המממ בואו נחשוב, מה משותף ל: ברקוביץ', בניון, אוואט ו... יעקובו? נכון כולם הגיעו לאירופה דרך מכבי חיפה, וכולם ברגים מרכזיים בקבוצותיהם. ומה בקשר ל: אפק, בלילי וטועמה? נכון, שלושתם ילדי הפועל ת"א שבכלל נזרקו מקבוצתם האוהבת. כוכבים בקנה מידה ישראלי הם מעולם לא היו. (ואפשר להוסיף את אופיר חיים). טל בן-חיים הוא יוצא הדופן היחידי מכיוון שהוא באמת היה כוכב אצלנו, ואני דווקא צופה לו עתיד ורוד באירופה. די אם נזכיר גם את באדיר, גרייב ועידן טל ונבין שבשביל להצליח באירופה צריך באמת להיות כוכב בקנה מידה ישראלי, לא פחות. השחקנים האלה היום אינם כוכבים, הם כבר מנוסים ובנוסף ליכולת הלא רעה שלהם מהווים שחקנים טובים מאוד לליגה שלנו ולמכבי חיפה, אבל הם רחוק מלהיות כוכבים. ילדי הפועל ת"א ואופיר חיים הם שחקנים שאפילו לא היו מקבלים הרכב במכבי חיפה, אז איך פתאום הם אמורים להצליח באירופה?! רק שחקנים שהם באמת כוכבים, שבאמת יש להם תכונות דומיננטיות ומיוחדות, רק הם יכולים ויכלו מאז ומתמיד להצליח באירופה. כיום יש מעט מאוד כוכבים בליגה, אולי מעט מתמיד. היחידים שאני רואה הם: ג'ובאני רוסו (שגם הוא בסוף דרכו), ניר דוידוביץ' ויניב קטן. אני מוכן להתחייב שמעבר לשני האחרונים לא יצליח אף שחקן ישראלי בזמן הקרוב באירופה.
זה אומר שהוא לא יוכל לשחק בנבחרת ישראל? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mellow.Xxx או שיכולות להיות לו שתי אזרחויות? וואי מלא זמן לא למדתי אזרחות....
שחקנים ישראלים ממהרים לצאת לחו"ל כשהם לא מוכנים לזה נפשית,מנטאלית, פיזית,מקצועית (שכחתי משהו?- אם כן, גם בזה הם עדיין לא מוכנים). מעט מאוד שחקנים היום בליגה הישראלית שלנו, יכולים באמת להשתלב בצורה משמעותית בקבוצה בליגה הספרדית/אנגלית. דווקא לגבי טל בן חיים אני אופטימית, כי בנוסף לעובדה שהוא הבלם הטוב מבין בלמי הנבחרת שלנו, יש לו כושר מנהיגות ונטייה לפתור דברים בקבוצה. נראה כאילו יש לו ראש על הכתפיים, וזה משהו שמאוד מעריכים באנגליה אצל שחקן (מן הסתם לא פרמטר שמחפשים בליגה הישראלית, ע"ע אלון מזרחי). יניב קטן גם בשל למעבר ליבשת הקרה. אבל השאר?-אני לא יודעת. תמיר כהן לדוגמא,שחקן באמת מוכשר, אבל השוק המנטאלי שהוא יקבל אם יעבור נניח לאנגליה יהיה עצום, ואת הלקח הוא לא ילמד לפני מינימום 4 קנסות ו-2 הרחקות. אולי זה קשור גם לעובדה שהשחקן הישראלי איננו מרוסן או מחונך, אבל כנראה דווקא בגלל הסיבה הזו שחקנים באמת טובים כמו עידן טל מוצאים את עצמם על ספסל בחו"ל, חוזרים, עושים עונה נפלאה וחוזרים על אותה טעות. כמו בכל דבר, שחקן צריך להיות מוכן. לא מקפיצים ילד מכתה א' לכתה ו'. זה יבלבל אותו והוא לא ילמד לשחות במים העמוקים. ורוב השחקנים הישראליים, מה לעשות, לא ממש טובים בשחייה מסתבר.
אורן, ומה גורם לך לחשוב שערימת הזבל שכותבת את כל השטויות האלה על הפועל ת"א מעניינת אותי?- לצערי, אני עדיין צריכה לקרוא אותך. אני מבינה שקשה לבינתך המנייטורית לעכל את זה שיש עוד קבוצות בנוף הכדורגל הישראלי (מכוער ככל שיהיה), ששיווקו שחקנים לאירופה, אבל עובדה, זה קרה, זה כואב, אבל אתה תלמד להתסדר עם זה (קצת כמו כשלימדנו אותך ימין-שמאל,אם אתה זוכר, מר פרשן הפורום). אבל קרה הדבר, ועכשיו אני מבקשת ממך בתור אוהדת וחברת פורום כאן, לעשות טובה לאנושות ולאינטיליגנטים בפרט, ולדבר קצת יותר יפה על קבוצות שהן לא מכבי חיפה, בראשן הפועל ת"א, אבל גם למכבי ת"א ואפילו לבית"ר לא מגיע היחס המחפיר שלך. וזה אומר, לא לקרוא לתוצרת שלנו "זבל", כי אם להזכירך, לא אנחנו הוצאנו אוהדים כמוך...
עם כל הכבוד... אפילו לאפק וחבורתו לא קראתי "חבורת זבל", כי הם שחקנים נחמדים, אבל להציע את שחקני הנוער בעלי המוצצים של מכבי ת"א כגון תמיר ולירן כהן, מסיקה ו...סטרול לקבוצות רציניות באירופה, ולצפות שהם יצליחו... זה פשוט בדיחה, תנו להם עוד שנתיים-שלוש ואז נשקול מחדש. והעובדה היא שעוד לא קם השחקן שלא היה כוכב בארץ ולפתע הצליח בגדול באירופה, ולא דיברתי רק על מכבי חיפה (למרות שעובדתית אחוזי ההצלחה שלה הכי רבים ורוב השחקנים הגדולים יוצאים כיום משורותיה, בין אם מבית או מקידום כשרונות מקבוצות שפחות יכולות לקדם), הזכרתי את בן-חיים שיש לו לדעתי פוטנציאל להצליח. אני גם לא שוכח את אבי כהן ואלי אוחנה שבהחלט הצליחו באירופה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/haha.Xxx ליהי תחזרי קצת על החומר משיעורי הבנת הנקרא.
חחח... ואתה עוד זוקף לזכות מכבי חיפה את העובדה שאוואט יצא לאירופה? חחחחח... חוץ מברקוביץ', שלושת השחקנים האחרים היו מגיעים לאירופה בכל מקרה, וסביר להניח שבניון ואוואט יכלו למצוא קבוצות יותר טובות אלמלא השנים שלהם שם.
בקיצור - הצחקתני. והאמת אני לא צופה לאוואט הצלחה מעבר לסנטאנדר כי הוא לא שוער שמביא נקודות. יש לו עצירות יפות אבל גם שטויות והוא פשוט לא שוער שמנצח משחקים. ואתה צודק, הרי ברור שבניון היה מתפתח היטב בביתר עם איזה חוזה על מפית ובידיו האמונות של גד זאבי.
בכל קבוצה בניון היה מתפתח כמו שצריך, אבל בכל קבוצה הוא היה יוצא יותר מוקדם לצבא. ושאני אבין, אתה מצפה שאוואט גם יבקיע?
תמיר כהן היה יכול לשחק באירופה אם הוא היה יותר ממושמע ומפוקס כבר שנה הבאה לפי דעתי. זה לא אשמת מכבי שהוא גדל מתוך מחשבה שהוא "הבן של" ולכן מגיע לו הכל. וזה לא משנה את העובדה שקראת לקבוצה כמו מכבי ת"א "חבורת זבל" (ואתם לא תשמעו אותי מגנה יותר מדי על הקבוצה הזו, אבל היהירות הזאת של חיפה כבר באמת עולה לי על העצבים). מכאן נובע, שהבנתי בדיוק את כוונתך בהודעה אורן. ימין- שמאל- ימין - שמאל...מבין, אורן? :aaa031:
מה לעשות שהשחקנים ממכבי ת"א שהוזכרו מהווים מעין "חבורת זבל", יחסית לכוכבים האמיתיים שיצאו לאירופה. נו באמת קבוצה מסכנה כמו מכבי ת"א שלא מסוגלת לשים יותר משער אחד בליגה, ונראית זוועה. שנה שעברה בפוקס לא סיימו מקום 4. ולא הבנתי תקטע עם ימין-שמאל. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
בחייך, אתה קובע את היכולת של בניון בגלל החמצה אחת? באמת... לבניון לא מגיע לשחק בקבוצת תחתית סטייל ראסינג, לא שהוא מתאים לבארסה או ולנסיה(גם אם הוא ילך הוא רק ישב על הספסל), אבל בקבוצות כמו אתלטיקו או דפורטיבו הוא יכול להשתלב בהחלט. השנה זאת חייבת להיות השנה האחרונה שלו, שנת השיא, אחרת הוא לא יתקדם, ויש לו עוד לאן להתקדם. וד"א כתבתי בפירוש: בשנה הבאה הוא צריך לעבור, עכשיו בטח לא.
תמיר כהן הוא חומר לקבוצה אירופאית כבר בעונה הבאה. הוא יכול להיות הרבה יותר טוב מבנין בשיאו. כנ"ל לגבי אבי סטרול - בלי הצל של בן חיים, סטרול יהפוך להיות שחקן 11 קבוע בנבחרת, בין אם בלם או מגן ימני. הוא שווה אירופה. הייתי מביא אותו אלינו במקום אוזן בלי למצמץ. לירן כהן - טכני אבל חזק ונלחם. אותו דווקא לא הייתי לורח אלינו לחיפה, אבל להופעות שלו באירופה, כמו לשל מסיקה (שבקרוב יימצא את עצמו בסגל הנבחרת לאור החור המזעזע בעמדת המגן השמאלי, אלא אם כן מגרלשווילי ימשיך בקו העלייה שלו), יש משקל שיכול לגרום לו להגיע לאירופה. לגבי דגו - אין שום סיבה שבעולם שדגו לא ישחק באירופה. הוא בטח לא פחות טוב מטועמה ואפק, או מאבי תקווה.
יש פה טעות די חריפה. זה נכון שכל השחקנים שמוזכרים כאן מאוד מוכשרים ובעלי יכולות מצויינות (חלקם, חלק סתם מוכשרים ותו לא), אבל הכשרון הוא עדיין לא תעודה חתומה לכך שהם יצליחו באירופה בשלב הזה. וזה ההבדל בין שחקנים שמשווקים לאירופה ממכבי חיפה לדוגמא (בניון, יעקובו), לבין שחקנים שמשווקים לאירופה מקבוצות כמו הפועל ת"א (של היום). בחיפה שחקן מקבל יותר הכנה מנטאלית ומקצועית לאירופה. הוא עובר מהקבוצה שמתנהלת כרגע הכי מקצועי בליגה (הן מבחינת ניהול והן מבחינת אימון), לקבוצת אמצע טבלה ומטה בחו"ל, ולכן ההבדלים, עד כמה שהם גדולים, אינם שמיים וארץ. עדיין יש דמיון,עדיין יש בסיס. כששחקן מגיע מקבוצה שהיא סו-סו, הוא חוטף הלם תרבות מקצועי,קשה לו הרבה יותר להסתגל. אני מסתכלת אחורנית ונזכרת כמה שנאתי את בניון בימי חיפה העליזים,שהוא חשב שמגיע לו הכל במגש של כסף ועשה לגרנט את המוות, ומסתכלת עליו היום, כשהוא אחד הגאוות הכי גדולות שלי במדינה הזו. לא כל אחד עושה את השינוי החד הזה. תקחו את זה בחשבון.