וואו, איזה גרועה הקבוצה שהפועל משחקת נגדה. כאילו הכריחו אותם לעלות למגרש ולשחק. היחס בצ'נדלר ירד מ1.9 ל-1.3 תוך 10 דקות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx הפועל משחקים כ"כ סטטי ושבלוני מצידם.. אם הם לא סוגרים כאן 2-0 במחצית אחרי שטיפה של קשטן אני אתפלא(ואכעס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx )
חיפה הראתה אתמול שיש לסגל של השנה את הפוטנציאל להפוך לקבוצה הכי גדולה שלה מאז שאלישע הגיע. יש המון כישרון בהתקפה וכשהזרים יחזרו יהיה גם בהגנה, אבל רואים שהתיאום בחלק ההתקפי לקוי וזה ניכר מאד בזה שהשחקנים המוכשרים שלנו מפרפרים את שחקני גנק, אלופת בלגיה, באינספור הזדמנויות, אבל בפעולה האחרונה הם לא מצליחים להעביר את הפעולה הנכונה ומנסים למסור לשחקן שלא קולט את זה מספיק מהר. בהגנה - עפ"י אתמול איציק כהן לא נראה יותר טוב ממיימון ונראה שהוא די בזבוז כסף, משחק בינוני ומטה שלו. פאלח נראה טוב אתמול, מזכיר מעט את בנאדו. טוואטחה לעומת זאת חירפן אותי בהגנה, כמה חורים... איכשהו בהתקפה הוא עוד היה טוב, אבל מאחור על הפנים. לא מבין גם מה ההתלהבות מסיידו, הוא כמו קיר - מעביר כדורים לצדדים, די רך בהגנה ביותר מידיי מקרים, גמלוני בהתקפה ולא יודע לבעוט. תמיר כהן חייב לפתוח לצד בוקולי ברגע שיכנס יותר חזק לאימונים. דבלשווילי היה טוב מאד אתמול. שיחק חכם ומשך אליו שחקנים, נתן לגולסה את החופש להיכנס לשטחים מתים, נתן פסים מעולים וחוץ מכמה פעולות איטיות מידיי, כרגיל, הרשים אותי. עמאשה עשה את המוטל עליו וכבש גול, אך שיעבוד על הסיומת זה יכול לעלות לנו ביוקר. אני מאמין שבסה"כ חיפה שווה גול וצריך לתת לה ולאלישע את כל הקרדיט על איך שהוא למד אתמול את היריבה, בידיוק כמו ליפניי שנתיים בזלצבורג ונתן לשחקנים שלו את הכלים להצליח, חבל שבאמת לא היה לנו יותר מידיי ברירה בהגנה ודי נפלנו שם עם המהירות של ברדה התותח אל מול איציק כהן הבינוני הזה. חיפה פייבוריטית והיא בהחלט מסוגלת לתת לפחות גול אחד בגנק, רק נקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר! וברכות גם לדבידוביץ' על משחק כמעט מושלם, רק נקווה שמנת הפדיחות שלו באירופה נגמרה כבר במשחקי האימון הקודמים.
פשוט לא יאמן שהפועל בדרך להפסיד לקבוצה העלובה הזאת, קשטן הופך אותנו מהקבוצה הישראלית הכי מצליחה באירופה לבדיחה פשוט, כל כך מקובע ומיושן, ידעתי למה אני מעדיף את אבוקסיס שאולי צריך עוד ניסיון, אבל הרבה יותר נועז והיה מזכיר משהו מגוטמן האגדי.
פעם שנייה ברציפות שקשטן לוקח קבוצה חדשה ומבייש אותה באירופה, פעם שעברה בני יהודה שלפני עונה הייתה רחוקה משחק משלב הבתים בליגה האירופית והודחה ע''י איינדהובן שלא נפלה מימנה, קשטן לקח אותה והודח בסיבוב הראשון לאיזה קבוצת נגרים, עכשיו עם הפועל אחרי כל ההצלחו תהאדירות בשנתיים האחרונות, הוא מפסיד לעוד קבוצת נגרים. לא יעזור, קשטן מאמן שתם זמנו, על הטעויות שלו בקדנציה האחרונה בנבחרת מיותר לציין, שום דימיון, קיבעון בהרכבים ובחילופים. אולי בליגה הפועל תרוץ לאליפות, אבל זה לא יזכיר בכלל את השנים עם גוטמן.
לא ראיתי את כל המשחק של הפועל...אבל מהחלקים שראיתי אקרנאס קבוצה עלובה וזה היה נראה כאילו בכל שניה הפועל תבקיע והגיע לשניים-שלושה מצבים שחייבים היו לגמור את הסיפור כבר היום...איכשהו כשחזרתי הביתה דקה 88 אני מגלה שהפועל בפיגור ולא מבין איך קבוצה שלא בועטת לשער מנצחת בכל זאת.... בקשר למכבי נותנת פשוט מחצית נהדרת, יכולה לנצח היום והדגש שוב הוא על לא לספוג...הרבה זמן לא ראיתי מקבוצה ישראלית כזה ביטחון בהנעת כדור
זו גם ההערכה שלי, אבל השער שהאדומים ספגו היה פשוט אומלל. זה התחיל מהרחקה אומללה של פרנסמן לקרן ואחר כך יציאה מסכנה של אדל. זה שהשוער החדש לא מתקרב כרגע לרמתו של אניימה אולי לא מפתיע, אבל נדמה לי שזאת לא הטעות הגדולה הראשונה שלו בארץ, נכון? כמו אלכס, אני מעריך שבארץ הפועל ת"א מנצחת למרות ששער חוץ של הליטאים יכול להיות מאד מסוכן. בכל זאת נראה שהפועל ת"א עדיין לא מגובשת והיא מתקשה לנצח יריבות שאולי על הנייר פחות טובות ממנה. מכבי חיפה כן הפסידה לבוראץ', אבל זה היה אחרי ניצחון משכנע בארץ. אגב מכבי חיפה, הבנתי שמחירי הכרטיסים היו מאד גבוהים. האם גם בגלל זה בלומפילד כרגע לא מלא או יש סיבה אחרת למה אני רואה יציעים ריקים במשחקה של מכבי ת"א? פנתינאייקוס יריבה מספיק טובה בשביל למלא את בלומפילד לא? לגבי המשחק, לא ראיתי הרבה, אבל ראיתי הזדמנויות לשתי הקבוצות. כמו אתמול, חשוב לצהובים לא לספוג שער.
רבע שעה פשוט אדירה של מכבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx יתרון מוצדק... לראות קבוצה ישראלית מניעה כדור בצורה כזאת והנעת כדור יעילה לעומק זה לא דבר מובן מאליו...
בנתיים מכבי ת"א הצליחה להשתחרר מהתיקו אפס המעצבן, אבל היא צריכה להזהר עכשיו מספיגה! עריכה: כמו מכבי חיפה הצהובים עולים ליתרון שני שערים. עכשיו נראה אם הם יכולים לשמור על רשת נקייה. הדבר החיובי שיעזור למכבי ת"א זה שהשערים מובקעים במחצית השנייה. הזמן הולך ואוזל ליוונים...
כמו שאמרתי כבר לפני חודש וחצי זאת תהיה השנה של מכבי ת"א, הבנייה והדרך של הקבוצה נכונה והקבוצה מוכיחה את עצמה רק שלא יקבלו גול והם במצב מצויין בגומלין
וכמובן, למכבי ת"א יש מאמן ישראלי, הקבוצה שוטפת את המגרש ומציגה יכולת מצויינת, איווניר מוציא חלוץ ומכניס את קהת לקישור האחורי. תוצאה? פנאתינאיקוס כובשת שער שלא נחשב ומגיעה לעוד מצב מצויין תוך 5 דקות, מכבי מאז לא עוברת את החצי. אכן, חילוף מנצח.
כבר הפך לנוהל. בעונת 2001/02 דרור קשטן הביא את הפועל לתודעה באירופה אחרי מסע אירופי קסום. לא צריך לספר את מי הוא עבר בדרך. אבל העונה הוא פשוט פוגע במוניטין המוצלח ובשם שהוא בעצמו בנה. מילא מפסידים פעם אחת - פאלטה, אבל יש כאן מגמתיות. הפועל פשוט קבוצה איטית ושבעה, מעט מאוד שחקנים באמת מפגינים נחישות. המחצית הראשונה הייתה חושך ובכל-זאת לא ראיתי שיפור - המשכנו לשחק לאט ובלי שום מעוף. ואז קיבלנו את הגול המביך - ותודה רבה לך אדל - ולמרות שיכלנו לכבוש שלושה שערים אחרי-זה אין מקום לתירוצים. וקשטן המעצבן ממשיך בשלו ומוציא לי את עומר דמארי כשהוא השחקן היחיד שיכול לתת גול מכלום בקבוצה הזאת, ומכניס את אלרואי שלפחות יכול להוסיף מהירות - בדקה ה-85. בטח הוא יביא לשינוי בכל-כך הרבה זמן! אייגיבור מצא זמן לא טוב לערוך הופעת בכורה בקבוצה - כשכולם עושים טובים שהם משחקים. אבל זה הספיק לשלמה שרף כדי לקטול אותו ולהצביע על 'רכש מיותר'. נו באמת. אני באמת מאמין שנתגבר על האלה בגומלין אבל הפועל ממש לא מוכנה לליגה, המצב יותר גרוע ממה שחשבתי לצערי. בסדר, ההגנה מביכה, אבל גם החלק ההתקפי שעל הנייר נראה לא רע עם שמות כמו טועמה, תמוז ודמארי - זקוקה לחיזוק. אנחנו שקופים ואיטיים מידי. יאללה הפועל! בין הבולטים שקטלו את הליגה הבלגית על ימין והשמאל - אני. זה מאוד מטומטם לגבש דעה 'על סמך משחק אחד' - אבל אם ככה נראית אלופת בלגיה ותעשו לי טובה - חילופי המאמן ופציעה של עוד שחקן מפתח לא אמורה לגרום לשינוי כל-כך גדול ביכולת(או שזו היכולת של גנק) - אז מעניין איך נראות קבוצות התחתית שם. ברדה השחקן היחיד ששיחק כדורגל אתמול בשורות הבלגים. חיפה פתחה את המשחק בסערה והשיגה בידיוק את מה שרצתה - שער מהיר. עמאשה מצויין, פשוט ככה. הגול השני היה אפילו יותר יפה, דבאלישווילי עם מיקום של חלוץ אמיתי, אבל ורד וגולסה שהם אלה שצריכים לקחת את המושכות - בנו את המהלך. גם סיידו הציג הופעה נהדרת וכמובן דוידוביץ'. הרבה סיבות לאופטימיות בחיפה אם כי ברור שהגומלין יהיה שונה. אני בכל-זאת חושב שמכבי חיפה תעבור. מכבי ת"א קיבלה את ההגרלה הכי קשה על הנייר והציגה את המשחק הכי טוב. מכבי פשוט נתנה הצגה גדולה היום והיא הקבוצה שמוכנה לליגה בצורה הטובה ביותר. כל הצעירים הניעו את הכדור כל-כך מהר ואלגנטי במרכז השדה, באמת מהלכים נאים - והם נותנים הכל עבור החולצה הצהובה. הגול השלישי לא הותיר מקום לספק - לראשונה מאז עונת 2004/05 - מכבי לא עושה בושות באירופה. הפעם היא ראויה לכל הקרדיט. איווניר מתחיל לקבל כאב ראש סופר-חיובי מבחינת ההרכב.