הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

וכמו שערן אמר, אולי בארץ אנחנו מסתכלים על זה אחרת, אבל כל אירופאי שיבדוק בהיסטורית הצ'מפיונס ויחפש אם אי פעם היו קבוצות שלא כבשו ולא השיגו נקודה (הישג בפני עצמו) הוא ימצא רק את מכבי חיפה.

מה שאתה מנסה לעשות זה לגמד את הקמפיין הבזיוני של מכבי חיפה, שפרט למשחק בבורדו לא היתה שווה גול בשום משחק, לא בארץ נגד באיירן ולא בחוץ נגד יובה או איזה משחק שאתה רוצה...

בשורה התחתונה, מכבי חיפה של 09/10 לא התקרבה אפילו בסנטימטר לזו של 02/03, והיא סיימה במאזן הכי גרוע בהיסטורית הצ'מפיונס כן! 0 שעריחם ו-0 נקודות, אתה יכול לנסות לגמד ולחפש קבוצות שכבשו וסיימו עם הפרש שערים יותר גרוע עד מחר, הם לפחות הבקיעו.

ובכלל הקמפיין הראשון של מכבי חיפה הוא נדיר, כי הוא לא מעיד על הכלל וזה עומד לטובתה של מכבי חיפה! בכל שאר שלושת הקמפיינים, של מכבי חיפה, מכבי ת"א והפועל ת"א עד עתה, הוכחנו שאנחנו לא שייכים לצ'מפיונס ליג ואנחנו לא ברמה של הצ'מפיונס ליג, גם אם יש בקבוצות האלה פה ושם כוכבים בודדים שיודעים לרוץ עם הכדור.

2. eran levy Member

מבחינת יכולת משחק חיפה לא היתה רעה בעונה שעברה בליגה. מבחינה סטטיסטית כולם יודעים לזכות מי תיזקף האליפות האחרונה (רמז - למרות היכולת הטובה ומקום ראשון לפני הקיזוז, זו לא היתה מכבי חיפה). האוהד הממוצע באירופה לא ייכנס לטבלה, יראה את מכבי חיפה עם 0 0 0, ויחשוב לעצמו "רגע, יכול להיות שלמרות שחיפה לא הבקיעה ולא השיגה אפילו נקודה אחת היא שיחקה טוב?", ויגש ליוטיוב לבדוק את המשחק שלה מול היונייטד או מול אולימפיאקוס או מול יובנטוס באיטליה.
    מה עוד שרק אוהדי חיפה רואים אפס אפס ואפס בעיניים ומדברים על הצלחה יחסית. אין לי דבר נגד אוהדי חיפה או נגד מכבי חיפה, אני רק חושב שאובייקטיביות היא לא הקטע החזק של רוב אוהדי הקבוצות כשזה נוגע לקבוצות שלהם.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בגלל השיטה הליצנית של פלאטיני כשיש לך נקודות דירוג ואתה מדורג כל הדרך, העפלה לליגת האלופות היא לא הישג, אלא בגדר חובה. כי להתמודד מול אקטובה, זלייזניצאר, גלנטורן זה פאתטי ועלוב. גם זלצבורג שהיא יותר חזקה מהם, הוכיחה שהיא לא יותר מסתם בלון שהתקשורת פה ניפחה, היא לא מתקרבת לקבוצות כמו רוזנבורג, קפונהאגן, אנדרלכט, ריינג'רס, סלטיק...כשנעבור אותם בדרך לליגת האלופות זה יהיה הישג. ובכלל בליגת האלופות עצמה, אחרי 4 קמפיינים, הישג מכובד יהיה לסיים במקום השלישי, הצלחה תהיה לעבור שלב. אם מכבי חיפה או הפועל ת"א ישחקו במוקדמות הצ'מפיונס בשנה הבאה, זה לא יהיה הישג מבחינתם לחזור לליגת האלופות אלא מטרה שהיא מובנת מאליה כי היריבות שהן יתקלו בדרך יהיו בהתאם. אם מכבי ת"א לעומת זאת תהיה, גם עם תקציב של 150 מיליון, או בית"ר או קרית שמונה או לא יודע מה, זה יהיה הרבה יותר קשה, כשגם בסיבוב שלישי היא לא תהיה מדורגת וצפויה לקבל קבוצה קשה...זה יהיה יותר הישג מהעפלה של חיפה/הפועל שהיו מדורגות כל הדרך, ועדיין זה לא מזכיר את היריבות שבעבר קיבלנו שמולן גם למכבי ת"א עם תקציב 150 מיליון שקל, גם להפועל של השנה ושנה שעברה ומכבי חיפה אין מה למכור גם בעוד 20 שנה. אגב מצחיק אותי שכל הזמן אומרים שהכדורגל שלנו מתקדם ואנחנו מצמצמים פער מאירופה...מי אמר שאנחנו מצמצמים פער? מה הכדורגל שם לא מתקדם? הוא נמצא בשיא של השיא בכל מדינה ומדינה?

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/10
  4. alexshw Member

הכדורגל הסקוטי הוא פח זבל וגם אנדרלכט זה לא מה שהיה פעם.
    אפשר להכניס אותם גם לקטגוריה של רד בול זלצבורג כקבוצות שאפשר וצריך לעבור.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא כי הכדורגל הישראלי הוא טוב. תפריד בין הכדורגל הסקוטי לבין סקוטלנד וריינג'רס. אם אתה חושב שמכבי חיפה או כל קבוצה ישראלית, עדיפה על סלטיק וריינג'רס אז אני אשמח לקבל מהחומר שאתה שואף...

אנדרלכט לא מה שהיה פעם? גם היום אנדרלכט גדולה על כל קבוצה ישראלית בכמה רמות. אנדרלכט היא בדיוק כמו ריינג'רס וסלטיק, תפריד אותה מכל הכדורגל הבלגי נכון להיום (בשנות ה-80 הכדורגל הבלגי היה אימפריה), למרות שלדעתי גם סטאנדארד ליאז', קלאב ברוז' וגנק באותה רמה של כל קבוצה ישראלית אם לא יותר טובות.

6. alexshw Member

אני חושב שסלטיק לא לוקחת אליפות בארץ.
    ריינג'רס אולי.
    כל היתר הקבוצות בסקוטלנד, בדיחה גמורה.

אנדרלכט עפה העונה מול פרטיזן. יש להם את לוקאקו, כישרון בלגי אדיר, אבל עדיין מדובר במועדון בינוני מאוד שניתן בהחלט לעבור, אם וכאשר.
    פעם שחקני נבחרת הולנד שיחקו באנדרלכט.

7. riquelme1 Member

ובעונה שעברה אנדכרלכט קיבלו חמישייה בבית מליון, ונראו הרבה יותר גרוע מהפועל.

הם ממש לא קבוצה טובה יותר מהפועל, מכבי חיפה ומכבי ת''א.

8. eran levy Member

זו גאוותנות ויהירות, לא הכרה בכוחן האמיתי של הקבוצות. ספק אם מישהו מהדוברים ראה אי פעם משחק של אנדרלכט, בירשחוט או הארטס. קצת כבוד לכדורגל בכלל, כי טענות כאלו מתייחסות ליום נתון ולא להיסטוריה, לשיטות ולדרך. הפועל לא קיבלו חמישיה בבית מליון, רק שלישיה, וזה עדיין לא אומר דבר על היכולת של הפועל ת"א במפגש ישיר מול אנדרלכט.

9. riquelme1 Member

אני ראיתי את אנדדלכט מקבלת שלישייה מזניט לפני שבועיים בליגה האירופית בבית, קבוצה בסדר גודל של ליון, פחות או יותר.

אין הבדל בינה לבין הפועל.

גם אין הבדל בינה לבין מכבי חיפה ומכבי ת''א שהיא כרגע הקבוצה הטובה בארץ.

10. Telkiyski Member

רק אני שמתי לב שרוביניו, בסטוס ומרסלו הם שלושה שכפולים אחד של השני? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. Telkiyski Member

שכטר עם צהוב כל כך מטומטם
    יש גבול גם לזה שיש לו "אינסטינקטים".. זה חוסר אחריות
    ולגבי בן דיין, לא יודע למה הוא עולה בהרכב
    במקום לשים טיל לשער 7 הוא מבשל לבאסטוס, טוב, זה לא מפתיע

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

צהובים מטופשים זה תמיד מיותר ותמיד צריך להימנע מהם, אבל אין מה להיזהר יותר מדי מצהובים במחזור השלישי בליגת האלופות. משחקים כמו שצריך ואם יקרה, יקרה. הרי גם במחזור הרביעי תהיה בסכנת השעייה ממשחק. וגם בחמישי.

13. alexshw Member

14. uefa Member

נערך לאחרונה ב: ‏18/10/10
  15. שער 7 Member

מקודם דיברתם על אנדרלכט והישוותם אותם להפועל... מרוב גיחוך כבר אין לי מה להגיד.
    אנדרלכט שיחקה לפני 3 שנים נגד הפועל בשלב הבתים של גביע אופ"א, ניצחה אותה 0:2, והתוצאה הייתה צריכה להיות גבוהה הרבה יותר. אז נכון, הפועל של אז הייתה קבוצת תחתית בישראל ועם גיא לוזון על הקווים, אבל אני לא חושב שהפועל של השנתיים האחרונות הייתה משיגה יותר מזה.
    סלטיק קבוצה בינונית, אבל אף קבוצה ישראלית לא ניצחה במגרש בריטי.

ואח"כ בוכים למה אנחנו נכשלים טורניר אחרי טורניר, אחרי שאנחנו מנפחים את היריבים שלנו (ובצדק).
    לא שמעתי את ראול מנפח את שכטר וורמוט.
    להזכירכם, הפועל לא משחקת נגד ראול והונטלאר, היא משחקת גם נגד ראקיטיץ' (אחד הקשרים הכי מדוברים באירופה כיום, שכזכור מעך את ישראל ברמת גן לפני שבועיים עם קרואטיה ביחד עם קראנצ'אר ומודריץ'), ג'רמיין ג'ונס (תזכרו את השם), פארפאן, מנואל נוייר (שוער נבחרת גרמניה למי ששכח), מצלדר שכבר שכח את התקופה האיומה בריאל, האוודס, ווסטרמאן ואם אני אמשיך זה לא ייגמר כאן. חבל שקוראני לא משחק, חלוץ אדיר. תמיד כשקבוצה ישראלית משחקת בזירה האירופאית אנחנו מתמקדים בשחקן מסויים, ואז באים השחקנים ה"אלמוניים" כביכול, ומכריעים את המשחק.
    בגלל שהפועל מתמקדת בראול ובהונטלאר, יש לי תחושה שדווקא ראקיטיץ' יכריע את המשחק.