הישראליות באירופה 11/12: שלוש נציגות - שלוש הדחות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏20/6/11.

1. WellNeverDie Member

נקודה בחוץ במחזור הקודם הייתי מספיקה, אבל חיפה לא ידעו לשמור על התוצאה והפסידו לקבוצה בעשרה שחקנים. גם אתמול תצוגת נפל - עזוב שיריבה כל כך עלובה אנחנו לא מסוגלים לנצח.

2. riquelme1 Member

מכבי ת''א לא אינדיקציה לכלום, ניצחון אחד ב12 משחקים, וגם אתמול במשחק טוב שלה יחסית היא הפסידה לבישקטאש הבינונית שהיא חבורה של שחקנים מוכשרים חסרי מוח, שלא מפסיקה לזרוק כספיים ולא עושה כלום באירופה.

3. ייא Member

איפה יש תקצירים?

4. Telkiyski Member

אגב מבחינת חיפה תיקו והפסד מול שאלקה זה אותו דבר - בשני המקרים חיפה צריכה להתפלל לתיקו ברומניה.

5. Fanatic Member

מצחיקה אותי ההשוואה שלך. עטר כבש 21 שערים במכבי. לא באשדוד, לא במכבי פתח תקווה, אלא במכבי. שנינו יודעים כמה קשה לשחקנים שמגיעים לקבוצה הזאת לכבוש במספרים דו ספרתיים. (התלהבנו מקאמאנן שכבש 12 וממרדקוביץ' שכבש 7 בסה"כ).
    בעונה שעברה היינו קבוצה של 10 שחקנים ועטר, הוא סחב אותנו על הגב שלו לבד לגמרי. אומנם זה לא נגמר עם תואר, אבל אני לא מכיר הרבה שחקנים שיכולים לסחוב קבוצה שלמה לתואר לגמרי לבד שאין מסביבם מי שיעזור להם.

6. אלי מתחן Member

גם לליאור אסולין היו עונות של 15 גולים. הוא ועטר הם מסוג השחקנים שיכולים להוביל קבוצה עד לרמה מסויימת אבל לא מעבר, הם לא יודעים לשחק עם שחקנים אחרים והופכים את כל המשחק של הקבוצה שלהם לשכונה.
    רשמתי את זה עוד לפני העונה הזאת, עטר הוא שחקן שלא יוביל את מכבי לכלום, כשהוא משחק ליד שחקנים טובים הוא פוגע בחיבור שלהם.

7. riquelme1 Member

שטויות במיץ. הבעיה העיקרית של עטר היא בעיקר בראש, ובעיקר שהוא רוצה יותר מידי ולא מחפש את הדברים הפשוטים, יותר מדי פעמיים עטר בורח מחוץ לרחבה ועושה דברים שלא צריך, אין לי מושג מה איווניר אומר לו אבל הוא חייב לשפר אותו בעיניין הזה.

אבל אני גם לא מאמין שתחת איווניר עטר ימצא את הפוטנציאל שלו, אני לא מבין איך המאמן הזה נשאר שם אחרי כל כך הרבה הפסדים, הוא פשוט יותר גרוע מקודמיו שגם קודמיו לא היו טובים, נימני שאמר שתפקיד המאמן הוא בכלל לא בשבילו הביא תוצאות טובות יותר מאיווניר.

8. Telkiyski Member

אגב לכל המשווים למיניהם
    3 הבלגיות באירופית (ברוז' אנדרלכט וסטנדרד) הבטיחו את העפלתן, וכנראה ששלושתן גם יסיימו במקום הראשון.
    הישראליות לעומת זאת? אולי אחת מהן תצליח לעלות לשלב הבא.
    איפה כל אלה שטוענים שהליגה הבלגית טובה מהישראלית אה?

9. Number 8 Member

בואו נעשה סדר.

קודם כל, לא הפכתי את בשיקטאש לברצלונה או ריאל מדריד, אבל אין ספק שבליגה האירופאית היא אחת מהקבוצות החזקות והמוכשרות. זה שהיא לא פייבוריטית לזכות כי בנתיים יש מיליון ואחת קבוצות אבל מהרגע הראשון היא הייתה פייבוריטית לסיים במקום הראשון בבית. יש לה שחקנים שפשוט גדולים על הכדורגל שלנו, אם זה מנואל פרננדז שהוא פשוט קשר אחורי ענק, אלמיידה חלוץ עם הרבה כוח וכמובן קוארסמה שרק הוא יכול לקחת את הכדור ולעבור את כל ההגנה בתוספת הזמן ולהבקיע. גם השער הראשון הוא נטו שער של איכות. אז כן, בשיקטאש הרבה יותר טובה מאיתנו אבל עדיין הצלחנו לתת לה פייט בכבוד ואפילו פספסנו הזדמנות לנצח. אז אולי אחרי השער השני של בשיקטאש, הם נתנו לנו יותר לשחק אבל זה לא מוריד מהמשחק המצויין שלנו ואם נמשיך להציג את אותה יכולת כפי שהצגנו ביום חמישי, אנחנו נצא מהמשבר מהר מאוד.

בנוגע לקמפיינים - הקמפיין של מכבי לא יכול להיות כישלון כי לא היו ציפויות. נפלנו על בית קשה מאוד והיה ברור שנסיים אחרונים. לא צריך להסתכל על מכבי, בטח שזו הפעם הראשונה שלה בשלב הבתים אלא צריך להסתכל על הפועל תל אביב שעם כל הניסיון שלה באירופה עשתה במכנסיים מול קבוצות יותר חלשות ממנה או מכבי חיפה שבנתה סגל עמוק אבל לא מצליחה לנצח את לרנקה.
    הקמפיין של הפועל תל אביב הוא כישלון חרוץ, אם מכבי חיפה לא תעלה אז גם שלה יהיה כישלון ושל מכבי ת"א זה עוד קמפיין. אף אחד לא ציפה שנסיים מעל למקום הרביעי או שננצח קבוצות שהרבה יותר חזקות מאיתנו. נהננו מהחוויה, הקבוצה והשחקנים צברו ביטחון וזהו ממשיכים הלאה. כמובן שיש לאנשים זיכרון קצר, זה לא חדש אבל אני מזכיר שעברנו את פנאתנייקוס וניצחנו אותם 0:3 במשחק הראשון. העיקר כישלון אה...

בנוגע לאלירן עטר - מאז תקרית הבקבוק מול מכבי חיפה וכל העליהום התקשורתי עליו, הוא לא מתפקד. ביום חמישי הוא הציג את המשחק הכי חלש שלו במכבי מאז שהגיע. כדורגל יש לו והרבה, הוא הראה זאת מספיק פעמים(להשוואות לשי הולצמן ולליאור אסולין אני לא רוצה להתייחס כי זה פשוט מגוחך), הוא במשבר וזה יעבור מתישהו. אין ספק שגם המצב של הקבוצה משפיע עליו. אנחנו סומכים עליו וממשיכים לעודד אותו כל פעם מחדש כי אנחנו יודעים למה הוא מסוגל. בישראל כרגיל קוטלים שחקנים מהר ושוכחים תוך רגע מה הוא עשה בעונה שעברה אבל אנחנו כבר רגילים לזה וגם עטר מודע לכך. אחרי שיגיע הגול המיוחל שלו, יהיה קשה לעצור אותו.

10. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני לא חושב שמכבי נכשלה..אפילו בכלל לא קרובה לכישלון.
    קיבלו בית מאוד מאוד קשה שכל הקבוצות עדיפות עליה גם בבית וגם בחוץ, כל נקודה של מכבי מבחינתי היתה בונוס ושוות ערך לניצחונות בבתים אחרים.. לא לשכוח ששיחקו כאן מול קבוצה נפלאה,לבשיקטאש יש שחקנים נהדרים שהם 20 רמות מעל כל הליגה כאן. סטוק סיטי, אם יונייטד וצ'לסי לא הצליחו אז באמת מפתיע לקרוא למכבי כישלון שהיא גם לא הצליחה לנצח. ודינמו קייב שעדיין קבוצה חזקה.

הפועל כבר אמרתי שפספסה צ'אנס אדיר להעפיל וזה בגלל שבתחילת העונה הקבוצה היתה מאוד לא יציבה ומאוד נאיבית.

לגבי חיפה עדיין זה תלוי בהם אבל לא באמת חושב שהם מסוגלים להעפיל, וגם הם פספסו צ'אנס גדול שזה היה כבר (ונשאר) בידיים שלהם אבל הם לא שיחקו נכון במשחקי החוץ ובגלל זה השיגו 3 הפסדי חוץ.

אני נשאר בדעה שלי מההימור בדף אצל שלומי, אף נציגה ישראלית לא תהיה בשלב הבא

11. זכאי Member

הכישלון של מכבי הוא בכך שעד שסוף סוף היתה לה הזדמנות לצבור קצת נקודות דירוג באירופה היא בקושי הצליחה לעשות את זה, והניקוד הנמוך שלה ימשיך להיות בעוכריה בשנים הבאות. כשמכבי תוגרל בשנים הבאות בגביעי אירופה, היא עוד צתטער על הכשלון שלה להשיג נקודות בשלב הבתים עצמו בעונה הזאת..

12. זכאי Member

סלח לי אבל זה פשוט דיבור של לוזר
    הפועל לפני שנתיים סיימה במקום הראשון בבית עם 2 קבוצות לא פחות טובות מאשר מה שמכבי קיבלה
    חיפה סיימה מקום שלישי בבית של ליגת האלופות
    מכבי בעצמה הוציאה 4 נקודות (שזה כנראה יותר ממה שהיא תוציא השנה) מבית יותר קשה במפעל יותר קשה.

13. Telkiyski Member

הפועל של לפני שנתיים היא לא דוגמא לכלום.
    מדובר בקבוצה הישראלית הכי טובה שהייתה פה בעשור - 15 שנים האחרונות, ועובדה שאולי 2/3 שחקני הרכב מאותה עונה משחקים עדיין בקבוצה (נאתכו, שכטר, ורמוט, בונדר.. כולם באירופה).
    וגם הבית שמכבי קיבלה עכשיו קשה יותר מאותו בית של הפועל עם המבורג סלטיק וראפיד.
    אם ההישג של הפועל אז היה כל כך מובן מאליו עבור קבוצה ישראלית, הוא לא היה כזה נדיר.
    הישראליות היחידות שבאמת הצליחו בשלבי הבתים האלה בעשור האחרון היו הפועל של גוטמן והדאבל וחיפה של יעקובו.
    מה לעשות, היום אין קבוצות ברמות האלה בישראל.
    עדיין, העובדה שהפועל וחיפה (כנראה) לא יעלו היא כשלון, כי ההגרלה של שתיהן הייתה נוחה

14. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגיד מכבי שיחקו נגד עצמם? מה זה היה להם הזדמנות לצבור נקודות דירוג? שכחת שיש יריבה שגם לה יש מטרות ובמקרה היא כמה רמות מעל מכבי?

15. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אני באמת שלא מבין מה אתם רוצים ממכבי ת"א?

היא קיבלה בית קשה מאוד שגם חיפה והפועל ת"א לא בטוח שלוקחות יותר נקודות ממנו.

הכישלון של הפועל ת"א ומכבי חיפה ( כן כן, תחלמו לנצח את שאלקה ) הרבה יותר גדול.
    הפועל ת"א קיבלה בית עם 2 יריבות שהיא חייבת לנצח
    ומכבי חיפה בבית עם לרנקה שעם כל הכבוד לא יותר טובה ממכבי חיפה
    וסטיאווה שראינו בקריית אליעזר מה היא שווה.