מזל טוב לפורטו, בצדק! :aaa021: יותר מאוחר אני אפרט קצת אבל איזו גאווה של הקולומביאנים! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
כן, אין הפתעות פורטו מנצחת כמו שכולם ציפו, קבוצה עם כישרונות מדהימים, שכנראה יחטפו אותם בליגות הבכירות יותר, גם מאמן מדהים יש להם, כל הכבוד לבראגה שהגיעה למעמד הזה, וזהו הסתיימה לה עוד עונה.
לפני המחמאות לפורטו - מחמאות ענקיות לבראגה ולדומינגוס פאסיאנסיה, שלפחות ברוב שלבי המשחק ניצח פה את וילאש בואש בקרב המאמנים, שהאחרון ניצח את המשחק עצמו יותר בגלל היכולת האישית הגבוהה של הקבוצה שלו, ופחות בגללו. הקבוצה הזאת מאומנת בצורה יוצאת מן הכלל, ממושמעת, יודעת מה היא רוצה מעצמה ואפשר לראות שזה עבודה של מאמן... הם ממש הפתיעו אותי היום ביכולת שלהם לשמור על המיקום והטקטיקת המשחק שלהם בלי להתפתות ולצאת ממיקום למעט נפילות ממש מינוריות. עשו לפורטו את החיים מאוד קשים לאורך כל המשחק, ופשוט שיחקו משחק לחץ בצורה ראוייה להערצה והערכה, העלימו לגמרי את מוטיניו מהמגרש וגמרו עם הלחץ שלהם שהנעת הכדור תתבצע בחצי המגרש של פורטו וגם ע"י פרננדו והבלמים מה שגרם לכדורים הארוכים ואיבודי הכדור המיותרים.. הסיבה שאני חשבתי שהתוצאה תהיה גבוהה יותר, היא שהם כן יתפתו וכן יילכו קדימה ולא ישחקו שמרני כ"כ כי הרי זה משחק גמר - אבל לא כך היה הדבר והם נשארו נאמנים לדרך שלהם ולמשחק הלחץ בלי הרבה סיכונים בהתקפה. בדיעבד זה לא היה רעיון מוצלח, אבל לא היה חסר שהם יגנבו פה איזה גול ואז כל הטקטיקה הזו נראית כמו גאונות צרופה - אבל האכזבה ממנו היא שהוא לא הבין שגמר זה משחק אחד ויחיד, ולפעמים צריך להשתחרר מהקיבעון על השיטה וליזום ולשנות דברים, כי להפסיד 1-0 ו2-0 לא שונים בכלל בתוצאה הסופית, ולכן הייתה לי ציפייה לראות מדקה 75 ככה שינוי במשחק של בראגה שפשוט לא הגיע וחבל... בכל מקרה יהיה מעניין לראות את העבודה של המאמן הזה בספורטינג שחוותה עונה כ"כ גרועה ועלובה, והאם הוא באמת יכול להרים אותם על הרגליים ולהחזיר אותם להיות פקטור בפורטוגל. לגבי פורטו - משחק ממש לא טוב של פורטו, שממש נכנעה ונתפסה עם המכנסיים למטה ברוב שלביו כתוצאה מהלחץ ובעיקר הלחץ הנקודתי של בראגה במגרש ולא הצליחה בשום שלב במשחק להניע את הכדור כמו שהם יודעים ורוצים ולהגיע למצבי איום ממשיים על השער.. לפורטו לא ממש היה יתרון ואם כן לא משמעותי לאורך כל שלבי המשחק - אבל גם משחקים כאלה צריך לדעת לנצח, ומהלך קולומביאני אחד הספיק כדי להבטיח את התואר עם 1-0 קטן, כמו אלופה אמיתית.. סה"כ במבט על כל העונה אין פה ספק שהתואר הזה יותר ממגיע לפורטו, הקבוצה הטובה ביותר לכל אורכו, העיפה את כל או רוב המתחרות והמאיימות הכי חזקות לתואר בצורה יותר ממשכנעת.. שנה הבאה בליגת האלופות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
ברכות לפורטו. עשתה קמפיין נפלא בליגה האירופית העונה החל מההתחלה באותו משחק בקיץ שעבר בבלגיה נגד גנק, ועד הגמר הערב. הסגל שלה בהחלט חזק והזכייה מוצדקת.
כמה שמגיע להם! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.colombia.com/SDI/objetos/2011/05/18/e8461ed2e8b14862b5fb5bfaca384271.Xxx COLOMBIA ESTA ORGULLOSO DE USTEDES :aaa021:
ועכשיו כשהתפזר העשן והסתיימו החגיגות של פורטו בקשה חשובה לי אל מר פלאטיני למען עתיד טוב יותר של הליגה האירופית: תבטל את שלב הבתים המרגיז והמעיק שגורם למפעל הזה להיות נחות פי חמישים מליגת האלופות ולקבוצות מליגות בכירות לזלזל בו ולהתייחס אליו כאל מטרד, שיטת נוק אאוט קבועה היא הדבר המתבקש וזה הלך יפה מאוד בעבר הן בגביע המחזיקות והן בגביע אופ''א, חובה שם באופ''א לדאוג שזה יחזור בשנים הבאות! האם פלאטיני ישנה משהו? קשה לי להאמין...
אנדרה וילאש-בואש חידד שאלה מעניינת. נהוג לחשוב שבשביל להיות מאמן (או כל איש מקצוע אחר), דרוש עבר ככדורגלן. הבחור הזה, המאמן הכי צעיר אי-פעם שזכה בתואר אירופאי ובנה השנה את אחת הקבוצות הכי אטרקטיביות ביבשת, לא שיחק מעולם בקבוצה בוגרת (או ששיחק בקבוצה נידחת כלשהי). הסיפור שלו מזכיר מאוד את של מוריניו, המאמן הטוב בעולם. מה דעתכם, הניסיון ככדורגלן באמת מכריע לקריירה של איש מקצוע?
גם אני חושב שממש לא. אולי רוב המאמנים הבכירים כן היו כדורגלנים אבל נדירים המקרים שהם היו גם כוכבים גדולים כשחקנים וגם מארמנים מוצלחים, כמו קרויף למשל או אנצ'לוטי. לרוב דווקא הקשר הפוך. מדובר בכל זאת בשני תפקידים שונים לחלוטין. מאמן הוא גם מנהל גם פסיכולוג, מעבר לכל הידע התיאורטי.
אני חושב שדווקא אלה שלא היו שחקנים אלה עבדו כסקאוטים או עוזרים כמו מוריניו ו-וילאש בואש יכולים להיות המאמנים הכי טובים,בגלל שהם מקבלים כל יום שיעור צמוד מהמאמנים הכי טובים בעולם איך לבנות קבוצה מצליחה.
תנאי להצלחה זה בטח שלא, וכראייה המאמנים הטובים בעולם לא היו שחקנים קודם לכן, או לפחות לא מהשורה הראשונה, אבל אני דווקא כן חושב שעצם היותך כדורגלן יכול לעזור לאותו מאמן במהלך הקריירה. אם בהבנת השחקנים, בתמיכה ברגעים הקשים שכדורגלן לשעבר הוא יכול להבין טוב יותר, מאשר מאחד שלא בא מהמגרש. אבל שוב, אלו תוספות, לא תכונות הכרחיות להצלחה.
גיא לוזון שעל אף הכישלון בהפועל הוא אחלה מאמן, אלי גוטמן שהוא היום המאמן נאמבר וואן בארץ, בואש, הודג'סון, בוב ברדלי(מאמן ארצות הברית, מועמד לרומא), קרלוס אלברטו פריירה, אריגו סאקי, באמת שלא חסר. מצד שני יש גם מספיק מוצלחים שכן שיחקו. מוריניו אגב, היה שחקן כדורגל. לא מוכר, אבל שחקן.
פורטו קבוצה ענקית והמאמן וילאס-בואש הוכיח שהוא אחד המאמנים הטובים ביבשת,איזו קבוצה גדולה! פשוט כיף להיות אוהדים שלה! פורטו תעשה בשכל אם לא תמכור אף אחד! אבל ברור שרולאנדו הבלם הוא מועמד רציני להרבה קבוצות בכירות ביבשת! ג'ואאו מאוטיניו גם כן קשר מצויין שהיה הקפטן של ספורטינג ליסבון ועכשיו הוא אחד הקשרים הטובים בפורטוגל וגם הוא שווה ליגה טובה באירופה!
אם פורטו לא תמכור בקיץ אף כוכב בעונה הבאה בצ'מפיונס הם יהיו מועמדים ללכת עד הסוף ולזכות בגביע,לא פחות! זו ללא ספק הקבוצה הטובה ביותר שלה מאז זו של מוריניו ויש לה הזדמנות נדירה לכתוב היסטוריה חדשה.
כן ממש. הפערים בין שני המפעלים תהומיים. רק לשם המחשה, הזוכה של 2009 שחטאר, נפלה עונה אחר כך במוקדמות הצ'מפיונס. הזוכה של 2010 בכלל לא הגיעה לצ'מפיונס. אז פורטו כבר בטוחה בשלב הבתים, אבל עם כל הכבוד, ליגת האלופות זה סרט שונה לחלוטין. אל תשכח שעונת 03/04 הייתה יוצאת דופן באלופות שכל הגדולות נפלו בתוך סיבוב אחד אושתיים. זה נדיר מאוד.