הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. Raulito Madridista

אלי גוטמן מאמין גדול בשחקנים שלו וזה נפלא. אבלהוא הימר היום בחילוף התקפי מופרז! הוא גרם לנו להתפרק. החילוף של טועמה במקום שי פשוט לא קשור למציאות. והתוצאה לא איחרה לבוא - לא רק השער השני של ראול אלא גם הגולאסו של חוראדו. יש עוד המון זמן ואני לא חושב שזה השער האחרון במשחק הזה וחבל. בבלומפילד, בעוד שבועיים, זה יהיה אחרת. עכשיו צריך למזער נזקים(אניימה תמשיך לשחק היטב למרות שאתה בודד במערכה ושחקני ההגנה בוגדים בך). יום ראשון מכבי פ"ת מחכה לנו ברמת-גן, משחק קשה לכל הדעות, יאללה הפועל!

ראפיד וינה הייתה קבוצה טובה, וגם אם היא בינונית - אני לא זוכר חמישייה של קבוצה ישראלית נגד קבוצה בדרג הזה. שלא נדבר על השלישייה המוחצת שבוע אחר-כך כשהאוסטרים חמים עלינו אש וכל העיתונים יוצאים בכותרת 'נקמה'. באותם רגעים, כמו ברגע הזה, נותר לך רק לשוות בתסכול מול הטלוויזיה. מכבי חיפה אפילו לא בליגה האירופית. בקיצור, יש גבול לביקורת על הפועל. היית מת להתחלף איתנו.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה היה בפנדל. אתה מתווכח עם בן אדם שהיה במגרש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

אגב עכשיו אני מפחד ששאלקה תגיעה זחוחה לבלומפילד למשחק מול הפועל והיא מסוגלת להפסיד לה...אבל מצד שני בהתחשב בעובדה שבנפיקה מול ליון, המשחק בבלומפילד עשוי להיות משחק העליה שלה לשמינית הגמר (בטח נוכח היכולת הבזיונית בליגה)

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/10
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שאלקה פשוט מתעללת באדומים. כבר 3-0 והנטלאר עדיין לא כבש...איך הוא הדביק שני כדורים תוך עשר שניות למשקוף רק הוא יודע...

אני יודע שזה קטנוני, אבל הפועל ת"א בהחלט לא יותר טובה ממכבי חיפה של לפני עונה. הם עדיין ללא שער שדה והיות שהירוקים לא קיבלו לפני שנה שום פנדל אני למעשה חושב שגם האדומים עדיין ללא שערים בשלב הבתים. כעיקרון אין לי דבר נגד הפועל ת"א, אבל למשל מוני הראל מקבל עכשיו את המגיע לו. סביר להניח שגם עמנואל רוזן אולי ידבר קצת יותר בכבוד על היריבה מהכרמל!

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עשר? תוך 2 שניות...אני צריך שהוא יבקיע בשביל הפאנטזי ליג לפחות שישים אחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אגב ליון מאז הניצחון על הפועל...2 נצחונות ליגה ברציפות ועוד אחד עכשיו בצ'מפיונס...

5. alexshw Member

אה, נכון, כי מדובר בשער שדה.
    גם אני הצבתי את הונטלאר בפנטזי וגם את רקיטיץ'. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    אבל בוינר שמתי 1 על המפגש בין הונטלאר לשכטר.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה גול חאווה דרדלה...חחחח לפחות זה

היחידי שראוי לציון זה אניימה על משחק מצוין, שגם בו הוא אכל 3...פרט אליו נאדה.

7. alexshw Member

בסוף זה 2 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

8. eran levy Member

בדקה ה-80 אמר השדר הגרמני: "המכניזם של שאלקה עובד".
    הוא שתק שתי שניות ואז הוסיף: "הערב".
    עוד שתי שניות ובסוף: "נגד הפועל".

שאלקה והפועל חיות ופועלות בשתי גלקסיות שונות, אין מה להשוות.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אהבתי בסופו של דבר את דברי הביקורת המצויינים של רמי וייץ. העניין הוא ונגיד והפועל ת"א לוקחת נקודות במשחק הבא גם הוא יתחיל שוב לדבר על 'אולי מקום שני'?

קבוצה שמחזירה לארץ את בן סהר וסלים טועמה לא עומדת בבית הזה לקחת את המקום השני. ראיתי את סהר בחצי עונה בהולנד והבחור פשוט עומד במקום. כבר בליגה ההולנדית הוא לא תרם דבר, אז פתאום בליגת האלופות הוא יעשה את ההבדל?

אני לא מאוכזב מיכולת הפועל ת"א באירופה כי זה מה יש. זו הרמה של הכדורגל שלנו ועם זה נצטרך כרגע לחיות. אתם באמת חושבים שעם אנשים כמו לוזון, מוני הראל, עמנואל רוזן כפטפטן הרשמי של האתר וואן או אחרים אנחנו נשתפר? בוא נשמח בניצחונות שמדי פעם אנחנו רואים ופחות נתלהב מהם כאילו אנחנו אלופי העולם או משהו שכזה. דור, ראפיד וינה קבוצה לא רצינית, הקבוצה שלך עשתה דבר מאד יפה, אבל זכור שמול האלופה האוסטרית בדיוק באותה העונה מכבי חיפה ניצחה פעמיים די בקלות את זלצבורג. אתם השנה כמעט באמת הסתבכתם בגומלין ואילולא שופט הולנדי נחמד בשם פיטר פינק אולי בכלל הייתם עכשיו יושבים בבית...

אני מקווה בשבילך דור שלפחות תראה בסיבוב השני נקודה, אבל אם תצליחו לקבל את הכרטיס להמשך העונה בליגה האירופאית עשיתם עונה מצויינת. זו היתה אמורה להיות המטרה האמיתית ולא השטויות ששמענו מפיו של יושב ראש המועדון...

10. Yotam Member

חח אוהדת טמבלית שבהתחלה חשבתי אפילו שהיא זכר, כמה פעמים שהיא הניפה את היד לפנדל, לא היה ולא נברא.
    שיטת משחק גרועה של הפועל, במקום להוביל את המשחק במרכז השדה כאשר הגרמנים שלחו כדורים להתקפה, יום מצוין לשחקן-שחקן משאלקה, אולי זאת פתיחה נפלאה של שלאקה לקראת המשחקים הבאים אבל מנגד שחקני הפועל פשוט קרסו אל מול 4 שחקני התקפה שפשוט לא יכלו מולם.
    הפועל חייבת לצמצם פערים ממקום ראשון, מחזור הבא היא תתארח בר"ג מול מכבי פתח תקווה ועוד כשבועיים בערך משחק העונה בקרית אליעזר.

11. alexshw Member

המפתח בזרים.
    פשוט מאוד, מכבי חיפה באותו קמפיין מדהים בליגת האלופות, הייתה עם מבחר זרים הכי טוב שהיה בכדורגל הישראלי.
    השוק הישראלי דל וחלש מהרבה שווקים באירופה, אבל הזרים יכולים לעשות את ההבדל.
    צריך 5 זרים חזקים שימשכו את הקבוצה.
    הפועל נפלה עם רוקי ופרנסמן וזה מאוד קריטי.

יהיה להם קשה לקחת נקודות מ - 2 סיבות:
    1) שאלקה ובנפיקה עדיין במאבק ולא ירצו לאבד נקודות בבלומפילד
    2) המשחק האחרון שיתכן ויהיה לפרוטוקול הוא דווקא בליון.

גם הקבוצה שלי, מכבי חיפה, מתייחסת בצורה מבישה לכל עניין הזרים בשנים האחרונות, לכן אפילו את דינמו מינסק אנו כבר לא יכולים לעבור.
    בליגת האלופות למזלינו מצאנו מציאה כמו טישיירה וזה עזר לנו לפחות לעמוד טוב בהגנה.

12. Ljungberg 8 Member

אין ספק ששאלקה גדולה על הפועל אבל זה בסדר, אנחנו לא במצב של להשוות את עצמנו לקבוצה כמו שאלקה.
    הפועל ת"א של גוטמן היא הקבוצה הישראלית הטובה ביותר מאז חיפה של רוסו ופראליה, אני גאה שיש קבוצה ישראלית כזאת.

במחצית הראשונה הפועל שיחקה לא רע בעיקר הגנתית, בהתקפה דברים עבדו לאט אבל החזקנו בכדור והיו כמה מהלכים יפים.
    במחצית השניה זאת כבר היתה התפרקות טוטאלית בעיקר בגלל החילוף של טועמה,
    טעות מאוד לא אופיינית של גוטמן שלא ראה ששאלקה עלתה למחצית במטרה לגמור את המשחק ובמקום לשמור על מרכז השדה ולנסות להחזיק בכדור ולהרגיע את ההתלהבות שלהם הוא הכניס את טועמה ופרק לגמרי את הקישור הדפנסיבי.
    הפועל היתה מפסידה גם לולא החילוף הזה אבל היא היתה נראית הרבה יותר טוב.

13. Raulito Madridista

כבשנו שער שדה בצ'מפיונס - על אפכם ועל חמתכם!
    היום זה היה שוד, ללא ספק, אבל אין לנו על מה לבקש סליחה. נגד ליון כלום לא נכנס ונגד בנפיקה היה משקוף.
    שגיא כהן צודק. המחצית השנייה היום הייתה הגרועה ביותר של הפועל בליגת האלופות מתוך השש שהיו עד עכשיו, וביחס לכך - התוצאה עוד סבירה ולא כואבת יותר מידי.
    שוב אני אגיד - צריך לשחק עם שלושה קשרים במרכז השדה ואולי אז ניהיה יותר יציבים.
    הפועל עד עכשיו נראית רע בליגת האלופות אבל מכבי חיפה הפסידה לקבוצת המילואים של בורדו במחזור האחרון במשחק בית כך שלא הייתי מפריז בעקיצות מיותרות.

רמי וייץ אמר הרבה דברים נכונים בדקות בהן הוציא את זעמו על הכדורגל הישראלי. אבל צריך להוציא את הנבחרת מהמשוואה. אם הנבחרת היא מדד אז אף-פעם לא היה פה כדורגל וזה ממש לא נכון. כי בשנים 2001-2003 הפועל ת"א ומכבי חיפה עשו הישגים יוצאים מן הכלל בגביע אופ"א וליגת האלופות בהתאמה. משהו לא מסתדר לנו במעבר מהנבחרת הצעירה לנבחרת הבוגרת. והיום קשה להביא זרים איכותיים כמו פעם. לא יגיעו לכאן רוסו, יעקובו, ז'וטאוטאס, פישונט, הלמאי וכו'. אני חושב שהכיוון צריך להיות קרואטיה-בולגריה-הונגריה-סרביה, משם הגיעו רוב הזרים הבולטים, אבל המצב היום קצת שונה.

את המקום השלישי כבר לא נשיג גם אם ננצח את בנפיקה בארץ, אבל לפחות אני מקווה שנרשום ניצחון היסטורי. כבר באותו יום אמרתי שמוני הראל קפץ מעל הפופיק, אפשר לחשוב שאנחנו כבר קבוצה וותיקה במפעל שהוא שיחרר יומרה מטופשת כשהוא מדבר על שמינית הגמר, התוצאות מהשנה שעברה העלו לו את השתן לראש. אבל זה שאדם אחד התנהג בשחצנות לא אופיינית, לא הופכת את כל המועדון לכזה, אז חאלאס להזכיר את זה כל הזמן. גם ליעקב שחר היו כל מיני פליטות פה כמו 'בחיפה אין מקום לשתי קבוצות', אז מה?

14. Ljungberg 8 Member

אני הראשון שיגיד שהכדורגל הישראלי רקוב, שהרמה של הליגה זה פח אשפה, שההתאחדות מתנהלת כמו ועד בית ושאבי לוזון הוא בדיחה אבל כמו שאני רואה את הדברים הפועל ת"א היא לא חלק מזה.
    מאז שגוטמן הגיע הפועל משחקת כדורגל מצוין והיא עוברת תהליך יפה. אני מאמין שאם גוטמן ימשיך שם עוד כמה שנים הקבוצה הזאת תגיע חוק בקנה מידה ישראלי.

בקשר לבן סהר זה נכון שהוא לא מתקדם כבר כמה שנים וזה חבל כי הפוטנציאל שלו אדיר, בנבחרת הוא הראה דברים יפים בקמפיין הקודם, אני עדיין מאמין שיצא ממנו משהו.

15. wings Member

הכל היה מושלם הערב.
    1. ניצחון קל לשאלקה
    2. אניימה עדיין היה טוב מאוד (אולי סוף סוף הוא יעזוב)
    3. שכטר היה טוב מאוד ואפילו כבש (ע"ע סעיף 2)

מי זה הבלם בגול השני שנותן לראול לרוץ לפניו עם הפנים לכדור במתפרצת?
    והשוער של שאלקה נראה לי חובבן. יש לו יציאות לא קשורות מחוץ לרחבה כמו של ניר.
    בנפיקה בבית מול ליון משחק הבא, נכון? אם בנפיקה מפסידה, יהיה להפועל סיכוי להוציא משהו מהבית הזה.

ותודה לשגיא כהן כמובן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx