פורטו קבוצה בלתי ניתנת לעצירה אחרי שהיא כובשת את השער הראשון,לפחות ממה שאני רואה באירופה...וילאס בואס לאינטר!
איזה חבורה מוכשרת יש לפורטו. פעם ראשונה שאני רואהמ שחק שלם שלהם העונה, ופשוט הלוריד את הכובע. עריכה: דקה 81 הלטון, השוער של פורטו, נוגע ביד (אמנם בטעות) מחוץ לרחבה ומקבל צהוב. אני די בטוח שמבחינת החוק היבש זה אדום. לא?
לא פעם אני רואה מכל מיני תקצירים של פורטו את משחק הראש הנהדר של פלקאו. הנגיחה שלו עכשיו מדהימה, איזה זינוק, עוצמה ודיוק. יצא לי לראות אותו לפני שנתיים או שלוש בריבר פלייט והוא היה לעניות דעתי השחקן הבולט ביותר שם. חלוץ מדהים שבעונה הבאה לא יישאר בפורטו.
כן, אבל רק אם הם יעפילו לצ'מפיונס. מבחינתי שיישאר בפורטו והוא גם אמר את זה שהוא ישמח להמשיך שם. מה רע לו? רק שישמור תחמושת לקופה אמריקה, זה יותר חשוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
ממה שהבנתי המטרה והתיכנון היה להשאיר את פלקאו ולמכור את הולק בקיץ - אבל היכולת שלו עכשיו פשוט טובה מידי, השווי שלו הקיץ יהיה הכי גבוה שיכול להיות, קשה להאמין שפינטו דה קוסטה יוותר על הזדמנות לעשות עליו את הקופה בקיץ. והנה הרביעייה! איזה חלוץ, לא מהעולם הזה.
לא הגיע הזמן שכל הקבוצות העשירות באירופה יגדלו בעצמם איזה פאלקאו או מישהו כמוהו? כמו תמיד ייאבדו פורטו חצי קבוצה שלהם ורב השחקנים שיעזבו אותה בשביל למלא כיסים בבירנביאו בסופו של דבר יישבו ביציע. מבחינתי פורטו יכולה לדרוש מעל למאה מיליון אירו בשביל הכוכבים שלה, לקבוצה הזאת מגיעה גם הזדמנות אמיתית להראות את יכולתה בליגת האלופות, אבל ברור שהמאפיות באירופה כבר ייהרסו לה את העונה הבאה. הקטע הזה פשוט דוחה, אבל עד שלא ימצאו שיטה לכדורגל הוגן נראה כמעט בכל שנה גמר אלופות בין ברצלונה/ריאל מול מנצס'טסר יונייטד/צ'לסי. הכדורגל האמיתי כבר מזמן מת וקבור.
מה לעשות, עם כל הכבוד פורטו לא משחקת בליגה אטרקטיבית. רמת הליגה בעוכריה. אם כבר, הגיע גם זמן שפורטו תגדל מישהו.
כמה אני חופר עליו ובסוף הבאנו את קארול, איזה חלוץ. איזה מיקום יש לו ברחבה, הוא יודע איפה השער גם בעיניים עצומות, מספרים מטורפים ורובם שערים כ"כ פשוטים, יכולת מדהימה באוויר לשחקן די נמוך (נדמה לי 1.76 או משהו כזה), מזכיר לי את טים קייהיל בעניין הזה, פשוט ניתור ונגיחה מדהימים. אין סרט שהוא והולק נשארים בפורטו בעונה הבאה, פורטו כמו פורטו תדע לסחוט כל גרוש אפשרי אבל מי שתקנה את השחקנים האלה תרוויח שחקנים גדולים. פלקאו תפור על טוטנהאם אבל עוד מוקדם להגיד אם היא תוכל להוציא סכומים כאלה בלי הכסף של לג"א. מידנווק, אתה מדבר שטויות. אתה מדבר כאילו באים ושודדים את פורטו, המועדון הזה בעשור האחרון הפך למכבסת כסף וביזנס לכל דבר של קניית שחקנים צעירים מדרום אמריקה ומכירה שלהם ברווח עצום. אותו דבר עושה ליון, הקבוצות האלה מכירות בזה ששחקנים גדולים לא יישארו שם בגלל רמת הליגה הנמוכה יחסית לאנגליה או ספרד, ומתרכזת פשוט בלהוציא מזה כמה שיותר כסף. הן עדיין מגיעות להישגים יפים ופורטו פייבוריטית לזכות בליגה האירופית העונה.
de Middenweg החוק החדש של פלאטיני (קבוצה תוציא על רכש סכום שלא עולה על סכום ההכנסות שלה) שאמור להכנס בהדרגה כבר מהעונה הקרובה לא מספק אותך?
זה לא שפורטו מגדלת אותם בעצמה, היא פשוט יודעת את מי לקנות ובזמן הנכון בעזרת מערך סקאוטינג מהטובים בעולם. פורטו זה מועדון שמוכר שחקנים, זה ידוע לכולם ובגלל זה סוכנים ושחקנים צעירים דוחפים כדי להגיע למועדון.. כל העסק שם ברור מאוד בין הבעלים לשחקנים שיודעים פחות או יותר מתי הם ימכרו ובאיזה קיץ, כשהם יעזבו יגיעו חדשים, חלק כבר הגיעו השנה כמו וולטר, חאמס רודריגס - וחלק יגיע יותר מאוחר דוגמאת מנואל איטורבה הארגנטיני הצעיר והמצויין. לא צריך לרחם על פורטו, זה הכדורגל והם והמועדונים הגדולים יודעים את זה.. פורטו הם הקבוצה עם אולי הרווחים הכי גדולים ממכירת שחקנים בשנים האחרונות והכל עובד שם כמו פס ייצור.
פורטו היא ללא ספק אחת הקבוצות המלהיבות השנה באירופה והמשחק של היום היווה הוכחה מוחצת לכך, אם פלקאו והולק ישארו בקבוצה לפחות עוד עונה אני בטוח שיהיה לה מה לומר בליגת האלופות והיא תוכל להצליח שם בגדול. גם האליפות בה זכתה השנה פורטו היא מדהימה ביופייה עם מאזן מסחרר של 25 ניצחונות ב-27 משחקים! וחכו זה עדיין לא נגמר כי נותרו עוד 3 מחזורים ואולי המאזן אף יהיה מדהים יותר מיזה. הניהול של פורטו הוא יוצא מן הכלל זוהי אחת מיצאניות השחקנים הטובות באירופה ואחת הקבוצות שעושה את כמות הרווחים הגבוהה ביותר, נכון הם לא ברמה של ברצלונה או מנצ'סטר יונייטד וקשה לראות אותם לוקחים בשנים הקרובות עוד גביע אלופות אבל תהיו בטוחים שבזכות הרווחים המרשימים שהיא עושה היא שולטת שליטה אבסולוטית בליגה הפורטוגלית(ורק בפעם בכמה שנים מאבדת את האליפות לבנפיקה)וגם בליגת האלופות מגיעה להישגים לא רעים בכלל, בעונה הנוכחית בליגה האירופית (אליה היא הגיעה די בטעות אחרי סוג של עונת מעבר אשתקד) היא מוכיחה שהיא רמה אחת מעל כולן ודורסת כל מה שזז ורק נס ימנע מהם לדעתי לזכות בגביע. נ.ב: גם בנפיקה נמצאת בשנתיים האחרונות במגמת שיפור השנה הם אומנם היו פחות טובים מפורטו בליגה אבל הם בהחלט עושים קולות של קבוצה שהופכת להיות בגביעי אירופה לפחות כמו יריבתה המושבעת וכמו ליון, גם בליגה אין לי ספק שבעונה הבאה הם יתנו לפורטו קרב הרבה יותר רציני על התואר וגם בכל הקשור לייצוא שחקנים מדובר כאן בקבוצה מצליחה שעושה רווחים מכובדים(ראמירז,דוד לואיז וכ''ו..)