אחלה סיקורים יובל, שאפו גדול. אין ספק שהעונה הליגה האירופית מעניינת מתמיד, יש פה כמה מפגשים שמושכים הרבה יותר תשומת-לב מליגת האלופות, וכיף שיש ארבע שעות של כדורגל משובח ביום חמישי (האמת שיש יותר כי אח"כ יש ליבטדורס, אבל זה לאשכול אחר). רחמים על ספורטינג, כבר תקופה ארוכה שהם לא טובים, הצעירים שם מראים ניצוצות אבל לא יציבות וסיטי יאכלו אותם ללא מלח כנראה, אבל נקווה שהקהל הנפלא יעזור קצת לקבוצה. הרבה הולנדיות בשלב הזה, שלושתן קיבלו הגרלות מסובכות, לא קשות ככה שיש סיכוי טוב שלפחות שתיים מהן ימשיכו הלאה, אני מהמר שאלקמאר וטוונטה יעפילו. שאלקה במשחק האחרון נראו כאילו הם מתים לעוף מהליגה האירופית, וגם בליגה הם נראו על הפנים.
http://estaticos04.marca.com/imagenes/2012/03/08/futbol/equipos/athletic/1331198751_extras_portada_0.Xxx שני "המשוגעים" של הכדורגל. הם חיים בתוך ובשביל הכדורגל, כאילו ששום דבר אחר בחייהם לא קיים. אלכס פרגוסון, הסקוטי בן ה-70 שבילה מחצית מחייו כמאמן. מרסלו ביילסה, אשר צעיר מפרגוסון ב-14 שנה בגיל 56, אמנם אימן פחות שנים מהסקוטי, אך החל לאמן בגיל יותר צעיר, לפני 22 שנה. הם היו מאוד שונים כשחקנים, כשפרגי שיחק כחלוץ מרכזי, וה"לוקו" שיחק כבלם. לאחר פרישתו ממשחק, החל פרגוסון לאמן את הקבוצה הסקוטית "איסט סטירלינגשיר", אשר נמצאת כיום בליגה השלישית בסקוטלנד, תמורת 40 פאונד לשבוע. משם הוא רק התקדם והגיע לסט. מירן מהליגה הראשונה בסקוטלנד, ואף זכה עימה באליפות. אך מה שהוא זוכר במיוחד מתקופתו אצל סט. מירן, היא שהוא פוטר ממנה בתום העונה ומשם הוא עבר לאברדין. לאחר שמונה שנים די מוצלחות במועדון הסקוטי, קריירתו רק המשיכה להתפתח והוא מונה למאמן נבחרת סקוטלנד, כשהחליף את מאמנה הקודם ג'וק סטין שנפטר לאחר העלייה למונדיאל, אך פרגוסון ונבחרתו הודחו כבר בשלב הבתים. באותו קיץ, הגיע רגע השיא של קריירתו של המאמן, כאשר הוא מונה למאמן מנצ'סטר יונייטד האנגלית - אותה הוא מאמן עד היום. בתום העונה, יסיים פרגוסון 26 שנים כמאמן של השדים האדומים, כאשר הוא זכה בהכל ואף יותר מזה והוא נחשב לאגדה חיה. אך למרות הכל, ישנו תואר אחד שבו אלכס לא זכה והוא גביע הליגה האירופית, ועליו הוא לא יסכים לוותר, גם לא כשעומדת מולו אתלטיק בילבאו עם מאמנה מרסלו ביילסה. למרסלו ביילסה הארגנטיני הייתה קריירה מאוד לא מוצלחת ויציבה כשחקן, והוא פרש בגיל 25 לאחר רק שלוש שנות משחק מקצועני. אך למרות זאת, הוא עדיין זכה להוקרה בינלאומית בכדורגל. הוא הגיע להרבה הישגים עם ניואלס אולד בויס ו-ולז סארספילד הארגנטינאיות, ועם הנבחרות הלאומיות של ארגנטינה ושל צ'ילה, ולאחר כל זה הוא נמצא כיום במועדון הבאסקי המפואר, עם אופי מאוד ייחודי ופילוסופי. שניהם, לכן, נחשבים לציפורים נדירות בעולם הכדורגל. לשניהם יש הצלחות עולמיות והכרה של האידיאולוגיה של שניהם, ובגלל זה הם חיים ומובילים קבוצות מאוד מכובדות כיום. מנצ'סטר יונייטד ואתלטיק בילבאו ייפגשו היום למשחק יוצא דופן בין שני המאמנים גדולים ו"משוגעים" בעולם הכדורגל, כל אחד בדרכו שלו: בין אם זה לאמן את אחד מהמועדונים הגדולים בתבל יותר מ-25 שנה, ובין אם זה להיות המאמן המוביל והנחשק ביותר בדרום אמריקה.
אני מאוד מודאג מהמשחק היום ובכלל מהמפגש עם בשיקטאש, אנחנו מגיעים בתקופה לא הכי טובה מבחינתנו ועם המון חיסורים בקישור כאשר גם דייגו גם ארדה טוראן וגם טיאגו יחסרו היום וזה יהיה מאוד משמעותי.. שאר השחקנים צריכים להתעלות על עצמם בשביל שנגיע למצבים ונוכל לצאת מהמשחק היום עם יתרון לקראת הגומלין. בשיקטאש גם קבוצה מאוד טכנית עם כלים נהדרים בהתקפה שמאוד מסוכנים, מקווה שההגנה תדע לעשות את העבודה היום
מאמין שהגנת החמאה של פ.ס.וו תיחתך לפחות 2-3 פעמיים היום בולנסיה. שני המשחקים הנותרים של ההולנדיות אמורים להיות צמודים. מאלקמאר אין לי יותר מדי ציפיות, כשתיקו נראה לי אופציה די סבירה (תוצאה לא טובה כמובן) והקבוצה הכי טובה בהולנד, טוונטה, מול שאלקה, במה שמבחינת ההולנדים אמור להיות מפגש יותר צמוד ופתוח. שום תוצאה לא תפתיע אותי.
אתה לא רואה הרבה משחקים של ולנסיה הא.. אני יוצא די פסימי, אבל אם ולנסיה תכבוש 3 פעמים זאת תהיה טיפה הפתעה. הקבוצה הזאת נראית כמו כלום במשחקים החרונים..
איזו חגיגה של אתלטיקו מדריד... אני חושב שעולה אחת לרבע הגמר כבר נקבעה. שאלקה נראית ממש לא טוב וטוונטה נראית יותר מדי קרובה לשער יתרון. בינתיים במשחק בפורטוגל ספורטינג עומדת יפה מול מנצ?סטר סנטי כשמנצ?יני לדעתי עשה טעות שלא פתח עם אגוארו.
סיטי מפסידה 1-0 בפורטוגל. לפי התקציר סיטי הייתה יותר מסוכנת, אם כי גם ספורטינג יכולה הייתה להבקיע את השני. ניצחון יפה לפורטוגזים, לא חושב שיספיק למפגש באתיחאד.
שישייה (!) מטוונטה בבית בשבת, שתיים מפיינורד לפני זה (בלי החלוץ הכי טוב של פיינורד) ושלוש בראש מכרונינגן לפני זה. קבוצת הגנה קטסטרופלית. לא ראיתי את ולנסיה אפילו פעם אחת, אבל את פ.ס.וו אני רואה כל שבוע כמעט. הפרזתי בדבר אחד, אמרתי 2-3 שערים, זה בטח יהיה הרבה יותר.
אוקיי, אני חוזר בי. לחץ כבר מהשניה הראשונה של המשחק וכבר 2-0 לולנסיה משערים של רואיז וסולדאדו. כבר פעם שנייה שעד שריקרדו קוסטה פותח בהרכב הוא נפצע ומוחלף במחצית הראשונה.
זאביק זלצר הזה הוא מכה... פנדל ברור על יורנטה והוא מתעקש שיורנטה נתן מרפק שרק הוא ראה. את בילבאו כמובן כיף לראות, ויונייטד לוקחת את היתרון בניגוד למהלך המשחק כמו שהיא אוהבת. אני נשאר עם ההימור שלי שבילבאו יוצאת עם תיקו לפחות...
אז היה פנדל על יורנטה? הייתי על הלפטופ גם כשזה קרה וגם בהילוך החוזר (נשמע כמו ארסן ונגר חחח). ... 1-1, טוב מאוד, עכשיו שייכנסו שחקנים נורמאליים. אפשר לחשוב שאנחנו נגד ברצלונה בחוץ במשחק הבא.
יורנטה משווה, כל הכבוד לאתלטיק ולבייאלסה על משחק יפה והתקפי. :aaarofl: אל לוקו בייאלסה באולד טראפורד זה תמיד מחזה סוריאליסטי...