הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. Raulito Madridista

אכן צ'לסי של אז הייתה קבוצת צמרת בפריימרליג, אחת שמתנדנדת בין הצ'מפיונס לגביע אופ"א ולא מפלצת כדורגל כמו היום, אבל זה לא משנה. הסגל שלהם היה עמוק והספיק לשתי קבוצות. שחקנים צעירים מוכשרים כמו לאמפרד וטרי הגיעו לכאן. ובכל-מקרה - הפועל פשוט עשתה בית-ספר לאנגלים והניצחון אומנם הושג רק בדקות האחרונות אך היה סופר מוצדק. צ'לסי התנהגה בטיפשות כשאיפשרה לשחקנים מסויימים לדלג על המשחק. רק ציינתי שכמו שלא ספרו את הפועל בעבר, לא סופרים כיום את בני-יהודה, אבל זה ממש לא אומר שהסנסצייה תשוחזר, קשה לי להאמין.

בשביל כבוד צריך לעבוד. הפועל לא מדורגת בגלל שהצבע האדום הוא צבע יפה. הפועל עשתה הישגים פנטסטיים באירופה בעשור האחרון(רבע גמר גביע אופ"א ב-2002; עברנו את שלב הבתים של גביע אופ"א ב-2007 כשניצחנו את פאריס סן ז'רמן בחוץ ובשלב 32 האחרונות ניצחנו את ריינג'רס; גם ב-2008 העפלנו לשלב הבתים וניצחנו את חטאפה; על המסע האירופי העונה מיותר להרחיב) וזה בא לידי ביטוי. כל קבוצה ישראלית שרוצה להיות מדורגת או לקבל הגרלות יותר סבירות - חייבת להתחיל ממשהו קטן ולבנות בסיס של נקודות.

מעניין על סמך מה אתה כל-כך בטוח שהאוסטרים יתנו לנו בראש ופוסל את הפועל ששמרה על אותו בסיס מצויין משנה שעברה(רק שאניימה לא יעזוב) הפועל הביסה את ראפיד וינה 5:1 בארץ ונתנה להם שלישייה במשחק הבא בוינה, כשהאוסטרים חמים ורוצים לנקום. אפשר לחשוב שזלצבורג זו רמה אחת מעל ראפיד וינה, זה ממש לא ככה. אני לא אחזור שוב על המשחקים הפנטסטיים שלנו בשנה שעברה(המבורג?) כי זה מיותר, אבל עוד יותר מיותר החלק הזה בתגובה שלך - אמירת סרק שלא מקדמת אותנו לשום מקום.

2. Igi Member

לא יהיה טוב להפועל לקבל את זלצבורג. האוסטרים בוודאי כבר מודעים ל'מרורי הכדורגל הישראלי' אחרי שנה שעברה... והם יבואו בכוננות שיא.

3. wings Member

Raulito, זה לא היה בקטע של לפגוע. לדעתי רדבול יעברו אתכם. טוב, לא יתנו בראש, הגזמתי, אבל
    הם קבוצה עם סגל יותר טוב והם עשו ניצחונות הרבה יותר גדולים בליגה האירופית עונה שעברה (לנצח בספרד
    ובאיטליה). אנחנו אמנם טיילנו מולם אבל זה רק בגלל שתפסנו אותם עם מאמן חדש ומאוד לא מחוברים (ומצד
    שני אנחנו היינו בכושר טוב עם גולסה וגאדיר בכושר מצוין).
    ההופעות של הפועל ת"א עונה שעברה באירופה לא הרשימו אותי כל כך. אני בד"כ מאוד מפרגן, ובאמת
    בבלומפילד נתתם הצגות, אבל למעט וינה בכל משחק חוץ קיבלתם בראש (המבורג, סטליק, קאזאן). כבר
    כתבתי שנה שעברה שניפחו את הקמפיין שלכם מעל ומעבר, הקמפיין של קשטן היה מרשים הרבה יותר (למרות
    שעבור קבוצה ישראלית זה בהחלט היה קמפיין מצוין).

ועוד משהו. אי אפשר להשוות בין רדבול לקבוצות אחרות באוסטריה כי ההבדלים בתקציבים הם ענקיים, אפילו
    אם בטבלה ההפרשים בנקודות קטנים. וברור לי שתקציב זה לא הפקטור היחיד. בכל אופן, הדגש של רדבול זה
    להגיע לליגת האלופות. הם כשלו שנה שעברה בישראל, לא יקרה להם עוד פעם לדעתי.

נערך לאחרונה ב: ‏17/7/10
  4. ogabona Member

מול קאזאן באמת חטפנו בראש.
    מול המבורג פשוט לא שיחקנו עד ששכטר נכנס, היה לנו יום מחריד בהגנה (בונדר ובן דיין היו פשוט זוועה).
    סלטיק בחוץ זה היה סתם חוסר מזל + שאננות בגלל שידענו מוקדם מאוד שאנחנו כבר עלינו לשלב הבא.
    הגענו להרבה מצבים שם.

5. RubberSoul Member

אתם מודעים שקביעת דירוגים לא מושפעת מהישגים של למעלה מ5 שנים?
    הפועל מדורגת בגלל העפלות לשלב הבתים שנעשו לאחרונה.כל הישג מ2002 לא קשור בכלל.
    כנ"ל למכבי חיפה.העפלה לליגת האלופות,העפלה לשמינית גמר אופ"א והישגים דומים,בלי קשר לרבע גמר מחזיקות,העפלה לליגת האלופות ב2003 וניצחונות משכנעים שם.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן אבל בואו נזכור שהפועל לא פוגשת את המבורג, סלטיק וקאזאן, אפילו לא את אנדרלכט, באזל, קופנהאגן...הקבוצות שהפועל אמורה לפגוש הרבה יותר קלות כך שהמשימה היא בגדר חובה, ואי העפלה לשלב הבתים של ליגת האלופות משמעותו כישלון, בטח עם הסגל הזה, עם החיבור שלהם ועם ההישגים של השנה שעברה. אני לא מאמין שאקטובה תעשה צרות להפועל אבל כמו שאמרתי, גם בשלב הפלייאוף למרות שהפועל תהיה פייבוריטית יש קבוצות שיכולות להפתיע אותה כמו רוזנבורג, דינאמו זאגרב, ליטקס לובץ', פרטיזן בלגרד ורד בול זלצבורג - שוב, בהנחה שכולם יגיעו לכאן.

דור, אני מסכים איתך ואני לא מנסה לקחת את ההישג של הפועל לרגע, אבל ברגע שקבוצה מרשה לעצמה לתת לשחקנים כמו עמנואל פטי ולא זוכר מי עוד, נראה לי פרנק לבוף ועוד כמה, לדלג את המשחק ונותן גם לצעירים לשחק, זה עדיין מראה על איזשהו סוג של זילזול והכנה לקויה למשחק, ולא רק זה, זה מראה על חוסר מקצוענות משוועה ועובדה שצ'לסי נענשה על זה בסוף, בצדק, הספורט מעל לפוליטיקה.

הפועל מדורגת אך ורק בגלל ההישגים שעשתה בשנים 2009/10, 2008/9, 2007/8, 2006/7 ו-2005/6. מה שהיה לפני כן, לא משנה ולא מעניין.

השנה הפועל מאבדת 11 נקודות ואם לא תעשה ניקוד בהתאם, אז היא תאבד קצת ניקוד, אבל עדיין יהיה לה דירוג.

7. Number 8 Member

קודם כל חשוב לזכור שבני יהודה ומכבי ת"א עדיין לא בשלב הבא... נכון ששתיהן השיגו תוצאות טובות, אבל עדיין הסיפור בשני המשחקים לא הסתיים. אל תתנו לתקשורת להטעות אתכם.

הפועל חייבת לעבור, אין כאן בכלל שאלה, אם מכבי חיפה של אשתקד הצליחה לעבור אותה והעונה הפועל קבוצה יותר טובה ממנה, אז גם היא צריכה לעבור בלי בעיה.
    אמנם מכבי חיפה קיבלה הגרלה די קלה אבל אני לא כזה בטוח שהיא תעבור... שלושת השחקנים הכי חשובים של חיפה עזבו ועדיין לא הגיעו מחליפים(אם חיפה בונה על בנאדו אז בכלל המצב שלה על הרצפה). וגם אם היא תעבור את מינסק הבלארוסית, אני בכלל לא בטוח שתוכל לעבור את השלב הבא ולהגיע לבתים... זה לפחות על הנייר, נחכה לתאכלס על הדשא.
    מכבי ת"א צפוייה לפגוש את אולימפיאקוס, ואני בניגוד לאחרים כאן, די אופטימי. קודם כל אנחנו מתארחים אצלם בלי קהל שזה למעשה סיפור אחר לגמריי, עם שלושים וחמש אלף אוהדים יוונים משוגעים הכל היה אחרת אבל כשאין את הקהל הזה שתומך, אפשר להוציא תוצאה טובה ביוון. אני לא אומר לנצח אלא תוצאה טובה.
    ובנוגע לבני יהודה, כולם מסכימים פה אחד שאין להם סיכוי מול יובה, אולי רק להוציא תוצאה טובה יחסית כמו שנה שעברה ולמלא את בלומפילד. מה שגם יש להם קבוצה פחות טובה מהעונה שעברה.

8. Raulito Madridista

אם המטרה הייתה אחרת אז בסדר. אי-הבנה וזהו.
    קודם כל, גם אם רד-בול זלצבורג יותר איכותית, ואני ממש לא בטוח בכך - בשני משחקים הכל יכול לקרות.
    היכולת של הפועל באירופה לא הרשימה אותך? - אני לא מסכים עם זה לחלוטין. דיברת על זה שהפועל הפסידה במשחקי החוץ, אבל הרבה קבוצות באירופה עושות זאת. המבורג הפסידה להפועל בבלומפילד(העובדות שכבשנו שני שערים בממוצע למשחק + המקום הראשון בבית על חשבון המבורג - זה לא היה מרשים?), היא קיבלה בראש מוינה במשחק חוץ ומול סלטיק בסקוטלנד היא גם לא הבריקה. להפועל היה את הלוקסוס להפסיד לסלטיק, מילא ההפסד היה קריטי אז הייתי מתייחס ברצינות לטענה הזאת שלך. קאזאן - שיחקנו חרא, אין לי בעייה להגיד. והיו תנאי מגרש זוועתיים ואסור להתעלם מזה. אני לא משתמש בזה כתירוץ כי כבר בהגרלה ידעתי שאין לנו סיכוי להמשיך הלאה, אבל צריך לזכור את זה. גם לנצח כל משחק בית באירופה זה שוס חבל על הזמן.
    הקמפיין של הפועל ממש לא נופח, בתקשורת ידעו לקטול את הפועל על המשחק המבוהל בהמבורג ועל השטויות של באדיר בהגנה. המבורג פתחה את המשחק ההוא בטירוף ואני לא בטוח שהיא הייתה נותנת הצגה לו לא הייתה כובשת כבר בפתיחה.
    אין ולא יהיה כמו הקמפיין הוא ב-2002, הניצחון בשלג על מוסקבה היה מרגש עם הדמעות של שביט, אותו שהיה אלוהי בסטמפורד-ברידג', הגול השני של קלשנקו אחרי שאבוקסיס מרים אותם...מנצחים את פארמה בחוץ וגם את מילאן. אני יכול לכתוב ספר על העונה ההיא. לא צריך לעשות השוואות. הקמפיין עם קשטן פתח לנו דלת באירופה ועכשיו השחקנים מרגישים שיש לנו מסורת אירופאית ויש להמשיך אותה. עם קשטן ניצחנו בזכות ההגנה והשוער המדהימים ועם גוטמן זה בגלל החלק ההתקפי המרשים.

לא חידשת לי. דבר מוביל לדבר - ההישג ב-2002 איפשר להפועל לקבל הגרלה נוחה יותר בקיץ 2006 (אודסה) למשל וכך הלאה. ברור שיש פרק זמן מסוים בו הישגי העבר נמחקים, אבל כמו שאמרתי - צריך להתחיל ממשהו.

אני ואתה משדרים על אותו גל בעניין הזה. אני ניסיתי להסביר שהמצב שונה בסיטואצייה שבה נמצאת בני-יהודה, כי יובנטוס לא תגיע עם האף למעלה, בטח לא אחרי מה שהיה בשנה שעברה. הפועל לא הייתה מצליחה לדלג מעל צ'לסי לולא השאננות שלה. אבל כבר היו קבוצות שהגיעו לארץ שאננות ובכל-זאת הצליחו לנצח בקלות, בין השאר בגלל פיק בירכיים של השחקנים הישראליים...

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל בני יהודה לא קבוצה ברמה של הפועל, אפילו של אז ובטח שלא של היום...יובנטוס תגיע הנה עם כל הכוכבים כי זה יהיה המשחק הרשמי הראשון שלמה, ואני מקווה שבלומפילד יהיה מלא ב-12 אלף צופים או כמה שיכילו, וזה טוב מגיע לבני יהודה לעשות הכנסה יפה ומי יודע הלוואי אולי תוצאה טובה, אני בעדם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

10. Gaudi Member

עומר, טעות בידך.
    אנחנו לא נאבד השנה נקודת דירוג אחת, בגלל הנתון הזה שציינת בשורה למעלה.
    בקיץ הבא תרד לנו מהניקוד עונת 05/06 שבה לא היינו בכלל באירופה.
    זאת אומרת שכבר מהניצחון על הבוסנים הבטחנו לעצמנו נקודת דירוג נוספת לשנה הבאה, והיד עוד נטויה...

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אדון גאודי,
    אל תתווכח עם בן אדם שמבין בדברים האלה קצת הרבה יותר ממך
    סתם שתדע, אם אני אומר משהו כנראה שאני יודע בכל הקשור ל-UEFA

Hapoel Tel-Aviv Isr 11.2000 5.4750 0.3500 10.4500 1.2000 28.675

השנה הפועל מאבדת את הניקוד של 06/07 (11.200)
    וסתם נניח שהפועל היתה מודחת זה הניקוד שהיא היתה מתחילה את העונה הבאה:
    Hapoel Tel-Aviv Isr 5.4750 0.3500 10.4500 1.2000 17.475

להבא תבדוק לפני שאתה מתווכח.

12. Gaudi Member

קודם כל, לא צריך לתקוף. פני לידידות.

דבר שני, צר לי אך אתה טועה.

הניקוד המצטבר שעומד לזכותנו השנה בדירוג (27.775) הצטבר בחמש השנים שקדמו לקיץ הנוכחי -
    2009/10, 2008/9, 2007/8, 2006/7 ו-2005/6.
    המידע מהעמוד הזה.

המידע מהעמוד הזה שהבאת בהודעה שלך הוא קצת מטעה, כי הוא מציג את הניקוד שאנחנו משיגים השנה, ושיעמוד לזכותנו בקיץ הבא. הוא לא נצבר לדירוג שלנו השנה.

13. GiladG2 Member

נאה דורש נאה מקיים?
    גאודי צודק, הניקוד של 06/07 ייחשב גם בשביל המוקדמות באירופה לעונה הבאה, ואז הוא יימחק ויתחלף בהישגים האירופיים שלהם בעונת 11/12.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נכון אתם טועים, בשנה הבאה הפועל לא תתחיל עם אותם 27 נקודות, תאמין לי כי גם רד בול זלצברוג לא התחילה את העונה הזאת עם אותם נקודות שהיה לה בשנה שעברה, אחרת היה לה ניקוד חד ספרתץי, הקיצר תבדקו את עצמכם שוב כי אתם טועים.

אם אתה כל כך רוצה להיות בטוח תסתכל:

ככה מכבי חיפה התחילה את עונת 09/10
    106 Maccabi Haifa Isr 2.7250 0.3000 13.2000 0.4750 0.3500 17.050
    וככה היא התחילה את העונה:
    100 Maccabi Haifa Isr 0.3000 13.2000 0.4750 0.3500 5.4500 19.775
    ונניח שהיא תודח בסיבוב הזה, ככה היא תתחיל בשנה הבאה:
    Maccabi Haifa Isr 13.2000 0.4750 0.3500 5.4500 1.2000 20.675

נערך לאחרונה ב: ‏18/7/10
  15. ייא Member

לא הבנתי משהו , אז מזה אומר?
    אם הפועל תודח לבתים של אופא ולא תעבור מהם לשלב ה32, היא תהיה מדורגת שנה הבאה עד הסוף אם תיקח אליפות או לא?