הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. Igi Member

אתה לא אוהד של חיפה?

2. קרלס פויול5 Member

אני יודע שאי אפשר לדעת מה היה קורה, אבל ראינו שההתקפה של מכבי יכלה להכניס 4 והיא בהחלט גם יכלה לדעתי לנצח 4-1 אם היא הייתה רואה שהולך לה, אבל ההגנה די הרסה גם את הסיכוי הקטן שהיה למכבי ת"א.
    הוכחה כמה הבן אדם אובייקטיבי...

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/10
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום העונה האירופאית של מכבי:

סך הכל אני מרוצה. נכון לא עלינו לבתים, אבל הצלחנו לעשות משהו באירופה. כן, עשינו משהו באירופה. העפנו את מוגרן, שבעבר היינו מודחים על ידי קבוצה כמוה, העפנו את פאקינג אולימפיאקוס, והודחנו על ידי פ.ס.ז' אחרי שניצחנו בבית כשבמשחק החוץ הכל השתבש עם הפציעה של ניבאלדו והחיסרון של קולאוטי ובכלל הקבוצה פשוט לא הגיעה וחבל, ועדין זו עונה טובה של מכבי, תזכירו לי מתי מכבי עברה סיבוב באירופה? שלא לדבר על 2! ועוד בשלישי הודחה ולא בבושת פנים...

זה מזכיר לי את העונה של הפועל לפני כמה שנים שהיא הודחה בפלייאוף על ידי סנט אטיין...

סבן וזיו באמת אכזבה, וייתכן מאוד שאוטוטו דור מלול יקבל על חשבונו של זיו את המקום, מה שכן סבן דווקא בסדר כי בניגוד לזיו הוא עולה למעלה, זה שהוא לוקה בטכניקה נכון, אבל מה לעשות יש לכם מגנים אחרים בארץ שמתאימים כרגע למכבי?

4. burning soil Member

תודה לך מכבי, http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/1luvu.Xxx

היה אדיר. נגד אולימפיאקוס היה כיף והיום היה אפילו יותר כיף ומרגש.

איזה יופי להיות בבלומפילד שמריע לשחקנים למרות ההדחה, שנים שהקהל
    של מכבי לא התנהג ככה, פשוט היה תענוג בסוף.

כל הכבוד לשחקנים ולכולם.
    אני אופטימי להמשך.

5. alexshw Member

בשורה התחתונה מכבי ת"א עשתה את שלה יחסית גם לעברה באירופה.
    אבל אני חושב שניתן היה לעבור את הצרפתים. פספוס גדול שורה תחתונה.

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

eran levy אוהד של מכבי תל אביב.

אם הייתי אוהד של מכבי תל אביב, הייתי מבסוט, למרות שאף פעם לא כיף להיות מודח. לקבוצה של יוסי מזרחי היו היום את כל הסיבות שבעולם להפסיד את המשחק ולמרות הכל הם ניצחו אותו והראו שזה היה חשוב לסיים את העונה האירופית בכבוד. הנצחון הזה נותן לצהובים-כחולים נקודות זכות רבות אצלי.

אני לא מכיר טוב את שאלקה, ליון ובנפיקה ליסבון, אך נראה לי שלהפועל תל אביב יהיה מה למכור מולן לפחות באצטדיון רמת גן.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שבדיעבד כשמסתכלים בטח על המשחק הראשון אפשר להגיד פיספוס אבל בוא תזכור שמכבי לא היגעה במצב אידיאלי למשחק הראשון...ובתאכלס המשחק היום נפתח רק כשפ.ס.ז' כבשה, ומה לעשות, זה נגמר בפנדל הזה...מכבי לא באמת היתה קרובה לעבור שלב, אלא רק נלחמה על היוקרה, הכבוד והניצחון, ולשם שינוי עשתה את זה.

מכבי עשתה השנה 2.245 נקודות. אני קונה את אותה כמות נקודות בכל שנה ב-5 השנים הקרובות שיקפיצו אותנו לסביבות ה-11/12 נקודות שזה לא מעט וזה דירוג גם בסיבוב ה-3 בליגה אירופאית ואולי בפלייאוף. מה שכן אם מכבי באמת רוצה לקפוץ קדימה באירופה היא צריכה לקחת אליפות ולהגיע לשלב הפלייאוף באלופות שיבטיח לה בוודאות שלב בתים בליגה האירופאית או בליגת האלופות, אבל להבדיל מהפועל וחיפה, מכבי אם תיקח אליפות ותגיע למוקדמות האלופות לא תהיה מדורגת לא בסיבוב 3 ולא בסיבוב הפלייאוף כל שהדרך שלה אמורה להיות יותר קשה מזו של חיפה והפועל, אבל עד לשם הדרך עוד ארוכה ארוכה, משחק חשוב מאוד ביום ראשון.

8. Telkiyski Member

גם אם מכבי תהיה אלופה ולא תהיה מדורגת זה לא יהיה בשמיים
    ראינו השנה איזה קבוצות היו מדורגות
    מתוך 5 קבוצות לא מדורגות בפליאוף הצ'מפינוס עכשיו, 2 עלו, ז'ילינה ופרטיזן, כאשר רוזנבורג וזלצבורג היו קרובות (בהפועל זלצבורג לא באמת הייתה חשיבות למי מדורגת). רק משחק אחד היה חד צדדי, באזל שריף.
    במקרה הגרוע עבור קבוצה לא מדורגת בסיבוב מוק' הצ'מפינוס היא מקבלת בסיבוב השלישי את ספרטה פראג וברביעי את אנדרלכט, זה קשה יותר מאקטובה+זלצבורג, אבל לא משהו בלתי עביר בעליל, בטח לא עבור מיץ'

9. WellNeverDie Member

אם הייתי מכביסט מת"א היום הייתי ברגשות מעורבים. לא באמת הייתי מאמין שנעבור, אבל מסתבר שההגנה כל כך עלובה וטעויות כל כך דביליות הם שהכריעו את המשחק. יואב זיו פשוט עלוב. אילולא הפנדל האדיוטי בהתחלה, מכבי ת"א יכלה לעשות משהו. אומנם היריבה ידעה שהכל בידיים שלה ולא היה אכפת לה קצת לספוג, אבל בכל זאת הייתי יוצא עם תחושת אכזבה מסוימת או רצון להרביץ ליואב זיו.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם שמכבי תיאבק על האליפות, כמו שאמרתי זה רחוק מאוד...יותר מדי רחוק. אני מאמין שאם מכבי תיקח אליפות, מגנים יבואו בוודאות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx והם יהיו זרים איכותיים, גולדהאר יזרוק כסף.

עכשיו אני יגיב על הבית של הפועל:

בית קשה. בית קשה.

אם אני מסתכל על הבתים של העבר הדירוג הוא כזה:

1-2. מכבי ת"א, באיירן מינכן, יובנטוס ואייאקס
    1-2. מכבי חיפה, באיירן מינכן, יובנטוס ובורדו
    3. הפועל ת"א, ליון, בנפיקה ושאלה 04
    4. מכבי חיפה, מנצ'סטר יונייטד, לברקוזן ואולימפיאקוס

אני לא מבין את האנשים האלה שאומרים לא אטרקטיבי? מה לא אטרקטיבי בליון, סגנית אלופת צרפת שהגיעה לחצי גמר ליגת האלופות? שיש לה את ליסאנדרו לופז, הוגו לוריס, החתימה את גורקוף, יש לה את גומיס, ג'ימי בריאנד, מישל באסטוס, וכו' וכו' וכו', מדובר בקבוצה עם סוללת כוכבים, קים קאלסטרום, מירלם פיאניץ', קובצה שהיא באמת רמה אחת מעל לכל הקבוצות בבית הזה. אם זה לא אטרקטיבי אז מה כן? מה רק בגלל שהשם ליון? בואנה כל הקבוצות הישראליות מא ומעולם לא עשו חצי ממה שליון עשתה באירופה! חצי! אני למשחק הזה בוודאות יילך.

שאלקה לא אטרקטיבי? מה לא אטרקטיבי במילאן ראקיטיץ'? ראול? מנואל נוייר? הובדס המצוין? מצלדר, פאנדר באומיוהאן, פרפאן? נכון זו לא אייאקס שהיא יותר מסקרנת עבורינו וגם קבוצה יותר טובה משאלקה אבל עדיין זו קבוצה שעולה על הפועל ב-2/3 רמות לפחות.

בנפיקה לא אטרקטיבית? קבוצה שיש לה את אחד המגרשים היפים באירופה, שאישית יצא לי להיות בו פעמיים, פעם אחת ביציע רגיל ופעם אחת בתא כבוד. מגרש מדהים ביופיו. האמירויות די מועתק ממנו...סאביולה, לואיזאו, איימאר, קונטראו, קארדוסו, גאיטאן...

איך לעזעזאל אנשים מעזים להגיד לא אטרקטיבי? אפור? שחקנים שגם בעוד 100 שנה לא יגיעו לפה...

בסך הכל לעלות הפועל לא תעלה, כי כל הקבוצות הרבה יותר טובות ממנה, אם היא תעלה זו תהיה סנסציה אירופאית אדירה, אבל ההבדל הוא שאין פייבוריטית, וכל קבוצה יודעת שמי שתאבד נקודות נגד הפועל בוודאות לא תהיה בשלב הבא ולכן כולן יבואו לנצח. מה שכן אני מאמין שאם הפועל יכולה להוציא נקודות זה כמובן בבית, נגד בנפיקה, ליון ושאלקה. כשלדעתי במשחק הבית הראשון דווקא נגד ליון הסיכוי הוא יותר גבוה.

לדעתי הפועל תוציא בין 1-5 נקודות...הופעה נחמדה בליגת האלופות. שער היא בטוח תכבוש. 0 נקודות? לא יקרה. בתאכלס המשחקים שיקבעו את הקמפיין של הפועל יהיו 2 הראשונים, בחוץ מול בנפיקה ובבית מול ליון. אם יפסידו את שניהם הסיפור גמור.

ליון תעלה בקלות לדעתי מהבית הזה.

11. Telkiyski Member

לגבי שיטת הניקוד
    מה קורה לגבי שנה הבאה?
    כרגע העונה הזו לא ממש מאירה לנו פנים ביחס לעונה שעברה, בה הייתה לנו נציגה באלופות+נציגה בבתים של אופא, השנה יש לנו רק נציגדה באלופות.
    בכל מקרה
    מהדירוג של שנה הבאה תיפול עונת 05/06 נכון?
    זאת אומרת, תקנו אותי אם אני טועה, שהניקוד של עונת 11/12 יורכב מעונות
    06/07
    07/08
    08/09
    09/10
    10/11
    עונת 05/06 הייתה גרועה מאוד מבחינתינו כשרק מכבי פ"ת הגיע לבתים של אופא והפסידה 4 פעמים.
    לכן, האם יש סיכוי כלשהו שנראה שיפור במכסת הנציגות שלנו בעונה הבאה?
    לאוסטריה שדי צמודה אלינו (כרגיל) בדירוג נותרו 2 נציגות בבתים של אופא (ראפיד הדהימה את וילה), בלגיה שולחת 3 נציגות לבתים של אופא, צ'כיה שולחת רק את ספרטה פראג לשם ולשוויץ יש את באזסל בצמפיונס ואת יאנג בויז+לוזאן בבתים של אופא

12. wings Member

מה זה צריך להיות בנפיקה עם 0 נקודות אחרי שני מחזורים? וגם שאלקה וליון מקרטעות בפתיחת הליגה.
    יאללה, להיכנס לכושר...

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

התגובה של עומר מאד מצא חן בעיניי. הניצחון של אתמול היה יוקרתי, אבל ברגע שאתה מקבל במצב הזה 3 שערי חוץ אתה למעשה בחוץ. טוב מאד שמכבי ניצחה כי זה אולי יתן לה קצת ביטחון לליגה.

14. eran levy Member

ואל תשכח את הפתיחה הצולעת של הפועל ת"א...

15. SeRgInHo Member

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/d.../crank2011.html

הטבלה תקפה לעונת 2012/2013.
    העונה הזאת היא פספוס אחד גדול עם הדחה מעצבנת, בעיקר של חיפה אבל גם של בני יהודה.
    מקום 15 שולח 2 נציגות למוקדמות האלופות ושלוש לליגת אירופה.
    גם אם הפועל תעלה לשמינית גמר המקום ה 15 לא יהיה בהישג יד. אפילו אם תיקח את התסריט ההזוי שהפועל מנצחת את כל ששת המשחקים ישראל תקבל "רק" 3 נק', כשהפער מסקוטלנד הוא 2.5, וזה בלי לספור את שוויץ שפייבוריטית לתפוס את המקום הזה.
    בעונה הבאה לעומת זאת צריך להתאמץ חזק כי עונת 06/7 המצוינת יורד מהספירה.
    בקיצור פספוס פספוס פספוס. כי שתי נציגות באלופות הייתה מטרה מאד ריאלית בתחילת העונה.