הרבה תודות לזימון הזה שלו לנבחרת, למרות שקשה לי לראות את אינטר מוותרים עליו אם הם יהיו במירוץ בליגה, הם עשו רווח ענק בכמה חלוני ההעברות האחרונים ממכירת שחקנים ככה שתצטרך להגיע הצעה ממש גבוהה כדי שזה יקרה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/4/11
  9. yavni Member

עם כל הכישרונות ההתקפיים המבטיחים שיצאו מהליגה הזאת, מזמן לא יצא מגן עתידי שאפשר לשים עליו את העין מהליגה הברזילאית (האחרון שלדעתי נכנס תחת המשבצת הוא טיאגו סילבה).
    יש המלצות על שחקני הגנה שכדאי לעקוב אחריהם השנה בברזילראו?

10. Muurad Member

מיראנדה, אלכס סילבה(אחיו הצעיר של לואיסאו מבנפיקה) מסאו פאולו, וגום מפלומיננזה הם בין שחקני ההגנה המובילים בליגה עם פוטנציאל וגיל מתאים להצליח באירופה שמשחקים באופן קבוע בליגה שהייתי אומר לשם עליהם עין.

חייב לציין שבזמן האחרון מבחינת יכולת עמדת הבלמים היא הכי בעייתית בליגה.. קשה למצוא מישהו בולט במיוחד כי הרוב פשוט לא טובים מספיק.. אבל שלושתם שחקנים טובים שלדעתי בסופו של דבר יצליחו וכדאי לשם לב אליהם כמובילים בעמדה.

מיראנדה(26) היה הבלם הטוב ביותר בשנים האחרונות ללא עוררין אבל טיפה ירד ביכולת שנה שעברה, אבל הוא כבר סגור ונראה אותו מהקיץ באתלטיקו מדריד ותוכל להנות ממנו רק בחצי העונה הראשונה, אלכס סילבה(26) כבר נמכר להמבורג אבל לא ממש הסתגל לחיים בגרמניה ו\או הסתדר עם המאמן וחזר הביתה, אבל הוא בלם טוב מידי כדי להשאר בליגה הברזילאית ואני בטוח שהוא יימצא את דרכו לקבוצה טובה באירופה בקרוב אבל אני משער שעם ההצלחה הצפוייה של סאו פאולו ישאר כל העונה המלאה.
    וגום הצעיר מכולם(24)כבר דווח שיש התעניינות ממילאן אינטר וקבוצות גדולות נוספות באירופה והייתי אומר שהוא לדעתי הטוב מבין השלושה והיחיד עם הסיכוי לדגדג את הרמות של טיאגו סילבה אם ישפר כמה אספקטים במשחק שלו, בעיקר הניידות, קריאת המצב והתגובה שלו במשחק, וממנו אני מחזיק הכי הרבה.. גם אותו אולי נראה רק חצי עונה ונפרד ממנו בקיץ נוכח ההתעניינות שגוברת בו.. תלוי באיך הוא ישחק עד חלון ההעברות האירופאי בקיץ.

בנוגע לממש צעירים, כשזה מגיע לבלמים קשה אלא אם כן זה כישרון יוצא דופן להעריך שחקנים בגיל ממש צעיר, וכרגע אין כאלה... אחד שחשבתי שיעשה פריצה ונחשב לכישרון גדול ומבוקש גם באירופה זה רפאל טולוי שהיה קפטן הנבחרת עד גיל 20 במונדיאליטו האחרון והראה יכולת מצויינת וזכה להתעניינות מהמון קבוצות וגם היה אמור להמכר לפורטו בעבור 8 מיליון יורו כשבסוף זה לא יצא לפועל, אבל שנה שעברה מאוד מאוד אכזב אותי וירד ליגה עם גויאס תוך כדי שהוא מציג יכולת ממש לא טובה.. אבל הוא עדיין בן 20 מבחינה יכולת הוא מאוד מבטיח ככה שאני רואה אותו כאחד שימשיך את הדרך.

בנוסף אליו אחד שאני אישית אוהב זה ג'ואן(19) מאינטרנאסיונל, אבל הוא לא צפוי לראות מגרש השנה אלא יותר שנה הבאה.. אבל הוא לדעתי כן יוכל להגיע לרמות הגבוהות באמת כל עוד יתחיל לחשוב קצת עם הראש, כי הוא סוג של פפה בסגנון המשחק שלו וגם מבחינת היכולות שלו גם בדברים הטובים וגם בדברים הרעים, ואיתו יש ילדים שלי אישית לא יצא לראות כמו דדה מואסקו, מאריו פרננדס מגרמיו וכו' שנחשבים כפרוספקטים צעירים טובים.

נערך לאחרונה ב: ‏12/6/11
  11. Muurad Member

אגב הגול של ניימאר היום,

הנה גולאסו שכבש השם אולי החם ביותר בליגה הברזילאית היום בפאוליסטה השבוע, ונמצא באותה רשימה עם ניימאר וגאנסו ככוכבי העתיד של ברזיל וגם אחד השחקנים שמקבלים הכי הרבה איזכורים עם מועדני על כאלה ואחרים.. מי מכם שראה את סאו פאולו השנה ושנה שעברה ובמיוחד את אליפות דרום אמריקה עד גיל 20 השנה או אפילו המשחק של ברזיל מול סקוטלנד לפני שבוע כבר מכיר אותו, אבל לאלה שלא - תכירו את לוקאס.

והגול של ניימאר למי שלא הבין אולי על מי דיברתי ורוצה לראות

נערך לאחרונה ב: ‏7/4/11
  12. alexshw Member

13. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

המאמן החדש של אינטרנסיונל הוא שחקן העבר הברזילאי שלהם ושל רומא, פאולו רוברטו פלקאו. שיהיה בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ואני חשבתי שלא לוקחים ברצינות את הגביע בברזיל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx תראו איך שחקן משוגע אחד, שמכונה ככה לא רק בשל הסגנון היחודי בבעיטות מ-11 מטרים, יכול להדליק מהומה ענקית בעצמו (כמו בזכות שיתוף הפעולה של האחרים):

http://www.youtube.com/watch?v=s9wkAq-gnWs

15. Muurad Member

כן ראיתי את זה, אומרים שמרקיניוס התגרה בו(נראה שיש משהו בשם הזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx), אבל עדיין לא מצדיק, זה יותר שיחרור עצבים ולא לדעת להפסיד בגלל שאבאי שלחו אותם לחופשה עד ההתחלה של הברזילראו עוד חודש, אחרי שהם גם הודחו מליגת הקריוקה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/4/11