הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. eran levy Member

והתלונות מגיעות גם אחרי שהלך הרוח לפני המשחקים (שלא מגיע רק מהאוהדים, אין מצב) נע בין נצחון חלק לבין הבסה. התלונות של השחקנים מראות שני דברים: 1. אין להם אופי של ווינרים. 2. בלי להבין הם מודים, בעזרת התירוצים, שהם היו חלשים. זו הדרך שלהם לומר שהם היו חלשים, גם אם הם לא מודעים לכך.
    חוץ מזה נראה שגם השחקנים לא מאמינים בעצמם. בשביל מה צריך יצחקי לקשקש על הדשא הגבוה? מכבי עברה שלב, לא צריך לתרץ השגים. בשביל מה צריך לדבר על המגרש של אקטובה? הפסד מינימלי במשחק חוץ ומשחק בית בבלומפילד, שאני לא זוכר מתי הפועל הפסידה לאחרונה במשחק אירופי בבלומפילד. הכל יכול לקרות, אבל צריך להכניס דברים לפרופורציות. אולי אופי ההנהלה של הפועל מכניס את כולם ללחץ, אולי הם מכוונים את דעת הקהל למקום שנוח להם בו, אבל דווקא האוהדים צריכים לא לאכול כל מה שהשחקנים שלהם פולטים בתקשורת.

וכן, יעקב שחר תמיד היה השפוי היחיד בליגה.

2. riquelme1 Member

איזה שטויות אלה, אין להם אופי של ווינירים? קסיאס לא הפסיק להתלונן על הכדור במונדיאל, שחקנים לא הפסיקו להתלונן על הווזבוזלות, מזה קשור אופי של וונרים? המגרש היה במצב גרוע, והשחקנים לא קיבלו את התנאים הראויים.

מה גם שגוטמן לא תירץ את ההפסד, ואמר שהקבוצה לא שיחקה מספיק טוב, במיוחד במחצית הראשונה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/10
  3. eran levy Member

כמובן שטויות, כי אם סיינט קסיאס התלונן אז זה בסדר...
    ווינרים לא היו מתלוננים על כדור או על תנאי מגרש, גם אם הם אלופי עולם.
    אלה התנאים, זו קזחסטן, ככה הם מתנהגים לשחקני היריבה. אירופה היא לא רק אולד טראפורד וקאמפ נואו.
    וגוטמן לא תירץ את ההפסד, אבל על גוטמן אחד היו חמישה שכן תירצו.

4. GiladG2 Member

המשפט שלי שציטטת נטף מציניות, אני מתנצל שזה לא היה ברור יותר.
    אני ו"תרבות הספורט הישראלית" לא הולכים ביחד, אני סולד כמעט מכל מה שקשור לכדורגל כאן. ואני מסכים איתך במה שכתבת. אף פעם לא זילזלתי באקטובה, גם לא כשהם הוגרלנו נגדנו בשנה שעברה ובטח שלא אחרי הדקה ה-20 כשיורם ארבל כבר קימט וזרק את כל דפי השידור שלו.
    מה שרשמתי נבע מהיהירות שדיברת עליה. כמו זו של אריק בנאדו כשלפני שנתיים בית"ר הגרילה את ויסלה. אני מקווה שבפעם הבאה ישאלו את גוטמן אם הוא קונה תוצאה כמו של חיפה נגד אקטובה (כלומר - לעבור..), הוא יענה בתשובה יותר שנונה מהקודמת ("אני קונה רק בדיוטי פרי"). מגיע לו שיילחץ קצת.

5. eran levy Member

אז טוב שדיברתי על "תרבות הספורט הישראלית" ולא עליך... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    אבל הזכרת את יורם ארבל: הוא בעצמו עשה את אקטובה גדולה יותר ממה שהיא ואת חיפה קטנה יותר ממה שהיא. הוא עצמו בגד בעקרון הכי חשוב, גם אם הכי בנאלי, שכדורגל משחקים תשעים דקות. הוא לא העבד של השיטה, אנחנו העבדים של השיטה, כי אנחנו מקבלים את דברי יורם ארבל, השדרים והפרשנים, כדברי קודש ולא עוצרים לרגע לחשוב שאולי הם מדברים שטויות. יכול להיות שגוטמן חושב שהתקשורת משרתת אותו אבל הוא משחק את אותו המשחק. התקשורת מכתיבה מה היא רוצה לשמוע, או יותר נכון היא חושבת שהיא יודעת מה הציבור רוצה לשמוע, על בסיס אופי, מנטליות וכו'. גם הכתבים, השדרים והפרשנים הם ישראלים וגם הקוראים והאוהדים הם ישראלים, אבל כולם ביחד שוכחים שאפשר גם להיות הוגנים ומציאותיים. הפועל ת"א צריכה לעבור? גם אקטובה צריכה לעבור. הרוב לא חושבים בכלל על אקטובה כעל קבוצת כדורגל אלא כעל מכשול בדרך של הפועל. אין שם מאמן? אין שם שחקנים? אין שם מנהלים שרוצים הצלחה? אין אוהדים שרוצים נצחונות? בעונה שעברה אקטובה נכשלה מול חיפה אחרי שהוליכה 0-3, השנה הם בטח רוצים להוכיח, לפחות לעצמם, שהם שווים לפחות עלייה לפלייאוף. רק כאן ההתייחסות היחידה לקבוצות היריבות בשלבים אלו באירופה מופיעה דקה ורבע אחרי תוצאות הגרלת המשחקים, עם כתבת רקע עלובה על הקבוצה.

6. Carlo Zampa Member

האמת שכן, אם הוא התלונן אז זה נותן לגיטימציה. בטח לאחד כמו ברק יצחקי.
    אין שום קשר לווינר או לא, ווינרים נמדדים בזמן אמת, במשחק כדורגל, ממש לא בתקשורת.
    ההבדל בין קסיאס ליצחקי, שהראשון ידע להסתדר עם הבעיה, השני ממש לא. זה הבדל בין ווינר ובין אחד שהוא לא.

7. eran levy Member

ההבדל בין קסיאס ליצחקי הוא שהראשון עשה קודם כל את העבודה והתלונן אחריה, והשני לא עשה כלום ותירץ את זה.

8. wings Member

מודה, הופתעתי מהתוצאה במשחק של הפועל ת"א. הייתי בטוח שזה הולך להיות ניצחון קל. אפילו כתבתי שאלישע יצטרך לרדת למחתרת. אבל אני עדיין בטוח שהפועל יעברו ובהפרש משמעותי את התיירים האלה. אם הפועל לא תעבור זה יהיה ללא ספק הרגע הקומי של העונה. אני להבדיל מרוב חברי כאן דווקא מאחל בהצלחה לקזאחים, 1. בכל זאת אנדרדוג; 2. נדיר מאוד שאני בעד קבוצה ישראלית באירופה שהיא לא הקבוצה שלי. לא משהו אישי.

לא נראה לי שתראו אותי בפורום בימים הקרובים. בכל זאת, עוד מעט המשחק מול מינסק וכל השחקנים הטובים בחוץ. הליצנים הקבועים בהרכב. זו אמנם מינסק, קבוצה שבבית בטח צריכים לנצח וביותר משער אחד, אבל לסמוך
    על רפאלוב ודאבלשווילי זו משימה בלתי אפשרית עבורי. עזבו לסמוך, אני בקושי מסוגל לראות משחקים שהם
    על המגרש. אבל שיהיה, זה לא שיש לי ברירה...

9. alexshw Member

אני לא מת על רפאלוב, אבל בוא נזכור שהוא היה חלק מהקמפיין המוצלח של 06/07 וגם שותף בכיר לקמפיין בעונה שעברה, שאני לא מסכים שהיה כישלון.
    עם כל הכבוד, מכבי חיפה לא המציאה את הכדורגל, זה עדיין קבוצה ישראלית ועצם ההעפלה לשב הבתים זה דבר גדול. באסה שלא עשינו הרבה מול אריות אירופה(בבית בלתי אפשרי), אבל לדעתי זה לא כישלון בשום אופן.

העונה יש לנו כמה זרים חדשים, וחשוב מאוד שהם יצליחו. הם אמורים לעשות את ההבדל.
    מקווה גם שימצאו חלוץ.
    לגבי צעירים כמו סולליך, שעבן ופלאח, אז צריך לתת להם דקות כבר מפתיחת העונה, אם כבר הם בסגל. בטח אם נעפיל לשלב הבתים בליגה אירופית.
    העונה ארוכה, צריך להסיק מסקנות מעונה שעברה.

10. שגיא Guest

אלישע לוי מפתיע עם פרסום ההרכב להערב. ההגנה תכלול את עותמן ומסיללה כמגנים ואת שי מיימון ובלם הרכש קאנוטו במרכז ההגנה. בקישור האחורי יפתח קולמה ולצידו בוקולי כשבאגפים ליאור רפאלוב ומוחמד גאדיר. קטן בתפקיד החופשי ובחוד דבלשווילי.

ההפתעה כמובן אי הכללתו, הלא ברורה, של אדריאן סילבה שעושה רושם שבונים עליו רבות. לא ברור לי מה ההגיון להושיב אותו על הספסל שההרכב יכל בקלות לכלול אותו במקום בוקולי.

11. Raulito Madridista

רגע, שאני אבין יותר טוב - אז גם איקר קסיאס 'ברשימה השחורה' שלך?
    אין שום ספורטאי שמעולם לא התלונן. יש כאלה שעושים זאת בתדירות גבוהה - יצחקי, ויש כאלה שמתפתים מידי פעם. קסיאס, לצורך העניין, שייך לקבוצה השנייה. גם צ'אבי התלונן על הבונקר של אינטר, אז מה?

לא צריך לחפש חרא בכל דבר. יכול להיות שאדריאן סילבה עדיין לא בכושר משחק של מאה אחוז ואולי אלישע מעדיף לשמור אמונים לשחקנים ישנים, לפחות לא בהתחלה. גם אם סילבה פותח היום על הספסל אין זה אומר או אפילו רומז שהוא יהיה שחקן ספסל או קישוט בסגל. גם פרנסמן הגיע להפועל במגמה ברורה כדי להחליף את באדיר, אך בשלושת המשחקים הראשונים גוטמן העדיף את אותו קו הגנה מהעונה שעברה כדי לא לפגוע בתיאום. ממשחק ראשון לא מסיקים יותר מידי מסקנות. לדעתי דווקא השילוב של עותמאן על חשבונו של משומר יכול להצביע על מגמה ברורה - הוא יהיה המגן הראשון של חיפה העונה.
    מוחמד גאדיר פותח בהרכב והוא יוסיף מהירות, לדעתי החלטה נכונה של אלישע.

ובינתיים פורסם בספורט 5:הפועל הוחלט: סהר, פרנסמן ושיבחון יפתחו בהרכב בגומלין מול אקטובה. כל השינויים נראים לי מצויינים(לאלא, רוקי ובאדיר יפנו את מקומם), אם כי יש עוד זמן עד לגומלין ואני אומר את הדברים בבוא העת. קראתי שבן-דיין היה קטסטרופה אתמול בצד שמאל אבל אני לא דואג - דדי פותח כל עונה בהיסוס. בשנה שעברה בכלל חשבתי שהוא יהיה נפילה כי דדי חלם במשחקים הראשונים. לאט-לאט הוא יחזור לעצמו.

* המשחק של מכבי ת"א נגד אולימפיאקוס היום ישודר בסופו של דבר בערוץ ספורט5(מתוך וואלה ספורט).

12. eran levy Member

תעשה לי טובה, ראוליטו, תתייחס למה שאמרתי, לא למשאלות לבך.
    יש לי דעה לגבי שחקנים שמתלוננים. לדעתי שחקני הכדורגל בעולם הפכו עם השנים למפונקים ולרמאים. לא כולם, כמובן, אבל חלק לא קטן מהם, וזה ממש לא משנה לי אם הם משחקים בהפועל עכו או בריאל מדריד. התלונות רק מעצימות זאת. רשימות שחורות? אני מעדיף להתייחס לכדורגל של השחקנים, בשביל זה אני כאן, לא בשביל הקשקושים שלהם בתקשורת.

13. Igi Member

הלוואי וההרכב היום היה כולל את סילבה במקום בוקולי, ו-ורד במקום גאדיר/רפאלוב, הרכב מרגש.

14. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

עידן ורד פצוע .

15. Igi Member

בגלל זה אמרתי "הלוואי", ההרכב האופטימלי מבחינת מכבי חיפה, כשגולסה ו-ורד במקום השניים באגפים, או שורד בספסל, כי עדיין למרות שיש לך פייטרים כמו ורד וגולסה, 3 פליימייקרים(גולסה ורד וקטן) באותו הרכב...סיכון לבלאגן.