בפרובינציית סנטה פה החליטו שהקלאסיקו הקרוב, בין אוניון לקולון, ישוחק ללא קהל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx אם הגורמים האחראים לא חושבים שהם יכולים להתמודד עם שמירה על הסדר באירועים אלו, שיסגרו את הענף וזהו. כדורגל בלי קהל, נו באמת
אם יש קבוצה בארגנטינה שיכולה לנצח משלושה שערים של הבלמים, זו ארסנל. כל מצב נייח של הקבוצה הזו הוא סכנה ממשית ליריבה.
לא קראתי את הכתבה, אבל זה על חקירה שבודקים על קשר בין הבארה של בוקה וחלק מחברי ההנהלה, לאחר שבוצעו 53 מעצרים של אוהדים.
אליאס, קראתי שמיגליאורה חתם לשלוש שנים בדינאמו זאגרב. הוא לא היה עצור לפני איזה חודש ומשהו? מה נסגר עם הפרשה הזו? ומבחינה מקצועית, לדעתך זה נראה כמו מעבר נכון לעשות? אני מניח שבקרואטיה הוא ירוויח יותר כסף(?), והוא כנראה מרגיש שמיצה עצמו בארגנטינה. ממה שיצא לי לראות הוא שוער בינוני, לא יותר מכך.
הוא דווקא שוער טוב, פשוט דפוק בראש וכבר לא ילד. הוא היה עצור למשך זמן לא קצר באשמת עזרה "בהחבאת" חבר בארה של בוקה שהיה מבוקש לחקירה. לא משהו רציני אבל מספיק בשביל מעצר ארוך יחסית, אני מניח שהיותו מפורסם לא עזרה לו פה. החקירה בנושא נמשכת, אבל הרשויות אישרו לו לצאת לחתום בקרואטיה והוא כנראה יעשה זאת (המועדון הצהיר שזה סופי, אבל חסרה החתימה אם אני לא טועה). כמו שאתה מכיר אותי לאורך השנים ומהדיון האחרון על פורטו, חאמס, פאלקאו וכו'... אני לא מאמין יותר מדי בניתוח מעבר על הצעד המקצועי או בכלל בעשיית ביקורת על מעבר מהזווית של השחקן שיכולים להיות לו הרבה מאוד שיקולים שונים, ודווקא שיקולים שאנחנו משייכים לו לא מדברים אליו. בגדול, הוא שוער טוב שיכול להצליח יפה בקרואטיה אין לי ספק, הוא כבר בן 31 ואולי גם יעשה לו טוב להתרענן מכל הדברים בארגנטינה (המעורבות של בבארה של בוקה היא סיפור ידוע מזה שנים רבות, פשוט לא היה מעורב בפלילים עד השנה).
ראיתי משחקים בודדים שלו ולא כ"כ התרשמתי, אבל מן הסתם אתה ראית אותו "קצת" יותר פעמים, אז אני לוקח את המילה שלך על כך שהוא שוער טוב. האמת שאולי בהחלט זה יעשה לו טוב לצאת פעם ראשונה(?) מחוץ לארגנטינה, גם אם הליגה לא יותר חזקה (לטעמי לפחות).
נואבה צ'יקאגו כבר ירדה ליגה, מזמן למעשה, אבל זה לא מפריע לקהל הנהדר שלה (בד"כ) להמשיך לתמוך במועדון ולעשות שמח, לעתים גם בצורה מבדרת.
כרגע עדיין בגדר שמועות, אבל לא מן הנמנע שג'יו מורנו וטאו יחזרו לשתף פעולה בריבר פלייט. ככה לפחות פירסמו בקולומביה, נראה איך זה יסתדר. בכל מקרה, גם אם המהלך ייצא לפועל זה יהיה בזכות אנשי העסקים כמו שהיה בזמנו בראסינג.
גם מקסי, רומרו ומיליטו, אבל אם לחזור למציאות היחידי שבאמת מתנהלים מגעים בנוגע אליו הוא ויולה. פסטיבל קילמס-ראסינג מגעיל אותי, רובם המכריע של האוהדים שאני מכיר או קורא מתנגד לרעיון ההפסד המכוון וחלקם אף מאשים את התקשורת או גורמים חיצוניים בהדפסת והפצת המנשרים שאצטדיון במחזור האחרון. אלו שתמכו בהפסד מכוון. גם "אל צ'אנצ'י" אסטבס, מגיברוי האליפות האחרונה, הצטרף לקאמפיין ואמר שהוא היה עולה למשחק כאילו זה אימון. טמבל היה וטמבל נשאר, מה גם שהוא בכלל לא אוהד ראסינג אם זה משנה (של הגלובו צ'אנצ'י) ואח"כ ניסה לסייג שאמר שהוא לא מכיר מקרים כאלו. עכשיו ברשת מפיצים מקורות שונים אזכורים של מחזור הסיום ב-95 בו ראסינג הייתה צריכה לנצח ושהאדומים ינצחו את ולס כדי שיהיה משחק מכריע על האליפות מול ולס. האדומים הפסידו בלי לתת פייט רציני ובזמן שהקהל שלהם חוגג את הפסד קבוצתם, אבל ראסינג עצמה לא ניצחה בין כה וכה. מזה אני מבין שקאמפיין "ההפסד המכוון" מנסה לרמוז לנו שאנחנו צריכים להיות כמו אוהדי אינדפנדיינטה (לפחות אז) ולחגוג את הפסד הקבוצה שלנו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx קילמס בהרכב מלא הייתה מנצחת אותנו בלי קשר, אבל עכשיו היא פגיעה ויש לנו הזדמנות מצוינת לחזור לנצח בשביל לסיים את הטורניר האפור הזה בצורה יפה. סובלדיאה שוקל לעלות בלי חלוץ עם התקפה דינמית של קיצוניים ועושי משחק, אני מקווה שיגנוז זאת כי אם יש הגנה שמולה צריך 9 זו זאת של קילמס הפצועה.
השחקנים לא הלכו אחורה, הם פשוט שיחקו כמו שהם יודעים (עם עזרה מסובלדיאה שעלה בלי חלוץ) וקילמס ניצחה די בקלות במשחק מאוד משעמם. הגענו לשני מצבים מצוינים, בהתקפה אחת, ומעבר לכך כלום ושום דבר מול ההגנה החלשה בליגה (ספציפית זו שהייתה בקילמס במשחק הזה). שייגמר הטורניר כבר. אם אני לא טועה קילמס צריכה עוד ניצחון אחד ואפשר כבר לסגור את המאבק לקרב ישיר בין ארחנטינוס שמעל הקו האדום, לאינדפנדיינטה וסאן מרטין שמתחתיו. הכסף שלי על ארחנטינוס כיורדת, לא יודע מי מהשתיים תינצל. --------- ריבר הגישה הצעת חוזה לאדר באלאנטה. ההתאחדות החליטה ליצור תקדים וקיבלה את עצם הגשת החוזה כמספיק בשביל לאפשר לקולומביאני לשחק עד לסיום העונה מבלי להיחשב כזר. מה שאומר שלריבר יש "מתנה" זר בונוס והבלם יוכל לשחק עד לסיום העונה בכל המשחקים (מה שיפגע אולי בקולומביה הצעירה, מכיוון שריבר לא מחויבת לשחרר אותו למונדיאליטו). כעיקרון אני מסכים עם הגמשת הנהלים שזה נוגע לשחקנים צעירים שמגיעים מהמועדון, אבל זה לא נראה טוב שזה נעשה באמצע (סוף) העונה כשהקבוצה מעורבת במאבק האליפות. מצד שני (שלישי?), מכיוון שאחד מחמשת הזרים של ריבר בכלל מושאל לליגה אחרת, אני אישית לא רואה בפריצת התקנון בעיה ספורטיבית חמורה למרות הריח הלא טוב שעולה ממנה.
ההימור שלי על היורדת הולך ליפול וזה שבוע אחרי שעשיתי אותו בערך. ארחנטינוס מנצחת את ריבר 2-0 בפאטרנאל, בורחת למרחק שני משחקים מאינדפנדיינטה (שיכולה אפילו לרדת מקום בממוצעים אם סן מרטין תנצח היום) ופוגעת מאוד בשאיפות האליפות של ריבר. אם הלפרה מנצחת הפער בצמרת יהיה 6 (גם לאנוס איבדה נקודות) עם 9 נקודות בקופה. שבוע הבא ריבר מארחת את אינדפנדיינטה ואם תנצח אותה, אחרי שהפסידה היום לארחנטינוס, היא יכולה להיות זו שלמעשה הורידה את האדומים ליגה. הפציעה של מאידנה פגעה מאוד בריבר במשחק אתמול, אם אני לא טועה גונסאלו פירס שהחליפו היה צריך לעשות יותר בשני הגולים שספגה הקבוצה. גם פונסיו שנכנס מחליף היה חלש מאוד ולא מדויק. המחליף השלישי היה אנדראדה, הסקורר של הנבחרת עד גיל 17 בזמנו, שערך בכורה שלא ירצה לזכור.