הישראליות באירופה 11/12: שלוש נציגות - שלוש הדחות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏20/6/11.

1. danielone Member

קודם כל אני לא מתבכיין ואין לי בעיה אם זה שהפועל קיבלה הגרלה קלה.
    אבל אתה לא יכול להשוות את קאזאן שקיבלתם אותם בשלב 32 הגדולות לאולמפיאקוס שקיבלו בשלב הסיבוב השלישי במוקדמות. את סנט אטיין אם אני לא טועה קיבלתם בשלב הפלייאוף.
    שנה שעברה אחרי שעברתם את הקבוצה מבוסניה ומקזחסטן. יכלתם לקבל בפלייאוף את רוזנבורג שהיא לא פחות מזלצבורג או את פרטיזן.
    גם 3 הקבוצות היא לכם בבתים נתנו לכם סיכוי לסיים במקום 3. והשנה יריבה מליכטנשטיין ומליטא. בקשר לגטבורג בני יהודה קיבלה את הלסינברג יריבה יותר חזקה. ואם אני לטועה אחריהם קיבלתם קבוצה קלה מצ'כיה.
    אבל שלא תבין אותי לא נכון אני לא מתבכיין ולא אכפת לי שתקבלו יריבות קלות שיהיה לכם לבריאות. ואני עוד מסכים שמכבי חייבת לעשות משהו באירופה.

2. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אני מבין שאתה ממשיך במסורת של לקסן (שככל הנראה עדיין מסתתר מהבושה אתמול).

אז נכון קאזאן וסנט אטיין לאת הגרלה קשה, אבל מה תגיד על הילסנקי, סטרומגנסט, אאראט, בנטאס, טיראנה, קראנטן, דומזלה, מולדה, יובנוס, טפליצ'ה, זלזניצ'אר, אקטובה, ואדוז ועכשיו אקרנס הם ממש אריות אירופה.

ועם תרצה או תרצה לתת הצצה בדירוג "הלא מדורגות" שמכבי חיפה קיבלה בפלייאוף ב2009 תראה שזלצבורג ראשונים, גנק לעומתה אומנם לא ראשונים אבל ללא ספק עדיפה בהרבה על ויסלה, שטרום, מאלמו או פילזן.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/11
  3. Civil Anti Madridista

אני לא מזלזל בבלגים, אבל אני חושב שמנפחים אותם הרבה מעבר למה שהם באמת

ההגרלה נחשבת כקשה, כחיפה חלשה מאוד לעומת השנים האחרונות

4. ייא Member

המזל של חיפה מתבטא על הדשא לא בהגרלות.
    הפעם היה מזל להפועל בהגרלה אחרי הרבה מאד הגרלות מבאסות כמו שצין זכאי לעיל, עדין אני חושב שאנחנו נתקשה אבל אין ספק שחיבים לעלות ואם לא זה בושה

חיפה בכל מקרה לדעתי לא היתה עוברת אף קבוצה בכושר שלה ככה שזה לא משנה גנק או פלזן, חיפה תהיה בבתים של אופא וזה עדיף לעדוכרגל הישראלי בשביל הניקוד

הלואי וגם מכבי יעלו וככה 3 הקבוצות שאמורות להאבק על האליפות בארץ יהיו גם באירופה ויהיה שוויון בעומס

5. זכאי Member

מה אתה מכניס לי כל מיני אררט יראבן למינהם? מה זה קשור? אלו היו יריבות בשלבים המאוד מאוד מוקדמים, לא היו אופציות קשות יותר או קלות יותר באותם שלבים. זה ממש לא היה מזל
    שמע, כשמשחקים כבר 2 עשורים באירופה, וכ"כ הרבה משחקים, יש הרבה הגרלות קלות, הרבה קשות, והרבה בינוניות. לקבוצות המדורגות מן הסתם יש הגרלות בסה"כ יותר קלות, והפועל את צבירת הניקוד שלה החלה דווקא בשלב שבו היא קיבלה את צ'לסי ומכבי את רודה! למי היה אז מזל?
    אני לא אומר שלמכבי יש מזל, לא אומר שלהפועל יש מזל ולא אומר שלחיפה יש מזל. כשיש כ"כ הרבה משחקים, הכל מתאזן. אבל מרגיז לשמוע שאנשים טוענים שלקבוצה מסויימת יש מזל, כשזה מנותק מהמציאות...

6. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

לפי דעתך חיפה כבר הודחה בבוראץ' לא?

ותאמין לי לא היה אכפת לי מי תהיה בהגרלה, הבעיה היחידה היא התאריך.

7. ייא Member

ואני אוסיף לדברים של זכאי בשביל אוהדי חיפה הבכיינים שחצנים

2010/11: אקטובה וזלצבורג שהיו האופציות הקשות ביותר + בית שכולל קבוצה מחצי גמר ליגת האלופות 2010 וקבוצה מחצי גמר ליגת האלופות 2011, ואלופת פורטוגל שהגיע לחצי גמר גביע אופ"א 2011 ובעברה אלופת אירופה

אבל, להפעל יש מזל! פחח

8. Raulito Madridista

אני חושב שבהסתכלות רחבה על כל ההגרלות - אפשר להיות אופטימיים. הפועל קיבלה את האופצייה הנוחה ביותר שהייתה לה ואולי זה יישמע מזלזל אבל מבחינתי אנחנו כבר בשלב הבתים של הליגה האירופית. העובדה שהמשחק הראשון בחוץ תגרום לנו להתאמץ ולא נראה זחיחות כמו מול ואדוז; מכבי ת"א אולי לא הגרילה קבוצה פח אבל פנאתינייקוס היא בעיקר שם גדול ופחות רואים את זה על כר הדשא. בעונה שעברה מכבי לא הייתה קבוצה טובה ובכל-זאת עברה את אולימפיאקוס בלי להפגין משהו יוצא-דופן. בסופו של דבר - עם כל האפשרויות האחרות שעמדו בפניה כמו סביליה, שאלקה טוטנהאם - מכבי יצאה בזול לפחות חלקית. בשנים האחרונות היא הייתה בדיחה באירופה ולכן לא דורגבה; מכבי חיפה קיבלה הגרלה לא נוחה בכלל, גנק קבוצה הרבה יותר טובה ממנה אבל העובדה שהמשחק הראשון בארץ תקל על חיפה שתוכל לגרד ניצחון ולהגיע לגומלין במטרה לשחק על תוצאה. מרגש מבחינת ברדה לחזור לארץ והוא שחקן טוב פי כמה מאשר אותו שחקן שעזב את הפועל ת"א שהיה חסר משהו במשחק שלו. בסופו של דבר מדובר ב-60-40 לטובת גנק ולא משהו דרסטי יותר.

9. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

פחחחחח זלצבורג יותר טובה מרוזנבורג? אפילו משאריף או פרטיזן אני בספק.

ובקשר לאקטובה תגיד לי אתה עושה צחוק לא סתם אופ"א דירגו אותם אחרונה בית היה לך שם שאריף טריספול, לך פוזנאן ודברצן ששנה לפני זה עשתה חיים קשים לליברפול פעמים ולפיורנטינה בבית באלופות. ומה דעתך על באטה בוריסוב או א.י.ק סולנה נכון לא מדובר באריות אירופה אבל הם הרבה, הרבה יותר טובות מחבורת בוראט ובניו.

10. ייא Member

על מה תמדבר תגיד לי?
    רוזנבורג הייתה מדורגת אשתקד יחד איתנו למיטה זכרוני...

זלצ' הייתה היריבה הכי קשה שהיינו יכולים לקבל
    בדוק תעצמך לפני שאתה זורק גיבוב של שטויות לאויר

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עשינו...

2004/5 כשהגענו לליגת האלופות, היה לנו אחרי זה משהו כמו 19-20 נקודות...אבל מכבי כמו מכבי, שהאמת היתה קבוצה נוראית בשנים שלאחר מכן, בעטה בזה אחושרמוטה.

אגב איך אתם אומרים שקיבלנו את ההגרלה הכי קלה כשיש לנו ברשימה גם את פרטיזן בלגרד וגם את קרפטי לביב? פאנאתנייקוס זה בדיוק באמצע. לא קשה במיוחד ולא קל במיוחד. מכבי יכולה לעבור אותה, זה יהיה מאוד קשה, אבל בשביל זה היא חייבת לנצח בבית בהפרש מספיק או לנצח בלי לספוג (אפילו 1:0 זה טוב כי אז לא ישחקו בונקר בגומלין ובונקר זה מתכון בטוח להפסד)

אבל לגבי הפועל...כל 4 הקבוצות שהיו שם היו יכולים לעשות לה הרבה מאוד צרות, וטראבזונספור היתה אפילו פייבוריטית מולם. רק קבוצת אחת היתה דייגים מה שנקרא ודווקא אותה הם קיבלו, אקראנאס, אם זה לא מזל, מה כן?

12. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראשית, עליי לציין כי הבכי והנהי בדבר ה"מזל" של הפועל בהגרלות הוא ילדותי ומגוחך; אני, לתומי, חשבתי שאתקל בתגובות מהסוגים הללו רק באתרים כמו ONE.

בכל אופן, בנוגע לפן המקצועי- נאמר כאן כבר הכל. אקרנאס היא קבוצה חלשה בהרבה מהפועל תל אביב, ועצם העובדה שהאדומים יארחו את המשחק השני בבלומפילד סוללת להם את הדרך לשלב הבתים; גנק תקשה את משימת ההעפלה לצ'מפיונס עבור חיפה, אך אני סבור כי יחסי הכוחות מאוזנים בסך הכל, וסביר להניח שצמד המפגשים יוכרע על חודו של שער, לכאן או לכאן; וגם מכבי תל אביב יכולה לעבור את פאו המדרדרת- אף על פי שהיוונים מחזיקים בסגל מעט טוב יותר, על הנייר. אני כבר לא יכול לחכות למשחקים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/8/11
  13. Number 8 Member

פנאתנייקוס הגרלה בינונית, מכיוון שאי אפשר היה לקבל פה קבוצות קלות אז פנאתנייקוס נחשבת הגרלה סבירה, כל עוד זו לא אתלטיקו או בשיקטאש, אפשר לעבור. הולך להיות קשה מאוד, המשחק הראשון שלנו בבית וזה אומר שאסור לנו לספוג. לא הולך להיות פשוט בכלל אבל אם עברנו את אולימפיאקוס, אפשר לעבור גם את היריבה שלה.

14. שער 7 Member

טוב, לגבי ההגרלות :
    אז נכון, הפועל קיבלה הגרלה שעל הנייר היא נוחה, אלופת ליטא אקרנאס פוניבז', אבל כמו שהפועל שיחקה אתמול בליכטנשטיין אני בכלל לא בטוח שהיא עוברת את הליטאים.

לראשונה מאז שנת 2000, מפגש ראשון של קבוצה ישראלית מול שחקן ישראלי (הפעם האחרונה הייתה כשאייל ברקוביץ' הגיע לבלומפילד במדי סלטיק למשחק מול הפועל). התקשורת הישראלית תתייחס במיוחד לאליניב ברדה, שחוזר לאיצטדיון בו יובש לפני 7 שנים על הספסל תקופה ארוכה מאוד, אבל הוא בכלל לא גורם מרכזי בגנק. משחקים שם המגן הבלגי הוותיק אנתוני ואן דן בורה (שהיה מועמד להפועל לפני שנה וברח ברגע האחרון), הקשרים ההונגרים המצויינים באלאש טות' ודניאל טוסר, קשר צ'כי מבריק בשם דניאל פודיל, בהתקפה מצפים לחיפה מפגשים מעניינים עם סמואל יבואה מיודענו, תומאש בופל הוותיק, וכמובן הכישרון הענק מארבין אוגונג'ימי, אחד הכישרונות העולים כרגע באירופה, חלוץ בלגי שנולד בניגריה וכובש גם במדי הנבחרת הבלגית. גנק גם הייתה בשלב הבתים בליגת האלופות בעונת 2002/2003 (העונה שבה חיפה עלתה לראשונה לשלב הבתים) ועשתה תוצאות יפות מאוד (1:1 בבית מול ריאל מדריד, 0:0 מול רומא בחוץ, 1:1 מול AEK אתונה בחוץ, ורק מעידה אחת של תבוסה 6:0 בברנבאו). באותה תקופה שיחק שם החלוץ ווסלי סונק, שהיה שם גדול באירופה באותם השנים.
    בקיצור, גנק פייבוריטית ברורה.

באשר למכבי, פנאתינייקוס מצד אחד זה רק שם (במיוחד אחרי שהיא ניצחה את אולימפיאקוס אשתקד). מצד שני, פנאתינייקוס עצבניים במיוחד אחרי ההפסד לאודנסה, ועם חובות ענקיים.
    אני לא בטוח שזה טוב למכבי שהגומלין ייערך באתונה הגועשת, אבל בהתחשב בכך שבמקום זה היא הייתה עלולה להתייצב בויסנטה קלדרון, או באיצטדיון אינונו המאיים של בשיקטאש (במיוחד באווירה שיש היום בין ישראל לטורקיה), אז זו הגרלה סבירה. הכל יכול להיות.

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ההבדל הוא שמול אולימפיאקוס התארחתם במשחק הראשון שהיה משחק רדיוס עבור היוונים, ובגומלין הגעתם לבלומפילד. מלבד העובדה שאתם אלה שמארחים את המשחק הראשון, להשיג תוצאה טובה במגרש החוץ עם 70000 יוונים מטורפים זאת משימה לא פשוטה בכלל.
    יש סיכוי שתנצחו אותה בבלומפילד, ביוון יהיה לכם קשה מאוד.