הליגה האירופאית: פורטו אלופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏16/9/10.

1. AFCA Member

ליגה אירופית- אין ביקוש..

מחצית מעולה שלנו- ספרטק בכלל לא על המגרש. דה יונג מפתיע לטובה מעמדת החלוץ ואבסיליו ילד מוכשר מאוד- אבל קבלת ההחלטות שלו נמוכה.

להמשיך ככה, חובה לנצח ומומלץ ביותר משער אחד.

2. Muurad Member

אמת ויציב.. פשוט הרגתם אותם, אבל לא הצלחתם להבקיע.

אריקסון פשוט נהדר..איזה שחקן.

---

בנפיקה בנתיים יצאו במזל עם 1-1 ממש לפני המחצית בבית נגד פסז'.... ההתקפות המתפרצות של הצרפתים תפסו את ההגנה הפורטוגלית עם המכנסיים למטה פעם אחר פעם, ומזלה של בנפיקה שהיא כבשה לפני סיום המחצית כי אם היא עולה למחצית השנייה בפיגור אני משוכנע שהם היו סופגים גם את השני.

3. kraz11 Member

אניטה ממש מרשים אותי בקישור
    איך יול האידיוט הזה הציב אותו בהגנה

מחצית מעולה..אולי הכי טובה של אייאקס העונה
    רואים שהם ראו את המשחק של בארסה ולמדו משהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    רק שיביאו גולים

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם באיינדהובן היו הרבה מאד יציעים ריקים. הקהל של אייאקס ופ.ס.וו מחכה בעיקר לליגה ובאירופה למשחקים מול הקבוצות הגדולות. בליגת האלופות ראינו העונה 3 משחקים בלי שום כסא פנוי. לדעתי העניין הזה קורה גם במקומות אחרות, הליגה האירופאית פשוט לא מרתקת מספיק ולדעתי ברב המקרים גם המחירים יותר מדי גבוהים.

למשחק עצמו. לאייאקס אין חלוץ, אין מסיים. סוארז בליברפול ואל חמדאווי בדרך החוצה כי הוא כבר לא יסתדר עם דה בור. מה נשאר? סים דה יונג לא כובש כמו סקורר ודה זאיו אפילו לא חלוץ...חבל שהנטלאר פצוע אחרת הייתי אולי מבקש ממנו להתלבש בהפסקה ולרדת לשחק עם החבר'ה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

5. alexshw Member

בינתיים ההולנדית הבולטת היא טוונטה שכבר מובילה 2:0 על זניט.
    לוק דה יונג המצוין ולנזאט הותיק כבשו.

לידיעת הקורא עומר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏10/3/11
  6. AFCA Member

ניהול משחק נוראי של דה בור. מה לא ראית כמה החמצות במחצית הראשונה תכניס את החלוץ היחיד שיש לך בסגל להרכב! ומה לעזעזאל הוא מכניס את איינו במקום דה זיאו? מי הוא רוצה שישים גול?! ומה השחקנים נראו במחצית ה-2 כאילו הם כבר שבעים, עשו את שלהם.

אוף.

7. c_web Member

טוונטה מדהימים, בלי בריאן רואיז לא האמנתי שהם ינצחו בצורה כ''כ משכנעת. שאפו!

8. kraz11 Member

מישהו כישף את השערים היום כך שאייאקס לא תשים גול
    טוב לא נורא עדיף להתרכז באמת בליגה איפה שיש עוד סיכוי

מסכים שזאת החלטה הזויה של דה בור להכניס את אינו
    עצר את המומנטום,אבל מצד שני דה זאו החטיא בחוסר אחריות והגיע לו לצאת
    סך הכל אחלהה משחק של אייאקס

9. alexshw Member

דינמו קייב מנצחת 2:0 את סיטי(שבה וגוסב כבשו). המסורת והנשמה ניצחו. משחק מצוין של האוקראינים והגיע להם לנצח. חבל שהארט עדף בסוף, יכל להיות 3:0.
    שאפו גדול לדינמו ולמאמנה יורי סיומין.

אוהדי איאקס, לא להתייאש. ספרטק העונה לא טובים במשחקי בית באירופה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

10. Muurad Member

וואו, איך אייאקס הפסידו בסוף? הייתה לכם מחצית ראשונה מדהימה.

בנפיקה יוצאת עם ניצחון צודק של 2-1 על פסז' אחרי שער של פרנקו חארה בדקה ה81... לדעתי הם טעו כי הם היו צריכים ללכת חזק ולנסות להשיג את ה-3 אבל במקום הכניסו מגן במקום קשר התקפי.. עדיין בנפיקה קבוצה טובה יותר, פסז' היא קבוצה של התקפות מתפרצות והמשחק הזה היה מושלם בשבילהם - אני לא רואה אותם מצליחים לעמוד עם בנפיקה בבית כשהם אלה שמצופים לתקוף ובנפיקה תתגונן.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה משה שנקרא שוד לאור זרקורים, אומנם שער ענק של השחקן של ספרטק, אבל זה היה פשוט שוד, אני לא חושב שאני יגזים אם אני אגיד שהתוצאה המשקפת היתה 5 או 6:1. למרות ההפסד הזה, אייאקס יכולה לעבור בגומלין, זה ממש לא גמור וע"פ היכולת של היום, יש סיכוי טוב שאייאקס תעבור, אם זה מה שנראה בגומלין.

ההפתעה של המשחקים לדעתי זו דווקא האלופה ההולנדית טוונטה. הפתיע אותי שהם פשוט קרעו לגזרים את האלופה הרוסית זניט ומבטיחים לעצמם את המקום בשלב הבא, 3:0. לרוסים היו לא מעט החמצות, אבל גם להולנדים. הפתעה גדולה לדעתי, במיוחד כשמדובר בזניט, שהיא באמת קבוצה מצוינת תחת לוצ'יאנו ספאלטי, מי יודע אולי המאמן מתחיל לעשות "סאבוטאז'" לקראת מעבר צפוי לטורינו...

דינאמו קייב לא מפתיעה אותי, כי דבר ראשון היא קבוצה מצוינת. דבר שני היא כבשה פתחה את בשיקטאש גם בבית וגם בחוץ, ומנצ'סטר סיטי היא פשוט בושה וחרפה. קבוצה עם תקציב בלתי מוגבל, אמורה להיות במקום הראשון מבחינת חומר השחקנים בליגה, ויודעים מה? אולי זו קצת הגזמה, אבל לבטח שמבחינת המשחק שלה, היא אמורה להיות כמה רמות מעל, אבל השנה היא פשוט נראית בושה, גם כשהיא מנצחת, זה משעמם, לא מבריק, די אפור, ויצא לי לראות את הסיטי כמה משחקים העונה. אני מקווה שהיא לא תעבור שלב, והאמת? אני עדיין לא רגוע מהזוועתון שהיא הראיתה בסלוניקי מול אריס, שלדעתי היה מתחת לכל ביקורת מול קבוצה שבאמת, עם כל הכבוד אליה, היתה אמורה לאכול 3 מהאנגלים, שפשוט הסריחו את הדשא. לא נורא דינאמו קייב נתנה להם שיעור ואני מקווה שתעשה את זה שוב בגומלין.

בנפיקה הופכת פיגור 1:0 לניצחון 1:2 אבל מי שיכולה לצאת מאוכזבת מהמשחק הזה זו פ.ס.ז' שאכן עד שספגה את השער הנהדר של פריירה בדקה 41 שטפה את הדשא בסטאדיו דה לוז' ויכלה גם להוביל 3:0 וזה לא היה מפתיע אף אחד. אם מסתכלים על רקורד החוץ של בנפיקה העונה באירופה, אני לא חושב שהם פייבוריטים לגומלין בפריז, אבל הפריזאים יצטרכו לנצל הזדמנויות שלא כמעט בלא מעט משחקים העונה בבית ובשנים עברו, כמו ה-0:0 נגד באטה וה-0:0 לפני כמה שנים נגד דינאמו קייב, ואם אני לא טועה השנה הם לא ניצחו בבית את סביליה או דורטמונד עשו עם אחת מהן תיקו גם. ממש לא מסכים עם הקביעה שבנפיקה קבוצה יותר טובה מפ.ס.ז' בטח נוכח העובדה שפ.ס.ז' הצליחה מול קבוצות יותר חזקות מבנפיקה העונה, דורטמונד וסביליה, וגם במחצית הראשונה היתה בכמה דרגות מעל הפורטוגלים. אולי בסופו של דבר העובדה שהצרפתים השיגו שער חוץ די גרמה להם לרדת אחורה, שזה הגיוני, אבל אני ממש לא חושב שהם קבוצה פחות טובה מהפורטוגלים, סך הכל, זה 50:50, קבוצות די שוות, במיוחד כשבנפיקה לא מציגה יכולת שמזכירה את השנה שעברה, מצד שני גם פ.ס.ז' הרבה יותר טובה השנה מהשנה שעברה, היא אפילו איכשהו בצמרת.

פורטו אני מאמין תהיה בשלב הבא. אני ישמח אם גם בראגה תהיה שם, ליברפול זו באמת אסופה של כלום ושום דבר ואם הם יקחו תואר השנה זה יראה על עליבות המפעל יותר מאשר הישג שלהם כי הם קבוצה גרועה חד משמעית (למרות שאם קני דלגליש ירצה להמשיך בתור מאמן דווקא יכול להיות מעניין לראות אותו בונה קבוצה עם התקציבים של היום...אני ישמח לראות אותו מההתחלה ועד הסוף בליברפול, מי יודע אולי הוא יגאל את המועדון הזה מיסוריו בכל הקשור לזירה המקומית ואז גם נראה ליברפול אמיתית באירופה ולא הגועל של השנה). כל הכבוד לויאריאל שעברה את לברקוזן, גם אם זה היה בהרכב משני, בואו נזכור שאותם שחקנים כן רוצים להוכיח את עצמם ולהיכנס להרכב הראשון וזה לא אמור להפתיע אף אחד, להיפך זה רק מראה על החוזק של הקבוצה הזאת, שלטעמי משחקת העונה אולי את הכדורגל היפה ביותר בליגה האירופאית. ובקרב בין פ.ס.וו לריינג'רס, אני ישמח לראות את הסקוטים ממשיכים הלאה, עם כל הכבוד להולנדים.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

המנהל הכללי של אייאקס יכול בסוף העונה להיות גאה שהרס את הקבוצה, בונוס נחמד יהיה לו בגלל שמכר את סוארז. מה שקרה במחצית השנייה באמסטרדם ארינה לא מפתיע אותי, את ה'הצגות' האלו אני כבר רואה כמעט עשור. ברגע שאין לך מסיים נורמלי זה העונש הרי ידוע שההגנה שלנו באירופה שווה לתחת. באמסטרדם עדיין חושבים ששחקנים כמו וורטונגהן, אלדרוויירלד וגרגורי ואן דר ויל שחקנים עם פוטנציאל. הצמד הבלגי במרכז ההגנה תמיד מפדלת במשחקים האלה. שוב פעם משום דבר היריבה מבקיעה. אז מה אם יש לרוסים שוער שתופס יום? ראיתם את השער של אלכס? ככה מכניעים שוער פי כמה יותר טוב מהרוסי.

אין מה לעשות, אלכס רצה נקמה, אני כבר אמרתי מיד בתום השריקה מול אנדרלכט שאייאקס לא תעבור. תלכו לבדוק. האם אני באמת צריך להאמין שהקבוצה שלי הולכת לנצח בקור של מינוס? אני לא יודע מה כרגע מזג האוויר ברוסיה, אבל ברור לי שבעוד שבוע הטמפ' לא יעברו את האפס. חבורת הנקבות האלו פשוט תפסיד שם שוב, אולי 1-0 קטן ועלוב כמו, אולי תבוסה, אבל אייאקס לא תעבור לסיבוב הבא. העיקר שריק ואן דה בוח יכול להיות מהבונוס שלו. האוהדים כמוני סובלים כי אפילו אין לנו את באס דוסט...

אגב, חילוף מבריק של דה בור. דה זאיו איש המשחק יוצא, במקומו נכנס חוטב עצים כמו איינו שגם העונה לא תורם דבר. עם חילופים כאלה יכולנו להשאר עם מרטין יול שלפחות לא היה עולה למשחק היום בלי חלוץ טבעי. אפילו מידו כפינץ' היטר לא היה לנו...

13. alexshw Member

ואפרופו ויאריאל, מסתבר שיש חיים אחרי שמדיחים אותך משלטון במצרים.
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, תקרא את התגובה שלי. 95 אחוז שספרטק עלו היום ולא בגלל התוצאה אלא בגלל האופי המחורבן של הקבוצה הזאת והעובדה שההנהלה מכרה לנו סתם באמצע העונה את השחקן הכי טוב שלנו.

מצחיק לראות שדינמו קייב עפה בתחילת העונה ע"י אייאקס מהמשך השתתפות ליגת האלופות. היום היא מנצחת את אוסף הדולרים של הסיטי. פשוט לא ייאמן, אבל כל כך צפוי. אגב עומר, תגיד מה שתגיד, אבל אין הרוסים יכולים לשתף היום הרבה מאד זרים ועדיין להראות כמו מכונה. אני מודה שאני מקנא בהם כי באמסטרדם עדיין מאמינים לקרויף...הימים האלה חלפו ולצערי ברגע שאתה לא מצליח לנצח משחקי חוץ קשים בהולנד אתה לא צריך לצפות שתנצח במוסקבה הקרה...

15. alexshw Member

שי, אולי היום הגיע ה"קיזוז" עם אותו משחק נגד דינמו קייב, למה האוקראינים החמיצו אז המון והיו צריכים להדיח את איאקס.