הישראליות באירופה 11/12: שלוש נציגות - שלוש הדחות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏20/6/11.

1. זכאי Member

אני בכלל לא בטוח שאת מכבי הולך לקבל שם הר געש
    המגרש לדעתי לא יהייה מלא, אני לא יודע גם כמה אוהדי פאנתנייקוס יקחו ברצינות את המפעל הזה...

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי עם קבוצה עלובה עברה הר געש גדול עם 30 ומשהו אלף צופים חולי נפש של פאוק סלוניקי...

אני גם לגמרי לא מחזיק מהעניין הזה של "הקהל" - הוא לא משחק על הדשא, ההשפעה שלו לדעתי היא לא כזו כמו שמייחסים אליה. מה גם שהיציעים של המגרש האולימפי רחוקים מהדשא. נכון הקהל שלהם מדהים, אדיר, אבל עם כל הכבוד, זה עדיין קהל.

אודנסה לא בדיוק התחשבה בקהל כשהיא נתנה להם 4...ואנחנו מדברים על מוקדמות האלופות אז באמת שאין מה להתרגש מזה.

3. saras 21 Member

מי שחושב שיבואו 70 אלף איש למשחק עם מכבי טועה קשות. אולי רבע מזה.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם יהיה חצי איצטדיון מלא זה יהיה הפתעה...

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובקשר להפועל - כל דבר פרט לעלייה לשלב הבתים = כישלון צורב והדחה מול אקראנאס תהווה אפילו חרפה מהגדולות בכדורגל הישראלי בלי ספק בכלל. ואדוז ואקראנאס בדרך לבתים - בספק אם יש הגרלה קלה מזו עבור קבוצה מדורגת...הפועל חייבת לעלות. מה היא תעשה שם? אלוהים גדול מה שנקרא....

6. Leoforos Member

תכננתי לפתוח ת'רד על הליגה היוונית בתחילת העונה אבל תוצאות ההגרלה של מכבי תל אביב נתנו לי עיתוי טוב להצטרף לפורום בצורה אקטיבית... תחילה הקדמה קטנה: אני אוהד פנאתינייקוס מגיל 14 (בן 21) ומגיל 14 אפשר לספור את המשחקים שהפסדתי על יד אחת, אני עוקב אחרי הליגה היוונית(שלדעתי היא אחת הליגות המרתקות באירופה בתוך המגרש, ביציעים ומבחוץ), הייתי במגרשים מכרתים ועד סלוניקי וממליץ לכל אחד בפורום הזה להיות בדרבי באתונה\סלוניקי. חוויה שונה לגמרי מכל מה שאתם מכירים...

מקודם צריך לנפץ איזשהו סוג של מיתוס שנקרא "מכבי עברה את אולימפיאקוס, אז היא יכולה לעבור גם את פנאתינייקוס" שלדעתי זה שקול למשפט " מכבי חיפה ניצחה את מנצ'סטר 3-0 ולכן יכולה להביס גם את צ'לסי" ואני אסביר: אולימפיאקוס באה למשחק מול מכבי אחרי תבוסה 5-0 במשחק אימון מול ארגוטליס ( קבוצה קטנה מכרתים), כשהשחקן היחיד ששיחק ב2 המשחקים נגד מכבי והיה ב11 של אולימפיאקוס חודש אחרי המשחק הוא אולוף מלברג, השחקנים של אולימפיאקוס ששיחקו נגד מכבי : ניקופולידיס,אוסקר גונזאלס, גאליציוס, הולבס, מארסקה, רומדאל,דרבישייר,מיטרוגלו,דיוגו, וזאירי. חלקם שחקני ספסל וחצי מהם הועפו מהקבוצה אחרי שבוע מהמשחק מול מכבי. השחקנים שהובילו את אולימפיאקוס לאליפות היו : אריאל איבגזה,טורוסידיס, אלברט ריירה,דויד פוסטר, יואניס פטפצ'ידיס,ראול בראבו, מארקו פנטליץ' ראפיק דג'בור וכמובן קווין מיראלס. רובם לא שותפו נגד מכבי וחלקם שיחקו דקות מעטות. מסקנה: זה שמכבי עברו את אולימפיאקוס לא מהווה שום קנה מידה לקראת המפגש מול פאו.

רק לשם השווא המבחינת סגל שחקנים, למכבי יש סגל שלא שווה יותר ממקום שמיני ביוון.(לא שזה אומר הרבה על המשחק). שחקן כמו פאביצ'ביץ' מהמובילים במכבי הועף מקבאלה (קבוצת מרכז טבלה טיפוסית).

לעומת מכבי שמגיעה אופטימית למשחק, פאו תגיע בלחץ מטורף, אחרי הביזיון מול אודנסה (קבוצה חביבה, אבל בעטה 4 פעמים למסגרת ושמה 4 גולים),משחק שפאו שלטה והיתה צריכה לנצח בקלות. המצב בפאו לא פשוט, הכוכב של הקבוצה סיסה עזב ללאציו והמנהיג ז'ילברטו סילבה עזב לגרמיו, הפלופים לואיס גארסיה וסידני גובו עזבו גם הם ובומסונג הבא בתור. כל זה כדי לבנות קבוצה צעירה ודינאמית (וזולה) בעיקר בקישור עם ניניס לטו אווסו אבייה, זקה שחקן נבחרת פורטוגל עד גיל 23, ואנדרה קאסטרו שחקן נבחרת פורטוגל שאמור להגיע השבוע מפורטו ביחד עם סימאו הצעיר שאני מקווה שלא יעזוב, הולכים להוביל השנה את פנאתינייקוס, בהגנה נמצאת נקודת התורפה של פאו,ועדיין לא ידוע מי יחליף את בומסונג אם בכלל.
    מכבי בשביל לעבור חייבת לנצל את האיטיות של מרכז ההגנה של פאו עם עטר ויצחקי ( אינלי מושג איזה כושר הוא) ולקוות להרבה מזל כמו אודנסה.

7. saras 21 Member

נחמד לשמוע שיש עוד מישהו שמתעניין בליגה הזאת. מבחינתי תפתח ת'רד חדש ואני אשתתף בשמחה.

מכבי ניצלה בשנה שעברה את העובדה שאולימפיאקוס הייתה קבוצה חדשה, אבל אסור לשכוח שגם מכבי הייתה קבוצה חדשה, ובאותה תקופה קבוצה טובה יותר מאולימפיאקוס.
    אין בכלל ספק שפאו פייבוריטית, אבל אם מכבי תנצח בלי לספוג במשחק הראשון, יש סיכוי טוב.
    האם בומסונג עוזב בודאות עד למשחק בבלומפילד? מה קורה עם קראגוניס? לפי מה שאני יודע יש לו חוזה לעוד שנה, לקראת פרישה בסוף השנה? מניח שהוא עדיין שחקן הרכב, כמו גם קוסטס קצוראניס.

8. Leoforos Member

בומסונג, יעזוב כמעט בטוח לוולפסבורג או לשטוטגארט. במקומו אמור להגיע אחד הבלמים הכי טובים בליגה היוונית דוגלאו הברזילאי של קבאלה, אבל אם אני לא טועה אפשר לרשום שחקנים עד יום שני ואז פאו תהיה בבעיה עוד יותר גדולה.
    קראגוניס- בן 34 שחקן ספסל שעולה בסביבות דקה 75, די סוס מת אבל חוכמת המשחק עדיין נשארה.
    קוסטאס קצוראניס- בבנפיקה היה כוכב אמיתי, (כמעט עבר לצ'לסי ומילאן) בפאו בשנה הראשונה שלו זכה בדאבל ונתן עונה מצוינת, אח"כ רק דעך, שחקן הרכב, מאוד לא יציב, לפעמים נראה נהדר לפעמים נותן הופעות פשוט מחפירות כאילו הוא עושה טובה שהוא רץ, אני מת שאנדרה קאסטרו יגיע כבר ויעיף אותו לספסל.

9. saras 21 Member

אני זוכר את קראגוניס בכושר לא רע בכלל מהמשחק עם ישראל בפיראוס שהיה באוקטובר. גם בגילו הוא מרשים מאוד בחוכמה שלו כמו שציינת.
    אם בומסונג עוזב אז זו באמת מכה רצינית וכמו שזה נראה יצחקי הולך לשחק, אז בכלל פאו בבעיה.
    מהצד של מכבי אם ניבאלדו לא יהיה כשיר זו בשורה רעה מאוד, כנ"ל לגבי מדוניאנין.

10. Leoforos Member

טוב גם אם בומסונג יעזוב ולא יגיע מחליף זה לא שיעלה קונוס במקומו, יעלו צמד הבלמים ג'וזו סארייגי וסדריק קאנטה- צמד הבלמים בעונת הדאבל, שניהם ותיקים ומנוסים שיחקו לפני פאו כל הקריירה בספרד ובצרפת.
    או שיש אפשרות שקצוראניס יוסט לעמדת הבלם.

מה הסיכוי של ניבאלדו ומדוניאנין לשחק?

11. saras 21 Member

עושים במכבי מאמצים להכשיר את שניהם. ניבאלדו אמור להיות כשיר אבל הנטייה שלו להיפצע אולי תגרום לכך ששרן ייני או קלמי סבן יעלו במקומו וזה יצור למכבי בעיה גדולה, במיוחד אם זה יהיה סבן שאני לא יודע מה הקשר בינו לבין כדורגל.
    מדוניאנין גם בסימן שאלה.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

סלח לי אבל אתה מדבר שטויות. מכבי זה אותה קבוצה פחות או יותר ודווקא יותר התחזקה מהצעירים שהגיעו ונפטרה מלא מעט חולות רעות ורואים את זה במשחק שלה, מה גם שמדובר ב-2 הקבוצות על כך שרוב השחקנים שהיו נשארו כך שזה לא שהחליפו את כל הקבוצה. רוב השחקנים שציינת שיחקו נגד מכבי ויותר מדקות בודדות, לרבות איבגזה, טורוסידיס, ריירה, וקווין מיראלאס...ממש לא שיחקו דקות מעטות. זה שמכבי עברה את אולימפיאקוס כן מהווה אינדיקציה לפאנאתנייקוס, כי פאנאתנייקוס קבוצה הרבה פחות טובה מאולימפיאקוס, מה גם שאת פאנאתנייקוס עזבו כל התותחים הכבדים, וזה מבלי להזכיר שבשנה שעברה אולימפיאקוס לקחה אליפות בהליכה אחרי שהיא החזירה את ואלורדה שהוא עצמו עשה כמה שינויים בקבוצה (פאנטליץ' לדוגמא לא היה חתום בשום מועדון עד שהוא הגיע, ובכלל היה מועמד למכבי עצמה...). למכבי יש סגל שלא שווה יותר ממקום 8 ביוון? אתה באמת רוצה שאני אתייחס לשטות הגמורה הזאת? הליגה היוונית להוציא את אולימפיאקוס ופאנאתנייקוס, לא יותר טובה מהליגה הישראלית אם בכלל, היתרון היחידי שיש שם זה שזורקים שם כסף על ימין ועל שמאל. שחקן כמו פאביצ'ביץ' הועף מקבאלה - תזכיר גם שמי שהעיף אותו היה הנשיא הסתום אחרי שפאביצ'ביץ' התפרץ במשחק אימון על שאר החבר'ה וזה אחרי שהוא נתן איתם עונה מעולה, ואם אני מדבר על נשיאים ביוון - זה לא אינדיקציה לכלום כי הם עושים מה שבא להם, לא באמת סופרים את הצוות המקצועי. למכבי יש שחקנים מנוסים ששיחקו ברמות הרבה יותר גבוהות מהליגה היוונית, פאביצ'ביץ' שיחק בבונדסליגה, ניבאלדו שיחק בויאדוליד הספרדית, אתה מוזמן לשאול את רונאלדו איך הרשמים ממנו, מאדוניאנין שיחק הן בליגה ההולנדית והן בליגה הספרדית. יצחקי בכלל עשה מאולימפיאקוס סמרטוטים ב-2 המשחקים ביניהם, במיוחד בארץ, והקביעה שלך שהסגל של מכבי לא שווה יותר ממקום 8 היא על סף המצחיקה. הסגל של מכבי שווה בוודאות מקומות 4-5 ביוון וגם זה בשל העובדה שלמכבי יש מינוס זר, ויש לה המון שחקנים צעירים כשרוניים מאוד אך חסרי ניסיון, אחרת היא היתה בוודאות מתחת לפאו ואולימפיאקוס. ואם אני כבר מדבר על הקבוצות הישראליות, אז הפועל ת"א של שנה שעברה, בוודאות היתה כקבוצה, טובה יותר מכל הליגה היוונית, ובוודאות מפאנאתנייקוס ואולימפיאקוס, עם כל הכסף שמושקע שם, שידוע לכל שכל שחקן ששווה מיליון יורו, ביוון משלמים לו פי 5, מה שלא באמת מצדיק את המחיר שלהם.

מכבי הנוכחית נפטרה מלא מעת חולות רעות שהיו בקבוצה בשנה שעברה (הכי חשוב שבהם: מאור בוזגלו), השחקנים המנוסים שלה כבר עברו שנה ביחד ודי מחוברים ואין ספק שהצעירים מכניסים המון כישרון, המון מלחמה והרבה מאוד ריצה. מכבי נראית הרבה יותר מחוברת לעומת השנה שעברה, וגם לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה, ואם יש זמן לקבל את פאנאתנייקוס זה עכשיו, ועדיין זה לא מבטיח למכבי ת"א שום דבר.

יצחקי נכנס אט אט לכושר, אין לי ספק שבמשחקים מול היוונים הוא יפתח, ואין לי ספק שהיוונים יתקשו פה עם החום. הרבה תלוי במשחק בארץ, אם מכבי תצליח לנצח פה מבלי לספוג, הסיכויים שלה לעבור את ה-TIE הזה יעלו משמעותית, כמובן שספיגה תכריח אותנו לכבוש יותר משני גולים ולנצח מן הסתם. אני לא מפחד מהקהל של פאו, מכבי התמודדה עם קהלים לא פחות חמים, לדוגמא פאוק סלוניקי בטומבה ועברה אותם, גם אם זה היה לפני 7 שנים, מה גם שהאיצטדיון האולימפי באתונה צפוי להיות די ריק, כי בפאו כמו פאו, לא באמת מתרגשים ממכבי ת"א, ובצדק, מכבי זה לא איזה שם באירופה, בניגוד לכדורסל.

מבחינת ההגנה של פאו - הם לא באמת מפחידים אותי, יש להם את הסגל של נבחרת יוון מהבחינה הזאת פחות או יותר מה שאומר שמדובר בהגנה איטית, כבדה, אך מאוד מנוסה במשחק הגובה, ואין לי ספק שמבחינת מהירות יצחקי ועטר יסתדרו איתם די בקלות.

אם יש שחקנים שמפחידים אותי בפאנאתנייקוס זה 4 - לטו הארגנטינאי שהוא היה השחקן מספר אחד של פאו נגד אודנסה מהמשחק שראיתי, סוטוריס ניניס הכישרון היווני שאומנם הוא בסך הכל בן 21 אבל כבר צריך לעוף מפאנאתנייקוס למקום יותר טוב וכמובן קאראגוניס את קאצוראניס, הלב והנשמה של הקבוצה המבוגרים שלניסיון שלהם אין תחליף.

כל היחלשות של פאו רק תשחק לטובתה של מכבי. הסיכויים לעבור: 70-30. פאנאתנייקוס עדיין קבוצה יותר טובה ממכבי, יותר מנוסה ויש לנו לא מעט צעירים חסרי ניסיון וזה חיסרון לא קטן. אם מכבי תעבור זו תהיה הפתעה, אבל לא כזו כמו של שנה שעברה נגד אולימפיאקוס.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/11
  13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניבאלדו ישחק בוודאות. זה שיש מתיחה בריר זה הגיוני בשלב הזה של העונה במיוחד עבור שחקן שלא שיחק לא מעט זמן ואט אט חוזר. הוא נעדר כבר שבוע, אני מאמין שהוא עושה אימונים קלים והרבה תרגילים והוא ישחק בוודאות ב-18 בחודש מול פאנאתנייקוס, שזה עוד 11 ימים. אם לא זה מכה אנושה למכבי. מאדוניאנין אני מאמין שגם צפוי להיות כשיר ויש סיכוי שהוא יפתח ואם לא כמובן שהוא ישולב במשחק, מה שכן עם איך שדור מיכה נראה, כדאי שהוא ימשיך ביכולת הנוכחית.

לא סתם כשהיה את הבית לא מדורגות בפאנאתנייקוס סימנו את מכבי כקבוצה "אדומה" משהו שעדיף להימנע ממנו (כאשר שאר הקבוצות היו שמרוק רוברס, אלניה ולאדיקווקאז שעברה את אקטובה הקזאחית רק בפנדלים - מראה את הרמה שלה, ויטוריה גימארייש - פיהוקון). מכבי נמצאת במגמת עלייה, גם באירופה - נכון המאמן שלנו חרא, אין לו מושג וכל עוד הוא לא מתערב הרבה אנחנו רצים בסדר גמור עד עכשיו (המחצית הראשונה בבוסניה היא נטו בגללו), אבל בסופו של דבר מי שמשחקים על הדשא זה השחקנים והשנה רואים שינוי פאזה אצל לא מעט מהם, מה גם שיש תיאום הרבה יותר טוב.

=====

עריכה:

על פי YNET הקשר סטרגוס מרינוס לא ישחק במשחקים מול מכבי - אם כבר יש פה אוהד PAO מי זה השחקן הזה? מה תפקידו? הוא נחשב לשחקן הרכב? או סתם מדובר בעגלה...

14. ייא Member

הבטתי בטבלה של XS4ALL וראיתי שאם נשיג העונה מעל 6 נק אנחנו נהיה מקום 15 עונה הבאה באירופה.
    מזה אומר?

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם נשיג 6 נקודות לא נהיה מקום 15..אנחנו לא משחקים נגד עצמנו, יש עוד מדינות הסיכוי שלנו להיות השנה מקום 15 די אפסי. אם נשיג ניקוד רב השנה (משמע מכבי, הפועל וחיפה בבתים לא משנה של מה ועושות גם משהו) ובשנה הבאה, אולי בעוד 3 שנים יש על מה לדבר...

בכל מקרה מקום 15 = 2 נציגות במוק' האלופות - אחת במסלול אלופות והשניה בסגניות. נציגה אוטומטית בבתים זה רק מהמקום ה-12.