הכדורגל האוקראיני - שחטאר זוכה בדאבל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י SeRgInHo, ‏17/2/06.

1. ObianconeriO Member

מה עם זאפאוז'יה?
    איזה מקום היא ובאיזה תוצאה היא סיימה את המשחק האחרון שלה??

2. shakhtar donetsk Member

היא ניצחה 3-1 את קרפטי לבוב בחוץ אחרי שלא ניצחה 9 משחקים,ולא כבשה שער בשלושת המשחקים האחרונים שלה.
    כרגע היא ממוקמת במקום התישעי בטבלה.

3. ObianconeriO Member

אתמול כשראיתי את המשחק בין דינמו לשחטאר השדר דיבר על לוקרלי.
    הוא אמר שלוקרלי לא מסתדר בשחטאר ושהוא רוצה לחוזר לאיטליה.

4. Milevskiy Member

הבעיה הכי גדולה שלי עם הכדורגל האוקראיני זה ריבוי הזרים שיש בליגה.
    נדמה לי שכרגע החוק אומר שההגבלה היא 7 זרים בהרכב הפותח, וכמה שרוצים על הספסל(!!)
    שימו לב לנתון של הקבוצות היותר עשירות באוקראינה
    בדינמו קייב יש 15 שחקנים בעלי אזרחות זרה ו 14 שחקנים אוקראינים
    בשחטאר המצב הוא 15 זרים ו 15 אוקראינים
    במטלורג דונצק היריבה העירונית של שחטאר המצב בכלל רע 18 זרים לעומת 9(!!!) אוקראינים

קבוצה שאפשר לציין לטובה היא דנייפרו שיש לה בסה"כ 4 זרים(ברזילאי,קרואטי,גרוזיני,ובלרוסי)

לסיכום, קבוצות שבעבר היו מבוססות אך ורק על אוקראינים ו"זרים" מברית המועצות לשעבר מעדיפות לייבא שחקנים(לא בהרכח טובים ושווים ת'כסף) מחו"ל.

נערך לאחרונה ב: ‏13/11/07
  5. ObianconeriO Member

צודק ב100 אחוז.
    לא רק ששחקנים אוקראינים משחקים פחות.גם לצעירים יש פחות מוטיבציה להשתפר ובכלל להמשיך ולשחק כדורגל.
    כי בסופו של דבר הם יודעים שהסיכויי שלהם להיות שחקן הרכב אפילו בקבוצה רעה הוא קטן מאוד

6. john Member

ארטיום מילבסקי, אתה יכול לא להחשיב את הבארוסים והגרוזינים, יש שמה אותם בליגה כמו נמלים.
    תראה הכדורגל האוקראיני מתבסס על זרים, בלי זרים הליגה לא תהיה שווה כלום, אפילו אם נפחית אותם, זה לא יהיה ליגה, זה מה שמאפיין. כמו שהזכרתי בדיון הרוסי, שהכסף זה גם מאפיין גדול ב-2 הליגות האלה.

7. SeRgInHo Member

אז איך תסביר את זה שעד תחילת המילניום (באותו הזמן הזרים התחילו לחדור לאוקראינה) במשך קרוב לשלושים שנה, דינמו קייב תמיד הייתה אחת הקבוצות המובילות באירופה?

במחשבה שניה... התשובה נמצאת בחתימה שלי...

8. john Member

סרגיי, ya teba ne ponal.

מה הכוונה שלך? שבשנות ה-80 לדינמו היו הרבה זרים? לא להחשיב את גרוזינים, והבלארוסים, כי אלה מדינות שכנות, שהייתי באודסה ראיתי המון מכוניות מהמדינות האלה. (אני יודע שאני לא קשור).

9. SeRgInHo Member

הכוונה שלי זה למשפט הבא:
    ואמן שדנייפרו תיקח את האליפות (למרות שאין מצב, בואו נקווה לסגנות לפחות)מהמשולש בצמרת היא היחידה שנשארה טהורה בלי כל לגיון הזרים. שאפו לאולג פרוטסוב ולהנהלת דנייפרו.

10. john Member

תראה סרגיי, אז זה היה זמן אחר, העברות והבאת זרים זה לא היה "אופנתי" כמו עכשיו, היה אז ברית המועצות. והרבה דברים היו שונים, איכשהו הקשר של ברית המועצות לחו"ל היה ממש אחר (לא סתם אני מקשיב לסבתא). בכל מקרה אני שוב חוזר זמנים אחרים, דברים אחרים. זמנים השתנו, עכשיו זה ככה, פעם זה היה ככה.

11. SeRgInHo Member

ממש לא מסכים. עם השקעה נכונה במחלקת הנוער, עם סקאוט נבון ועם האיש הנכון על הקווים, השמיים הם הגבול, ודינמו קייב מודל שנות ה-70 עד תחילת שנות ה-00 היא הוכחה מצוינת לכך.

http://youtube.com/watch?v=GFautmvE-bg

אחח, היו ימים, איזו קבוצה הייתה לקייב...
    הגול השני פשוט אומנות, בלוחין גאון. אם הוא רק היו נותנים לו לצאת לאירופה, אין ספק שהוא נזכר באותה נשימה ביחד עם הגדולים מכולם.

12. Milevskiy Member

בהשראת סרגיי הנה גם קטע נוסטלגי ממני:
    http://www.youtube.com/watch?v=NwcrSBDFV48

משחק ליגת האלופות בין דינאמו לספארטק מוסקבה משנת 95
    כאן אפשר לראות את הגול שני של לאוננקו והשלישי של סרגיי רברוב, כמה יוקרה הייתה במשחק הזה, אחי הגדול סיפר לי שבערך מיליון(!!!!) אנשים ניסו להשיג כרטיסים למשחק הזה.
    שימו לב לצלם בגול השני ולצלם בגול השלישי שבכלל עוד שנייה היה נכנס לערמה עד שהבין מה הוא עושה.

היום דינמו קייב לא יכולה פשוט לספק רגעים כאלה, עד תחילת המילניום באוקראינה בקושי היו זרים והיה כדורגל טוב, אז מה קרה שעכשיו אי אפשר? הכל מתחיל אצל אלה שיושבים למעלה, ברגע שהם יתחילו להאמין בשחקן האוקראיני אולי רגעים כאלה יחזרו

יא אללה אני מרגש או לא!??! חחח סתם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

13. אחד_מנתניה Member

הבעיה, שבליגה הרוסיות יש זרים טובים פחות או יותר שהם גם שחקנים בינלאומיים, לאומת הזרים בליגה האוקראינית שהם לא מתאימים לאירופה והם גם לא יותר טובים מהשחקנים האוקראינים בקבוצה (חוץ משחטאר).
    בשנות ה80 אוקראינים,גרוזינים, והבלארוסים לא היו נחשבים זרים מפני שזאת היתה מדינה אחת ברית המועצות.
    בשנות השמונים, לדינמו קייב היו כמעט כולם בסגל, אוקראינים.
    אז היה אסור להביא זרים לברית המועצות, כמו שעד סוף שנות ה80 אסור היה לכדורגלנים לצאת מהרית המועצות, לכן גם הכדורגלנים הטובים ביותר בברית המועצות שיחקו בברית המועצות.
    מה שחיזק את הקבוצות לאומת עכשיו ששחקנים כמו וורונין, שבצ'נקו, קאלדזה, קרז'קוב,קוביאשווילי,ארווילדזה וכ'ו יוצאים לחו"ל וגורמים לקבוצות הרוסיות ואוקראיניות להחלש.

14. ObianconeriO Member

''בתופה שלו היה אופמנתי שחקנים זרים''
    ב99 כשיונייטד זכו בליגת האלופות גם לא היה אופנתי?
    כי ממה שזכור לי הם הגיעו לחצי גמר.סיימיו בתיקו 3 במינכן אחרי שהובילו 3:0!
    ובגומלין הפסידו רק 1:0
    ומי שכיכב באותה עונה בקייב היו לוז'ני.רברוב ושבצ'נקו.
    אחרי העונה הגדולה הזו.את לוז'ני חטפו לארסנל.שבצ'נקו למילאן.ורברוב שנחב באותה תקופה אפילו ליותר טוב משבצ'נקו עשה טעות ענקית וחתם בטוטונהם עם אני לא טועה..
    אחרי העונה הזו קייב הביאו זרים.

15. SeRgInHo Member

נפטיאניק לאט לאט הופכת לקוטלת ענקיות. הקבוצה שבמקום האחרון בליגה ניצחה לפני מספר מחזורים את דינמו קייב בקייב, והיום היא מוציאה תיקו סנסציוני בדונצק אצל שחטיור. זאת סה"כ הנקודה ה-11 שלה מתוך 17 משחקים, ומתוך 11 הנק' האלה, 4 באו מהגדולות...
    דניפרו, מטאליסט (ההיא שכמעט הדיחה את אברטון) ודינמו קייב מקבלות הזמדנות פז לצמצם את הפער.