הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. alexshw Member

מעדיף 0:8 על 1:15.

מה הקטע להבקיע שער מקרי אחרי שאתה חוטף חמישיות ושישיות?

נערך לאחרונה ב: ‏25/11/10
  2. אלי מתחן Member

תגיד ריקלמה אתה עד כדי מזלזל בכדורגל הישראל בשביל להתלהב ככה אחרי ניצחון?
    כל הכבוד על התוצאה, מכאן ועד להתלהב מהיכולת ומהקבוצה הדרך ארוכה. ראיתי את כל המשחק, אין שום קשר בין מה שקרה על הדשא ללוח התוצאות. בנפיקה החטיאה פעמיים מתוך החמש, עוד 2 הצלות מהקו, כמה הדיפות של אניימה לעומת 2 גולים (לשלישי אני לא אתייחס) שאפילו לא נכנסו ממצב נייח באופן ישיר אלא היו צריכים שחקן של בנפיקה שיסיט או יפריע.
    דווקא במשחק הזה היה אפשר לראות כמה הפערים עצומים בין הקבוצות, להפועל היה הרבה מאוד מזל בשני הצדדים בשביל לצאת עם 1-0, שלא נדבר על 3.

עכשיו הניצחון הכי גדול של קבוצה ישראלית, שוב פעם אתה קצת מזלזל בכדורגל הישראלי. גם אדם שלא ראה את המשחק לא היה מעדיף את זה על הניצחון על מנצ'סטר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/11/10
  3. Carlo Zampa Member

מי שזלזל ברמה של הכדורגל הישראלי אלה שחקני הפועל ת"א. החגיגות האלה בסיום היו מביכות. הם לא עלו שלב, אפילו לא לליגה האירופית.
    תוצאה משקרת.

4. eran levy Member

הזכרון קצר, תמיד מעדיפים לזכור את המשחק האחרון של קבוצה ישראלית, יותר קל ככה. הפועל היתה קבוצה ממושמעת אתמול ולכן היא לא ספגה וניצחה. זה ממש לא המשחק הטוב ביותר של ישראלית. וגם מזל זה חלק מהעניין, כי 21 כדורי קרן הם לא המתכון לתבוסה. אינטר היתה ממושמעת מול ברצלונה ועלתה לגמר, אף אחד לא יאמר שזה היה המשחק הטוב ביותר שלה. אפשר להתחיל להירגע, אוהדי הפועל, כל הכבוד על ההישג הגדול, לא צריך להשוות גדלים עכשיו, זה רק מוריד מערך הניצחון.

5. eran levy Member

זה לא טוב וזה לא טוב, אם אני אוהד מכבי חיפה ממש לא היה מעניין אותי שהקבוצה שלי היתה פחות גרועה מבורסאספור. מה אכפת לי מבורסאספור אם הקבוצה שלי הפסידה בכל משחק? מוזר...

6. riquelme1 Member

הניצחון של מכבי חיפה על מנצ'סטר היה אחד הגדולים ללא ספק, היה ניצחון ענק 3-0 אבל איך בדיוק אפשר להשוות ניצחון על קבוצה שהגיעה בהרכב חסר, בגראבג' טיים שכבר הבטיחה את העליה שלה במשחק לפוטוקול, לקבוצה שהגיעה אתמול באטרף לניצחון, והתנפלה על הפועל מהדקה הראשונה עם כל התותחים הכבדים שלה מהדקה הראשונה, ועלתה בהרכב חחזק ביותר שלה?

עצם זה שהבדלי הרמות הם כל כך בררורים, ואולי מבחינת יופי זה לא היה המשחק הכי גדול, אבל מבחינת התוצאה, מבחינה טקטית ועמידה על המגרש, נגד קבוצה ברמה של בנפיקה שאני אומר לך בוודאות שמפרקת כמעט כל קבוצה באירופה עם ההרכב שלה אתמול, זה היה לא פחות ממדהים.

7. Raulito Madridista

http://mscwbe.wcdn.co.il/w/f-466/885907-5.Xxx

צמרמורת!!! איזו מתנת פרידה אדירה של הפועל לאוהדיה במשחק האחרון בבלומפילד, מי חלם על זה בכלל? שלוש בראש! אירופה אדומה. אם במשחק החוץ בשאלקה הכבוד שלנו נרמס וגם בשני המשחקים האחרים שהפסדנו ספגנו שערים מהירים - היום החזרנו את הכבוד ושוב כל אירופה תדע מי-זאת הפועל ת"א, כפי שהיה בשנה שעברה אחרי שסיימנו במקום הראשון בליגה האירופית, כפי שהיה ב-2002 אחרי ניצחונות על צ'לסי, לוקומוטיב, פארמה ומילאן. הדבר היחיד שהיה חסר להפועל כדי לקבע את עצמה כמועדון הישראלי המצליח ביותר באירופה הוא ניצחון בבמה המרכזית, שלב הבתים של ליגת-האלופות והיום עשינו את זה ואני גאה בשחקנים. הפועל ת"א: 3, בנפיקה ליסבון: 0, אני עדיין לא מעכל. ואני לא יכול לחכות לעיתוני הספורט - צריך לגזור ולשמור, לקרוא כל מאמר בכל אתר אינטרנט, לפתוח תיקייה במחשב ולמלא אותה בתמונות מאותו ערב, להשיג את הגולים להורדה.

הניצחון הזה כל-כך גדול בגלל התוצאה כי הרי בעוד כמה שנים אף-אחד לא יזכור מה היה על כר הדשא, וגם משום שבנפיקה באה לכאן עם הרכב מלא, כל השחקנים שלה רצו כמו מטורפים, וגם משום שמדובר בניצחון ראשון שלנו בבמה המרכזית, ככה מתחילים מסורת והלוואי שנחזור למפעל הזה בקרוב.

המחשבה של גוטמן הייתה לעקוץ את בנפיקה במתפרצות מהירות אולי כי הוא ידע שהפורטוגלים יבואו להתנפל, אבל הוא לא תיאר לעצמו שכך יתפתח המשחק, שנתקשה לעבור את החצי ולכן יצא שהתגוננו. אם גוטמן היה רוצה מהתחלה משחק מבוקר הוא היה יכול לפתוח עם שלושה בלמים או לספסל את איתי שכטר. זה מה שיפה בכדורגל, יש דברים בלתי-צפויים.

אין ספק שהתוצאה לא משקפת וכלל לא בטוח שהגיע לנו לנצח גם בהפרש של גול, אבל אני ממש לא מרגיש צורך להתנצל על הניצחון הזה. נגד שאלקה שום כדור לא רצה להיכנס, החמצנו ממש מקו השער. מול בנפיקה בפורטוגל הכדור כל הזמן טייל ברחבה שלה ותמוז מצא רק את הקורה. והיום משלוש התקפות כבשנו שלושה שערים. זה הכדורגל, לטוב ולרע. ואגב, לא התרשמתי מבנפיקה. אניימה התעופף פעמיים ולקח כדורים אדירים אבל חוץ מזה הוא לא ביצע הצלות שלא נראו כאן. בנפיקה השיגה משהו כמו 30 קרנות וזה היה בלתי-נסבל, אבל במשחק בפורטוגל היא הגיעה למצבים הרבה יותר מסוכנים וכך גם ליון בבלומפילד או שאלקה בגרמניה.

סביר להניח שרבים, גם אוהדי כדורגל וגם פרשנים\כתבים לא יתנו לו את הקרדיט הראוי ויתרכזו בעיקר בשחקנים, אז אני רוצה להתייחס להמאמן אלי גוטמן שלדעתי רשם את ההישג המפואר ביותר שלו בתור מאמן. זה התחיל עם הישארות בליגה וכמעט גביע, המשיך בעונה טובה, אחר-כך בא מקום ראשון בליגה האירופית ודאבל ענק, העונה העפלנו לליגת האלופות ועשינו ניצחון ראשון. כל חילוף של גוטמן היום התגלה כבינגו. שכטר התקשה להראות מה הוא יודע למעט דריבלים רחוק מהשער - אז שיבחון נכנס במקומו. תמוז התעייף ואז עלה בן-סהר כדי ללחוץ על שחקני בנפיקה השלומיאלים. המעבר לשלושה בלמים הקל מאוד על הקבוצה והיה שקט מופתי בקו האחורי. גם במסיבת העיתונאים גוטמן הפגין ג'נטלמניות שלא התבייש לומר שהתוצאה לא צודקת. בראבו גוטמן!

ציונים:

אניימה - לא נכנס לפאניקה למרות כל כדורי הגובה שהוגבהו לרחבה והיה שם כשהיה צריך - ציון 7.
    בונדר - יציב הגנתית, לא תמך הרבה בהתקפה אבל לא נורא - ציון 6.5
    פרנסמן - פתח את המשחק לא טוב אבל אחר-כך השתפר - ציון 7
    דה-סילבה - כבש שער, הציל גול מהקו, היה בעל-הבית במרכז ההגנה. הוא חזר! - ציון 8
    בן-דיין - משתפר ממשחק למשחק. אחראי, שקט, נקי מטעויות - ציון 6.5
    ידין - מחצית ראשונה גדולה שלו, התמודד יפה עם הקישור של בנפיקה. ציון - 7
    אבוטבול - הרבה מחוייבות ורצון אבל כבר ראיתי ממנו הופעות טובות יותר גם באירופה. ציון - 6
    ורמוט - לטעמי המשחק הטוב ביותר שלו בליגת האלופות. כידרר היטב כשהחלוצים לא היו טובים. ציון - 7.5
    זהבי - שחקן של מאני-טיים, כל המוסיף גורע. כל-כך צעיר וכבר תקע יתד בהיסטוריה שלנו. המשחק הזה הוא לא היה רק האיש המכריע בפעולה המסיימת אלא גם חילץ כדורים ולא הפסיק לרוץ, בראבו ערן. ציון - 8.5
    שכטר - ראו שהוא לא כשיר במאה אחוז. ובכל-זאת שחקני בנפיקה התקשו מאוד לחלץ ממנו כדורים. ציון - 5.5
    תמוז - לא מרוכז, עייף, מסורבל. לדעתי המשחק הכי גרוע שלו בהפועל אבל גם זה בסדר. ציון – 5

העידוד של הקהל היום פשוט היה עוצר נשימה. אם היו משתמשים יותר בשיר "אלך איתך לכל-מקום" העידוד היה אפילו טוב יותר. עברה בי צמרמורת כמעט לאורך כל המשחק ואחרי השער הראשון או בסיום המשחק, בכלל – הר-געש באדום. ערב לפנתיאון מה שנקרא, האדרנלין עדיין זורם. רק ביום שלישי נודע לי שאני אוכל ללכת למשחק כי משהו אחר שלא סובל דיחוי – התבטל. אני בר מזל שנכחתי בערב עצום שכזה.

http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-140/885904-18.Xxx http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-140/885905-18.Xxx http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-140/885927-18.Xxx http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-140/885934-18.Xxx http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-140/885933-18.Xxx

תודה לך הפועל!

8. alexshw Member

לא טוב, אבל עצם זה שלא הבקענו שער לא הופך אותנו לקבוצה הגרועה בתולדות המפעל.
    גם יש לנו את הקמפיין הראשון וגם הםרש שערים הוא זה שקובע.

9. alexshw Member

ניצחנו בחוץ לארץ וההרכב שלה היה חזק, פרט לשוער.

10. eran levy Member

לחיפה יש את הקמפיין הראשון, היא היתה הישראלית הראשונה בצ'מפיונס ואת זה אי אפשר למחוק לעולם, גם אם הפועל ת"א היתה מנצחת 0:6 את בנפיקה. חיפה של השנה שעברה אינה הקבוצה הגרועה מכולן, אבל היא בהחלט קבעה שיא שלילי, ומי שלא מכיר את מכבי חיפה (ואני מתכוון ללא-ישראלים) מסיק רק מסקנה אחת מה"הישג" שלה.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

12. Fanatic Member

לא מבין על מה אתם מתווכחים פה.
    בשביל הפועל הניצחון אתמול היה היסטוריה. ניצחון ראשון בליגת האלופות ועוד בסטייל.
    אין מה להשוות לחיפה בקדנציה הראשונה.

13. eran levy Member

אין כאן צדיקים או רשעים, אוהדי הפועל זכאים, ובצדק, להיות מאושרים עד הגג על אחד הנצחונות הגדולים שלהם בהיסטוריה, שלא רק הסתיים עם שלושה שערים אלא גם הרס את חלומות ההעפלה של בנפיקה. כל השאר, כולל אוהדי הפועל המפוכחים, יודעים שכל נצחון בצ'מפיונס הוא טוב, וכל ההשוואות מיותרות לגמרי. מול מנצ'סטר היה נצחון גדול, מול בנפיקה היה גדול ונוטים (או שבוחרים) לשכוח זאת אבל גם מול אולימפיאקוס היה גדול. בינתיים היחידה שעשתה את ההבדל היתה מכבי חיפה שסיימה שלישית.

14. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

הדג מסריח מהראש http://one.co.il/Article/169663.html#

אבל לא נורא אנחנו בסך הכל 36 יום לפי ההתפרקות של הפועל אניימה, דה סילבה, ורמוט ושכטר.

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לא באתי בטענות לאוהדי הפועל תל אביב, זכותם המלאה לשמוח עם קבוצתם, שעשתה הישג לא רע בכלל. האשמה שלי מופנית לעבר התקשורת, שיצאה קצת מפרופורציות ב14 השעות האחרונות.