הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. Raulito Madridista

גם אם ליון שיחקה נוראי בשני משחקי החוץ האחרונים שלה בצ'מפיונס וברור שזו לא אותה ליון הנהדרת משנים עברו - אין ספק שהיא הקבוצה הטובה בבית. על אחת כמה וכמה כשהיא מקבלת 'חיזוק' בדמותו של ליסנדרו לופז שהוא ההבדל בין ליון בינונית וחביבה לבין ליון דורסת ו'רעה' במובן החיובי של המילה. מייד כשנערכה ההגרלה היה ברור שלהפועל יהיה סיכוי נמוך מאוד להוציא נקודות בחוץ. אז המשחק בסטאד-ז'רלאן הוא הקשה ביותר, הסיכוי הוא לא נמוך אלא אפסי, בטח כשליון רוצה ניצחון כדי לסיים במקום הראשון בבית. חג חנוכה הוא חג המכבים ולא בטוח שגם נס יעזור.

אני חושש מתבוסה היום ומקווה לסיים את העונה האירופית בכבוד. אולי גול, אולי הפסד מכובד. אין לי ספק שאם נחטוף גול מוקדם - נחזור הביתה עם תוצאה לא נעימה בכלל. המפתח מבחינתי הוא לעבור את רבע השעה הראשונה בלי לספוג. בשני המשחקים שזה קרה - הוצאנו נקודות.

חלק מהשחקנים מפנטזים לצאת לאירופה בינואר או בסיום העונה - הנה ההזדמנות הכמעט אחרונה שלהם להוכיח. אני מקווה ששכטר יתן משחק טוב.

לפי דעתי גוטמן עלה עם הרכב התקפי מידי. אולי היה צריך לשחק עם עוד בלם, אולי לנסות מישהו כקשר אחורי כי הרי רוקי מחוץ לעניינים. אני מקווה שהפריסה של השחקנים על המגרש תיהיה שונה ולא נקבל מערך של 4-4-2. אני אולי נשמע כמו תקליט שבור בעניין הזה - אבל בליגת האלופות, על אחת כמה וכמה במשחקי חוץ - צריכים לעבות את מרכז השדה בשחקן נוסף. זהבי צריך להיכנס לאמצע ושכטר שיהיה מוסט לכנף ולא תמוז למרות שהוא פיזי.

בקיצור, תשעים דקות אחרונות בצ'מפיונס, רק שישמרו על הכבוד ולא ישכחו שהליגה היא הלחם והחמאה. יאללה הפועל!

2. Ghost93 Member

יכול להיות שזהבי הוא השחקן הראשון שפיצח את "מנטליות השחקן הישראלי"?
    איזה ווינר.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב ראיתי את התקציר שוב ושגיא אמר בסיום "זו התוצאה הכי גדולה של קבוצה ישראלית במשחק חוץ בליגת האלופות".

אז עכשיו חשבתי לעצמי, כמה פעמים קבוצות ישראליות הוציאו משהו במשחק חוץ? בסך הכל פעם אחת, מתוך 11 משחקים אחרים. אז ברור שאם זה לא המשחק של חיפה מול אולימפיאקוס אז זה המשחק הזה...מה הוא אמיתי? זה או זה או אולימפיאקוס בחוץ זה לא שיש עוד תוצאות בליגת האלופות במשחק חוץ.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/12/10
  4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הפועל ת"א לא תסיים במקום השלישי, קשה עד בלתי אפשרי לדמיין ניצחון של האדומים הערב, לליון יש הרבה מאוד על מה לשחק, הם בבית, הם יודעים ששאלקה יוצאת למשחק לא פשוט לבנפיקה, והם יעלו בכל הכח כדי לטרוף את הפועל ת"א מהרגע הראשון.
    גוטמן רוצה לסיים בכבוד, ואני בטוח שהפסד מינימאלי עומד בהגדרה הזו, גם מבחינתו, זאת הזדמנות אחרונה של שכטר (גם האחרים, אבל בעיקר הוא) לתת הופעה טובה בבמה המרכזית, והלוואי שלפחות ברמה האישית נראה כמה שחקנים בהפועל שמשחקים טוב.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

25 דקות בהן ליון שולטת ללא עוררין בלי מצבים ממשיים, הפועל בעיקר מתבנקרת וגול חוקי שנפסל לצרפתים...פרט לכך שכטר מסיים את קמפיין ליגת האלופות עם פציעה (שמעתם את שגיא לגבי הנפילה על הבטון? חחחח גדול) בתקווה להיעדרות של שלושה חודשים ככה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

עריכה:

דיאקטה וכריס עם טעות נוראית, טוטו עם בעיטה מצוינת והוגו לוריס מוכיח שגם לאניימה יש מתחרה מהצד השני בהצלות וירטואוזיות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

שחקני הפועל כנראה שמעו אותי וגם התחילו לשחק טיפה כדורגל...(על מי אני עובד הם שמעו ששאלקה מובילה 1:0)

נערך לאחרונה ב: ‏7/12/10
  6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב זאת התוצאה הכי גדולה בכל הזמנים בחוץ בליגת האלופות באדמת צרפת שקבוצה ישראלית עשתה.

עכשיו ברצינות,מגיע להפועל כל הכבוד,הם אולי בכיינים הם אולי מעצבנים אבל מצד שני הם בסך הכל נותנים עונה מדהימה בליגת האלופות,היו להם קצת קשיי קליטה אבל בסופו של דבר זה הסתדר.

זהבי באמת ווינר אמיתי,לא ייאמן איך לא לקחו אותו לשום קבוצה ויותר לא ייאמן איך בקיץ היו שמועות על עזיבה שלו מהפועל(למרות שדי ברור שהוא לא באמת היה עוזב).

אניימה שוב היה מדהים אתמול עם 2-3 הצלות שאני ראיתי(ראיתי את המשחק של מנצסטר וזיפזפתי) מה שאומר שיהיו עכשיו שמועות יותר חזקות על מעבר שלו לאירופה וזה כמובן אומר שהוא עוד 3 שנים בהפועל :)

7. riquelme1 Member

אניימה ענק, הוא לקח 2-3 מצבים בטוחים אתמול, אבל הוא אשם בשער של ליסנדרו לופז, הוא לא היה צריך להרחיק עם הרגל אלא לתפוס את הכדור, מצד שני גם שוכחים שהוגו לוריס לקח 2-3 מצבים כמעט בטוחים, ההזדמנות של תמוז, הבעיטה של ורמוט, האחד על אחד של סהר מולו.

מדברים על אניימה, דה-סילבה הוא בפירוש בלם שיכול לשחק כמעט בכל קבוצת דרג ב' באירופה.

בכלל, הקמפיין הזה הוכיח שהכדורגל שלנו רחוק מלהיות פח, שיש מאמן עם סדר, משמעת, שעושה עם הרכבים טובים, בכל הקמפיין הפועל שיחקה עם 2 חלוצים(לא כמו פרננדז העלוב בנבחרת), עם 8-9 ישראלים בהרכב נגד קבוצות ברמה גבוה היא הוכיחה שיש לנו מה למכור, הפועל מבחינת חומר שחקנים לא טובה יותר מחיפה או מכבי ת''א.

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

גם בנבחרת ניגריה בשלב הבתים של גביע העולם, לא זוכר מול איזו נבחרת, הוא הציל מספר שערים, עד שעשה טעות לא אופיינית שבעקבותיה ספג שער. אם ילמד לשמור על יציבות, אני בטוח שתהיה קבוצה מאחת הליגות הבכירות באירופה שתיקח אותו לשורותיה. זהבי קנה את עולמו במשחק אמש, הבנתי מעמיחי שפיגלר שבצרפת הכינו עליו עמוד שלם בעיתון, בעיקר כתבו שהוא מבקיע שערים חשובים ונמצא במקום הנכון ובעיתוי הנכון במאני טיים. אם לא יעבור לאירופה בינואר, אני מאמין שזה יקרה בתום העונה. כפי שאמרו לפניי, הווינריות מחפה על הבינוניות, לא רוצה להשתמש במילה 'חוסר כישרון' כי בכל זאת מדובר בשחקן שיודע כדורגל, גם אם הוא לא וורלד קלאס.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגיעים להפועל ת"א הרבה מחמאות. לא מעניין אותי כרגע היריבות שיש לי עם הקבוצה הזאת, הנקודות שהאדומים השיגו מדברים בעד עצמם.

לגבי "האם זה ההישג הכי טוב אי פעם", אם אתה לא מנצח את ברצלונה או ריאל מדריד בביתן אז לא צריך להגזים. מגיע המון כבוד להפועל ת"א, אבל כמו תמיד בארץ מגזימים בצורה קיצונית. הויכוח על ההישג של מכבי חיפה (ששיחקה באמת 6 משחקים מחוץ למדינה) כרגע מיותר. את השטויות והשנאה אני משאיר לעמנואל רוזן...

לגבי זהבי, אם בגלל שער אחד הוא יוצא לאירופה הוא ייכשל בוודאות. בסה"כ מדובר בשחקן נחמד, אבל לא בכשרון מיוחד. כדאי לבחור להרים טלפון לאנדי ואן דר מיידה. פעם שיחק באייאקס, כבש שער נהדר באולימפיקו ומאז 'נעלמו עקבותיו'. בגלל שער אחד הגיע לאינטר, אבל העזיבה מאמסטרדם למילאנו היתה טעות חייו. לדעתי זהבי כמו בזמנו ו.ד מיידה לא בשל לאירופה, שכטר ואניימה כן.

עכשיו השאלה מה יקרה במועדון האדום? מכירת חיסול כמו שראינו במכבי חיפה בקיץ? ברור שהבעלים של הפועל ת"א לא כאלה נדיבים כמו הבוס של מכבי חיפה, אבל נראה לי ששכטר ואניימה יעזבו את המועדון. בשביל אוהדי הפועל ברור שעזיבה בינואר יגרום כנראה לאליפות צהובה או ירוקה. נראה לי שאניימה כבר מת לצאת לאירופה, אבל שכטר יישאר עד הקיץ.

בכל מקרה ברכות על הקמפיין היפה בליגת האלופות.

נערך לאחרונה ב: ‏8/12/10
  10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

זהבי שחקן מאוד מיוחד שאני לא זוכר בישראל שנים, הכוונה היא לא ליכולת נטו כי היו ויש שחקנים מוכשרים וגם טובים ממנו, אבל הסגנון שלו מיוחד ובאמת שאין שחקנים ישראלים שמשחקים ככה. לא טכני מאוד, לא מהיר מאוד, לא חזק מאוד, על פניו שום דבר יוצא דופן. לצורך העניין הוא מזכיר לי את תומאס מולר, חכם מאוד עם הכדור וגם בתנועה ללא הכדור (אולי המעלה הכי גדולה שלו), חד מול השער ובעיקר עם מנטליות נהדרת שמוכיחה את עצמה עם השערים הבלתי נגמרים שלו ברגעי ההכרעה.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי לזהבי אין שער אחד מיוחד יש לו כמה,כמעט כל הישג של הפועל קשור לזהבי,שער האליפות מול בית"ר,שער מול בנפיקה ומול ליון ובטח שכחתי לפחות עוד 2-3 שערים טובים אצלו.

riquelme1 אין ספק שההרכב של הפועל טוב כמונו או כמו מכבי תל אביב,אם לא יותר - שיש לך את תמוז,שכטר,ידין,אניימה,בן דיין,זהבי וכו...זה לא יכול להיות הרכב שנופל ממישהו בליגת העל.

12. Raulito Madridista

ומה, אולימפיאקוס ב-2003 הייתה אימפרייה תגיד לי? ולמיטב ידיעתי אף קבוצה בשלב הבתים לא שיחקה נגד הפועל עם ההרכב השני בניגוד לקבוצת המילואים ששלחה בורדו למשחק נגד מכבי חיפה ברמת-גן. אבל גם זה הספיק לה לקחת את שלוש הנקודות. יובנטוס של העונה שעברה לא טובה משמעותית לא משאלקה ולא מבנפיקה, זו הייתה היובנטוס הגרועה ביותר שאני זוכר מאז שאני רואה כדורגל והיא סיימה רק במקום ה-7 בליגה האיטלקית

רגע אז אני אשם שקלינגר בנה קבוצה של נגרים באותה עונה? הקמפיין שלנו טוב הרבה יותר בכל האופנים: מבחינה סטטיסטית - השגנו יותר נקודות, כבשנו יותר וספגנו פחות; לא הפסדנו בשום משחק בלמעלה משני שערםי הפרש. חלק מהגולים שלנו היו מהלכי כדורגל נאים - השער השלישי של זהבי נגד בנפיקה אחרי מתפרצת מצויינת; הגולאסו שלו אתמול במספרת - ה-שער של שלב הבתים, וגם הגול של בן-שהר לפני זה עם מסירת עומק נהדרת. מכבי כבשה רק מפנדלים ועם עזרה נדיבה עד מאוד של שוער אייקס שפשוט בעט על דגו. גם הנקודה שמכבי הוציאה מיובנטוס הייתה אחרי שהאיטלקים כבר רשמו חמישה נצחונות רצופים והבטיחו את המקום הראשון. אתמול, לליון היה בהחלט על מה לשחק.

זה מביך שלמרות העומס העצום שהיה על הפועל עד עכשיו, חיפה(סיימה את הסיפור באירופה עוד בסוף יולי-תחילת אוגוסט) ומכבי(סגל של שתי קבוצות ממש) שמתרכזות אך ורק בליגה, לא הצליחו לפתוח פער רציני מהפועל. כמעט ואף משחק של מכבי חיפה העונה לא היה משכנע. לדעתי כשברק יצחקי יחזור הפרטנר שלו בהתקפה לא יהיה עטר אלא דווקא קולאוטי כי הוא מתישהו יתחיל כן להבקיע, אומנם בקצב איטי אבל יבקיע. ובכל-אופן, מי שמשחק כמו פנסיונר מרוויח כמו מיליונר ולא קל לספסל שחקן עם שכר כזה.

כל הדיבורים על הקיזוז הם מיותרים ומעוסים, זה ממש נלעס כבר כמו מסטיק. זה הוחלט מראש והפועל ת"א לא המציאה את השיטה. העובדה שמכבי חיפה הגיעה למחזור האחרון כשהיא תלויה אך ורק בעצמה, אדונית לגורלה, זה צדק פואטי. מכבי חיפה לא הייתה קיימת אחרי שער השיוויון של טישיירה, הפחדנות חנקה אותם והם העדיפו לקוות שבית"ר תשמור על השיוויון עם הפועל, שגם הראתה אופי כשניצחה במשחק העונה. הפועל הייתה הקבוצה הטובה בארץ ואמרתי את זה לאורך כל העונה.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כי הגול של שכטר בשאלקה היה ממש מלאכת מחשבת לא?
    כי הגול של אניימה מול ליון לא היה בפנדל?
    כי הגול של דה סילבה מול בנפיקה לא היה דרדלה בגליץ' אחרי שהגיע אליו בכלל בטעות משחקן של בנפיקה?
    כי הגול של זהבי השלישי לא היה כשכל בנפיקה נמצאת ברחבה שלכם?
    מה אני יגיד 4 גולים ממש מבצעים קבוצתיים...
    השערים של אתמול והגול הראשון של זהבי נגד שאלקה הם אכן מהלכים קבוצתיים, אבל הם לא מעידים על כלל הקמפיין שלכם...בטח כששניים מהשערים מגיעים במשחק האחרון של הבתים כשהבית כבר הוכרע...אל תשכח לרגע את זה, כי אם ליון היתה צריכה לשחק בשביל עלייה סביר להניח שהמשחק היה נגמר אחרת.
    נו אז מה אם לא הפסדתם ביותר משני שערים? בשלושת המשחקים הראשונים נראיתם בושה וחרפה (ונראיתם בדיוק ההיפך ב-3 האחרונים)
    מכבי כבשה מפנדלים? אדוני פנדלים זה חלק מהמשחק...בורסאספור כבשה גול אחד שגם הוא בא בדקה ה-78 של המשחק האחרון ומכבי חיפה אפילו את זה לא כבשה, זה ממש לא אמור לעניין איך נכנס הגול. זה שהשער של דגו נכנס בעזרת השוער? וואלה כל הכבוד לדגו שזיהה וידע לבוא ללחוץ את שטקלנבורג...או שגם על זה צריך להתנצל.
    יובנטוס הבטיחה את המקום הראשון עוד במחזור ה-4, ועדיין לא ראיתי את אייאקס מוציאה ממנה נקודה במחזור החמישי...
    מה זה אני אשם שקלינגר בנה, סליחה שהיה לי בעל בית שהתקמצן על קופסאות שימורים כמו יואב כץ? אנחנו ואתם בכלל לא היינו באותם תנאים של התחלה בוא תזכור את זה
    אתה משווה את היריבות שלכם ליריבות שלנו? עם כל הכבוד לא ליון, לא בנפיקה (קבוצה מאוד בינונית השנה בניגוד לשנים עברו) ולא שאלקה שאוטוטו יורדת ליגה, לא מתקרבות לבאיירן מינכן של אז ולא ליובה של אז...גם אייאקס של אז לא נפלה מאף יריבה בבית שלכם (אולי ליון), בטח לא משאלקה ובנפיקה. יפה לך רק לשכוח את הגול הראשון שמכבי שמה בליגת האלופות שהיה ממבצע בשלוש נגיעות על 50 מטר...

ועדיין! עם קבוצה ב-10 רמות, הכי טובה שלכם בהיסטוריה, מול 3 יריבות נחותות ממה שהיה לנו בכמה דרגות, עם כל ההתלהבות שלכם ורבע הגמר בוודאות, עדיין סיימתם עם 5 נקודות, מכובד, יפה, אבל זה עדיין לא עובר את ההישג של מכבי חיפה, ולטעמי האישית, גם לא את מה שאנחנו עם האין קבוצה שלנו השגנו מול 3 אריות של היבשת, בשיאן! כי אנחנו הוצאנו עדיין 4 נקודות וכבשנו 4 שערים וזה לא משנה איך, יותר ממה שכולנו תיארנו שנעשה, לרבות אוהדי מכבי. אבל זו דעתי, דעתך הפוכה, מקבל את זה, זכותך לחשוב ככה, ובזאת סיימנו את הדיון לגבי של מי ההישג יותר טוב מבחינתי, אתה חושב X אני חושב Y וזהו.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגיע הזמן שתחליט, כל הודעה שניה אתה מתהפך, פעם היא הקבוצה הכי טובה בארץ ופעם היא לא עולה על מכבי ת"א ומכבי חיפה בחומר שחקנים ופעם היא לא נופלת. תיסגר על עצמך עמי.

אגב גם מכבי חיפה בשנה שעברה וגם מכבי ת"א לא בדיוק שיחקו עם 5 זרים בהרכב כל משחק כמו חיפה 2002/3, אני בטוח שאם להפועל היו 5 זרים איכותיים ברמה גבוהה הם היו משחקים, זה ממש לא אמור להיות איזשהו יתרון כלשהו, אלא אמור להצביע על כישלון בבחירת חלק מהזרים כי הרי זה לא שלהפועל לא היתה אפשרות להביא 5 זרים טובים, היא פשוט לא מצאה 5 כאלה וגם מי שהיא מצאה הם לא בדיוק ברמה של דה סילבה ואניימה.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני רואה את הדיון הזה גם בתקשורת הישראלית, בטח באתר חובבני כמו One. באירופה מגיעים לאדומים הרבה מחמאות בעיקר בגלל הסיבוב השני, אבל למה בכל פעם להתחיל לדבר על "ההישג הכי גדול באירופה"? למכבי חיפה היתה קמפיין מוצלח והיא סיימה במקום השלישי בתחילת העשור, אח"כ הגיעה מכבי ת"א וניצחה בין השאר בביתה את אייאקס שאז אולי עדיין נחשבה לקבוצה רצינית באירופה. עכשיו הגיעה תורה של האדומים לעשות קמפיין נחמד שהסתיים רק בדקה ה-88 של המשחק האחרון.

כל הכבוד לשלושת הקבוצות ובזה נגמר הדיון. למה אנשים מנסים להפוך את הדיון לתחרות אישית? אולי בגלל שהם מקנאים בקבוצה השנייה? למה איש כמו אייל לחמן מנסה סתם להתסיס את האווירה? הוא יכול לטעון שהקמפיין הנוכחי של הפועל ת"א הוא הכי טוב בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי. זכותו, אבל איך הוא מסביר את העניין שעונת 2002/03 מכבי חיפה סיימה עם 7 נק' בלי למעשה לשחק משחקים בארץ?

מבחינה עובדתית מכבי חיפה של אותה שנה עדיין הגיעה להישג הכי טוב של שלושת קבוצות הצמרת הישראליות באירופה (ואני מקווה בשביל אוהדי בית"ר שפעם יטעמו את משחקי אמצע השבוע). אפשר להתווכח על היריבות, הצורה שבה הקבוצות השיגו את הנקודות וכו', אבל כמו שלא מתווכחים על לוח התוצאות אי אפשר להתווכח על העובדות. מכבי חיפה סיימה במקום השלישי והיא עשתה את זה בלי בית...
    שתי התל אביביות לא עשו את זה.

דור, אני כבר אומר לך חודשים שהקבוצה שלך הכי טובה בארץ. זה שעמי למשל מנסה בכח להפוך אתכם אולי לאנדרדוג לא יעזור. האדומים שוב המועמדים לאליפות כל עוד שחקנים לא עוזבים בינואר! כולם בפורום הזה יודעים שאם אניימה עוזב הפועל ת"א עלולה לאבד מכוחה ובעיקר מההרתעה שלה. כנ"ל לגבי שכטר.