הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. riquelme1 Member

כתבה עלובה ומעליבה. שמנסה לגמד את הפועל ת''א ואת הקהל המדהים שלה.

לפי מה שידוע לי הפועל מילתה את בלמופילד גם נגד ליון, גם נגד שאלקה וגם נגד בנפיקה, בלומפילד היה מלא אתמול לחלוטין ושעה לפני המשחק נשארו 100 כרטיסים.

בכלל זה מגוכח, קבוצה כמו ולנסיה שמספר התושבים שלה גדול מת''א ביותר מחצי, לא מילתה את מהסטאייה פעם אחד בכל הקמפיין שלה ונגד בורסאספור ורינג'רס מילתה משהו כמו חצי מהאיצטדיון, גם ברצלונה, מילאן ואינטר. אז שיפסיקו לבלבל את המוח.

כל השחקנים של היריבות שהיו כאן אמרו שהאווירה כאן פנטסטית, ואחת הטובות שיש באירופה.

בכל המשחקים היה בבלמופילד אווירה מדהימה, הקהל של הפועל לא הפסיק לעודד ולשיר כמעט כל המשחק.

הוא מביא סטיסטיקות שלא מעניינות אף אחד, מעניין שהפועל הובילה בסטיסטיקה כמעט בכל המשחקים בליגת האלופות גם נגד בנפיקה בחוץ, גם נגד שאלקה בחוץ היא החזיקה בכדור יותר מהיריבה ואחרי ההפסדים אף אחד לא הזיכר את זה ואמרו שבאירופה רק התוצאה חשובה, ושהסטיסטיקה היא לטובתה של היריבה והפועל מנצחת 3-0 לא מפסיקים להזכיר את זה.

אינטר ניצחה את בארסה בענה שעברה 3-1 במילאנו, שבארס מחזיקה 70 אחוז מהזמן ובועטת פי 2 לשער יותר מאינטר.

שום דבר לא מסריח, אבוקסיס צודק לפי דעתי ב100 אחוז, איזה ניצחון גדול יותר מה3-0 של בנפיקה אתמול בהרכבה החזק ביותר שהגיע בידיעה שרק ניצחון יעזור לה?

חוץ מלכתוב הודעות גנאי על הפועל ת''א בכל הודעה שנייה שלך, במה אתה בדיוק מועיל כאן?

לא, אניימה, שכטר, ורמוט, ודה-סילבה לא יעזבו בינואר, תחכה לעונה הבאה ותפתח את החגיגות.

בקשר ל3-0 של חיפה כבר אמרתי, היא ניצחה את מנצ'סטר שהגיעה שהמשחק כבר לא מעניין אותה, והגיעה בהרכב חסר מאוד, להשוות את אולמפייקוס לבנפיקה זה עוד יותר מגוכח.

נערך לאחרונה ב: ‏25/11/10
  2. eran levy Member

כל מה שהכתבה אומרת במשפט אחד - תיכנסו לפרופורציות. אז אולי עוזי דן קצת חוטא כשהוא מדבר על מה היה קורה אילו (אילו בנפיקה היתה מבקיעה, אילו לא היו פוסלים לה שער, וכו') אבל אין כאן שום דבר נגד האוהדים או גימוד של הפועל ת"א. עלוב ומעליב? בחייך, תקרא שוב את הכתבה, אולי בקריאה שניה תבחין באמת. מה אכפת לך מה קורה בולנסיה? או בורסאספור? אתה אוהד שלהן? פתאום הן מעניינות? סחתיין על הפועל, בלי קשר לשום קבוצה אחרת, כל כניסה לויכוח על מה עשתה הפועל וכמה צופים היא הביאה בהשוואה לקבוצות אחרות שווה כקליפת השום וחסרת עניין.

3. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

גם קבוצת המילואים של מנצ'סטר יונייטד היא טובה , בכל מקרה "שחקנים פשוטים" כמו גארי נוויל, פיל נוויל, ריו פרדינדד, פול סקולס, אולה גונאר סולישאר, דייגו פורלאן, ג'ון אושיי ומייקל סילבסטרה ואפילו ריקרדו, פורצ'ון וריצרדסון הייתי רוצה בכל קבוצה שלי.
    האמת אין ספק שבנפיקה עם עבר יותר מפואר מאולימפיקוס אבל קבוצה שהביסה במשחק הראשון את סגנית אלופת אירופה 2-6 ובאה למשחק "חוץ" בקפריסין מול קבוצה כל כך נחותה הייתה אמורה לנצח בלי בעיות .

בקשר לקהל לא ולנסיה מענינת אותי,ואני מקווה שאתה יודע מה ההבדל בין 40,000 ל15,000 .

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/11/10
  4. shabaaz Member

הכתבה של עוזי דן פוגעת למטרה.

נמאס מהמחול החולני הזה סביב כל מסירה של שחקני הפועל,שהגיעה לשיא האורגזמה במשפט המטופש של יוסי אבוקסיס.
    הסיבה היחידה שישראליות לא משחזרות בעיקביות הישגים באירופה היא שאנחנו נוהגים כמו אוהדי הפועל.
    אוהדי נצחונות.
    מחכים לסוף המשחק וחוגגים נצחון בחוסר פרופרציות מוחלט:"הללויה!!!"..."הסטוריה"....וכו'
    אנשים פה איבדו את הצפון ושכחו שקבוצה חייבת להמשיך את הניצחון הזה לאנשהו.

אבל לא-תנו להם לשמוח.
    זאת היתה המטרה.לשמוח לאיד.להארות לכולם(בארץ) שאתה יותר טוב מהם.
    ללכת בבוקר זקוף כמו טווס ולעשות דאווין.
    כרגיל,לא עשינו כלום.

5. Muurad Member

מעיק לי שאנשים משווים את זה לאינטר מול בארסה.

אינטר בקאמפ נאו מבחינתי נתנהאת אחד המשחקים הטובים שלה בשנה.

תצוגת ההגנה שהיא נתנה שם הייתה מהמשובחות שנראו בכדורגל העולמי, משחק -כמעט- בלי טעות אחת... זה שאתם לא מעריכים כדורגל הגנתי וחושבים שבונקר זה גועל נפש וכדורגל הגנתי זה לא כדורגל זה כבר ויכוח אחר למקום אחר, אבל בבקשה אל תדברו בכלל על משחק הגנה והעמידה במגרש של הפועל אתמול ועל זה של אינטר בקאמפ נאו באותו משפט וייחוס, כי זה פשוט יריקה בפנים של אינטר על משחק ההגנה האדיר שהיא שיחקה.

6. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

הייתי מבקש מיליון דולר היה עדיף .
    http://one.co.il/Article/169664.html

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/11/10
  7. riquelme1 Member

מוראד, כמובן שאני לא משווה בין משחק ההגנה של הפועל אתמול, למשחק ההגנה של אינטר נגד ברצלונה, אני הבאתי דוגמא שכולם מדברים על הסטיסטיקה של המשחק שפשוט לא אומרת כלום, כמו שהיא לא אמרה שאינטר ניצחה את בארסה 3-1 שבארסה החזיקה 70 אחוז מהזמן וגם בעטה הרבה יותר לשער, אבל בתכלס הגיע לאינטר לנצח על משחק הגנתי אדיר, והתקפות מתפרצות כמו בספר.

חוץ מיזה, הפערים מקצועית וכלכלית בין אינטר לבארסה הם הרבה יותר קרובים, לפערים המקצועים והכלכלים בין הפועל ת''א לבנפיקה, גם מבחינת חשיבות, וזה משהו שמעצים יותר את ההישג האדיר של הפועל, שלא רק שלא ספגה אלא כבשה 3 שערים.

8. eran levy Member

מוראד, נסחפת קצת... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    חבל שדעות של אנשים מעיקות עליך.
    תצוגת ההגנה של אינטר היתה מהטובות שראיתי אי פעם, אבל מכאן ועד להכריז קבל עם ועדה ש"אנחנו" לא מעריכים כדורגל הגנתי הדרך ארוכה. אפשר להשוות את זה לאינטר-ברסה. בשניהם ההגנה עשתה את העבודה (כל אחת בדרכה). אתמול זה היה משחק של ההגנה, ואני באופן אישי מעדיף להשוות את זה לאינטר מאשר לסכנין. בחיים הכל יחסי.

ואל תדאג לאינטר, היא לא תיפגע מההשוואה ואפילו לא ירגישו את הרוק על הפנים.

9. alexshw Member

לדה סילבה בכלל צריך להתייחס כמו שחקן שכל יום נוסף שלו בקבוצה זה בונוס.
    הרי הוא כבר היה סגור בליל.
    זה כמו יעקובו ב - 2002, שכזכור היה כבר סגור בדרבי קאונטי, אבל לא קיבל אישור עבודה ושיחק עוד חצי שנה.

10. אלי מתחן Member

הפועל קיבלה פיצוי על המשחק המדהים שלה מול שאלקה בחוץ בדמות ניצחון אתמול. נו באמת.
    גם בניצחון המדהים הבדלי הרמות היו ברורים. יש משחקים שאפשר לנצח בחאווה ואתמול היה אחד מהם. לא שזה יפריע לכם להשוות את ההישג שלכם להישג של קבוצה ששיחקה בליגת האלופות כמו קבוצה מן המניין ולא כמו רולטה.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזוב שיחשבו מה שהם רוצים, מספיק שאני יזכיר את העובדה שמכבי ת"א עם קבוצה של שקל 90 ניצחה את אייאקס שכל כוכביה מככבים היום בגלובוס וזה היה ניצחון יותר גדול ואז יבוא החכמולוג שיגיע אבל הפועל ניצחה 3:0...אז אני יגיד: אבל מכבי לא קיבלה מתנה מפלאטיני בדמות אקטובה ושות' במוקדמות. אז חלאס הדיון הזה מטומטם, אז אוהדי הפועל חושבים שזה הכי גדול אי פעם? סו וואט. איך הם אמרו אחרי הדרבי של ה-0:0? ניצחון של שמחת עניים. עם כל הכבוד זה ניצחון של פרידה השנה מהמפעל ולא יותר מזה, הרי לעלות שלב הם כבר לא יעלו וזה היה לפני חודש ואם הם יגיעו לליגה האירופאית זה אם כל הסנסציות לא הישראליות, הארופאיות, וגם זה לא יקרה, בטח כשליון תיאבק על המקום הראשון עם כל הקנים שלה. הפועל של השנה קבוצה יותר טובה מחיפה של שנה שעברה ומכבי של לפני 6 שנים, אבל היא בוודאות לא יותר טובה מחיפה הראשונה וגם לא נתקלה בבית יותר קשה מחיפה של שנה שעברה ומכבי ת"א של לפני 6 שנים, ובניגוד לחיפה הראשונה, היא שיחקה בבלומפילד ולא בניקוסיה. ועוד דבר, הדרך שבה נעשה הניצחון היא לא פחות חשובה מהניצחון עצמו, ומכבי חיפה, אנסה את אולימפיאקוס במשחק ההוא, ואייאקס ממש לא ישבה או שכבה על מכבי במשחק ההוא בניגוד למשחק אתמול, ולמעשה בכל הניצחונות של הפועל באירופה, גם הגדולים על פארמה ועל צ'לסי ועל סלטיק והמבורג ואפילו ראפיד בבית ובחוץ, הקבוצה השניה בחיים לא שכבה על הפועל כבר ששכבו עליה אתמול, הפעמים היחידות שזה קרה הפועל אכלה 3 משאלקה, 2 מבנפיקה וגם 4 מהמבורג...ו-3 מליון כמובן כשליון רצתה לשחק

כל מי שאומר משחק מושלם הוא פשוט, או מביך, או על אקסטות או שמעולם לא ראה משחק כדורגל. כל מה שמקשר בין התוצאה על הלוח בסוף המשחק לבין המשחק שהיה על כר הדשא הוא מקרי בהחלט. בנפיקה, שטפה את המגרש, אחזה בכל מחצית אולי ב-60 אחוז מהזמן, השיגה נראה לי מספר שיא של קרנות בליגת האלופות, 22, בעטות יותר מכפול מהפועל לשער של אניימה והיו לה כמה החמצות מסמרות שיער, הפועל לעומת זאת, כבשה במצב היחידי שלה במחצית הראשונה והראשון במשחק מבחינתה. במחצית השניה היתה אותה מגמה והפועל גנבה את השני באותה דרך. השער השלישי? גם השוער כבר אוטוטו שיחק חלוץ בתוספת הזמן. עדיין כל הכבוד להפועל על הניצחון ועל התוצאה שמוסיפה לה כבוד, אבל מפה ועד למשחק מושלם כמו שעמי תיאר את זה ועד לניצחון הכי גדול של קבוצה ישראלית (שאתם מתעקשים לא לייצג) הרבה מים יעברו בירקון עד שזה יקרה...

עמי,

עצם זה שאתה בכלל בא להשוות בין אינטר להפועל בכל היבט כלשהו היא טיפשית זה דבר ראשון.
    דבר שני פה מדובר במשחק שלהפועל לא קבע שום דבר, והסיכוי שהוא יקבע הוא כמעט ולא קיים, דבר שלישי, ברצלונה נגד אינטר היה בחצי גמר ליגת האלופות על העפלה לפאקינג גמר. דבר רביעי אינטר והפועל בכלל לא באו באותה חשיבה ותוכנית משחק!!!! הפועל באה לשחק על הכבוד שלה כי זה מה שנשאר לה, ואינטר באה להתגונן ולהתפלל לאלוהים שתעבור את המשחק הזה בשלום, רק להתגונן, ולהבדיל מהפועל, שמשחק ההגנה שלה הוא עלוב בליגת האלופות עם כל הכבוד לדגלאס דה סילבה הגדול, אינטר נתנה את משחק ההגנה, אולי הכי טוב של קבוצה בהיסטוריה כשמולה עומדת כנראה, הקבוצה הכי טובה בתולדות המשחק.

אגב עמי דיברת על חאביה גרסיה או איך שלא קוראים לו ועל זה שאתלטיק מדריד התעניינה בו...קודם כל, בוא נתחיל בעובדה הקיימת שציינת שהוא יצא מריאל מדריד כן? אם הוא היה שחקן כזה גדול, סביר להניח שהוא היה בריאל מדריד היום עם מוריניו ולכל הפחות באחת מ-4 הליגות הגדולות בעולם, ולא בבנפיקה בפורטוגל (עם כל הכבוד). דבר שני אתלטיקו מדריד זו הפיקציה הכי גדולה בכדורגל האירופאי, עם כל הכבוד לזכיה שלה בליגה האירופאית, בליגת האלופות בשנה שעברה היא סיימה עם 2 נקודות, על כל סוללת הכוכבים שלה, כשהיא מסיימת פעמיים בתיקו עם אפואל ניקוסיה...אז בבקשה אל תכניס את אתלטיקו מדריד לשום דיון שקשור בליגת האלופות כי היא לא שווה אפילו 5 מילים.

12. קטלוני Member

ניצחון ראשון לקבוצה ישראלית בליגת האלופות מאז מכבי ת"א,ועוד 3-0 על קבוצה כמו בנפיקה.ועל מתווכחים פה?על כמות הקרונות של בנפיקה והאם ההרכב השני של יונייטד לפני 8 שנים אחראי לניצחון של מכבי חיפה?

מילא זה שהרוב פה לא מחבב את הפועל ת"א אבל קצת אובייקטיביות לא הרגה אף אחד.

13. Muurad Member

לא התכוונתי אל מישהו אישית אלא בכללי.

העניין שאני אומר, וזו תגובה גם לערן, היא שההגנה אתמול לא ניצחה את המשחק כמו במשחק של אינטר, מי שניצח את המשחק בשביל הפועל הייתה בנפיקה! בגלל זה לדעתי אין מה להשוות בין 2 המקרים.

אני האדם האחרון שמעניין אותו מה הסטטיסטיקה ואני בכלל לא מייחס אליה חשיבות, אלא מדבר לפי המשחק שאני ראיתי בעיניים שלי.

הפועל לא נתנה משחק הגנה גדול, רחוק מזה, היא הייתה חלשה מאוד בהגנה וחדירה מאוד... חוסר המזל וחוסר ניצול המצבים המשווע של בנפיקה הוא זה שגורם לזה להראות כביכול משחק "הגנה" .. לעומת המשחק של אינטר שלא נתנה לבארסה להציץ לכיוון השער עם הזדמנות אמיתית ונתנה לה להחזיק את הכדור במקומות שלא מסכנים בכלל את השער.

זה מה שאני מתכוון בדברי.. אני אחזור - משחק ההגנה של הפועל ת"א היה גרוע(כמו רוב השנה הנוכחית) אבל הפעם לשם שינוי הכדור לא נכנס בגלל בנפיקה - ועוד פעם אין לזה שום קשר לסטטיסטיקה או כל דבר אחר.

להפועל הגיע הניצחון אתמול, אבל לא בגללה ובגלל משחק ההגנה שלה, אלא בגלל משחק ההתקפה הלוקה של בנפיקה... ואתם יכולים להגיד שאני צבוע ומה לא, אבל I call it like I see it, ואני משוכנע שכל מי שנייטרלי וצפה במשחק יכול להסכים.

אבל הויכוח הזה לא יילך לשום מקום - המילים האחרונות שאני אגיב בנושא הם שאפו ע-נ-ק להפועל על הניצחון שלהם, אחד הניצחונות הגדולים של קבוצה ישראלית באירופה...מגיעות להם את מלוא המחמאות על התוצאה האדירה הזו.

14. eran levy Member

בזה אין ספק - אתה צודק, אתמול הכל היה תלוי בבנפיקה. יש חוסר מזל בכדורגל, ואתמול הוא שמר אמונים לבנפיקה. אז לומר שלא הגיע לה להפסיד די חסר ערך, מאחר והדבר היחידי שקובע בסיום המשחק הוא התוצאה, אבל הכל היה בידיים של בנפיקה והיא כשלה.

15. WellNeverDie Member

שאפו להופעל, אבל בתור אוהד מכבי חיפה עדיין אני מתקשה לפרגן - הם הגיעו לשם בדרך לא דרך, למרות שזו לא אשמתם ואלו החוקים - קשה לי עדיין לשכוח את הגניבה ב15 במאי.

ובנוגע רק למשחק- משחק ממושמע וטקטי, לבנפיקה הגיע יותר כמובן אבל זה הכדורגל. שאפו, אבל לא הניצחון הכי גדול של קבוצה ישראלית, שאבוקסיס ימשיך לזיין לעצמו בשכל, הוא טוב בזה. 3-0 על יונייטד, במשחק שהוא לא בית ולא חוץ, כי בכל זאת - זה ניצחון. וחוץ מהשוער, היה ליונייטד הרכב חזק מאוד, שחלקו משחק עד היום.

אין מה להשוות בין ההישגים.