4-0 לויאריאל, ג'וזפה רוסי עם גולאסו ענק. ויאריאל כנראה מסיימת סיפור כבר במשחק הראשון. ההולנדיות כאלה פחוניות. גם בנפיקה כבר עם 3-0 עם צמד של סלביו האדיר.
מה קורה להולנדיות? ציפיתי ששניהן יפסידו הערב במשחקי החוץ הסופר קשים האלה, אבל לא בתוצאות כאלה חד צדדיות. אכזבה.
5-1 לפורטו שעלתה למעשה שלב, אבל יותר חשוב שלושער לאחד החלוצים הטובים באירופה כיום, רדאמל פאלקאו :aaa021:
מחכה ליום שאשמע שהוא חתם אצלנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx יכול להיות שילוב חלומי עם אגווארו...(זה לא שיש מגעים או משהו סתם רצון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) ויאריאל,פורטו ובנפיקה גומרות את הסיפור כבר במשחק הראשון... בדומה לאלופות משחקי הגומלין לפרוטוקול בלבד... בראגה עם תוצאות מצוינת של 1-1 בחוץ שם עדיין פתוח
אותי לא מפתיע שפ.ס.וו קיבלה בפורטוגל על הראש. ההגנה שלהם על הפנים ובשבועות האחרונים גם ההתקפה מתקשה. מרקוס ברג שאמור היה להיות סקורר רציני חוזר בקיץ להמבורג עם הזנב בין הרגליים. האיש פשוט איבד לגמרי את הטאץ' שלו. ההשפלה של טוונטה כן באה קצת בהפתעה. וויאריאל פשוט מועמדת מספר אחד (ביחד עם פורטו) לזכייה בגביע, אבל לא ציפיתי להתמוטטות שכזאת. בערבים כאלה אני רק יכול להרגיש גאה בנבחרת כי הקבוצות ההולנדיות פשוט כבר חסרי אונים באירופה. הסיבות לכך ידועות.
הולק שחקן מדהים, הולק שחקן מוכשר, הולק הכוכב הגדול של פורטו, להולק יש מקום בסלסאו (לדעתי), פורטו עם הולק יותר טובה מאשר בלעדיו...אבל, את האמת, אני הרבה יותר נהנה לראות את פורטו משחקת בלעדיו. ההתקפה שסיימה את המשחק, עם פאלקאו באמצע, חאמס וסבוז'ה :aaa8: באגפים, היא פשוט תענוג לעיניים. כדורגל שוטף בלי הפדאלאדות והתרגילים של הולק, שאמנם לא אנוכי כמו בעבר אבל עדיין בעל סגנון מאוד סוליסטי שאני לא אוהב לראות. בקצת ששיחק היום, סבוז'ה הראה יכולת מצויינת כמו בימים הטובים.
לא יודע אם מישהו שם לב אבל בדיוק כמו שהיה בצ'מפיונס ככה היה היום בליגה האירופאית. 3 קבוצות הבטיחו את מקומן בחצי הגמר (כן גם בנפיקה). ובראגה נמצאת רגל וחצי גם היא (במיוחד כששבה לא ישחק בדינאמו בגומלין). כמו בצ'מפיונס, משחקי רבע הגמר הוכרעו בשלב הראשון, כולם.
פלקאו פלקאו פלקאו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx איזה שחקן ואיזו קבוצה נהדרת. http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/01/61/67/88/1616788_w2.Xxx
גם כתבת שסיטי יעברו בקלות את דינמו. יש עדיין סיכוי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx לשבה לא היה שום עניין בלמשוך זמן בבעיטה שלו כי התוצאה לא הייתה לטובת קבוצתו, אבל לפחות ראינו אחידות בשיפוט.
לילה מדהים היה אתמול, כל כך הרבה שערים ממש כייף, הפורטוגזיות שיחקו אותה בענק, ההולנדיות קצת פישלו, נראה מה יהיה בגומלין. הבאסה שלי, שמילאתי ווינר וצדקתי בכל שלושת המשחקים אבל נפלתי בתיקו בין דינמו קייב לבראגה, זה היה אכזבה גדולה, כי אם לא היה הולך סבבה אבל הכל הלך לי טוב יותר ממה שציפתי שתי משחקים עם 1-5 ואחד עם 1-4, מזל ביש.
אני חושב שהתוצאות של ההולנדיות רק מראות כמה התוצאות של הפועל ת''א ומכבי חחיפה בשנתיים האחרונות ראויות למחמאות, האלופה ההולנדית והסגנית שלה מתפרקות ומקבלות רביעייות וחמישיות, אומנם לקבוצות מעולות, אבל גם הפועל ומכבי חיפה שיחקו עם קבוצות מצויינות ולא התפרקו ככה. לעומת זאת הכדורגל הפורטגלי נמצא בתקופה מעולה, אפילו בראגה שלא נמצאת בעונה מזהירה בדרך לחצי גמר, בנפיקה התחלשה מהעונה שעברה אבל עדיין קבוצה מצויינת, ופורטו היא הפיבורטית מספר אחד לזכיה. פורטו-ויאריאל בחצי גמר יהיה מפגש באמת אדיר, פורטו פיבורטיית לטעמי, ויאריאל היא פלוס מינוס קבוצה ברמה של בנפיקה, אבל היא יכולה לעבור את פורטו למרות שזה יהיה סופר קשה, אבל סביליה הוכיחה שאפשר לנצח את פורטו בדרגאו והיא הקבוצה היחידה שעשתה את זה העונה. השליטה של הספרדיות במפעל השני של אירופה הוא עצום בשנים האחרונות, 4 פעמיים מתוך 7 שנים זכו קבוצות ספרדיות בליגה האירופית\גביע אופ''א, סביליה פעמיים, ולנסיה ואתלטיקו מדריד, עם ויאריאל תצטרף זה באמת יהיה מדהים. לא רק בארסה וריאל...
ניסיתי להתעלם מהליצנות שלך אבל אתה ממשיך. אחרי המשחקים אתמול אמרתי שאין מצב שעמי לא ינסה לעקוץ על ה"הולנדיות" כרגיל הכל אצלך כוללני כל כך. להזכריך אנחנו נמצאים בשלב רבע הגמר, שתי קבוצות הולנדיות מה שאף ישראלית לא עשתה בעשור האחרון, טוונטה להזכריך העיפה בשלב הקודם את זניט סט פטרסבורג אלופת רוסיה ופ.ס.וו את ליל שצועדת בראש <a></a>הליגה הצרפתית</a></a><a></a>. אז חלאס עם הדמגוגיה המטופשת הזאת. אין לי בעיה עם דיבורים על חולשת הליגה אבל דווקא לקחת את השנה כדוגמא?. אני אחדש לך משהו, יש כל כך הרבה משתנים (הגרלה וכו') ובטח שמדובר בליגה האירופאית (לא תמיד קבוצות מגיעיות בשיא הרצון ולפעמים אפילו מוותרים על המפעל). טוונטה ואיינדהובן היו שנה שעברה קבוצות מעולות גם במונחים של דרג ב' אבל נקלעו להגרלות קשות וקרסו בשלב הראשון שלאחר הנןק אאוט. השנה הן חלשות יותר במידה ניכרת משנה שעברה והופ הם הגיעו שתיהן לרבע גמר. אז מה תגיד? איזה מדד זה? בולשיט. הכל יכול להיות בסוג כזה של מפעל. המפעל הזה זה בטח לא מדד לכלום. אל תשווה שתי קבוצות שהגיעו לרבע גמר ליגה אירופאית (וזה אחרי שטוונטה צנחה מבית שכלל את אינטר, טוטנהאם וורדר. כשהיא מוציאה פעמיים שיוויון עם איינטר וטוטנהאם וגוברת על ברמן) ולא משנה מאיזה ליגות הן, לקבוצות הישראליות שציינת. שהפועל ת"א או מכבי חיפה יגיעו ברציפות להישגים הללו נדבר. שיעברו קבוצות עדיפות עליהן כמו זניט וכמו ליל, באופן רצוף, שנה אחרי שנה. נדבר. עד אז תחסוך מאיתנו את ההשוואות המטופשות האלה. השנה ההולנדיות צברו יותר ניקוד והגיעו יותר רחוק מבשנה שעברה זאת למרות שהשנה גם טוונטה, גם פ.ס.וו וגם אייאקס חלשות יותר מבשנה שעברה. אז מה תגיד? לאסוף השוואות על סמך הליגה האירופאית....הליגה (בצער רב, כן) שחצי מהקבוצות שמשתייכות אליה לא מעוניינות בה, זה בדיחה.
פורטו קבוצה מדהימה. האלק הזה מדהים אותי כל פעם מחדש. שחקן גדול. איזו מהירות, איזה בעיטה טובה יש לו. ואיידן מגידי? נחמד לראות שמי שהיה פעם ילד הפלא הסקוטי עדיין קיים.