הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אם הם ממש רוצים להתרגל, הם צריכים להגיע לפה מחר.

מוקדם, אז יגיעו לכאן ביום ראשון, זה לא מה שיעשה את ההבדל.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הפועל תודח זו תהיה השפלה. אם היא לא תהיה בצ'מפיונס זה יהיה כישלון נוכח הישארות הסגל וחיזוקו. אם היא תהיה בשלב הבתים זו הצלחה פשוטו כמשמעו.

אם לא אניימה היום ומבלי לראות את המשחק, רק ע"פ אופ"א, אני מאמין שהנזק היה יותר נורא.

שי אם זלצבורג אז היו דייגים אז אלה הומלסים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אקטובה, עם כל הכבוד לחוזק של אקטובה, זה הפסד מביך, סטייל מכבי לסנטה קולומה, אבל לא באותה עוצמה כמובן אבל עדיין, זה המשחק הראשון והפועל עם אותו סגל בדיוק עשתה משחקים הרבה יותר גדולים ולהפסיד לאלופת קזאחסטן זה לא נעים, וגם הפועל נכנסת לרשימת ההפסדים המביכים של הכדורגל הישראלי שמובילות אותן בגאון מכבי ובית"ר, וגם חיפה עם הפסד לקבוצה מאיי פארו נמצאת שם ועוד כמה תוצאות כהנה וכהנה...

הפועל פייבוריטית לעבור בשבוע הבא אין ספק, אבל אתם יודעים איך זה, כדורגל.

המטרה של הקזאחים בשבוע הבא, לעבור את הדקה ה-25 מבחינת כושר גופני, זה יהיה ניצחון בפני עצמו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/10
  3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בלי לראות את המשחק או לדעת איך התפתח המשחק, באופן כללי, פאשלה של האדומים.
    חסר להפועל ת"א שהיא מסיימת את הקמפיין האירופי שלה מול קבוצה כמו אקטובה, זה יהיה חתיכת כישלון.
    הלחץ על השחקנים האדומים יהיה אדיר, יחד עם זאת, הפועל יכולה וצריכה לפרק את הקאזחים, כי הפועל בנתה קבוצה בשביל דבר אחד- ליגת האלופות. בבלומפילד זה יראה אחרת, אבל הכל יפול ויקום על ניצול המצבים של הפועל ת"א, אקטובה מבחינתה עשתה תוצאה גדולה, שער קטן בבלומפילד יכול לעשות את ההבדל בהתמודדות הזו.

4. alexshw Member

היא לא תסיים את הקמפיין האירופי בכל מקרה.

5. ייא Member

לדעתי הפועל גמרה את הסיפור
    הלחץ יגמור אותנו ווהמשחק יסתיים ב1-1
    שלום לך אירופה [אה יש לי ליגה אירופית...אז שלום לך ליגת אלופות]

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא זה שדיבר על נאחס?
    יש סמיילי בכיין? כי הוא מתאים לך כמו כפפה ליד.
    רק בגלל הבכי הזה על הפסד מסכן של 1:0 בחוץ והגישה הלוזרית של אוהדים כמוך הלוואי תעופו לאקטובה (אם רציתם לדעת את אחת הסיבות לשנאת הפועל בבקשה קיבלתם אותה)

7. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אם הייתי אוהד הפועל ת"א ממש לא הייתי בלחץ, אמנם הפסד לקבוצה מהסוג של אקטובה זה אכן מביש אך לא סוף העולם. האדומים בבלומפילד זה סיפור שונה, לא אופתע אם ישחזרו את התוצאה מול הקבוצה הקודמת עם השם המסובך.

8. Cup of Tea Liverpool, UK

הפועל עם כל העדיפות שלה על אקטובה, צריכה להיזהר לא לספוג שער חוץ במשחק בבלומפילד.
    היא בהחלט מסוגלת להבקיע שלושה שערים ככה שזה לא יהיה סוף העולם אם תספוג, אבל אני חושב שההגנה צריכה לתת גיבוי יותר טוב להתקפה
    וכל הקבוצה צריכה להיכנס לכושר טוב יותר (אני יודע שאפילו עוד לא התחילה הליגה) בשביל השלבים המאוחרים יותר של הצ'מפיונס.

9. eran levy Member

במשפט הזה טמונה תרבות הספורט הישראלית.
    הפועל ת"א לא צריכה להבקיע רביעיה כדי להוכיח משהו למישהו. יכול להיות שאקטובה קבוצה חלשה יותר על הנייר, אבל יש יתרונות וחסרונות לשתי הקבוצות. גם אקטובה לא הכירו את הפועל ת"א, הראיה האתנוצנטרית שרק בארץ הכל קובע מביאה לזלזול כלפי כל קבוצה שלא מגיעה מישראל או מאירופה המערבית. רק לפני שנה נשמעו קולות זלזול בקאזאן. קאזאן!!! הפועל ת"א, שחקניה והמאמן שלה, יהיו מאוד מרוצים אם יבקיעו "רק" שני שערים ויעברו לשלב הבא. יש מטרה והיא עלייה לשלב הבא, חוץ מזה שום דבר לא חשוב. מה יקרה אם הפועל תבקיע שני שערי דרדלה בתוספת הזמן של המשחק? היא תעלה שלב, זה הכל. פחות מ-0:4 יהיה כישלון? היהירות לא מפסיקה לשבור שיאים.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כדי שלא תבכה, אופ"א שיחררה הודעה מרגיעה:

אופ"א הודיעה להפועל: יש קיזוז גולים בגומלין לפיכך הפועל תצטרך 1:0 קטן בשביל לעלות מאחר והיתרון הקזאחי צומק ל-0.5.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

וזה למה? אנחנו לפני עוד שלב מוקדמות, אם הפועל ת"א בחוץ היא לא נושרת לליגה האירופית, היא סיימה עם אירופה.

12. קרלס פויול5 Member

לא. היא תעפיל לשלב הפלייאוף של הליגה האירופאית, אם היא הייתה מפסידה לזליננגאר(או איך שלא קוראים לזה) היא הייתה נושרת מאירופה.

13. Raulito Madridista

אנשים, תנוחו קצת, תירגעו. הפועל לא צריכה להוכיח שום דבר לאף-אחד('להרשים'? מי צריך להרשים, רוצים ליגת אלופות לראשונה בהיסטוריה, את ההצגות נשמור למשחקים קלים בליגה), העונה שעברה מדברת בעד עצמה. אני ידעתי שלא יתכן שכל משחק בעונה הזאת יהיה קל, לא נלקק דבש, אבל הפועל חייבת לעבור. את הביקורת הארסית תשמרו לשבוע הבא ותאמינו לי שאם נודח מול הקבוצה של בוארט אני ארשום דברים קשים על הפועל כי זו תיהיה בושה. היינו צריכים להפסיד לפי מה שקראתי במספר אתרי ספורט, אבל שכטר, זהבי ובן-סהר החמיצו גם, כלומר הפסדנו בהפרש של שער אחד אבל בתוצאה הגרועה ביותר - 1-0. חבל שלא הפסדנו 3-2 ואז ניצחון מינימלי של 1-0 היה נותן לנו את הכרטיס לשלב הבא.

היום יש יום משחקים לא פחות מעניין.
    מכבי חיפה לא תשחק עם ההרכב החזק ביותר שלה(ורד, גולסה ודוידוביץ פצועים), והאמת שרפאלוב ובוקולי מזכירים קצת את ההרכב של הקבוצה מלפני שנתיים, אך בכל-זאת חיפה אמורה להשיג מקדמה טובה לקראת הגומלין. מעניין יהיה לראות את הקשר האחורי החדש, האם הוא התקפית טוב יותר מכיאל והגנתית לא נופל מקולמה. למכבי חיפה יש מסורת מפוארת באירופה והיא צריכה להמשיך אותה. חיפה לטעמי תעלה מהרגע הראשון במטרה לדרוס, העונה באף שלב לא נראה קבוצה שבעה בגלל הסיום הטראגי של העונה שעברה.
    העובדה שהמשחק של מכבי נגד אולימפיאקוס ייערך ללא הר-הגעש היווני זה מרכיב מאוד משמעותי, זה מצמצם את יחסי הכוחות בצורה רבה, אך עדיין היוונים פייבוריטים. גם הפסד של 1-0 יכול להתקבל בהבנה עבור מכבי וניתן יהיה לעבור. יוסי מזרחי ישחק במערך נסוג כשיואב זיו ורוני גפני יסגרו את האגף השמאלי - אפשר להבין את המהלך הזה. הציפייה היא להברקה מיצחקי שיביא את השער או הבישול, ומדוניאנין שהשתלב טוב מהרגע הראשון צריך לבעוט מרחוק.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדבר שהכי מפריע לי במשחקים האחרונים של התל אביביות באירופה זה ששתי הקבוצות לא יכולות פשוט להודות שהן שיחקו וחלש. יצחקי מדבר על ה'דשא הגבוה', עכשיו מציינים אצל האדומים ש'המגרש לא היה כשיר למשחק'. מתי יעזבו את השטויות האלו?

בכלל, כרגע מדברים על זה שאם האדומים לא עוברים הלאה הקבוצה הולכת לקצץ. האם שוב אנחנו רואים שרק יעקב שחר מנהל קבוצה בהגיון? אני מאחל לאדומים לעבור שלב ואפילו להגיע לליגת האלופות, אבל יש משהו בקבוצה הזאת שפשוט גורם לי לקוות שהיא לא תעלה לליגת האלופות.

דבר אחרון, אני ראיתי אתמול 90 דקות של משחק שבו אייאקס היתה אמורה לנצח בקלות את פאוק סלוניקי. היוונים סרבו לעבור את החצי ובמחצית השנייה הם עשו את זה פעם אחד ברצינות והם הבקיעו. מי שהולך לזלזל באקטובה עוד יאכל את הכובע שלו כי הפועל ת"א עדיין בלי כושר משחק וכל הלחץ יהיה עכשיו עליה. אם בסוף הגומלין יהיה ךפרוטוקול בלבד אני אברך את האדומים, אבל אני שוב מרגיש שכולם מצפים שהקזחים כבר יישארו במחצית השנייה ללא אוויר...אני מקווה בשביל שחקני הפועל ת"א שהם לא יבואו שאננים למשחק כי אחרת כל השנה ידברו אך ורק על הקיזוז שאולי נתן להם דאבל...

15. Raulito Madridista

לא אני ולא אתה ראינו את המשחק האמיתי. זכותו של גוטמן להגיד שהיה חוסר מזל(מעניין אם כל איום של הקזחים על השער היה ממהלך כדורגל או שהם בעטו 15 פעם מרחוק, מי אמר שהיו מצבים של גול במאה אחוז?) והתנאים היו חרא - מה, ההפסד שלנו בקאזאן, זה כדורגל זה? זו הייתה החלקה על הקרח. קאזאן הייתה עוברת את הפועל בכל-מקרה, אבל ההתמודדות הייתה צריכה להיות יותר צמודה.

הפועל לקחה הימור ואם היא תגיע לצ'מפיונס אז כולם יגידו כל הכבוד, ואם נודח - זרקנו כסף לחינם...אבל לא מראים לחמור חצי עבודה ולא שופטים צעד של קבוצה עד שיש הכרעה. כמו שכבר אמרתי - אם הפועל תודח מול הקזחים זו תיהיה חרפה וכל ביקורת שנקבל תיהיה לגיטימית לחלוטין. אני לא יודע אם אתה מתכוון אליי ספציפית, אבל אני הכי רגוע מצפונית עם הדאבל והכי שמח שיש. הפועל הייתה הקבוצה הטובה ביותר בארץ בעונה שעברה וזהו זה. אגב, העובדה שמכבי חיפה הגיעה למשחק האחרון כשהכל תלוי בה - זה היה צ'אנס מעניין ובעצם פיצוי עבורה על הנקודות שלקחו לה. קבוצה שלא מנצחת את בני-יהודה במשחק האליפות, כאשר משחק חוץ כבר הפך למשחק בית - זו בעייה שלה. מי שרוצה לערער על הדאבל - שיבושם לו, אותי זה לא מעניין.