הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. Fanatic Member

על שטראובר אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה (בינינו, גם אני לא כל כך מת עליו), אבל שטראובר שוער טוב. הגול השני ניתן לויכוח האם הוא אשם או לא אז אני מבין למה אתה רושם את מה שאתה רושם עליו.

בנוגע לתיאום בהגנה, זה עניין של זמן ככה שאין לך על מה לבוא בטענות על הגנה חדשה לגמרי. לטעמי, בזמן שההגנה הזו ביחד הם נראים טוב ולא כל כך גרוע כמו שאתה מציג את הדברים.

סבן נתן 2 הופעות בינוניות נגד מוגרן, אני מסכים אבל דווקא היום סבן היה מעולה ומבחינה הגנתית אולי אחד הטובים במגרש.
    וזיו? זיו אחד השחקנים הבולטים לטובה במשחקים האחרונים שלנו. לא מפסיק לרוץ והוא משתדל המון. הוא טוב גם כשהוא מתופקד כמגן וגם כקשר.

2. קרלס פויול5 Member

שטראובר שוער טוב יחסית לשוק הישראלי, אבל מול השוערים של הגדולות(גם מול השוערים של בית"ר או בני יהודה) הוא נופל ובענק, אפילו אדרי נראה יותר טוב ממנו היום, וזו אשמתו הישירה, שוער צריך לעצור כדור כזה, נקודה.

עניין של זמן זה אולי, אבל בינתיים סטרול נראה רע, ניבאלדו עושה טעויות של טירון, סבן גם היום לא היה משהו בכלל, זיו מבחינת מגן עשה רק התקפה כל משחק, אולי זה לא נראה מול מורגן אבל אין לו כלום חוץ מהתקפה, הוא לא עושה הגנה בגרוש, היום אולי הוא היה לא רע כקשר אבל כמגן לפחות ממה שראיתי מול מורגן(וגם בנבחרת ישראל), הוא ממש אבל ממש בינוני, הוא רץ הרבה אבל זה לא מספיק צריך גם להבין את העמדה שלך.

נערך לאחרונה ב: ‏30/7/10
  3. Robin Hood Member

בקיצור, אתה לא מסוגל לפרט בדיוק מה ראית, ואתה ממחזר את ההודעה הראשונה שלך בדיון, עם שינויים קטנים. שאלתי אותך שאלות פשוטות כדי שנראה אם אתה סתם זורק הצהרות, ולפחות לבינתיים לא סיפקת תשובות לאף שאלה. אני מחכה לתשובות (ורצוי גם שעתה תפרט גם על "טעויות הטירון" של ניבאלדו), אשר יסבירו מדוע אתה חושב שההגנה של מכבי ת"א נראית "רע" (לרשום 3 פעמים שהיא נראית רע לא מסבירה לנו דבר; מאיזו בחינות היא נראית "רע"?) או ששחקניה לא מתאימים למטרות (התמודדות על האליפות). אם אתה רוצה אני יכול לצטט שוב את אותה הודעה עם שאלות, אבל אני בטוח שאתה מסוגל למצוא אותה בעצמך בעמוד הזה.

4. הפועל_כפר_סבא Member

שאלה: אם וכאשר מכבי עולים לשלב הבא, הם יקחו את הניקוד של אולימפיאקוס ויהיו מדורגים?

5. eran levy Member

ההגנה היתה בסדר גמור אתמול. יחסית לתקופה הקצרה שהיא נמצאת יחד סטרול וזיו היו מתואמים. וכן, הם לא נקיים מהשער, אבל הם לא הובסו אתמול, הם שמרו על משמעת הגנתית. גם המצבים הרבים אליהם הגיעו היוונים נחסמו די בקלות והדרך היחידה לפרוץ את ההגנה היתה מרחוק. פעם אחת זה עבד ואין הרבה מה לעשות מול הבעיטה של זאירי, אבל אני יוצא אופטימי מהמשחק הזה. באנינג לא ישחק? לא נורא. הוא, בדיוק כמו כל השחקנים, עדיין לא מתואם עם כולם במאה אחוז, אז מישהו אחר יהיה במקומו. גם עם עשרה שחקנים הגיעה מכבי קרוב לשער, הלחץ של היוונים לא הפחיד את מכבי, אולי עדיין השיטה לא זורמת אבל אופי ויכולת יש, ועוד איך.

נערך לאחרונה ב: ‏30/7/10
  6. Carlo Zampa Member

אולימפיאקוס נראית ממש לא מחוברת כרגע, ומכבי חייבת לנצל את ההזדמנות הזאת.
    חבל על הגול השני שחפו שהיה טעות של 4 שחקנים - מגן ימני, סטרול שפיספס את ההרחקה וניבאלדו שלא סגר מספיק טוב והיה תקוע בלי סיבה במיקום נוראי, וכמובן שטראובר שלשוער סביר זה כדור קל מאוד. אבל השער הראשון של אולימפיאקוס... pure genius
    כמו השער המפורסם של הנרי(רק פחות יפה ומול קבוצה הרבה הרבה פחות טובה).

7. Number 8 Member

עד הדקה השישים היינו טובים מאוד, בעיקר במחצית הראשונה בה הבקענו את השער, הגענו למספר הזדמנויות(אם הבעיטה של יצחקי לקורה הייתה הולכת חצי סנטימטר שמאלה או שקולאוטי היה מגיע למסירת רוחב של יצחקי, הכל היה אחרת) ואולימפיאקוס בכלל לא הייתה על המגרש, מלבד העשר הדקות האחרונות, שגם אז היא לא הייתה מי יודע מה. במחצית השנייה היוונים עלו אחרת, זעירי הזה שינה את המשחק מקצה לקצה אבל עדיין עמדנו יפה ואז הגיעה ההרחקה של באנינג שלמעשה הרגה לנו את המשחק. אמנם השער של זעירי היה גדול אבל עם באנינג היה שם, סביר להניח שמישהו היה חוסם אותו. בכל מקרה, מאותה הרחקה זו הייתה רק שאלה של זמן עד שנספוג וגם השער השני הייתה טעות משולשת של סטרול, גפני ושטראובר.
    לסיכום, לפני המשחק הייתי קונה תוצאה כזו בלי לחשוב כלל אבל אחרי שראיתי שאולימפיאקוס בכלל לא כזו חזקה כמו שעשו אותה ואחרי שעמדנו על המגרש , אני קצת מאוכזב. הכי חשוב שהבקענו שער חוץ והעברנו את ההכרעה אלינו הביתה. אני באמת חושב שאפשר לעבור אותם מול בלומפילד מלא בצהוב, גם כי הם לא כאלה חזקים וגם כי נדחוף את השחקנים בלי הפסקה וכמובן הם יעלו במלוא המרץ.

בנוגע ללירן שטראובר - לצד עצירות ענקיות שלו(כמו זו אתמול), יש לו כמה פאשלות וזה תמיד היה ככה, עוד שהיה בתקופה הראשונה שלו במכבי, גם במכבי נתניה ושוב אצלנו, זה לא הגיל עושה את שלו אלא הוא תמיד היה שוער כזה. אין מה לעשות, הוא השוער שלנו ועם זה אנחנו צריכים להסתדר. גם אם רצו להחליף אותו, אני לא יודע את מי היינו מביאים כי כמעט אין שוערים ישראלים טובים בליגה, והכמעט תפוסים והבאת שוער זר חדש לוקחת זמן להתאקלם ואתה לא יודע על איזה שוער תיפול... וחוץ מזה, שטראובר לא שוער גרוע, הוא שוער טוב עם פאשלות אבל עשו ממנו גרוע וזה ממש לא הכיוון.

יש פה כמה ליצנים שמדברים שטויות, ההגנה אתמול הייתה בסדר גדול מלבד אותה טעות של סטרול, אם זה גפני וסבן שעשו עבודה טובה באגפים או ניבאלדו שסגר מצויין.
    השחקנים המצטיינים הם יואב זיו שעשה עבודה מצויינת בכל מקום וכמובן מדוניאנין שככל שהזמן עובר, רק מראה איזה שחקן ענק הוא.

אני אופטימי.

8. Raulito Madridista

אני כבר לא יכול לחכות לקראת המשחק מחר נגד אקטובה. חשבתי aמשחק החוץ יהיה טיול וההימור התברר כטעות גדולה, הפועל תצטרך לעבוד כדי להמשיך הלאה, אבל אנחנו ממש לא עם הגב אל הקיר והתקשורת סתם מנסה לייצר לחצים. הפועל בסה"כ צריכה ניצחון 2:0 ועשינו דברים יותר יפים נגד קבוצות יותר קשות. אני בוטח בהפועל לקראת המשחק מחר ומאמין שהשחקנים יעלו בטירוף, הם לא ירצו לוותר מהר כל-כך על ליגת האלופות. גוטמן ישב להם על הראש אחרי המשחק הבינוני ומטה בקזחסטן ויש גם אותנו, האוהדים, שלא ניתן להם להירדם, יש כאן עניין מנטאלי משמעותי יותר מהצד המקצועי. אקטובה קרוב לוודאי תשחק בונקר ואני מאמין שבהפועל מוכנים לכך. בן-סהר יפתח בהרכב וזה מצויין, אני מאמין בו ועל הנייר יש להפועל התקפה קטלנית. הגיע הזמן ששכטר, שלא כבש תשעה משחקים רצופים כולל העונה שעברה, יחזור לעניינים וכמובן שהפועל צריכה גם את ורמוט בשיאו. אם בן-דיין לא כשיר במאה אחוז אז שינוח, אני סומך עך שיש ולפי מה שהבנתי דדי היה גרוע במשחק הקודם. לפני כל משחק יש את השאלה מה יקרה אם פתאום שום כדור לא יכנס, אבל זה לא יקרה מחר. מעניין אם מזג-האוויר הלא-נעים יפרק גם מחר את אקטובה. לא צריך שהם יהיו שפוכים כמו במחצית השנייה מול מכבי חיפה - גם קצת עצלנות ועייפות מצידם וזה יעלה להם ביוקר. אני מגיע למשחק מחר שעתיים לפני - יאללה הפועל!

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הפועל לא עוברת זו חרפה. קבוצה ברמה הרבה יותר גבוהה מאקטובה (למרות ההפסד שלא ראינו) וגם ממכבי חיפה בשיא של השנה שעברה. הרי כולנו זוכרים את אקטובה, קבוצה שניצלה שלוש טעויות נוראיות וקרסו מהרגליים בסביבות הדקה ה-30, אין סיבה שזה לא יקרה מחר.

אגב מצחיק אותי כל הזמן התגובות של שחקני הפועל בעילום שם על "חמים עליהם, נשלח אותם לככה וככה וכו'" כולם יודעים במי מדובר, שלושת המוקיונים שחשים שהם משחקים בריאל מדריד ולא קרעו זוג נעליים בקושי. ערן זהבי, עומרי קנדה ואיתי שכטר.

הגיע הזמן ששחקנים יפסיקו להתבטאות בעילום שם ולא רק זה שגם יפסיקו לתת התבטאויות מחליאות, כי כבוד זה לא מוסיף להם.

נערך לאחרונה ב: ‏3/8/10
  10. alexshw Member

מה חדש? הקבוצה הכי בכיינית בתולדות הכדורגל הישראלי
    אני כל כך מאחל להם לעוף מחר, עשר שנים בדיוק אחרי שואסטיץ', נויקירכנר, קורשוש וקוצ'יאן גמרו להם את חלום האלופות בפעם הראשונה.

נערך לאחרונה ב: ‏3/8/10
  11. שער 7 Member

אני תמיד אוהב שהמשחק הראשון נערך בבית. הזדמנות לגמור את הסיפור כבר בהתחלה ולנסוע לגומלין רגועים. כשהמשחק הראשון בחוץ, תמיד יש את הפחד מהפסד משתק או חלילה מתבוסה, וגם אם חוזרים משם עם תוצאה ריאלית, תמיד יש את הפחד לקבל בבית שער חוץ שיגמור את הגומלין עוד לפני שהחל.
    אני לא מפחד מההתקפה שלנו, רק מההגנה. גוטמן מתלבט בין פרנסמן לבאדיר, דדי בן דיין לא בכושר, קנדה עושה חורים כרגיל, דגלאס דה סילבה חסר ביטחון אחרי הטעות בקזחסטאן ועל המקרה של אניימה, שבעוד חודש כנראה שכבר לא יהיה איתנו (סוכניו מחפשים לו קבוצה כרגע, או שזה סתם ספין ואפשר להירגע), חבל להרחיב. עולים לי בדמיונות כל מיני תרחישים למשחק מחר :
    1. נוביל 0:2 סמוך לסיום, קרן לאקטובה. השוער שלהם עולה כדי לנסות לנגוח.
    2. נוביל 1:2 סמוך לסיום, פנדל להפועל. אניימה מחמיץ, יש מתפרצת קזחית, ואניימה לא בשער.
    3. אף כדור לא רוצה להיכנס. הקזחים מבזבזים זמן בעיגול החצי.
    בקיצור, לגמור את זה עוד במחצית הראשונה, אם אפשר.

12. Fanatic Member

בן דיין סובל ממתיחה והוא בכלל בספק למשחק נגד אקטובה.
    ולמרות התסריטים ההזויים שלך, הפועל צריכים לתת לאקטובה לפחות 3 ולעלות שלב בלי בעיות מיותרות.

13. שגיא Guest

הפועל תל אביב בלחץ. אין ספק לגבי זה, וכנראה שגם אין דרך למנוע. השאלה הגדולה לאן ינתב אותו אלי גוטמן במהלך המשחק. אין ספק שהפועל תל אביב תגיע במטרה ברורה - לכבוש - כי אי אפשר אחרת. בן סהר ושכטר יהיו חייבים לכבוש שער במחצית הראשונה כי כמובן שככל הזמן יעבור והתוצאה תישאר מאופסת, זה ישחק לרעתה של הפועל תל אביב והלחץ רק ילך ויצטבר.

כך או כך, עדיין קשה לי לראות את הפועל תל אביב מועדים הערב.

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

הפועל תל אביב בקלות יכולה לעשות 0-5 במחצית א-לה ז'לזניצאר. ההבדל בין הקבוצות לא כאלה גדול ויש חלק שיאמרו שהבוסנים יותר טובים.

הלחות משחקת בול לטובת התל אביבים. כלומר, לא בול, גם הם יסבלו, אבל הם כבר רגילים ואילו הקזחים יאבדו אוויר כבר מדקה 10.

כמו שהמכונה של גוטמן ביטלה הגנת פח בתוך 45 דקות בסיבוב הקודם בבלומפילד, ככה זה צריך להיות הפעם. הבעיה היא שכאן מופעל אפקט הלחץ. נקווה שיעמדו בו בשלום.

15. קרלס פויול5 Member

טוב למרות שעבר הרבה זמן, רק עכשיו שמתי לב להודעה שלך, אז: דבר ראשון, יכול להיות שהגזמתי שאמרתי אין הגנה אבל התכוונתי שהגנה פשוט משחקת לא טוב, לא יודע אם זה בגלל שהם לא מחוברים אבל בכל זאת אני מתקשה להאמין שהם יתחברו עד מחרתיים, שוב אני חייב לציין שראיתי רק את המחצית השנייה כך שאני לא יודע מה היה בהתיחלה, אבל מאז שאני התחלתי לראות הם פשוט לא נראו לי טובים, הבלמים לא מתואמים ועושים טעויות, המגנים עולים בד"כ יותר מדי קדימה ומבצעים חורים, רק באנינג עשה עבודת קודש עד שהורחק מאז שהוא הורחק וזה נעלם היה ניתן לראות בקריסה של ההגנה. בקשר לטעויות הטירון של ניבאלדו, הפנדל מול מורגן, ולא מעט חורים שראיתי מול אולימפיאקוס ומורגן. בקשקר לפי איזה מדד ההגנה של מכבי בינונית, אני חושב שיחסית לקבוצות חלשות ובינוניות בליגה שלנו ההגנה תסתדר יופי אבל מול הגדולות והקבוצות רציניות באירופה(כמו אולימפיאקוס לדוגמה) הם לדעתי יחסית בינוניות ואני לפחות ראיתי לא מעט במחצית השנייה של סטרול וניבאלדו(שבגלל אחד מהם היה הגול השני), ושלא נדבר על סבן שלטעמי הפקיר את העמדה שלו יותר מדי, אני מאמין שהם יכולים לקחת אליפות גם אם הגנה כזאת, זה רק יהווה לה חיסרון גדול אבל גם הפועל לקחנה השנה דאבל בלי מגן ימני אבל שוב זה גם עדיין יכול להתחבר. בקיצור אני אומר שאין ספק שעד בהמשחק מול מכבי חיפה זה כן יכול להתחבר, אבל מאחר שיש להם עוד יומיים אולימפיאקוס כן צריך לציין את זה לדעתי.