הישראליות באירופה 16/17 - באר שבע מסיימת קמפיין מוצלח עם הדחה מול בשיקטש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏22/5/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

טוב, נעשה את זה בנקודות כי לא בא לי שההודעה תראה כמו סלט עם כל מיני דברים שיצוצו לי בדרך...

1. האחראי הישיר על ההעפלה- ברק בכר. המאמן הכי טוב שיש לליגה ולכדורגל שלנו להציע. מוכיח את עצמו שוב ושוב במבחנים יותר ויותר קשים. שינה מערך בסביבות הדקה ה-20-30, שעל פניו עדיין 0-0 והכל בסדר, אבל הוא זיהה שזהו, אולימפיאקוס לא במיטבם, אפשר להתחיל לנסות ולשלוט, הזיז את הובאן לקישור ומשם שלטנו במשחק כמעט לחלוטין עד סופו, שלטנו במשחק נגד אולימפיאקוס.. לא ייאמן.
    2. טוני וואקמה. מפלצת על. היוונים עוד ילקקו את הפצעים ממנו הרבה מאוד זמן. השחקן שהיה 3 רמות מעל כל ההתמודדות הזו, איזה טכניקה, איזה יכולת לשמור על הכדור- חבל רק על סיומת לא משהו, אבל פשוט.. אין מילים. פשוט פירק את אולימפיאקוס וכל מי שבא מולו.
    3. טרנר, צלחנו מפגש מול אימפריה ועדיין ללא הפסד.
    4. ברק בכר עשה בדיוק מה שדיברנו עליו, פתח כרגיל בהרכב גרזני כדי לגרור לקרב חפירות, עשה את המהלך המנצח שזיהה שאפשר לשנות מערך ופשוט היינו טובים יותר.
    5. החולשה של אולימפיאקוס באה לקראתנו, ניצלנו את זה עד תום, ועלינו כמו גדולים. אחד ההישגים הגדולים של קבוצה ישראלית. קבוצה עם דירוג 4 מעיפה דירוג 70.. ההישג הכי גדול בתולדותינו. ערב בלתי נשכח.

6. אולימפיאקוס היסטוריה, אחרי אולימפיאקוס יש תחושה שהכל אפשרי. אושר עילאי שהבטחנו שלב בתים.. ממקום של לא מדורגת.. פשוט מדהים.

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל ב"ש צריכה להיזהר מתחושת האופוריה. אני שומע הרבה משפטים שהשורה התחתונה שלהם היא "הקבוצות האחרות שנשארו פחות טובות מאולימפיאקוס" וזה לא נכון. אולימפיאקוס אמנם מועדון ענק שבשנים האחרונות העמיד קבוצות מעולות, אבל הקבוצה (של השנה) שראינו ב-180 דקות כנראה שפחות טובה מאלו שהפועל ב"ש עשויה לפגוש בשלב הבא.
    כמעט לכל יריבה - ויכול להיות שאפילו הייתי צריך להגיד שלכל יריבה - הפועל ב"ש צריכה להגיע לצמד המפגשים מולה באותה הגישה שהיא הגיעה איתה נגד אולימפיאקוס: שהיריבה היא קבוצה טובה יותר, אבל שאפשר לעשות את זה.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אוי ואבוי אם לא נעלה. זו היריבה האירופאית הכי חלשה שיכלנו לדמיין שנפגוש בסיבוב השלישי, חלשה יותר מהבוסנים שפגשנו בסיבוב הראשון.

מקווה ששכטר כל השבוע עבד על בעיטות לשער ומה עושים כשאתה 7 מטר ממנו (רמז - לא בועטים מחוץ למסגרת אלא מחפשים את הדיוק).

אם בן שמעון יעלה עם לידור כהן ולא עם קלטינס שיחפה על קלאודמיר ואיינבינדר, זו תהיה טעות רצינית. בכלל, השניים באמצע חייבים להתעורר על עצמם.

^itay^ ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  4. zivmay Member

לברבר כל היום שאולמפיאקוס חלשים, זו גניבת דעת בסגנון אלישע לוי.
    ההבדל העיקרי בין קבוצות ישאליות ואירופאיות הוא הפיזיות, ראינו את זה במשחקים של מכבי בשלב הבתים, וגם מול באזל.
    אבל בבאר שבע כנראה עלו על הפואנטה ( לא צריכים להיות גאונים), ושחקן אחרי שחקן, בחירה מאוד מאוד סלקטיבית הביאו שחקנים שיוכלו להתאים את עצמם לאירופה.
    חברה, דודו גורש בקושי הזיע בצמד המשחקים מול אלופת יפה, 55 אחוזי החזקת כדור בטרנר, איומים לשער ולמסגרת, עמידה בקצב גבוהה ונצחונות בקרבות אוויר.
    משמעת טקטית ברמה הגבוהה ביותר, כל שחקן יודע את מי לסגור ומתי לצאת ללחץ, שחקנים ראשונים למרבית הכדורים, שחקנים שיודעים לשמור על הכדור ( נוואקמה, מליקסון, הובאן, צדק ואפילו לוסיו). מעניין איך נראה בפלייאוף, ברק בכר אלוף בלשמר את המתח לפני משחקים כאלה.

מצפה לנו שבוע עמוס, מקווה לראות כמה שיותר רוטציה יש לנו סגל מספיק עמוק.

Sir Alex Ferguson ו-Fabio Junior אוהבים את זה.
  5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אולימפיאקוס חלשים. זה לא מוריד כלום מההישג של באר שבע, אבל אל תהיו פתטיים ותהפכו את היריבה שלכם למשהו שהיא לא.

סמואל אטו, עידן444 ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני קורא כאן על ההשוואות לבאזל ולעוד משחקים בעבר...give me a fucking break מהחרא הזה.
    זה לא משנה שום דבר, אין דרך אמיתית להשוות וזה לא יוסיף כלום לנושא.

עכשיו לגבי המשחק אתמול, אולימפיאקוס באה לצמד המשחקים האלה כמו בן-אדם שהעירו אותו משינה לעבודה והגיע למשמרת עם צהוב בעיניים.
    הם קבוצה שרגילה לקבל את הכרטיס האוטומטי לשלב הבתים ולהגיע לשם בשיא המוטיבציה אחרי מספר משחקי ליגה, אחרי שהתרגלו לשחק בשנים האחרונות נגד באיירן, יובה, פריז, ארסנל ואתלטיקו פתאום באה להם הקבוצה הזאת מישראל במוקדמות והם היו בטוחים שגם בהליכה הם יטיילו לשלב הבא, אז זהו שלא...יכול להיות שמול קבוצה ישראלית ממוצעת ומפוחדת(מהשם הגדול של אולימפיאקוס) זה היה מספיק ליוונים אבל ב"ש באה מוכנה בצורה מעוררת כבוד. לא התבטלו מול אולימיפאקוס וגרמו להם להיראות רע מאוד. ראו על השחקנים של אולימפיאקוס בצמד המשחקים שהם די בהלם מהיכולת הטקטית והפיזית של באר-שבע. העליה מוצדקת לחלוטין וראויה, כל הכבוד לבאר-שבע שהבטיחה לעצמה עונה אירופאית ארוכה.

בשלב הבא כל האופציות נראות לא בלתי-אפשריות.
    אני חושב שעדיף לב"ש להימנע מסלטיק ולגיה ורשה שאמנם מגיעות מליגות בערך ברמה שלנו פחות או יותר אבל אני לא רואה אף קבוצה ישראלית מצליחה לנצח אותן בחוץ. מדובר בקבוצות מאוד ביתיות וב"ש תתקשה שם. לפולנים יש גם "רעב" דומה לזה של באר-שבע ולא נראה כאן שום זלזול.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  7. Raulito Madridista

התחושה הראשונה לאחר המשחק היא שילוב של שני הדברים: באר-שבע שעשתה הכל נכון ואולימפיאקוס שנשאר ממנה רק שם גדול. אבל זה לא אמור להזיז לבאר-שבע הרי אם אולימפיאקוס הייתה בשיאה אז לקבוצה של ברק בכר לא היה סיכוי. כמובן שהגול של שיר צדק הביא לאחלה כותרות בתקשורת ובאמת נעשה צדק גדול, סיומת יפה מאוד של שחקן הגנה. חשבנו שצדק יחזור להרכב וינעל את השער, ימנע מדודו גורש לעבוד קשה ובסוף הוא האיש שחתום על ההעפלה הזו. שמחתי שבוזגלו לא שותף. באר-שבע נראית בסדר במשך לשלב הזה של העונה, שיחגגו ויהיו באופוריה עד למשחק הבא. ליגת האלופות ממש לא נראית בשמיים ובכל-מקרה גם שלב הבתים בליגה האירופית זה הישג יפה מאוד, לוקח זמן ליצור מסורת. בשנה שעברה באר-שבע שיחקה יותר התקפי ופתוח ויפה אבל איבדה את זה בדברים הקטנים. כל הכבוד לברק בכר ושאפו לבאר-שבע.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יצא לי להיות קרוב מאוד ללטבים השבוע ואני יכול לספר שהם יודעים בדיוק מי זה אצילי ומתכננים לשמור אותו חזק ולשחק אגרסיבי מולו, זאת יכולה להיות בעיה עבורנו. הם גם באים די נינוחים למשחק, הם רגילים שלא סופרים אותם בלטביה אז בטח שאירופה. הם בעיקר נהנים מהמחשבה שלשחק בטדי מול כ"כ הרבה אוהדים, במגרש הביתי שלהם יש רק 1,500 מקומות ישיבה... ובמשחק נגד בית"ר בשבוע שעבר הם שברו את שיא הצופים במשחק בית. בכללי לא נראה שהם מגיעים בלחץ למשחק אבל אולי טדי יצליח להוציא אותם מאיזון.

מבחינתנו חייבים לעבור ובצורה חלקה, עצם זה שהגענו לגומלין בלי יתרון משמעותי מהשבוע שעבר זה כבר לא תקין כי היינו צריכים לגמור שם את הסיפור. זה הכי בית"ר להסתבך במשחק היום ואפילו להיות מודחים, אני מאוד מקווה שאני טועה ובית"ר לא תביך אותנו פעם נוספת.

Gianluigi Buffon אוהב/ת את זה.
  9. South Boy Member

כששלפו את הכדור של אולימפיאקוס אמרו שזה יהיה הישג אם באר שבע תפסיד הפסד מינימלי ומדובר במפלצת כדורגל שגם ביום חלש אמורה לעבור בלי בעיות, ועכשיו נשאר מהם רק השם. אז או שבאר שבע נתנה תצוגה הירואית והדיחה את הקבוצה הכי טובה בסבב מוקדמות ליגת האלופות שכולכם אמרתם שהם מפלצות או שאין לכם מושג ואתם סתם מאדירים קבוצות בלי לראות אותן. תחליטו אתם.
    יש גבול כמה אפשר לחפש סיבות למה ההישג הזה לא כזה גדול כמו שעושים ממנו, אחד הרגעים הכי גדולים בתולדות הישראליות באירופה ובטח שלא פחות גדול מהדחת באזל. הכי קל להגיד בדיעבד שאולימפיאקוס חלשים, ובפועל אני לא חושב שיש קבוצה ישראלית שתעמוד מולם ותגרום להם להראות ככה.

hbs7, amn, yakar ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  10. zivmay Member

לא נמאס לך להמשיך להתריס? הבנו שאתה שונא באר שבע, תשחרר.

gilad16 ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  11. DRORIKO Member

לדעתי מכבי יעשו נכון אם ישלבו במשחק את סקריונה,אולי אפילו לפתוח איתו. זה שחקן שמכבי צריכה אותו לפליאוף, ואין משחק טוב מהמשחק הערב כדי לתת לו להשתפשף עוד קצת.

נערך לאחרונה ב: ‏4/8/16
  12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמנם לא הייתי מאלה שקראו לאולימפיאקוס מפלצת וגם לא נראה לי שבכלל כתבתי עליהם לפני המשחקים...אבל אני בכל זאת אגיב לך.

האמת איפשהו באמצע כי אם אולימפיאקוס הייתה באה בשיא היכולת היא כנראה הייתה עולה כי אין מה לעשות יש כאן הבדלי תקציב, איכות ומסורת שלאף קבוצה ישראלית אין יכולת להתמודד איתם. אבל הגדולה של באר-שבע בהתמודדות הייתה שהם זיהו וניצלו את החולשה והזילזול של אולימפיאקוס הענישו את היוונים ושלחו אותם לעונה "מרתקת" בליגה האירופאית. ככה צריך לעשות והאמת העגומה שזאת כמעט הדרך היחידה של קבוצות מישראל להדיח קבוצות עדיפות מהן בזירה האירופאית. c'est tout.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני שונא ב״ש? הסיבה היחידה שרציתי שלא תנצחו היא שאולימפיאקוס לא תגיע לפלייאוף האירופאית, מה שעשוי להשפיע על בית״ר. תמשיך עם ההודעות הריקות מתוכן שלך, זה בהחלט ישפר את הפורום.

אולימפיאקוס על הנייר קבוצה חזקה מאוד, אבל המאמן החדש שלה כנראה חסר מושג. מישהו אמר שזה מוריד מההישג של באר שבע? תפסיקו להיות אובר רגישים ושחררו כבר, עשיתם צעד מדהים ויוצא דופן אתמול. מבחינת כדורגל, הרגשתם שמדובר ביריבה חזקה יותר משריף? קשה לי להאמין שתוך שבוע באר שבע השתפרה כל כך, הרבה יותר סביר שלצד שיפור של באר שבע מצמד המשחקים נגד המולדבים גילינו שאולימפיאקוס חלשה בכמה רמות מהרמה שהרגילה אותנו לראות ממנה.

מקווה שתקבלו הגרלה קלה ותעפילו לאלופות.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  14. zivmay Member

מול שריף ההרכב היה שונה, וההרכב נבחר על סמך דברים פחות מקצועיים ( בוזגלו). שאנחנו משחקים עם השחקנים הנכונים, המשחק שלנו נראה אחרת לגמרי. במיוחד שבוזגלו לא נמצא על המגרש בשביל להפסיד כל מאבק ולאבד כדורים.
    בטח שהרגשנו הבדל מאשר מול שריף, העוצמה והקצב היו אחרים לגמרי. אין טעם להוריד מההישג הזה, שהוא אחד הגדולים בתולדות בכדורגל הישראלי.

15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

״אין טעם להוריד מההישג הזה, שהוא אחד מהגדולים בתולדות הכדורגל הישראלי״.

לך להודעות שלי, ותבדוק מתי אמרתי שצריך להוריד מההישג של באר שבע. ראבק מה נסגר....

מצב נושא:
הנושא נעול.