הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שכן אני מסכים איתך בנוגע לבן סהר...שבינתיים מתגלה כלא באמת ילד הפלא שכולנו קיווינו עבור הנבחרת ועבור הצלחת הכדורגלנים הישראלים בחו"ל...היום במשחק הוא היה גרוע, נגד עכו הוא היה גרוע, ולמעשה פרט לאותו משחק בזלצבורג שהוא היה טוב מאוד, הוא לא הגיע מההשאלה באספניול, בקצב הזה, הוא יהיה פה גם בשנה הבאה בהפועל או מחוץ לסגל באספניול, כי בינתיים הוא לא לוקח את ההזדמנות אפילו לא ביד אחת...

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ראיתי את זה שוב וזה מדהים.. מול הפרצוף של השופט רחבה, מדהים איזה בולשיט הדבר הזה, כמו שציינו לפניי, גם אני מאמין שאם השופט רחבה לא שם אז השופט הראשי כן היה שורק, השופט רחבה היה בעמדה מושלמת לראות את הפנדל, השופט הראשי הלך איתו ודפק את הפועל ת"א, צריך לבטל את השטות הזו, עוד 2 שופטים שרק פוגעים יותר במשחק.

3. eran levy Member

במצב הנוכחי זו לא שטות, אבל גם השופט החמישי וגם אם יהיה שופט עשירי צריכים לראות דברים כאלו! עדיף חמישה שופטים משלושה, אבל שכולם יהיו ברמת שיפוט זהה, שיקפידו, הרי זה אמור להיות פשוט יותר - לא כל המגרש או כל האגף, רק שטח של 5 מ"ר, זו לא אמורה להיות בעיה. אז או שיש כאן קנוניה או שהשופטים הרביעי והחמישי ברמה נמוכה. הרי גם קוונים פוגעים לפעמים במשחק ואף אחד לא דורש לבטל אותם. רק שישפטו כבר כמו שצריך, השופטים והקוונים הורסים את הכדורגל!!

4. אלי מתחן Member

רק אני חושב שלא היה פנדל? שכטר נפל עוד הרבה לפני שנגעו בו בכלל לכיוון ההפוך מהכיוון שהוא נדחף בו, אני מסיכם שאם הוא היה מנסה לשחק כדורגל הוא גם היה מקבל שם פנדל, כי דחפו אותו. בנוגע לצהוב שהוא קיבל, מספיק לשמוע את הציטוט שלו :"הפנדל השני אולי היה", אם אתה השחקן שעשו עליו פאול, או שהיה או שלא היה, אתה אמור לדעת בדיוק.

5. eran levy Member

יש משהו בדבריך, אם כי לי דווקא נראה שהיה מגע של פנדל.
    התייחסתי לכך גם בפוסט האחרון שלי: שכטר מפיל את עצמו בכל הזדמנות. אפשר לחשוב שהוא לא גבר חזק ופיזי, הרי בגלל הנתונים שלו אומרים שהוא יתאים לרמות הגבוהות באירופה, אז איך הוא נופל כל שתי דקות? אתמול הוא אפילו טרח ליפול במרכז המגרש אחרי שחטפו לו את הכדור. שכטר אף פעם לא ממתין לשריקה, הוא תמיד מוסיף צלילה, בין אם היה פאול ובין אם לאו. התמונה האחרונה שהשופטים רואים זה את הצלילה (גם את זה הוא לא עושה כל כך טוב). אני מעריך אותו כחלוץ, אבל הצלילות שלו רק מוסיפות לו נקודות שחורות.

6. alexshw Member

אופ"א הרחיבה את הניסוי שכשל לחלוטין בעונה שעברה בליגה אירופית.
    די לביזבוז הכספים על כל הניסוי ההזוי הזה.
    שיכניסו כבר טכנולוגיה.

7. Muurad Member

עם כל הכבוד להפועל, מצחיק אותי איך אנשים והתקשורת מדווחת כאילו לא הגיע להפועל להפסיד ככה.

כדורגל משחקים 2 מחציות, ובמחצית השנייה בנפיקה היו צריכים להבקיע 3-4 שערים.. השחקנים של הפועל נפלו מהרגליים כבר בדקה 70.

ואם היינו מדברים על כל משחקים ב"מה היה קורה אם" עם כל הפנדלים והאדומים שהיו צריכים לצאת לא היינו יוצאים מהסיפור הזה.. היה צריך להיות פנדל, אבל לא היה - סוף סיפור.. הפועל שיחקו נחמד ובהחלט תקפו לפרקים, אבל כמו שאמרתי נפלו מהרגליים בדקה 70 והגיע להם להפסיד אפילו בהפרש גדול יותר אם מסתכלים על המשחק באובייקטיביות לכל אורכו.

עוד דבר שמצחיק אותי הוא שכל ה"פרשנים" אומרים ש"עם באדיר זה לא היה קורה"... מה הם רשמו על אותו באדיר פחות משבוע? איך הוא נראה מול עכו?

עם איך שההגנה של הפועל דחפה קדימה במשחק הזה, עם באדיר אפשר להוסיף עם שער או שתיים לתוצאה...

מה שכן אני בהחלט מרוצה מההופעה של ורמוט ושכטר שהראו שהם שייכים לרמה הזאת ולא מתרגשים משמות.. אני אוהב את החוצפה החיובית שיש להם על המגרש.. שאפו.

הדבר שהכי משמח הוא שאם ורמוט, דה סילבה, שכטר ואניימה ימשיכו ביכולת הזאת, רוב הסיכויים שלא נראה את רובם בארץ כבר בינואר למאבק של הפועל בליגה.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו כל הלחץ על הפועל והמשחק הבא לדעתי הוא יקבע עבורם לא מעט, כמובן בכפוף לתוצאה מגלזנקירשן...אם הם ינצחו את ליון (סנסציה) הם יהיו חזק בעניינים, אם הם יפסידו, המקום הראשון סגור סופית מבחינתם, אםפ ליון תהיה עם 6 אני לא רואה אותם מסוגלים לעבור אותם, עכשיו תלוי מה יהיה בבנפיקה שאלקה...אם בנפיקה מנצחת זה מסבך עוד יותר את הפועל, אבל יגרום לכך שהמאבק שלהם יהיה מול שאלקה על אופ"א ואת שאלקה הם מסוגלים לנצח כי היא נראית חרפה עד עכשיו.

9. Muurad Member

הפועל בהחלט מסוגלת לסיים מקום 3 מעל שאלקה... בבית היא תראה שונה ובטוחה בעצמה הרבה יותר.. משחק חוץ הוא עדיין משחק חוץ.. הפועל היא לא ברצלונה שמשחקת אותו דבר בכל מגרש.

10. eran levy Member

על שכטר יש לי כמה השגות וציינתי אותן בפורום, אבל נכון - הוא וורמוט מתאימים את עצמם לרמה האירופית הגבוהה. לדעתי השימוש בביטוי "חוצפה חיובית" הוא פרובינציאלי ומתייחס תמיד לשחקנים הישראלים שעושים משהו באירופה. לא שמעתי מעולם על "חוצפה חיובית" של שחקנים רומנים או בולגרים. על דה סילבה אף אחד לא יאמר "יש לבחור חוצפה חיובית", יותר קל להעניק את ה"תואר" לשחקנים ישראלים. לורמוט ושכטר אין חוצפה חיובית, יש להם יכולת גבוהה, יותר מזו הממוצעת בליגת העל, ושניהם יכולים בשקט לחשוב על אירופה בשנים הקרובות. ככה הם משחקים - פשוט טובים ואיכותיים. זו לא חוצפה חיובית - זו עבודה קשה, השקעה רבה ואופי.

11. Muurad Member

על ורמוט אני מסכים, אבל שכטר הוא המהות של המושג חוצפה חיובית לדעתי... או חוצפה באופן כללי.. כל אחד איך שהוא רואה את זה.

נערך לאחרונה ב: ‏15/9/10
  12. Raulito Madridista

אתמול הגיע עוד הפסד של קבוצה ישראלית בליגת האלופות או לא בליגת האלופות נגד קבוצה שטובה יותר ממנה על הנייר משמעותית. בפועל, על כר הדשא, הפערים לא היו עד כדי-כך משמעותיים. הפועל לא הציגה משהו מיוחד פרט לקורה של תמוז. אבל להגיד שהפועל הייתה צריכה לרדת מהמשחק מובסת? איזה שטויות. בכדורגל לא מסתכלים רק על בעיטות לשער. ורמוט ושכטר הגיעו למצבים רבים בהם היו צריכים לתת כדור רוחב מדוייק והם לא עשו את זה. בנפיקה את השער הראשון שלה כבש אחרי מצב נייח ולא הייתה איזה התקפה גדולה שהשאירה את הגנת הפועל עם המכנסיים למטה. אחרי השער השני הפועל פחות או יותר הרימה ידיים. הפסד בהפרש של שני שערים מוצדק לחלוטין למרות שהייתי מעדיף 3-1. וכל מי שאומר אחרת פשוט מתוסכל שהפועל נמצאת בליגה הטובה בעולם גם אם זה חלום שיגמר(והוא ייגמר) עוד חודשיים-שלושה.

בנוגע לבן-סהר - במשחקים הראשונים בהפועל הוא היה נייד מאוד, אך כבר זמן רב שהוא איטי והססן, מאוד מרגיז. אתמול כל פעם שהוא היה צריך לעשות יותר מחצי צעד כדי לגעת בכדור - הוא לא עשה זאת. אפילו גוטמן התייאש ממנו ובחר בתמוז כמחליף בשלב מוקדם יחסית של המשחק. בן-סהר 'ייתקע' בהפועל עוד הרבה זמן במידה ולא יתחיל להיכנס לעניינים. שיוריד את האף, הכי טוב לכולם.

השופטי רחבה האלה פשוט ליצנים, היה כבר ניסיון מאוד לא מוצלח של זה בליגה האירופית. הפועל אירחה את סלטיק בבלומפילד והייתה ראשית לפחות לשני פנדלים, ולא קיבלה אף-אחד מהם. מזל שווצ'יצ'ביץ' הגדול הגיע ובסוף גילי התעורר ועשינו מהפך.

תסלח לי אבל זה קשקוש. לשופט אסור לעשות שיקולים כאלה - כל מקרה לגופו. מה גם שהמשפט שלך אולי היה יכול להיות נכון לו מדובר בשופט שרואה את שכטר שבוע אחרי שבוע בליגת העל, נניח אלון יפת או אסף קינן. אבל שופט מאירופה, ששפט את שכטר פעם אחת בלבד לפניכן(במהלך הניצחון על המבורג דאשתקד) ובפעם הראשונה ששכטר הגיע לרחבה היה עליו פנדל ברור? זה נשמע לי מטופש.

אז תחליט אתה מסתכל על המשחק לפי מה שהיה אחרי הדקה ה-70 או 'אובייקטיבי לכל אורכו?' ולא כל מצב מול שוער נכנס בכדורגל, אין מה לעשות.

עזוב אותי מלחץ\לא לחץ - הפועל לא צריכה להסתכל על מה שעושות שאר הקבוצות בבית. המקום השלישי לא מעניין וגם לפניכן הסיכויי היה קלוש. אני רוצה לכבוש שער סוף-סוף ולהשיג נקודה. נגד ליון בבית אני מפחד שהפועל תצא לתקוף 'בחמת זעם' ונשלם על כך במתפרצות קטלניות של הצרפתים. אני כבר מתאר את גוטמן בוחר בקנדה במשחק הזה והוא ודדי ימשיכו להפקיר את העורף. רק שלא נראה את שיבחון במקום רוקי.

נערך לאחרונה ב: ‏15/9/10
  13. eran levy Member

קצת נסחפת, חביבי. אי אפשר כבר לכתוב משהו שאינו תשבוחות מקיר לקיר על הפועל ת"א בלי להיות חשוד מיידי בתסכול? אין כוונה נסתרת מאחורי כל ביקורת, יש ביקורת שהיא אפילו לגיטימית. על אותו משקל אפשר לומר שאתה טוען שהפערים לא היו משמעותיים כל כך מפני שאתה מתוסכל מההפסד של הפועל. זו חוכמה קטנה לשפוט אנשים שאין לך מושג מה הם חושבים לפני שהם כותבים.

מספיק שהשופט חשב בפעם הראשונה ששכטר עשה הצגה. הפעם השניה, גם אם היתה עברה על שכטר בתוך הרחבה, השופט שלף לו צהוב. אז לשופט אסור לעשות שיקולים כאלה - אז מה? זה אומר שהוא לא יעשה? השופט הוא בן אדם כמו השחקן, לא איזה רובוט. הוא מונע מאלמנטים פנימיים גם כן. כששכטר צולל הוא עושה זאת כדי לשקר ולקבל פנדל במרמה. כששופט רואה זאת בפעם הראשונה (ולא צריך שנים של שיפוט) יש לו כבר תדמית של השחקן. אמרה עתיקה אומרת - אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני. ביום שהשופטים יהיו רובוטים משוכללים אפשר יהיה להפריך אמרה זו. עד אז תיחשד בתמימות.

14. Green Lantern Member

אבל למה אתה צנוע מידי?הוא הכי טוב באירופה,לא רק באירופה,בגלקסיה כולה.
    ואתה עוד אומר את זה אחרי משחק חלש שלו אתמול..
    מדהים כמה האוהדים של הפועל והתקשורת חיים בללה - לנד בכל מה שקשור לדה סילבה,ורמוט ושכטר.

בעונה שעברה הוא אפילו לא היה הבלם הכי טוב בליגה הישראלית.

15. Muurad Member

אז מה בדיוק סותר את מה שאמרתי? סתם לדוגמא לכל אלה שמתבכיינים על הפנדל, באותה מידה קארדוסו יכל להכניס את ה1 על 1 שהיה לו מול אניימה בדקה ב-10... כמו שאמרתי לפני אם נלך לפי הדברים האלה זה לא נגמר.

אני מסתכל על כל המשחק לכל אורכו בצורה אובייקטיבית(ואף כאדם שרצה בהצלחתה של הפועל) וכל מסקנה אחרת מזו שלבנפיקה הגיע לנצח ואפילו בהפרש גבוה ממה שניצחה היא לא נכונה לדעתי... הפועל עמדה יפה למרות שבנפיקה עדיין הייתה טובה יותר ב65 70 הדקות הראשונות והגיע לה להיות ביתרון - ומכאן ואילך הפועל הייתה כמו אוויר במגרש ובנפיקה דיי רמסה אותה והייתה צריכה לסיים את המשחק בניצחון גבוה יותר כי הפועל פשוט לא רצה והייתה למילותיו של שגיא כהן "כמתאגרף גרוגי שמחכה למכת החסד" - אז אי אפשר לבטל את ה-30 דקות האלה ואת המחצית השנייה כי זה חלק מהמשחק שמשוחק לידיעתך 90 דקות, ומכאן מגיע מה שאמרתי.

אתה דיי מבטל או מעיף מהפארק כל תלונה שמגיעה לכיוונה של הפועל ככה שאני דיי בטוח שאני יותר אובייקטיבי ממך בנושא.

נערך לאחרונה ב: ‏16/9/10