יא אללה גל שוב הרגת אותי, איזה דמיון מפחיד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx לי הוא נראה יותר כמו שילוב של בודו אילגנר והכושי עם הגופיה הסגולה, אבל זה כבר באמת לדיון אחר. בקשר לבארסה וריאל - אני בכלל לא מבין למה הקבוצות האלה משקיעות כל-כך הרבה בנוער. הרי בלאו הכי הסיכויים שתצא מהנוער של הקבוצות האלה מאסות של שחקנים מוכשרים ברמה מספקת לרוטציות של בארסה/ריאל היא אפסית, ולמועדונים האלה יש מספיק כסף ושם כדי לחטוף כל שחקן צעיר מבטיח ברחבי העולם. אני חושב שהמסקנה שהסיקו במילאן, שההשקעה שם בנוער לא משתלמת, תקפה גם לגבי מחלקות הנוער של בארסה וריאל, עד כמה שזה נשמע עצוב ואכזרי. וגליסיה - שילכו לדוג ולדבר גאז'גו!
לפעמיים זה משתלם ועובדה שרק ב-6 השנים האחרונות,מאז דור הזהב של יליד '9\78' -לוקה,פויול ,לואיס גרסיה ,ג'רארד,גאברי ומיגל אנחל.צמחו במחלקת הנוער של בארסה שחקנים כמו שאבי ,אינייסטה וואלדס שמהווים השנה חלק חשוב ביותר משלד הקבוצה. שלא נדבר על סרחיו גרסיה,ססק ואולי פיקה,שחקנים שכבר עכשיו ,יש להם מקום בהרכב בכמעט כול קבוצה בעולם. לגבי גליסיה,עצוב לומר את זה ,אבל השחקנים היחידים הראויים שגדלו במחוז הזה הם פראן הקשיש מדפור' וסלגאדו מריאל מדריד. * הוספו עוד שני שחקנים באתלטיקו מדריד ותוקנו כמה שגיאות בכתבה על ברצלונה .
אני מקווה מאוד לטובת פנייה וברצלונה שהוא יוכיח את עצמו כעילוי, וככה נחסוך את המיליונים שעתידים להתבזבז על מגן שמאלי כלשהו (דל הורנו?)
יש לי דבר קצת קשה להגיד- למרות שיש פה הרבה שחקנים ילידי 86-87, הרוב מבוגרים יותר, ולרובם בכלל אין שם שהולך לפניהם בגיל צעיר כמו לדוגמא וויין רוני כיום, מייקל אואן בזמנו ואם אפילו אפשר להמחיש את ההבדל בין ספרד למדינות אחרות- ססק פאברגס. אותו ססק מצליח בגילו יותר משחקנים שאפילו מבוגרים ממנו בשנה-שנתיים בספרד. איך זה?
קודם כול,זה גם עניין של יחסי ציבור.ושוב, הדיון הזה מכיל אך ורק את השחקנים שמשחקים\שיחקו בנבחרות הנוער של ספרד ,דהיינו -הטובים,המוכשרים והמבטיחים ביותר בכול מחוז . זה ברור לכולם שלא כול השחקנים האלו יהיו כוכבים גדולים בעתיד ,אבל אני מאמין שחלקם הגדול יגיע רחוק . מספיק להסתכל על כוכבי הקנטרות בכול קבוצה ומחוז בשנים האחרונות -רייס,ויסנטה,חואקין,אלונסו,דל הורנו,יסטה,קסיאיס ,שאבי,טורס וכ"ו... ואפשר להבין עד כמה הדור האחרון מוכשר. ואני מאמין שדור השחקנים שרובם מוזכרים פה (איניסטה,ברגרה,ססק,קאפל ושותפ'..),לא פחות מוכשרים ולפי מה שאומרים,גם כנראה טובים יותר ,שזה כמעט בלתי נתפס.
לא ברור לי מדוע אתם יורדים על בארסה. יש לא פחות מ- 10 שחקני בית בסגל הבכיר של ברצלונה, יותר מכמעט כל מועדון-על אחר בעולם. פרט לג'רארד (שיעזוב הקיץ) כולם התחשלו במדי ברצלונה. 4 משחקני בית אלה נמצאים בהרכב הפותח. אז איך זה שאין תוצאות להשקעה? הבעייה היא אחרת. לאחר הדור המצויין של ילידי תחילת שנות ה- 80 וסוף שנות ה- 70, והאבידות של ססק פאברגס וג'רארד פיקה, הדור הנוכחי של צעירי ברצלונה פשוט רע. בארסה ב' וג' נותנות עונה גרועה (אם כי לראשונה מבינהן יש נסיבות מקלות, בדמותן של הפציעות שפקדו את השחקנים הבכירים העונה ויצרו רכבת אווירית בין הקבוצה הבכירה למילואים). הכוכב הכי גדול של הקאנטרה הוא בכלל ארגנטינאי, ליונל מסי (שסרב בגיל צעיר להזדמנה מנבחרת ספרד כדי לשחק במדים הכחולים-לבנים). התגלית היחידה העונה מבארסה ב' הוא דאמיה אבייה, מגן-קשר ימני טוב שאני מחבב, אבל ממש לא כוכב בהתהוות. באשר לכשרונות בקבוצות הנוער והילדים - על אלה מוקדם לדבר לפני ההשתפשפות בליגות הנמוכות במדי בארסה ב' וג'. ונעבור לעיקר - אנדרס אינייסטה. שחקן אדיר. שקט, טכני, חכם ועם טאץ' זהב. את כל זה אנו יודעים, ואין צורך להרחיב. צריך להתסכל קדימה. העונה הבאה תהיה קריטית בהתפתחות של מי שיכול וצריך להיות אחד מהקשרים הטובים בעולם. רייקארד צריך להמשיך בשילובו ברוטציה, ולנסות להזניק את ממוצע הדקות של אינייסטה ליותר מכמעט מחצית במשחק. אחת מהבעיית בסוגיית הכשרת אינייסטה היא שהעמדה הנכונה שלו פשוט לא קיימת במערך ה- 4-3-3 של ברצלונה. אינייסטה הוא פליימייקר. קשר שמקבל כדור במרכז, ומנווט אותו למקום בו תהיה לו התועלת הגבוהה ביותר. עמדת המוצא שלו צריכה להיות במרכז המגרש, 30 מטר מהשער של היריבה. בבארסה, אין כזה תפקיד. וכך, אנדרס נאלץ לבלות את זמנו בין צד ימין של ההתקפה ובין מרכז הקישור (עם נטייה לאותה עמדת מוצא). צריך לראות עד כמה הוא מסוגל להמשיך ולהתסגל לשינויים אלה. כבר העונה, ניתן היה לראות יותר אגרסיבית במשחק שלו, כולל תיקולים איכותיים ועבירות. לצערנו, הוא פשוט חלש מכדי להתמודד מול שחקנים כמו גראבסן פיזית, אבל את הטכניקה על שטחים קטנים וזריזות המחשבה אי-אפשר לקחת ממנו. ויש דבר חשוב נוסף לשדרג אצל אנדרס בעונה הבאה. הבחור סובל מחוסר בטחון. הוא החמיץ לא מעט העונה, פגע בקורות, וסחט עצירות גדולות משוערים. אבל, בשורה התחתונה יש לו רק 2 שערים, וזה פגע לו קשות בבטחון. היום, לפעמים הוא פשוט חושש לבעוט ממצב נוח ומעדיף לחפש את המסירה. אין לאינייסטה את הביצים שיש לדקו. הקשר הפורטוגזי לא מפחד לנסות כלום, ולצד עשרות איבודי כדור יש לו 5 שערים העונה מריקושט. אינייסטה חייב להיות יותר נועז. בכל אופן, לאחר שהעונה הבסיס הוצב - בעונה הבאה צריכה להיות קפיצת המדרגה האמיתית. נחזיק אצבעות. עוד כמה מילים בקשר לקטלוניות. אני לא יודע הרבה על פנייה. מכרים אוהדי בארסה שראו אותו טוענים שמדובר בשחקן מוכשר, אבל לי אישית לא יצא לראות אותו בפעולה. הוא לא נהנה מההזדמנויות שקיבלו שחקני בארסה ב' העונה, בגלל שהעמדה שלו - מגן שמאלי - היא היחידה בקבוצה הבכירה שבה יש רוטציה באמת ומגוון אפשרויות. באשר לסרחיו - אין לי הרבה ציפיות. חלוץ טוב ומוכשר, אבל הוא נידון להסתובב בקבוצות מרכז טבלה ספרדית ולשים 10-11 גולים בעונה. אני הייתי באמת ממליץ לסביליה להחזיק את הצעירים אצלהם לעוד מספר עונות. הם בנו העונה סגל חזק, שמהעדר שחקנים מבריקים באמת לא ימכר לכל קצוות אירופה הקיץ. עם שילוב הדרגתי של אותם צעירים מוכשרים כמו ראמוס, נבאס וקפאל, הם יכולים בהחלט להפוך לכוח בכדורגל הספרדי, לפחות לתקופה מסויימת. כמה מאותם צעירים מריאל מדריד יתנו הצגות מול הקבוצה מהבירה בעוד כמה שנים?
בוריס, הכוונה היא שאם הנוער היה מצמיח המון כישרונות, הקבוצה הייתה יכולה לחסוך הרבה כסף, שים לב כמה שחקנים רכשתם רק מאז הקיץ: סמואל אטו, סילביניו, בלטי, לארסון, מאקסי, דקו (ולגבי ואן ברונקהוסט אני לא יודע מה הסיפור, מושאל או מה). שחקנים עם עלויות גבוהות ושכר גבוה, במקום לטפח שחקנים מהנוער להרכב, כשהעלויות הן נמוכות בצורה משמעותית. אבל בארסה לא המציאה את זה, אין טענות, ובטח שלא ספציפית לבארסה. לגבי אינייסטה, יכול להיות שאני עוד אוכל את הכובע, אבל בינתיים אני לא רואה איך הלבנבן הקטן הזה הופך לקשר מהרמה הגבוהה. הוא פשוט מחוויר (הייתי חייב!) לעומת הקשרים הטובים באמת, ואפילו דקו, חברו לקבוצה. מהמשחקים שראיתי את "המהנדס" העונה לא הבנתי על מה מתבססים בתקוות שתולים בו.
לקנות בנוסף לאלה עוד 7-8 שחקנים בטח לא היה חוסך גם כן. תאמין לי ששחקני רכש ברמתם של שאבי, פויול וואלדז היו עולים הרבה כסף. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx
הכישלון השנה של בארסה ב' וג' לא מעיד ממש על חוסר כישרון במחלקת הנוער של ברצלונה .עובדה,אני לא מכיר הרבה קבוצות בעולם שהוציאו בשנים האחרונות ממחלקות הנוער שלהן שחקנים כמו אייניסטה,פאברגס,פיקה,ואלדס וסרחיו גרסיה (שעדיין אני לא מספיד את ההאפשרות שלו להגיע לטופ העולמי.) החשבון פשוט-חמישה שחקנים מתחת לגיל 22 נחשבים לבין הטובים בספרד ובאירופה לגיליים הללו.שניים מהם בני 17-ססק ופיקה,ושניהם כבר משחקים ביונייטד וארסנל (ססק שחקן הרכב ) אז במקרה הזה אני לא מסכים איתך,שום כישלון.אני גם חושב שהדור הנוכחי יהיה לא פחות מוכשר מהדור המוצלח ביותר של השנים האחרונות עם לואיס גרסיה,שאבי,פויול,לוקה,מיגל אנחל ועוד...
קצת מידע על ריאל ב' למי שמתעניין: הקבוצה בהדרכת לופז קארו מוליכה את בית 1 בסגונדה B(הליגה השלישית מחולקת ל4 בתים, 20 קבוצות בכל בית, כשבסוף העונה יש פלייאוף או משהו כזה בין 4 המוליכות מכל בית). ריאל מקדימה ב6 נקודות את ראיו ואייקאנו השניה, כשנותרו עוד 6 מחזורים לסיום(כמו בפרימיירה). הפיצ'יצ'י של הליגה הוא רוברטו סולדאדו שהוזכר קודם, עם 18 כיבושים. הזאמורה בא גם כן מריאל, דייגו לופז, השוער השלישי של הבוגרים, עם 0.64 ספיגות במשחק. בקיצור, מקובל לחשוב שלריאל יש מחלקת נוער בינונית ולא מטופחת, אך מסתכלים קצת יותר לעומק מגלים עשרות שחקנים שבקושי התקבלו לריאל ב' אך מככבים היום בקבוצות הפרימיירה(50 קאנטראנוס בסך הכל, ועוד 38 בסגונדה). שחקן כמו נונייז שעד גיל 24 שיחק בריאל ב' בלי שאף אחד שמע עליו, הוא היום שחקן לגיטימי בסגל של ליברפול. למה רובם לא מצליחים לקבל דקות בריאל? כי כדי לטפח צעירים צריך זמן וציפיות יותר נמוכות. לרוב הצעירים לוקח זמן להתפתח, לא כולם הם ראול וקסיאס שמהרגע הראשון התנהגו ושיחקו ככוכבים, ובקבוצה עם לחץ ושאיפה לתארים כמו ריאל אי אפשר לתת לצעירים את הזמן הדרוש.
זה בדיוק מה שאני אומר אחי, שבכל משחק מהפרימרה שאני רואה מחצית מהשחקנים על המגרש גדלו בריאל ועזבו אחרי כמה עונות מתסכלות בריאל מדריד B. מה לעשות שכדי לשחק בריאל צריך גם להיות טוב וגם להיות שם מוכר חולצות, וכאלה שחקנים אין יותר מדי בעולמנו, בטח שלא במחלקת הנוער של ריאל. סתם אוף דה טופ אוף מיי הד ריקי מחטאפה עשה עלי העונה רושם של אחלה חלוץ, והוא תוצר מחלקת הנוער של ריאל, ואני בטוח שיש עוד 20 שחקנים כאלה לפחות שראיתי השנה והם פשוט לא עולים לי לראש עכשיו.
ריקי מחאטפה הוא בחלט אחד התגליות העונה בספרד.לא הכנסו אותו לדיון כי מה לעשות ,הוא כבר בן 25... כאן אתה יכול לראות את חלק מהשחקנים שגדלו בקנטרה של ריאל ומשחקים בקבוצות בפרימיירה.
במקרה הזה זה לא עיניין של מוכר חולצות, אלא של יכולת. בשביל שייצא מחואנפראן שחקן רציני בעוד שנה-שנתיים, הוא צריך לקבל כבר מעכשיו לפחות את כמות הדקות שאיניסטה מקבל בבארסה, למרות שבינתיים הוא לא מספיק בשל. פיגו, אואן ובקהאם בכל זאת עדיפים עליו בשלב זה. הפיתרון האופטימלי הוא להשאיל אותם לקבוצות קטנות יותר, אבל כשזה קורה הם בדרך כלל נעלמים לחלוטין מסיבות שונות(זה קורה בכל העולם, אפילו במכבי חיפה).
לחונפראן אין מה לחפש בריאל. אם הוא רוצה להפוך לדבר הבא בכדורגל הספרדי,כמו שכולם מצפים ממנו ,הוא חייב לעזוב בשנה הבאה לקבוצה אחרת , קבוצה דרג ב' כמו מאלגה למשל ,יכולה להיות אחלה אופציה בשבילו .
דניאל אחרי הלינק שנתת לי נזכרתי שגם על מיסטה וחאבי גררו אני תמיד שומע שהם גדלו בריאל (מה לעשות, רוב השידורים זה סנטאנדר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx ). אתם יכולים להסביר לבור אנגלופיל שכמותי אחת ולתמיד מהי המשמעות המדויקת של קנטרה? פשוט מחלקת נוער?