הישראליות באירופה 16/17 - באר שבע מסיימת קמפיין מוצלח עם הדחה מול בשיקטש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏22/5/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Butragueño מנהלים

ניצחונות של סלטיק באלופות מזכות את סקוטלנד ביותר נקודות מניצחונות של הישראליות באירופית. לא?

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תאכלס, צדקסונס שהיה שחקן ההגנה הכי טוב שלנו בעונה שעברה והסלע שלנו, ברדהסונס שהיה הכובש הבולט שלנו ונבחר לשחקן העונה, וכמובן מליקסונס שהיה הברומטר שלנו והשחקן שבתקופות שהוא היה פצוע איבדנו את רוב הנקודות שלנו, הם זרים איכותיים מאוד.

למעט שחקן אחד, ספרטה פראג עלתה עם אותו הרכב שניצח במשחק הליגה האחרון שלהם.
    שאר ההיעדרויות הם בגלל פציעות, חלקם פציעות ארוכות טווח שישביתו את השחקן גם בגומלין, חלקם של שחקנים שהיו חלק מהיכולת החלשה בליגה ולכן גם כשיחזרו אולי יאבדו את מקומם.

לא צריך לדמיין, מול סאות'המפטון היינו חסרים את ברדה, גאדיר, אוחנה והובאן (שנכנס רק לדקות האחרונות בגלל פציעה). אתמול היינו חסרים את ברדה, אוחנה ושבתאי, פציעות וחיסורים זה חלק מהמשחק.

שלטנו אתמול כמעט 70% מהזמן בכדור, הגענו לרחבה שלהם כמות גדולה של פעמים, ייצרנו יותר בעיטות לשער ויותר מצבי כיבוש, למעשה, השער של ספרטה פראג היה הפעם היחידה שהם בעטו כדור לשער שלנו!
    גם סלטיק וגם אולמפיאקוס הם לדעתי קבוצות טובות יותר מאשר הצ'כים, ההבדל הוא שאתמול הגענו לא חדים התקפית. בן ביטון קיבל ממליקסון שלושה כדורים גדולים ברחבה, כשהוא לבד עמוק ברחבה ולא עשה מהם כלום. גם בוזגלו וגם נואקמה כשהשתחררו מהשחקן שלהם העדיפו לבעוט לשער מזווית קשה במקום להרים את הראש ולמסור כדור לשלושה וארבעה שחקנים שלנו שהיו ברחבה. נואקמה גם סחט שתי הצלות איכותיות מאוד מהשוער שלהם, פעם אחת מגניחה שלו ופעם אחת מבעיטה חזקה מתוך הרחבה. והיה כמובן את ההזדמנות של גאדיר, שקיבל כדור בתוך הרחבה, כשהוא לבד ועם שטח, כשמכינים לו את הכדור לרגל החזקה שלו, כל מה שחלוץ צריך כדי לכבוש, והוא בעט החוצה. מול היוונים והסקוטים כבשנו ממצבים כאלה בדיוק, כשבצד השני לא איבדנו את הראש אפילו לרגע, ולכן ניצחנו. אתמול זה לא קרה ולכן פראג גנבה את הניצחון. במה זה שונה מהמשחק מול מכבי חיפה בטרנר שהתנהל באותה צורה, והסתיים בתיקו, כשרק בזכות הרחקה נדירה מהקו של טאהה לא הפסדנו למכבי חיפה באותו משחק למרות עדיפות ברורה שלנו לכל אורך המשחק?

פראג קבוצה טובה מאוד. משחקים כיחידה אחת, יש להם שחקנים גבוהים וחזקים אבל עדין לא איטים בכלל. עומדים טוב מאוד טקטית, אבל לפחות מהמשחק אתמול לא ראיתי שום שחקן יוצא דופן. לזכותם צריך לכתוב שגם לא ראיתי חוליה חלשה, מישהו שאפשר לבודד אותו ולנצל את החולשות שלו, אבל לבוא ולקבוע שהם לוקחים כאן את הליגה בהליכה? זה כמו לקבוע שמכבי חיפה לוקחים את הליגה בהליכה אחרי התיקו שהיה יכול להיות ניצחון בטרנר שנה שעברה בלי ההצלה מהקו של טאהה.
    אולי בפראג הדעה שלי תשתנה ואסכים שפראג טובה יותר גם מאיתנו וגם ממכבי תל אביב, אבל כרגע, כמו שלא זלזלתי בפראג לפני המשחק הראשון, אני גם לא מאדיר אותה לפני המשחק השני רק בגלל שהצליחו לגנוב ניצחון שלא הגיע, כשב7 מתוך 10 משחקים כמו אתמול אנחנו מנצחים בטרנר לדעתי.
    אם זאת האיכות של פראג, אפשר בהחלט לנצח בצ'כיה.

לירן אוהב/ת את זה.
  3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מכבי תל אביב חייבת להשיג את 2 הניצחונות שלה בנתניה , זה בהישג יד ואלו ניצחונות שהיא חייבת להביא.

בנוגע אלינו, אם נוציא 2-4 נקודות נוספות זה יהיה מדהים, אי אפשר לדעת מה יהיה. אנחנו יכולים לספק את אותו משחק בצ'כיה ומנגד יכולה פתאום להתגלות שם ספרטה פראג שונה לחלוטין. בנוגע לאינטר זה לחלוטין משולש ותלוי בהרבה גורמים. המשחק באנגליה אני לא לוקח כאופציה לנקודות בכלל.

משוכנע שהניקוד והדירוג המדיני עוד ישתפר העונה.

Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk

4. Blanco 7 Member

אני לא סגור על זה. בכל מקרה קשה לי לראות אותה מוציאה ניצחון בשלושת המשחקים שנותרו לה -גלבאך (ח), ברצלונה (ב) וסיטי (ח)

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי זה ישמע מצחיק אחרי אתמול, אבל אני מאמין שמשחקי הגומלין הם לחלוטין לא סגורים. ההולנדים מסוגלים לנצח את מכבי בישראל ואנחנו מסוגלים לנצח בצ'כיה. שני המשחקים אתמול היו צמודים והיו יכולים גם ללכת לכיוון השני, לא ראיתי איזה יתרון משמעותי של מכבי תל אביב/ספרטה פראג אתמול שגורם לי לחשוב שמשחקי הבית שלהם הם באנקר.

נ.ב
    הנה הנתונים מהמשחק שלנו אתמול מול הצ'כים, מאמין שאם היינו כובשים ונמנעים מאותה טעות בודדה בהגנה, היינו רואים כאן הרבה יותר תגובות בסטייל של הניצחונות על אולמפיאקוס וסלטיק, כלומר מחמאות על עוד משחק עוצמתי שלנו בטרנר מול קבוצה אירופאית:

https://www.whoscored.com/Matches/1...gue-2016-2017-Hapoel-Beer-Sheva-Sparta-Prague

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/16
    zivmay אוהב/ת את זה.
  6. Sarek Member

ניקוד זהה. סקוטלנד קיבלה בונוס של נקודה על ההעפלה של סלטיק, אבל מכאן ואילך הניקוד הוא זהה.

7. DRORIKO Member

ה-7 נקודות שמכבי וב"ש השיגו משמעותיים באיזשהיא צורה?

8. אצטדיון למכבי Member

אם יהיו 2 נציגות ב 32 האחרונות זה יהיה הישג מרשים לכדורגל הישראלי.
    יקפיץ אותנו דרמטית בדירוג הליגות.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מה אתה אומר בעצם, שהם שחקנים ברמה של מושיקו לוגסי שפשוט מבודדים מהנאות ובילויים?
    באירופה אין מועדונים, ערסים וג'אנק פוד?

10. zivmay Member

אנחנו מגיעים תמיד מוכנים למשחקים מהסוג הזה, השנה השתדרגנו טיפה בכושר הגופני ( יש עוד הרבה לאן להתפתח), מה שנותן לנו לסגור את המשחק הרמטית, כי השחקנים מגיבים מצויין לאיבודי כדור ( זה לא קורה בכל משחק בליגה וחבל).
    בכר טעה בזה שדילל את האמצע בחילוף, בנוסף שהיינו כנראה מנצחים את המשחק הזה אם היינו פותחים עם המערך הרגיל.
    היינו מקבלים הרבה יותר משחק אגפים משובח במיוחד שקורהוט וביטון שחקנים יחסית חכמים וזריזים, מעבירם את כובד המשחק לאגפים, ונמנעים מהחור הלא צפוי של שיר צדק.
    יהיו לנו את מספיק משחקים מתסכלים כאלו, מקווה שחושבים על פתרונות, אוחנה יכול להוות אס קטלני למצבים דומים.

11. Love Is Red Member

שים לב שאנחנו בשיפור בכושר הגופני באופן כללי.
    אם פעם בשלב הזה היינו עם מלא פצועים היום יש לנו פציעות אבל זה אחריי כמות משחקים דיי גדולה.
    הצוות כושר שלנו עם לוקאס בורטניק הפזיולוג דרור שמשון ומיכאל ברוש עושים עבודה מעולה.
    ברור שיש עוד מקום לשיפור אבל באמת שאני עד כה לא יודע על מה ואיך עבד איתם מאירי סיני שאני בספק אם הוא היה נשאר פה לבד היינו בכושר כזה...

12. danielone Member

אנחנו כרגע במקום ה-24, מקום גרוע מאוד שממנו שלושת הנציגות מתחילות בסיבוב הראשון, כמובן שאנחנו לא נסיים שם אנחנו צפויים לעבור את נורבגיה. ואפשרי בהחלט לעבור גם את סקוטלנד ופולין שהנציגות שם לא צפויות לעשות משהו בצ'מפיונס.

בתרחיש האופוטימי - 4 נצחונות או 3 נצחונות ו-2 תיקו ואנחנו מסיימים במקום ה-19 (או אפילו פחות ניצחונות וקבוצה אחת שתעבור את שלב 32 הגדולות)

בתרחיש הפסימי - ניצחון ותיקו ואנחנו מסיימים במקום ה-23.

yakar אוהב/ת את זה.
  13. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

בין איזה מקומות לאיזה מקומות המצב נשאר כמו שהיום (נציגה אחת בצ'מפיונס, 2 מהסיבוב הראשון ואחת מהסיבוב השנייה)?

14. danielone Member

18/19 עד 23. מקום 18 מקבל סיבוב אחד קדימה כאשר הזוכה בליגה האירופית מקבלת מקום בצ'מפיונס דרך הליגה.

15. yedidel Member

אני כן חושב שיש הרבה מה ללמוד מספרטה ומקבוצות אירופאיות אחרות.
    דבר ראשון - הגישה. קראתי קצת בפורום של סהותהמפטון לפני ואחרי המשחק מולנו, לא היה שם אחד שזילזל. דיברו על זה שלא הפסדנו במגרש הביתי, שתיקו חוץ זאת אחלה תוצאה וכו'. וזה מקבוצת פרמייר ליג.
    תהיו בטוחים שאף אחד בפראג לא אמר "מי זאת הפועל באר שבע בכלל? צריך לתת להם 3".
    ופה חלק מאיתנו וכמובן התקשורת מזלזלים, הרכב חסר וכו' וכו'. שימו לב שזה תמיד קורה שקבוצה ישראלית משחקת לא נגד יובנטוס או באיירן.

דבר שני - שלטנו במשחק, דריבלים, מהלכים אישיים יפים. אני לא ראיתי בפראג שום שחקן שעושה דברים ברמה של נוואקמה או מליקסון. אבל - כל כדור ארוך שלהם היה לי התקף לב ולהם איזה מצב נייח ב50% מהמקרים. הגול שלהם לא הגיע מאיזה דריבל ועקבים אלא ממהלך פשוט של כדורגל, הגבהה תנועה ובעיטה בנגיעה - כמובן כתוצאה מטעות שלנו בהגנה, טעות שהם לא עשו במשך 90 דקות.

זה מתחבר לי הרבה לשיח בישראל, תמיד אנחנו מספרים לעצמנו שיש לנו שחקנים טכניים והבעיה רק ב"פיזיות" או ב"כושר". אז וואלה, כל אין לקבוצה ישראלית איזה מסי בקבוצה, כנראה שברוב המקרים היא תפסיד לקבוצה אירופאית בלי "טכניקה", אבל עם 100% משמעת וריכוז.

מצב נושא:
הנושא נעול.