באנפילד מנצחת אצל המאטאדורס ונצמדת לצמרת הטבלה ב-B נאסיונאל. ניצחון שני ברצף לקבוצה של גארנרו, בשני הניצחונות התוצאה הייתה 2-1 והכובשים היו חיים פריצ'ודה ואנדרס צ'אבס. צ'אבס פרץ בעונה האחרונה והציג יכולת מעניינת חרף ירידת הליגה והחולשה הכללית של הקבוצה, אני מאמין שהבחור הצעיר והבריא, עם הטכניקה הלא רעה, יעשה קריירה יפה יותר מאשר כזו ב-B. בינתיים העונה הוא עומד על 5 שערים ב-9 הופעות. חיים, ליאואה אם תרצו, פריצ'ודה כבר לא יעשה קריירה גדולה כמו שחלק מאוהדי ראסינג חשבו בעבר (אני דווקא פחות התלהבתי אם אני לא טועה), אבל מדובר בשחקן עם כישרון מסוים שיכול להצליח יותר ממה שעשה עד עכשיו (כלום). בגיל 23, אולי מצא סוף סוף הילד מקום לפרוח בו. בכל מקרה, אני אשמח לראות את הילד מצליח, בניגוד לחלק מהילדים האחרים של המחזור שלו הוא תמיד עשה עלי רושם של אחד שאוהב את המועדון ופשוט לא מספיק טוב להצליח. הגולאסו של פריצ'ודה משבוע שעבר: ונגיחה יפה היום מהרמה טובה של צ'אבס (הגול האחרון):
משחק עונה? אני לא תמיד בטוח שמדובר בצמד המובילות של הטבלה, בטח בליגה נזילה של 19 מחזורים. ואני לא יודע איך העיתונות בנתה על המשחק ואיך האוהדים התייחסו אליו. המשחק בין ראסינג למוליכה מרוסאריו היה די שקול בסך הכל, במחצית הראשונה ראיתי יותר התקפות מהירות של הקבוצה אותה מאמן חררדו מארטינו, אבל הרבה חוסר דיוק ואי יכולת סיומת. הקבוצה הביתית הייתה קצת יותר טובה במחצית השנייה עם הלחץ שלה, היו כמה החמצות, אך זה לא היה משחק מרשים (הרבה איבודי כדור, מסירות לא טובות, 8 צהובים, ועבירות מפחידות כמו שמאורו חרמן עושה) כמו הקהל שאף פעם לא מאכזב באזורים האלה של העולם. שאר קבוצות הצמרת יהיו מרוצות מהתיקו הזה, ראסינג לא...
לי דווקא אין בעיה עם התיקו, למרות שלדעתי היינו קרובים יותר לכיבוש מבחינת מספר מצבים, ניואלס קבוצה יותר טובה מאיתנו נכון להיום ואני לא באמת מאמין שיש לסובלדיאה קבוצה לאליפות (גם השחקנים כמעט ולא יוצאים בהצהרות עד כה, ובצדק). ריקי הוא השקר הגדול החדש של הכדורגל הארגנטינאי, למכור מהר לפני שייחשף!
עוד שער של הומברטו אוסוריו בוטז'ו, הפעם בניצחון שך סן מרטין על אוניון בחוץ. הבחור פשוט נמצא בכושר יוצא מן הכלל והאמת מפתיע גם אותי. 5 שערים, מקום שני בטבלת כובשי השערים, מאחל לו שימשיך ככה.
אין לי ספק, נתתי לו צ'אנס עד המשחק מול ריבר, מאז אני פשוט מתפלל שההייפ סביבו לא יעלם. יש כישרון, יש דריבל מצוין, אבל יש גם אנוכיות ברמות שלא זכור לי שראיתי בחיים. אנוכיות שבתחילת הדרך גובתה לפחות בהצלחות ויכולת טובה, אך כיום נגמרת פעם אחר פעם עם חילוץ של ההגנה/התחזות לא מוצלחת שלו. תצפה שוב במשחק של ריבר, ריקי שחרר אולי מסירה אחת על כל 5 ניסיונות דריבל ונראה לי שאני מחמיא לו פה. ושוב, מילא זה היה הולך, אבל אולי פעם אחת או פעמיים כל המשחק הוא באמת הצליח לעבור את המגן... לא ראיתי דברים כאלו בחיים שלי, אולי בשכונה עם החברה (וגם אז החרא יקבל מכות), ואני רואה לא מעט כדורגל. למכור מהר!
:aa1: אל ואסקו ארובארנה מתפטר מתפקידו כמאמנה של טיגרה. המאמן הצעיר הוליך את המועדון בעונה שעברה להינצלות מדהימה מהירידה כשכל הסיכויים נגדו ונגד המועדון, אך התוצאות המאכזבות העונה מחקו את הקרדיט כנראה. מהקריירה הקצרה שלו עד כה עושה רושם שיש פוטנציאל לבאסקי כמאמן, אחרי הכל לא פשוט לשמור על רמת הקבוצה שלוקחים לך את שלושת הכוכבים הגדולים ולא מביאים תחליף הולם. :aa1: אל צ'ינו קאנאו, קשרה המצוין של קילמס, גמר את הטורניר ואולי גם את העונה בשל פציעה קשה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
שלום אם מישהו יכול להסביר לי בבקשה. איך הולך סדר העולות לליגה ה2 בארגנטינה שנה הזאת כלומר לנסיונל b.איך זה קורה כי יש ארגנטינו ופרימרה b תודה רבה
לא ברור, באתר של ההתאחדות יש סתירה קטנה שכן מצוין בתקנון שיהיו רק שתי יורדות מה-B נאסיונאל, בעוד שמצוין שיהיו 2 עולות מכל אחת מהליגות של הדרג השלישי, כלומר 4. למיטב ידיעתי בשל ביטול משחקי הפלייאוף והשינויים האחרים, תהיה עולה אחת בלבד מה-B מטרו' ואחת נוספת מהטורנאו A. כאשר לכל ליגה יש את השיטה שלה. אבל באתר של ההתאחדות בתקנון של המטרו' מדובר על 2 עולות, כמו גם במקורות שונים על הטורנאו A (ליגה שקשורה רק חלקית להתאחדות)... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx שיהיה לי זמן אני אבדוק יותר טוב.
האלופה שבדרך (?) מוליכה 2-0 על האלופה היוצאת (!), צמד לנאצ'ו סקוקו הנהדר. בדקות האחרונות עושה רושם שארסנל יכולה לחזור למשחק, מה שמצד אחד ישרת אותנו אך מצד שני, יאכזב אותי באופן אישי כי אני מחבב את הקבוצה הזו של מרטינו וגם ככה לדעתי לא נוכל לרוץ עד הסוף. עוד כמה רגעים אנחנו עולים למשחק הקשה מול ולס, כמה שאני חסר אמונה ניצחון שם, שאינני מאמין שנשיג, ישנה את כל המחשבה שלי לגבי סיכויי התואר בטורניר הזה. לולס זהו גם משחק סופר חשוב, בטח אם הלפרה לא יאבדו נקודות בדקות שנשארו להם עד סיום המשחק.
ולס הייתה עדיפה וניצחה בצדק, חבל שרצף אי הספיגה נקטע דווקא עם טעות של סאחה המצוין. חזרנו לגודל הריאלי של הקבוצה הזו של ראסינג, קבוצה שאני מאוד מעריך ביחס לאחרונות, מגרדים את הצמרת הגבוהה ולא יותר. עושה רושם שניואלס וולס, לטעמי שתי הקבוצות הטובות בליגה העונה, ייאבקו עד לסיום על התואר. אחרי שביקרתי אותו ריקי הציג את המשחק הכי "נכון" מאז ערך בכורה בבוגרים, קיבל את ההחלטות הנכונות ובחר לא פעם במסירה על פני הדריבל, היה הרבה יותר נייד והופיע גם מהמרכז ועשה גם הגנה מצוינת. חבל רק שאחרי שקיבל את ההחלטות הנכונות, הפעולות עצמן לא כל כך הצליחו.
הסופר קלאסיקו חוזר! אחרי עונה ללא משחק סופרקלאסיקו רשמי, מכיוון שריבר פלייט התמודדה ב-B נאסיונל, ובשל הדחה מהגביע טרם הגמר המיוחל מול בוקה, המשחק הגדול של ארגנטינה חוזר כאילו מעולם לא לקח הפסקה. מצבן של שתי הקבוצות לא מרשים, אך נתון זה מעולם לא הפריע לאוהדים, התקשורת המקומית (ואף העולמית בחלקה), התיירים שישלמו סכומים לא סבירים בעליל על כרטיס למשחק והמועדונים עצמם, להתייחס למשחק כדבר החשוב ביותר ברגע זה של החיים ובכלל. http://i45.tinypic.com/mkhyxj.Xxx ריבר מארחת את המפגש בתקווה לחזור למסלול הניצחונות שנקטע במחזור הקודם אחרי רצף של שני ניצחונות מרשימים, שהובילו את האוהדים לחלום על סיכויים בצמרת (אשליה נחמדה לקבוצה שזה עתה שבה לליגה הבכירה). התקשורת העולמית עוסקת במידה רבה בסיפור של דויד טרזגה, שעוד כילד חלם לקחת חלק במפגש זה ויגשים את החלום דווקא באחת משנותיו האחרונות ככדורגל מקצועני, וכל הבלאגן סביב משפט הגירושים שלו ושאר הפרטים אשר מנעו ממנו הכנה אידיאלית, או בכלל הגנה, למשחק. אבל הסיפור המרגש הזה מסתיר את העובדה שהחלוץ הוותיק איננו שחקן מפתח בקבוצה העונה מבחינה מקצועית, מבחינה חברתית התפיסה היא שמדובר בנכס גדול וחשוב, ושלקבוצה יש אלטרנטיבות סבירות בעמדה זו, מה שמעמיד את ההחלטה לפתוח עם טרזגה באור בעייתי לאור מצבו הגופני והנפשי. אך גם המבקרים יודעים, שאם החלוץ הצרפתי-ארגנטיני יתעלה מעל היכולת שהציג לאורך מרבית העונה, ריבר תרוויח יתרון גדול שחלוצים אחרים בסגל לא יכולים לתת. באופן מפתיע עושה המשחק הצעיר של הקבוצה, לנסיני המוכשר, כלל לא זומן למשחק כך שעל הספסל תהיה רק אופציה אחת (רוחאס) לתגבור היצירתיות המוגבלת של הקישור האפור במידת הצורך. אלמיידה בחר במערך 4-4-2 מאוד סולידי ושמרני, תוך תקווה שהקישור המעובה יחפה על ההגנה הבעייתית, ואולי מורה האורוגוואי הכישרוני יצליח לסדר מצבים לטרזגה בהתקפה. בארוברו; מרקאדו, בוטינלי, פסלה, פונס מורי; סאנצ'ס, פונסיו, סיריגליאנו, אגירה; מורה וטרזגה http://i48.tinypic.com/2ziph90.Xxx הקבוצות לא בתקופה טובה ושני המאמנים לא זוכים לגיבוי רב מהקהלים בוקה לכאורה נמצאת במצב יותר כשניצחון יוביל אותה למרחק סביר מהמקום הראשון, אך הלך הרוח במועדון נמצא בשפל מזה זמן מה כבר והניצחון האחרון של הקבוצה נרשם לפני יותר מחודש. פאלסיוני סופג אש משחקניו שלו, לעתים אפילו לא בעילום שם, עושה שרירים ואח"כ שוב מתקפל (מקרה לדסמה). הנשיא מבקר את חוסר ההשקעה של השחקנים, שכמובן עונים לו בחזרה. וגם היכולת על הדשא, למרות קצב צבירת הנקודות הסביר (אך לא טוב), על הפנים. ולא לשכוח ברקע את ריקלמה וצבא עושה דבריו, לפחות מבחינת התפיסה גם אם אין בכך אמת. מחנה ריקלמה, לכאורה, יוצא נגד הקפטן המחליף סומוסה ובמועדון לא מגבים את השחקן זו רק דוגמא אחת למצב הרע של חדר הלבשה ובכלל המועדון. למרות שאף אחד לא מצליח להיכנס לנעליים של ריקלמה, פאלסיוני מתעקש על מערך היהלום (בו לא נהג להשתמש טרם הגיע לבוקה חשוב לציין) שלא משכנע את האוהדים ואנשי המועדון. הפעם יחזור לעמדת ה-10 פוצ'י צ'אבס, אך את הישועה בניהול המשחק ימצאו, אם בכלל, הבוסטרוס אצל וולטר ארביטי כנראה. הקשר הוותיק לא מצליח עד כה לשמור על יציבות, אבל בבוקה מקווים שיתעלה ברגע האמת, כלומר עכשיו. סאנצ'ס מיניו הצעיר, מהשחקנים הטובים יותר הקבוצה העונה, ישחק הפעם בקישור ועל הנייר לבוקה יש הרבה יותר מה להציע מהיריבה עם השילוב של הילד, ארביטי ופוצ'י. אבל אם סומוסה המאכזב לא יתמוך הגנתית, מרכז השדה עלול לקרוס מול עיבוי הקישור של המארחת. אוריון; אלבין, סקיאבי, בורדיסו, קלמנטה; סאנצ'ס מיניו, סומוסה, ארביטי; צ'אבס; ויאטרי וסילבה המשחק ישודר בטלויזיה הישראלית והצופים בוודאי יזכו בקלוז אפ אחד או שניים על האגדה אריק קאנטונה שהגיע לארגנטינה לכבוד המשחק. פרט "מעניין" נוסף שזכה למאמר נפרד ב-OLE, האמת שדי מובן מעיתון ארגנטינאי להקדיש לכך תשומת לב רבה מהמקובל, הוא שבסופרקלאסיקו הזה לא יהיו מספרי 10 בשתי הקבוצות...
ריבר הייתה עדיפה על בוקה שעשתה כלום ושום דבר במשך 90 דקות, גם ריבר בחלק נכבד מהמחצית השנייה לא הייתה במשחק אבל לזכותה יאמר שהיא כבר הייתה ביתרון בשלב זה, אבל טעות של אלמיידה בחילוף היחידי שביצע לא בשל פציעה מתגלגלת לשער מקרי נוסף של בוקה ותיקו דרמטי בסיום. טרזגה נתן משחק לא רע ביחס לנסיבות, לא סיכן את השער אבל שיחק עם הגב והוריד כדורים בצורה לא רעה רוב המשחק, כולל מהלכון נחמד בגול השני, אבל זה ביחס לנסיבות האחרונות כשבפועל הוא כבד מדי מכדי לסכן את השער במשחק שכזה. אז מה עושה אלמיידה דקות ספורות לסיום? מוציא את השחקן המצטיין של ריבר בחלק הקדמי רודריגו מורה, ובכלל המצטיין במשחק יחד עם פונסיו וסאנצ'ס, ומשאיר את טרזגה על המגרש כדי שאולי יכבוש בסופר קלאסיקו הראשון וכנראה האחרון שלו. אלמיידה לא היה אמור לשלם על כך לאור המשחק בו בוקה לא הצליחה לייצר מצבים, הראשון שלה הגיע מפנדל אחרי עבירה לא קשורה לכלום של פירס (אם אני לא טועה), אבל רצה הגורל וטרזגה היה כל כך להוט לכבוש שבעט ממצב לא נוח (יחסית) שיכל בנקל להפוך למצב נוח יותר אם הוא היה משתלט על הכדור ומאט את המהלך (ועל הדרך אולי גם מריץ שעון לפחות אם לא מייצר מצב יותר נוח). מהריבאונד הזה בוקה יצאה להתקפה, שהייתה אמורה להסתיים בכלום ובדרך לא דרך ארביטי נשאר מול אוריון וקבע 2-2. סה"כ המשחק לא התעלה לרמה גבוהה, בעיקר במחצית השנייה שהייתה מאוד לא מדויקת מצד שתי הקבוצות, אבל היו דקות טובות של ריבר פה ושם (בעיקר בראשונה). לפחות לצופה הנייטרלי, ובטח אלו של בוקה, היה פיצוי יפה בדקות הסיום. ----------------- קאמביאסו, לאמלה, פדה היגוואין, אחיו הצעיר של פדה, פאלקאו, פאבונה, רולפי... כולם אקסים של ריבר שכבשו הערב, יכלה להיות להם חגיגה מושלמת אילולא ארביטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
פרנקו די סאנטו זומן למשחק ידידות של הנבחרת. יש לסאבלה מזל שהוא: א. דמות משעממת אך חביבה. ב. מביא תוצאות בינתיים. הזימונים שלו לא פחות הזויים משל D10S. למי שיגיד "רק ידידות/הוא רוצה לבחון", הרנאן פאקינג בארקוס שיחק במשחק מוקדמות מונדיאל! זה יותר הזוי מלזמן את גארסה למונדיאל ולא לתת לו לשחק.
שתי הערות: לאן כולם נעלמו? Franco מדבר לעצמו Jara הקיע ובישל עבור אוניון מול אסטודיאנטס. איך נבטא את בתקציר הליגה הארגנטינאית בערוץ הספורט?