הליגה הברזילאית 2011 - קורינתצ'יאנס אלופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י benos, ‏1/9/10.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

סנסציונאל! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx אכן לזה התכוונתי, אין דברים כאלו! להוציא אולי את פאלקאו מהקטרגל.

מה שכתבת + חיזוק פיזי, שגם ציינת בתגובות קודמות, זה מה שהוא צריך בעיקר.

2. Muurad Member

אמרסון שייח' ואדריאנו פשוט קמע מזל מהלך.

איך השמנמן הזה עושה את זה פעם נוספת? לא להאמין. מי צריך את ניימאר שהשניים האלה פחות או יותר מבטיחים לך אליפות אם הם בסגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
    ניצחון קלאסי של קורינתיאנס השנה. הולך קשה כמו לידה, ממש לא בקלות או בצורה יפה - אבל בסופו של יום הם תמיד יוצאים עם הנקודות.
    לא האמנתי שהם יצאו מהמשחק הזה עם ניצחון - אבל מצד שני אני לא האמנתי בקורינתיאנס שתזכה את האליפות כמעט כל השנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

בנתיים אינטר מנצחת במשחק סופר חשוב בחוץ מול בוטאפוגו 2-1, שעשתה לה חיים קשים והאמת הגיע לה תיקו מהמשחק - אבל דאמיאאו דחק פנימה שער ראשון מאז החזרה למגרשים ממש לפני המחצית, ושער נוסף של אוסקר אחרי בישול יפה של אדרזיניו היו יותר מידי בשביל בוטא שרק צימקה ולא ניצלה את ההזדמנויות בסוף כדי להשוות. אינטר חולפת על פניה בטבלה וכנראה מוציאה אותה מהמירוץ לכרטיס לליברטאדורס, כשהיא לפחות כרגע נמצאת במקום החמישי הנכסף וחזק מאוד בתמונה.

במפגש התחתית קרוזיירו ופאראנאנסה סיימו בתיקו 1-1, ומירוץ ההישרדות בינם לבין סארה עדיין נמשך - אמריקה מיניירו ואבאי ירדו רשמית לסרייה ב'.

פרד בקצב הזה הולך לגנוב לבורג'ס את מלכות השערים, בטח אם מוריסי ימשיך לספסל את כל ההרכב הראשון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏20/11/11
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא רק אדריאנו, שניכר שלא איבד את הטאץ' לפחות, מדובר בפשוט בקבוצה הכי שמנה בליגה הבכירה והיא בדרך לאליפות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

4. Muurad Member

ראיתי את ואסקו בסודאמריקאנו - החבר'ה האלה נופלים מהרגליים כמו זבובים..כמה הם עוד יכולים להמשיך ולהחזיק מעמד? הקישור בקושי עמד על הרגליים, ההתקפה חוץ מברנארדו נראית אבודה לגמרי(למרות שדייגו סאוזה לא שיחק) - ונוסיף לזה את אדר לואיס שנפצע המצב פשוט נראה לא טוב.

עם לוח הזמנים הצפוף והסופר קשה שלהם, כשיש להם 4 גמרים בפחות משבועיים, פשוט קשה לי מאוד לראות אותם מצליחים לעשות את זה ולקחת את האליפות...קשה לי לראות אותם מחזיקים מעמד מול פלו השבוע.

אגב, אני רואה את אליפות דרום אמריקה עד גיל 15, ומדהים כמה יותר מהירים וחזקים הילדים הברזילאים לעומת שאר התחרות, וכמובן בצד הטכני. המגרשים הלא טובים לא ממש עוזרים לכולם להראות מה הם יודעים אבל ככה זה תמיד, אבל עדיין ההפרשים בולטים הרבה יותר בקבוצת הגילאים הזו בעיקר במהירות והגודל של הילדים... במצבים נייחים לדוגמא פשוט כל מצב של ברזיל הוא כמעט גול.

אומנם גבריאל, ההבטחה הגדולה ממחלקת הנוער של סאנטוס לא נמצא בסגל לאכזבתי(כנראה נפצע או משהו, קשה להאמין שנופה עם כל ההייפ סביבו), כשקיוויתי לראות אותו בפעולה - אבל בנבחרת הזו יופי של כשרונות(התקפיים כמובן) שאולי מוקדם מידי לדבר עליהם אבל עדיין אזכיר את השמות שהרשימו אותי - רוברט(קשר התקפי מפלומיננסה, השחקן שהכי הרשים אותי עד כה - פשוט מפוצץ בכישרון הילד הזה כל נגיעה בכדור זה הצגה), אינדיו(פליימייקר מואסקו), וקאיו (קיצוני מפלאמנגו), כשגם המגנים פוגטצ'ה(כשמו כן הוא - טיל) ו-יאן פטר(כמובן שיותר קיצוניים ששמו אותם בהגנה מאשר מגנים) בולטים.

נערך לאחרונה ב: ‏26/11/11
  5. Muurad Member

פשוט לא היה אפשרי שהאלופה בליגה הזאת תקבע מחזור לפני. זה בניגוד לחוקים.

איזו דרמה..עם הפנים לשבוע הבא שהולך להיות הרבה יותר ענק ומותח - קורינתיאנס-פאלמיירס, ואסקו-פלאמנגו כדי להכריע את האליפות..מה עוד אפשר לבקש? לא יכול לחכות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏27/11/11
  6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

פשוט טירוף! אין לי ממש העדפה כי אף אחת מהקבוצות לא שכנעה אותי יותר מדי, אבל אני בטוח איהנה ממחזור הסיום. גם בתחתית העסק עדיין פתוח, שקרוזיירו עדיין בסכנת ירידה בשל שוויון בדקות הסיום של המשחק במאבק הישיר מול סארה. למזלן של שתי הקבוצות אתלטיקו פאראנאנסה לא השכילה לנצח.

7. Muurad Member

לא רק בתחתית, המירוץ לכרטיס בליברטאדורס גם הוא חזק מאוד בעניינים כשפחות או יותר משום מקום קוריטיבה השתחלה לתוך המקום החמישי.. העצבים זה שכל המשחקים באותה השעה.

הנה הטבלה לפני המחזור האחרון :

1. קורינתיאנס - 70
    2. ואסקו - 68
    3. פלומיננסה - 62
    4. פלאמנגו - 60 (+12)
    5. קוריטיבה - 57 (+17)

6. אינטרנאסיונאל - 57 (+13)
    7. פיגיירנסה - 57(+1)
    8. סאו פאולו - 56
    9. בוטאפוגו - 55
    10. סאנטוס - 53

11. פאלמיירס - 49
    12. גרמיו - 48
    13. אתלטיקו מיניירו - 45
    14. אתלטיקו גויאניאנסה - 45
    15. באהיה - 43
    16. קרוזיירו - 40
    17. סארה - 39
    18. אתלטיקו פאראנאנסה - 38
    19. אמריקה מיניירו - 37
    20. אבאי - 30

תראה איזה מפגשים מחכים לנו, יום הדרבי הלאומי :

קורינתיאנס מארחת את פאלמיירס - ה-דרבי של סאו פאולו וברזיל ואחד הגדולים בעולם, אין צורך להרחיב.
    ניצחון מבטיח לקורינתיאנס אליפות בלי להיות תלוייה באף אחד, כשאם ואסקו לא מנצחת היא אלופה לא משנה מה - למרות שבמצב של תיקו וניצחון של ואסקו האחרונה תעבור אותה על הפרש שערים(כרגע שניהן עם +17). לפאלמיירס אין על מה לשחק מלבד להרוס אליפות לקורינתיאנס ולא להזכר כאלה שהביאו להם את האליפות שהוציאו תיקו מואסקו, שזה יותר ממספיק.(טעות שלי אגב, מסתבר שזה לא לפי הפרש שערים אלא מס' נצחונות, לכן רק תיקו יספיק לטימאו לאליפות כאן!)

ואסקו מארחת את פלאמנגו, 2. הדרבי של ריו בין 2 הקבוצות הכי אהודות במדינה. ואסקו חייבת ניצחון כדי להשאר עם סיכוי לאליפות, ופלאמנגו לעומת פאלמיירס עדיין בסכנה לרדת למקום ה-6 עם ניצחון של אינטר וקוריטיבה ככה שאסור לה להפסיד בשביל עצמה ולא רק בשביל להרוס לואסקו, שתשחק בלי ז'וניניו ואלאן שמורחקים מהמשחק, וגם תשחק כבר מחר בצ'ילה בגומלין חצי גמר הסודאמריקנה כשהיא תגיע לדרבי עייפה וחבולה, יהיה מאוד מעניין לראות איך יגיעו לדרבי עם כל המעמס עליהם בשבועיים האחרונים.

אינטר מארחת את גרמיו - דרבי של פורטו אלגרה, גם אחד הדרבים החמים ביותר בברזיל. אינטר צריכה לנצח ולקוות לתוצאות מפלאמנגו וקוריטיבה כדי להתגנב למקום ה-5, לגרמיו כמו פאלמיירס אין על מה לשחק מלבד הכבוד, אבל הם בטוח יעשו לאינטר המון בעיות ונמצאים בכושר טוב.

קרוזיירו מארחת את אתלטיקו מיניירו - ה-דרבי של בלו הוריזונטה. אתלטיקו מיניירו סיימה את מסע ההשדרות שלה שבוע שעבר ומגיעה רגועה, אבל קרוזיירו ממש לא והיא חייבת את הנקודות כשסארה נפגשת ביום האחרון כדי להבטיח בעצמה את ההשדרות, והיא תצטרך לעשות את זה בלי הכוכב הכי גדול שלה וולטר מונטיז'ו שחזר ל-3 המחזורים האחרונים וקיבל 2 צהובים משחק אחרי משחק ויהיה מושעה מהמשחק הכי מכריע של העונה.

אתלטיקו פאראנאנסה מארחת את קוריטיבה - הדרבי של פאראנה בין 2 היריבות הכי ותיקות ומרות אחת של השנייה. גם כן ל-2 הקבוצות הכל מונח על השולחן.
    פאראנאנסה שנקלעה מתחילת העונה למאבקי תחתית נמצאת במצב עגום:היא חייבת לנצח את דרבי שלה, ולקוות שסארה תפסיד נקודות(תיקו או הפסד), ושקרוזיירו תפסיד את המשחק שלה. כל מצב אחר מוריד אותה ליגה.
    קוריטיבה, שהגיעה פשוט מאוד משום מקום (במחזור ה-35 היא הייתה במקום ה10(!) אל המקום החמישי ששולח אותה לליברטאדורס מעל כל הגדולות, תלוייה רק בעצמה(בהנחה שאינטר לא תביס את גרמיו בתוצאה לא הגיונית), אבל עדיין ריאלית תהיה חייבת ניצחון כדי באמת לחולל סנסציה ולקחת לכולם מתחת לאף את המקום האחרון לליברטאדורס.

בוטאפוגו מארחת את פלומיננסה - עוד קלאסיקו של ריו, כאן אין ממש חשיבות מלבד היוקרה. פלו עם מקום מובטח בליברטאדורס, ובוטאפוגו עם הצניחה החופשית שלהם בחלק האחרון של העונה כמעט ולא השאירה לעצמה שום דבר להלחם עליו כשהסיכויים שלה ממש קלושים להגיע למקום ה-5.

סאו פאולו מארחת את סאנטוס - גם זה פחות או יותר משחק חסר חשיבות מלבד היוקרה והכבוד, אבל עדיין קלאסיקו ומפגש גדול ודרבי של סאו פאולו עם המון כישרון צעיר ב-2 הצדדים. סאו פאולו כמו בוטאפוגו בצניחה חופשית ודיי חיסלה לעצמה את הסיכויים. היא צריכה ש-3 הקבוצות שמעליה יפסידו(ושהיא כמובן תנצח, הברירה היחידה שלה) כדי שתתפוס איכשהו את הכרטיס הנכסף. לסאנטוס שלי מהצד השני הראש כולו בגביע העולם לקבוצות שייערך עוד מעט, ואומנם לא נראה לי שיתנו לכל ההרכב לנוח פעם נוספת אבל עדיין הגישה תהיה קלילה מבדר"כ.

אבאי מארחת את פיגריינסה - הדרבי של פלוריאנופוליס. אבאי כבר ירדה רשמית ליגה לפני כמה מחזורים, אבל לפיגיירנסה - שעד שקוריטיבה הגיעה משום מקום הייתה ללא ספק הפתעת העונה, יש עוד סיכוי לקחת כאן את המקום ה-5 כשהיא בשיוויון נקודות עם קוריטיבה ואינטר. היא נחותה משמעותית בהפרש השערים לשניהן לכן הסיכויים קשים יותר כשאסור לה שהן ינצחו - אבל ניצחון שלה ואיבוד נקודות כלשהו של ה-2 האחרות נותן לה את הכרטיס.

סה"כ 8 דרבים, רובם בין היריבות הכי מרות אחת של השנייה, הכל במחזור הסיום של העונה, כשהתוצאות שם יכריעו את העונה כולה. איפה עוד אפשר למצוא משהו דומה לזה?
    סיום מושלם לעונה, לדעתי, הכי טובה ואיכותית שאני יכול לזכור.

עכשיו רק נשאר לשבור את הראש באיזה משחק לצפות.

נערך לאחרונה ב: ‏4/12/11
  8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה יכול להוסיף פלוס קטן למאבקים בדמותה של באהיה, שיכולה עוד להשתחל ברגע האחרון לסודאמריקנה אם תנצח את סארה (ותוריד אותה ליגה על הדרך). במצב כזה, הפסד של אחת משתי הקבוצות מעליה יסדר למועדון הופעה בסודאמריקנה.

9. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

מסריחים כל הדרבים האלה בסוף העונה, טיישירה קובע גם את לוח המשחקים?

10. Muurad Member

זהו זה, נגמר!

קורינתיאנס אלופת הברזילראו לשנת 2011!

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    לא הציגו כדורגל יפה ונוצץ וגם לא תמיד משכנע - אבל היה יעיל, והיה קבוצתי. מגיע להם, אם לא רק לכבוד יום מותו של שחקן הגדול בהיסטוריה שלהם.

בשאר החזיתות, קרוזיירו באו לדרבי עם אש בעיניים וכבר במחצית סיימו עם 4-0 על את' מיניירו, וסיימו עם לא פחות מ 6-1 וכמובן נשארו בליגה, וככה לטעם המתוק גם העיפו את מיניירו מהסודאמריקאנו לטובת באהיה שניצחה את סארה והורידה אותה בעצמה ליגה.

סאו פאולו כמעט ועשתה את המהפך הכי גדול של היום כשהיא פירקה את הרכב המחליפים שלנו 4-1, וניצלה את השיתוק שקוריטיבה עברה כשהפסידה לפאראנאנסה בחוץ 1-0, ואת התיקו שעשתה פיגיירנסה מול האחרונה בטבלה אבאי.

אבל לצערם הם היו חייבים 3 מ-3, ואנדרס ד'אלסאנדרו הגיע לטובת אינטר אחרי שאוסקר זכה בפנדל בדקה ה-55 וניצח לאינטר את הדרבי וגם הביא להם את הכרטיס ה-5 והנכסף לליברטאדורס.

נערך לאחרונה ב: ‏4/12/11
  11. shlomydavid מנהלים

אי אפשר לקרוא למה שקרה שם משחק כדורגל, הייתה שם בעיקר מלחמה מטורפת כיאה לדרבי חם.
    בכל מקרה, התוצאה הסופית זה מה שקובע. קורינתיאנס זוכה באליפות לראשונה מאז 2005.

12. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

יצא לי לראות את המחצית השניה ובמזל פלמיירס לא כבשו..בדיעבד זה לא היה מספיק לואסקו אבל עדיין במחצית הזאת שראיתי קורינתיאס היו משותקים ולא היו מסוגלים לעשות פעולות טובות... למזלם הקוון היה ערני

וזה בושה שלואן(?) לא הורחק למרות שנתן בעיטה מלוכלת ליריב סנטימטר מהקון שהפריד אחרי זה...לא מובן לי איך הוא קרא לשופט וזה לא הסתיים עם אדום

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הסידור הזה של הקלאסיקוס, כמו גם עניין הגביעים, מנע אולי את האפשרות שתהייה "מכירה" או סתם שמירת רגליים ואדישות, אבל בכל מקרה רק מילים טובות ליריבות של הטוענות לכתר. העונה הסתיימה כמו שהתנהלה לאורך כל הדרך, צמודה, איכותית (גם אם על חשבון כדורגל יפה) ועם דרמה גדולה. היה תענוג לעקוב אחרי הליגה הברזילאית העונה, למרות שיש עדיין כל מיני דברים שמבאסים אותי בצפייה בליגה הזאת והמגרשים בראשם.

ברכות לחבורת השמנים שזכתה בתואר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏5/12/11
  14. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/378755_298871703485964_100000894115431_956712_1640609271_n.Xxx

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

15. XabiAlonso Member

אפשר לקבל קצת מידע על מריו פרננדס, המגן הימני של גרמיו? השחקן מקושר למעבר אפשרי לריאל מדריד בינואר.