לגבי הבונוס שקיבלה ריבר בנוגע לאדר וללא קשר לזה שקולומביה הצעירה תפגע מכך, אני לא אוהב שינויים תוך כדי טורניר, בטח אם הם לא נועדו לתקן עיוות או לעשות צדק. מה שבעצם ההתאחדות הארגנטינאית יצרה כאן, זה תקדים שהיא לא תוכל לסרב לקבוצות אחרות כאשר אלו יפנו אליה בבקשה לאשר זר כזה או אחר. אם כבר אישרתם (למרות שלטעמי זה לא משנה מה מצב הקבוצה), בטח לא לתת "מתנה" לקבוצה שנאבקת על האליפות ונמצאת בישורת האחרונה, אני רואה בזה פגם למרות הכביכול תיקון בכך שאחד הזרים משחק באקואדור נדמה לי. קבעתם תקנון - תעמדו בו ומכסימום בתחילת הטורניר הבא תעדכנו אותו. לא ברור לי איך שאר הקבוצות הנאבקות עם ריבר לא הגישו עירעור (או שכן?), כי זה באמת לא הוגן, המהלך הזה. אני אגב לא מדבר רק על החתמת שחקנים כאלו ואחרים, אלא בכלל על כל שינוי בתקנון במהלך העונה שיכול להשפיע על גורל הקבוצות. במקרה של אדר, אני בכלל לא מבין את החוק האידיוטי של הגבלת זרים שכולל גם כאלו שגדלו בנוער של המועדון, אבל אם כבר הגבלתם ואתם חושבים שעשיתם טעות או שאתם רוצים לאשר, תאשרו מסודר בתחילת הטורניר הבא. לא מריח טוב בכלל.
לא הגישו ערעור כי יש מן ההיגיון בתיקון, "החידוש" היחידי הוא שריבר זכאית לתת לו לשחק על סמך הצעת חוזה (שיתחיל מיולי) ולא על סמך חוזה חתום.
מעניין אם יתחיל איזשהו בלאגן במידה והוא יבקיע שער ניצחון שיכריע את האליפות. אני עדיין לא מקבל שינויים כאלו באמצע/סוף טורניר. לטעמי זה לא הוגן, גם אם החוק לכשעצמו דבילי.
עם כל הכבוד הסיפור הזה הרבה פחות מעניין כרגע, גם מאבק האליפות (שיכול להיגמר מעשית היום) נשאר בצד לעומת מה שקורה בתחתית. סן מרטין משיגה ניצחון גדול בטיגרה וחולפת על פני אינדפנדיינטה שסיכוייה להישאר בליגה נראים קלושים אחרי המחזור הזה. הניצחונות של כל היריבות לתחתית יחד עם התיקו שלה, סוללים את הדרך ל-B לאחד משני המועדונים היחידים שלא ירדו מעולם. אם קילמס משיגה ניצחון בודד אינדפנדיינטה לא יכולה להשיג אותה גם אם תנצח את כל המשחקים הנותרים. בשביל לעבור את ארחנטינוס אינדפנדיינטה צריכה לסגור את פער ה-5 נקודות בין השתיים. בכל אחד מהתסריטים הקשים האלו, אינדפנדיינטה צריכה לקוות שסן מרטין לא תעשה ריצה נדירה בסיום, שכן אם תשיג 7 נקודות גם שלוש ניצחונות לא יספיקו לאדומים. להוציא את המחשבונים.
איפה פאטיטו רודריגס נעלם כשמתחיל להיות מעניין? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx וגם היה כאן עוד איזה רוחו אחד שגם לא כותב כאן. אני חושב שלא נחזה באיזה נס והטבלה מה שנקרא, לא משקרת. לא רואה את אינדי יוצאת מהמצב הזה, מה שישאיר את הבוסטרוס להיות היחידים שמעולם לא ירדו אבל כמו שהם נראים, גם את זה לא הייתי שולל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אחרי העונות האחרונות אני כבר לא פוסל כלום, למרות שירידה עתידית של בוקה נראית כרגע רחוקה מאוד חרף היכולת הלא משכנעת בטורניר זה או קודמים לו. כרגע המועדון מקווה לא לסיים אחרון בטבלה, עניין של כבוד. המון תודות לאול בויס הקטנה שהשאירה לנו עניין במאבק האליפות עם הניצחון הגדול על הלפרה אתמול. בין המצטיינים של האלבו, סאנטיאגו מונטוייה שדי בוודאות לא ימשיך בקבוצה לאחר סיום העונה.
יש עניין בו בברזיל, מועדונים גדולים, מחכים שתיגמר העונה בארגנטינה. לאול בויס אין יכולת כלכלית להשאיר אותו, אם הוא לא ירצה להישאר הוא לא ישאר.
זה היה אחרי השני של ריבר ולפני הכמעט קאמבק בסיום. כן, קשה לראות תסריט בו אינדפנדיינטה נשארת, זה דורש ניצחון בשני המחזורים שנותרו יחד עם זה שארחנטינוס לא תשיג יותר מנקודה בשלושת המשחקים שנותרו לה. אגב, בתסריט כזה, בו הרוחו עוקפים את ארחנטינוס, הם עדיין תלויים גם בתוצאות של סן מרטין שאם תשיג יותר מנקודה עקפה ככה או ככה את אינד'. תיאורטית קילמס וראפאלה עוד לא הבטיחו הישארות, OLE העלו מחשבון די נוח וידידותי לחשב את כל התסריטים (מסמנים את התוצאה מתחת לסמל היריבה במחזורים הנותרים: http://www.ole.com.ar/calculadora-promedio...n.bZTKtjMa.dpbs --------- לגבי המשחק עצמו, הבדלי הרמות ניכרו לאורך רוב שלבי המשחק, למרות שלאדומים היה מצב מצוין רגע לפני הראשון וכמה דקות של לחץ על ריבר אחרי השער של רולפי. התאכזבתי מאוד מוארגאס שהיה מהשחקנים הבולטים של הקבוצה לאורך הטורניר הזה אבל פשוט נעלם היום. פרדס חושך, רולפי לא הופיע למשחק הגורלי, כהרגלו יש הטוענים, עד לשער היפה שכבש וגם האחרים נראו מיואשים רוב המשחק. בצד השני אם נמשיך בקו הקולומביאני, עוד הופעה מצוינת של באלאנטה. פספס את התיקול הראשון, אבל המשיך עם משחק מצוין נוסף לרזומה. מאוד אגרסיבי אבל נקי ולא פראי, משתמש מצוין בנתונים הפיזיים שלו. נותן גם יציאה נקייה יחסית עם הכדור ולא מעיף סתם. תענוג הילד. מי שהתעורר בסיום הטורניר ושוב הציג משחק טוב הוא "מסי הפאראגוואי" איטורבה. הילד של פורטו מהיר בצורה יוצאת דופן והיום בשעה טובה גם הנגיעה האחרונה עבדה לו עם שער, בישול ועוד כמה מהלכים טובים. הצדיק קצת את הכינוי היום עם כמה מקרים שהצליח להישאר על הרגליים אחרי תיקולים חזקים או סתם איבוד שיווי משקל, ונשאר עם הכדור. משחק טוב מאוד גם לואנג'יוני ולאל לובו לדסמה, למרות כמה טעויות של הראשון בסגירה ההגנתית (כמעט עלה בגול, למזלו פרדס החמיץ ואיטורבה כבש מצד שני). לאנסיני הבריק לפרקים, מאוד קשה להתמודד עם ההתקפה של ריבר שהוא ואיטורבה בפורמה, שני מטוסים, אבל ממשיך להתקשות לקחת את מושכות הקבוצה. אמנם הוא ילד ולא מצפים מילדים להנהיג קבוצות, אבל אם הוא ימשיך לשחק כעושה המשחק של הקבוצה, ריבר או אחרת, זה לא עניין של גיל אלא של התפקיד והוא יהיה חייב למלא אותו כהלכה ולא להופיע רק לפרקים מהמשחק. רוב השחקנים של ראמון דיאס ביום טוב סה"כ, היו כאלו שהיו בינוניים כמו רוחאס לדוג', אבל רק אחד היה חלש, והוא כמובן פונס מורי המושמץ... ריבר משווה את ניולס בצמרת, אבל עדיין זו הולכת להיות משימה קשה להביא את התואר על חשבון הלפרה, לה משחק פחות, להתחשב בכך שהיריבות הבאות הן הצלע הנוספת במשולש (לאנוס) ובמחזור האחרון סן מרטין שכנראה תהייה חייבת ניצחון כדי לשרוד.
Domingo 2 de Junio Brown 1 1 Platense Sabado 8 de Junio Platense 1 (2) 1 (3) Brown BROWN (A) PASÓ A LA FINAL POR EL 2° ASCENSO. לעזאזל עם פלאטנסה. עוד עונה במטרו
עוד עונה גם לאטלנטה, שלאורך שלבים ארוכים של העונה נראתה כמו המועמדת החזקה לעלייה הישירה אך כשלה בשלבי הסיום של העונה ועכשיו גם בפלייאוף. ----------------- משחק מצוין של הילדים מול בוקה, 2-0 שהיה צריך להיות גדול יותר עם קצת יותר ריכוז מול השער. סובלדיאה כבר היה אמור לחתום על חוזה חדש, אבל התוצאות הרעות בחודש האחרון דחו את החתימה (לפי השמועות, מברים גם על פערים כספיים) ועלו דיבורים על כך שמחזורי הסיום יהיו המבחן. השחקנים הצהירו שהם רוצים שהמאמן הצעיר ימשיך, והלילה הם הראו זאת גם על הדשא שעתידו של המאמן היה על הכף והם נזכרו להתעורר (חזרתו של ויאטו גם עזרה). אני אמביוולנטי לגבי המשך דרכו של סובלדיאה, אבל בינתיים אני אסתפק בהנאה מניצחון נוסף בקלאסיקו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
גם הפעם נראה שצפוי מאבק מעניין על האליפות עד המחזורים האחרונים. ריבר וניואל'ס צמודות, כאשר לאנוס וסן לורנסו עם משחק חסר יכולות להשוות ולצמצם את הפער בהתאמה. מהמקום החמישי ומטה זה כבר נראה אבוד. ומהצד השני, לא חושב שהיה אחד שיכול היה להמר שמחזור לסיום הטבלה תסגר ע"י ולס, בוקה וארחנטינוס. פשוט מדהים. לגבי בוקה, היה אפשר לומר שיצא להם טורניר אחד לא טוב, אבל בכלל היכולת שלהם בשניים-שלושה טורנירים אחרונים היא די מדאיגה ובקצב הזה שהרוחו כמעט בוודאות יורדים וישאירו את בוקה כיחידה שמעולם לא ירדה - גם זה לא יישאר לאורך זמן. מעניין יהיה לראות את טבלת הממוצעים של השנה הבאה, אחרי הטורנירים הגרועים שלה. לגבי סובלדיאה, אני חושב שהוא צריך להמשיך ולא סתם השחקנים מעוניינים בו. לקח קבוצה, עשה מהפיכה בהרכב והתחיל לשלב ילדים כישרוניים שמציבים את ראסינג כבר טורניר שני במקום טוב אם אינני טועה (בטח ביחס לסגל שיש להם אל מול קבוצות אחרות) ואני לא רואה סיבה להפסיק את התהליך הזה שממנו רק המועדון יכול להרוויח, כל עוד גם סובלדיאה מעוניין להמשיך. מה שכן, הקבוצה כן צריכה לחשוב על איך חוזרים להאבק על האליפות וההרכב הזה לא יספיק ככל הנראה. זה עול כספי לא פשוט שאני לא יודע אם ראסינג תעמוד בו, אבל היא חייבת להביא איזה 2-3 שחקנים ברמה אחת מעבר לעמדות הפחות טובות בקבוצה. אגב, מה עם ריקי? הוא עובר בסוף לרוסיה? חבל לי שהוא לא יהיה איתנו במונדיאליטו, היה תורם המון (ריבר לא ישחררו בחיים, בטח לא שהם במאבק על האליפות), אבל כיף לי לראות אותו מצליח בקבוצה גדולה ובכושר הזה אין לי ספק שאירופה מחכה לו. וממה שראינו מרוב הבלמים של הנבחרת הבוגרת, אני לא אופתע אם באלאנטה וורגארה יקבלו זימונים בקרוב.
בתסריט האופטימי אנחנו מסיימים עם 29 נקודות, שזה פחות ממה שסובלדיאה הציב כמטרה בעצמו. 29 זה בסדר, אבל זה באופטימי ואנחנו נסיים עם פחות שזה כבר לא טורניר טוב. הקבוצה לא משחקת כדורגל טוב ותלויה בהברקות של בודדים. אין שיטה ורעיון משחק, שזו הדרך למדוד עבודה של מאמן יותר מכל דבר אחר מלבד תוצאות. העונה רוב שחקני הרכש שהוא התעקש עליהם ועלו לא מעט כסף לא הצדיקו את עצמם. הוא מבקש תוספת כספית משמעותית למשכורת. לאזן את כף המאזניים, הוא נותן את הבמה לילדים גם שלא הולך להם וזה הוכיח את עצמו. התוצאות לא טובות אבל גם לא רעות. הוא מאמן שעובד קשה כל היום ולא מגיע רק לאימונים ולמשחקים. האלטרנטיבות לא בטוח טובות או זולות יותר. אני לא חושב שהוא מאמן טוב אבל רוצה להיפרד ממנו רק אם מגיע מאמן מוכח אחר, כמו פאלסיוני שהתחיל לעקוב אחרי חשבונות הטוויטר של המועדון ומקורביו.
לאנוס נראית רע בחודש האחרון והקהל המגעיל שלה, אני זוכר שאנשים עוד שמחו על האליפות של "המועדון לדוגמא", מקלל את השחקנים והתאומים. אין להם 9 אחרי שבנו על בלאנקו והם לא ייקחו אליפות. ריבר שיחקה אתמול את 45 הדקות הכי טובות שלה בטורניר, היא וניולס הקבוצות הכי טובות והאליפות תוכרע שם. בלנטה כבר היום ברמה של הנבחרת, ורגאס שרצה זימון אחרי עונה טובה בארגנטינה לא. עבר זמנו.