הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. Green Lantern Member

כמו שאני מכיר את המכביסטים מוולפסון,יש מצב אמיתי כזה שהם באמת חושבים שאוהדי הקבוצות האחרות אשכרה מקנאות בהם.

מבדר..

הישגים,תקדימים היסטוריים(בכל מה שקשור לאירופה,מכבי חיפה תמיד הייתה הראשונה לעשות הישג כלשהו).

שביט - שכטר והפועל מתים על זה ששונאים אותם,הם אפילו מנסים להחצין את זה,זה עוזר להם להתחבב על הקהל שלהם והוסיף עוד פרט עסיסי לזהות המיוחדת שהם מנסים ליצור עצמם,אוהדי הפועל.
    לנסות להיות הקהל הכי מיוחד,הכי מעודד,הכי שנוא ושאר בבל"ת.

נערך לאחרונה ב: ‏26/11/10
  2. Raulito Madridista

ועוד איך אתם מקנאים על מה שקרה אתמול.
    רק לפני שלושה חודשים הפסדתם בבושת פנים לדינמו מינסק. אפילו הליגה האירופית, אליה הקהל הירוק הפנה הרבה לעג בעונה שעברה בגלל ההצלחות של הפועל - חמקה מבין אצבעותיה של מכבי חיפה.
    לדעתי רבע גמר גביע אופ"א הוא הישג הרבה יותר גדול מאשר שבע נקודות בצ'מפיונס-ליג ו-12 שערים. הפועל התעלתה פעם אחר פעם וניצחה את צ'לסי, לוקומוטיב פעמיים(אותה קבוצה שניצחה 4:0 את מכבי חיפה), פארמה בחוץ וגם מילאן! הפסידה רק פעם אחת בלבד במהלך 12 משחקים ורק נגד מילאן בסאן-סירו ספגנו יותר משער אחד. רק במשחק ההוא נקלענו בכלל לפיגור. קצת ריספקט לא יזיק. חיפה של 2003 אגב סיימה את העונה האירופית עם תבוסה 8:1 לאא"ק אתונה בסיכום הסופי, אבל למה שמישהו יזכיר את זה...
    למי אכפת שאתם הייתם 'הראשונים' בהישג כלשהו. חיפה עד שנת 1983 לא זכתה באליפות, אז מה?
    אהה וכן, הקהל של הפועל הכי תומך. אם יש לו תחרותכ כלשהיא היא בטח לא מגיעה מהצד הירוק.
    אגב, השחצנות, היוהרה, מפתיע מאוד כמה זה נוטף מהצד הירוק. אבל אתם בוחרים בדרך הזאת.
    אני עוצר את הדיון הזה כאן, לפחות מהצד שלי.

3. xavi6 Member

דור, לא יודע, אני לא הייתי מקנא בקבוצה שנתנה 3 חתיכות בבונקר היסטרי. אני לא הייתי מקנא בקבוצה שזכתה באליפות בזכות שיטה מפוקפקת ועלובה. אם אתה חושב שהכל זה קנאה-בסדר, זכותך. אני מקנא. מאוד כואב לי לראות את הפועל מצליחים, זה ידוע שהפועל פ"ת והפועל ת"א הן יריבות מטורפות.

4. alexshw Member

אותו משחק מדובר של בית"ר, אז כמה החמצות היו.
    בנפיקה ממש באו לטייל אחרי ה - 6:0 במשחק הראשון.
    אולי המשחק הכי טוב של בית"ר באירופה ביחד עם ניצחון על ברוז'.
    ובכלל לייריה הקטנה, היא הקבוצה היחידה מפורטוגל שהשיגה ניצחון בארץ.

5. Don Joan Roman Member

מכל הקמפיין של הפועל באלופות אני מסיק דבר אחד: שחייבים לשים את עידן טל מאחורי סורג ובריח, עם 2 המתנות שהוא נתן לכלבים האדומים ב"טדי" שהביאו להם אליפות הוא עשה עוול לכל אירופה, וואי וואי כמה אנחנו הולכים לשמוע עכשיו על "הניצחון האדיר" על בנפיקה "הגדולה" שבינתיים הפסידה ב80 אחוז ממשחקי החוץ שלה העונה כולל הפסדים מגעילים לקבוצות תחתית כמו ויטוריה סאטובל ותבוסות קשות כמו 5:0 בדרגאו לפורטו, ההבדלים בין בנפיקה ליסבון בית לבנפיקה ליסבון חוץ הם אדירים ועדיין רק יום גרוע מאוד של אלאץ קארדץ מנע מהם לכבוש ראשונים ולשבור את כל הניצחון ההיסטורי הזה של הפועל אז אני מבקש לרדת קצת מהענן של האופוריה שנכנסתם אליו אדומים יקרים, הניצחון שלכם הוא ניצחון יפה, הוא ניצחון חשוב, הוא ניצחון משמעותי והוא מעניק לכם גם כבוד אבל אין לכם כל סיבה לזלזל בניצחונות של מכבי חיפה על אולימפיאקוס של אז שהיא קבוצה לא פחות טובה מבנפיקה של היום והם עשו את זה במשחק "בית" בקפריסין, להפועל עצמה היו ניצחונות גדולים יותר על צ'לסי ומילאן ואפילו על לוקומוטיב מוסקבה, צריך לפרגן ולומר כל הכבוד אבל גם להיכנס לפרופורציות.

6. riquelme1 Member

להשוות את אולמפייקוס, ואת לוקטמיב מוסקווה של אז(וגם של היום אגב), לבנפיקה של היום זה אחד הדברים הכי מגוכחים ששמעתי בחיים שלי.

אני הייתי שותף לכל הקמפיין המדהים של הפועל ת''א שהגיעה לרבע גמר גביע אופ''א, ואף ניצחון לא היה גדול כמו הניצחון ביום רביעי.

צ'לסי של אז הייתה קבוצה בינונית מינוס, מילאן של אז הייתה בשפל הדרגה(חוסה מארי בהרכב...), ולוקמיטב מוסקווה היתה קבוצה בינונית מינוס.

הקבוצה הכי טובה של הפועל שזכיתי לראות היה בעונה שעברה, העונה הפועל קבוצה פחות טובה מבעונה שעברה אחרי שאיבדה את נאתכו, וכשלה כמעט בכל הרכישות שלה, אבל עדיין יש לנו את המאמן הכי טוב שהיה להפועל בכל הזמנים.

90 אחוז מהפורום הזה מאחלים להפועל להפסיד בכל משחק באירופה, ובכל משחק שהפועל שיקחה באירופה גם העונה וגם בעונה שעברה, רק רואים כאן הודעות כמה רוצים שהפועל תפסיד, מעולם לא נתקלתי בדבר כזה.

ועוד מדברים על יהירות ושחצנות. קנאים.

7. Green Lantern Member

הלו,הלו,זה לא הולך ככה.
    אתה לא יכול לבוא,לפלוט שטויות בביטחון כזה ואז להחליט "אני עוצר את הדיון",זה שפל מידי.
    או שתעמוד מאחורי הדברים לדיון או שאל תאמר אותם בכלל.

א.זה נחמד שאתה מחליט מי מקנא בך ומי לא,כאילו אוהדי מכבי חיפה מעולם לא חוו ניצחון גדול באירופה או ליגת אלופות,זה כמו הקטע הפתטי שלך ושל הקהל לשיר "האליפות חזרה הביתה אל הכרמל",וואו,איזה גברים,לקחתם לנו דאבל בפנים בדקה ה90,ואני לא אשקר ואגיד לך שזה כואב,אבל חווינו 6 אליפויות ב10 שנים האחרונות ככה שוואלה נתגבר בניגוד אליכם שמרגע שהתחלתם לשחק קצת כדורגל אטרקטיבי נהייתם למפלצת מכביסטית שחצנית חסרת גבולות,הפועל התבלבל לו.
    שוב,השגתם ניצחון ענק ויפה מאוד שלשום,אבל לבוא ולהתופצץ על כל העולם בידיעה כזאת מוחלטת שכולם מקנאים בך,יפה.
    אני באופן אישי עצוב או שמח אך ורק בגלל ההצלחות או הכשלונות של הקבוצה שלי.לא אלך לחגוג בכיכר אחרי הפסד של היריבה העירונית שלי בענף אחר.

ב.הפסדנו לדינמו מינסק - אכן בושה וכו',אין פה קשר לקנאה בכם.

ג.תדייק בעובדת:מכבי חיפה לקחה אליפות ב1984 והפסידו ללוקומוטיב 3:0,אבל לא חוכמה גדולה כי זו הייתה קבוצה מפורקת אחרי שהאוירון עזב אותה בינואר.
    דרך אגב אין קשר לשנה שלקחנו את האליפות הראשונה כי מדברים על אירופה,אבל גם אתם לא ממש הייתם אימפריה עד שנות ה80 בניגוד למה שנהוג לחשוב,עד אותו עשור,במשך כל העשורים הראשונים של המדינה לקחתם 3 אליפויות בלבד.
    פחות מנתניה ופ"ת ורק אחת יותר מהכח וב"ש.

ד.גם מכבי חיפה ניצחה בחוץ את פארמה,אלא שפארמה שמכבי חיפה ניצחה הייתה קצת הרבה יותר טובה מהפארמה הבינונית יחסית שהפועל פגשה(ועדיין ביחס לארץ אי אפשר לזלזל בה ובהישג כמובן).
    אני לא מתכוון לזלזל בהפועל של 01/02 אבל אם אתה מתכוון להגיד שהפועל הקבוצה המצליחה באירופה על סמך הישג אחד זה פשוט לא נכון.
    אם נעשה השוואה נגלה

מכבי חיפה של 02/03 < הפועל ת"א של 10/11
    מכבי חיפה 06/07 < הפועל ת"א 09/10(מבחינת הצלחות באירופה באותה עונה נטו.בלי קשר לליגה)

אז פה נשאר להפעול ההישג הגדול מ2002,אבל לחיפה נשארים עוד 2 קמפיינים נהדרים,שמינית גמר גביע המחזיקות מ94 עם הניצחון על פארמה בחוץ ורבע גמר גביע המחזיקות מ99,ואפשר להגיד עוד עליה לליגת האלופות,למרות שקשה להגדיר את זה קמפיין מוצלח.

וכן,ברור שאתם הקהל הכי טוב,הכי תומך,הכי אירופאי,הכי מעודד,הכי יצירתי,הכי יפה,הכי מיוחד.
    לא אמרתי אחרת.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין לי שום דבר נגד הפועל, ורציתי לראות אותה בכל משחק מנצחת, אבל באמת, עם כל האובייקטיביות שאני יכול לתת, הניצחון הזה לא יחרט אצלי כמו נגיד הניצחון של מכבי חיפה על אולימפיאקוס או פאריס סן ז'רמן או הניצחונות של הפועל ת"א בקמפיין ההוא.

מהסיבה הפשוטה, הפועל ת"א התגוננה ועקצה, לא ראינו משחק סוחף של הפועל ת"א, לא ראינו את בנפיקה אובדת עצות מבחינת הנעת כדור ולחץ שהפועל ת"א מפעילים עליה, הפועל ת"א עקצה ויצאה עם ניצחון ענק, מדהים, בהחלט מרגש ונהדר, אבל רחוק רחוק רחוק מניצחונות אחרים, סוחפים הרבה יותר, התקפיים הרבה יותר, מרגשים הרבה יותר, צודקים הרבה יותר שהיו בעבר. אני בתור אובייקטיבי, אין לי צד בעניין ואני לא אוהד מכבי חיפה או הפועל ת"א, עדיין לא שוכח את ההופעות של מכבי חיפה מול פאריס סן ז'רמן, אלימפיאקוס, מנצ'סטר יונייטד, או של הפועל ת"א מול פארמה, מילאן או המבורג בארץ, כי שוב, שם היה כדורגל אחר, הקבוצה הישראלית באה וסחפה על כר הדשא, מה שעובדתית לא קרה מול בנפיקה.
    אני מניח שעוד 2-3 שנים הניצחון הזה על בנפיקה די ישכח ממני, אלא אם כן אף קבוצה ישראלית לא תנצח עד אז באלופות.

ואין לאנשים פה מה להיפגע מדיעות של אחרים, אז אבוקסיס וחלק מאוהדי הפועל אומרים שזה הניצחון הכי גדול... שיגידו, טבעי, זו קבוצה שלהם, זה לא שהם קבעו פה עובדה שכולם ילכו לפיה.

9. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

כמו שאף אחד לא יזכיר שחטפתם מלידס חמישיה .

10. alexshw Member

ריקלמה, אני בהחלט מייחל להפסדים של הפועצ באירופה.
    אבל הקבוצה עצמה הביאה למצב שהזה שהפכה לשנואה בישראל.

11. Green Lantern Member

או שטורם גראץ.

12. Don Joan Roman Member

אתה יכול לשמוע הרבה דברים ולהחליט שהם מגוחכים, אבל העובדה הקיימת היא שהניצחונות נגד לוקומוטיב, פארמה, צ'לסי ומילאן הם הרבה יותר גדולים מהניצחון היפה על בנפיקה, שם זה לא הכל בכדורגל, יש גם צורה והצורה שבה הפועל ניצחה את הקבוצות שהזכרתי היא הרבה יותר משכנעת וטובה מאשר הניצחון על בנפיקה, כשאתה מוביל בניסיונות הבקעה, כשאתה מחזיק בכדור, כשאתה כובש כי אתה הרבה יותר טוב ותכליתי זה הרבה יותר גדול, עוצמתי וחזק מאשר ניצחון שבו לא הראת הרבה כדורגל, התגוננת ועקצת בגולים שלמען האמת הם יותר מזל משכל, נגיחה חלשה של זהבי פוגעת בגב של הבלם ונכנסת לרשת, נגיחה פוגעת בגארסיה ומגיעה בדיוק לדה סילבה, זה לא גולים כמו הגול של פישונט בטארדיני שבא במהלך ענק וכדו', זה גולים שטמון בהם הרבה יותר מזל מאשר משהו שאתה יכול לקחת אותו קדימה ולמנף אותו.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מילא זה שאוהדי הכדורגל מגזימים עם התצוגה של הפועל, זכותם, אבל כשבעיתון כתוב שהפועל עשתה מה שעדיין אף קבוצה ישראלית לא הצליחה, בכך שהיא יכולה לסיים במקום השלישי, ולהיות הישראלית הראשונה שמצליחה להגיע לגביע אופ"א דרך שלב הבתים, זאת שטות, או בורות, תחליטו אתם.
    כנראה משהו שם שכח את הקמפיין הקראשון של מכבי חיפה בו היינו רחוקים משחק אחד מלסיים במקום השני, ושסיימנו את הבית במקום השלישי אחרי שאולימפיאקוס סיימה במקום האחרון.

14. קטלוני Member

יופי...מצד אחד התקשורת לוקחת את הניצחון של הפועל ת"א בהישג אדיר ואוהדי הכדורגל שאינם אוהדי הפועל ת"א לא חושבים שניצחון בליגת האלופות זה הישג.
    אין אמצע?אין אף אחד שחושב שזה הישג לא רע?ממש קשה לפרגן.

15. eran levy Member

כשקבוצות ישראליות חוטפות שער מכלום אומרים "מה זה משנה איך הן שיחקו, מבחן התוצאה הוא שקובע". כשהפועל ת"א עושה אותו דבר אומרים "את מי מעניין מבחן התוצאה, הם גנבו ניצחון". השורה התחתונה אומרת: שלושה שערים לרשת של בנפיקה ליסבון, שלוש נקודות. הנצחון הגדול בהיסטוריה? השני? השלישי? זה באמת לא משנה, הפועל ניצחה בליגת האלופות ואת זה אף שונא הפועל לא ייקח לה לעולם.