הישראליות באירופה 10/11- 2:2 להפועל ת"א בליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/6/10.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxx הפועל ת"א - שאלקה http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/103.Xxx

http://img230.imageshack.us/img230/1221/championsleaguea.Xxx

הפועל תל אביב תארח את שאלקה הגרמנית במסגרת המחזור הרביעי בשלב הבתים של ליגת האלופות. האדומים, שכרגע מדורגים אחרונים בבית, מייחלים לנקודה הסטורית במפעל היוקרתי ביבשת.

הפועל תל אביב מגיעה למשחק כשהיא חצויה בהרגשותיה. מצד אחד, העניינים מתחילים להסתדר בליגה והקבוצה מנצחת, חרף הבעיות שיש לקבוצה בהגנה, שעשויות להביא לכך שאלי גוטמן יעלה למשחק מול הגרמנים עם שלושה בלמים. מצד שני, היא תאלץ להסתדר בלי שניים מהשחקנים החשובים ביותר שלה, איתי שכטר ואביחי ידין, שיעדרו עקב פציעות. הנצחון הביתי על הפועל באר שבע היה יותר מעוד סתם נצחון עבור המועדון האדום. זה היה המשחק שנתן את החותמת הסופית לכך שטוטו תמוז הפך להיות חלק פעיל ויעיל במערך של האדומים. משחקן שהגעתו לקבוצה הוגדרה כ'עיבוי הסגל' הוא הפך תוך זמן קצר לשחקן שהמערכת תולה בו תקוות שהוא יוכל להביא את הסחורה גם באירופה בהעדרותו של איתי שכטר. בשורה נוספת שהגיעה להפועל תל אביב במחזורים האחרונים, היא שובו של שי אבוטבול ולוא דווקא במובן הפשטני של המילה. הקשר, שחזר מפציעה ארוכה של כשנה, הצליח לחזור לעניינים והציג יכולת טובה בהזדמנויות שקיבל. מול שאלקה הוא יצטרך למלא את החלל שיווצר עם העדרותו של אביחי ידין.

הרכב משוער: וינסנט אניימה; דגלס דה סילבה, ואליד בדיר, בוואן פרנסמן, דדי בן דיין, דני בונדר; שי אבוטבול, ערן זהבי, גילי ורמוט; בן סהר, טוטו תמוז.

http://msc.wcdn.co.il/archive/805105-18.Xxx
    מיאוש לתקווה. טוטו תמוז.

מצבה של שאלקה בליגה הגרמנית הוא בכי רע. במחזור האחרון, ה-10, הפסידה הקבוצה בביתה לבאייר לברקוזן בתוצאה 1-0 וכרגע הקבוצה מדורגת מתחת לקו האדום, כשיש לה 2 נצחונות ליגה בלבד.
    אצל הכחולים יעדרו ג'רמיין ג'ונס ולוקס שמיץ. על פניו, נראה שהמשחק הקרוב מול הפועל תל אביב פחות מעניין את הגרמנים, שמרוכזים במיוחד במשחק הליגה הקרוב מול סט.פאולי, מאחר והם שקועים עמוק בתחתית ורוצים להוציא את העגלה מהבוץ.

הרכב משוער: מנואל נויר; כריסטוף מצלדר, בנדיקט הוודס, סרחיו אסקודרו, אטסודו אושידה; פאר קלוגה, איבן רקיטיץ', חוסה חורדו, ג'פרסון פרפן; ראול, קלאס ין הונטלר.

2. Raulito Madridista

ראול מגיע לבלומפילד! אני פשוט לא מעכל שהמלך יהיה במרחק נגיעה ממני, הלוואי והייתי יכול לקחת מגה-פון ולצעוק לו - "Raul El Mejore". הרי לא נשמור על רשת נקייה היום אז אני מקווה שהוא יהיה זה שיתן את הגול של שאלקה. אני יוצא למשחק מאוד מוקדם רק כדי לראות אותו.
    אחרי שהתייחסתי לאליל שלי, קצת על קבוצתי האהובה, הפועל ת"א - תסלחו לי רגע שאני נכנס לראשו של שגיא כהן, אבל באמת - לא למדנו לקח מפעמים קודמת? "שאלקה בתקופה איומה, הפועל בתקופה טובה והמשחק בבלומפילד, הפועל פייבוריטית ורק ניצחון". אני אגיד תודה אם נבקיע שער שדה הפעם וזה יהיה קשה מאוד ללא איתי שכטר(החלטה נכונה עם כל הצער שבדבר - צריכים לשמור אותו לדבר האמיתי - המשחק בחיפה ביום שני). אני בונה בעיקר על הכוח של תמוז ואולי ורמוט יתעורר לחיים ויהיה קצת יותר מעורב, הרי בכל-זאת בליגת האלופות לפחות הוא רץ.
    הפועל שיחקה הרפתקני מידי בצ'מפיונס וביקרתי את גוטמן על כך, אבל לא התכוונתי שנשחק עם שלושה בלמים, זה מתכון לאסון, הרי אף-אחד מהם לא מתואם. אני רואה כבר את הגול של שאלקה בא אחרי כדור עומק של חוראדו להונטלאר. פרנסמן אסון מהלך אבל עדיף שיהיה בקישור מאשר בתוך הרחבה. אני תמיד אהיה בעד שלושה קשרים אחוריים ולא בעד שלושה בלמים אבל ידין פצוע לצערי.

3. aloneli Member

אני דווקא חושב שעדיף את פרנסמן כבלם,לתקל זה הדבר שהוא עושה הכי טוב,קשר אחורי צריך גם לנהל משחק ולהניע כדור מה שפרנסמן לא יודע כל כך לעשות.
    לא צריך 3 בלמים ולא 3 קשרים אחורים במשחק בית,אם המשחק היה בשאלקה עוד הייתי יכול להבין,אבל בבית צריך לשחק כדורגל מה שמכבי חיפה בעונה שעברה לא עשתה...
    אני הולך על 1-0 לשאלקה,בכל מקרה נקודה ראשונה תיחשב כהצלחה בשביל הפועל...

4. alexshw Member

הפועל 4:0 שאלקה יעשה אותי מאושר עד מאוד. :aaa021:

2000 כרטיסים בקופות יום לפני משחק.
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/10
  5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הפועל מנצחת זו סנסציה...תיקו זה אפשרי בהחלט לגנוב

6. Barrel Roll Member

אפשר שמישהו פה יסביר לי איך זה שבאדיר פותח כל פעם? הוא משלם לאלי גוטמן? אני לא מבין את זה..

7. alexshw Member

פליקס מגאת הפך למאמן הראשוןשפוגש בליגת האלופות יריב ישראלי עם 2 קבוצות שונות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏3/11/10
  8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל בסוף פותחת עם שני בלמים לפי מה שהבנתי,הרבה ביצים לגוטמן,מעניין אם זה ישתלם לו או שהוא יחטוף על זה,כרגע למרות שאני לא אוהב בדרך כלל קבוצות שמשחקות הגנתי זה נראה שהוא יחטוף על זה.

9. riquelme1 Member

איזה אומץ אלי גוטמן..

הרכב התקפי מאוד, בניגוד למה שצפו, אבל אני עם גוטמן בכל החלטה, המאמן הזה יודע מה הוא עושה ואני סומך עליו ב1000 אחוז גם םע זה יתברר ככשלון בסוף.

מה שכן, אסור לספוג שער מוקדם, עם הפועל תכבוש שער מוקדם ותרד אחורה ותתסכל את שאלקה זה יהיה מצויין, שער מוקדם של הגרמנים וזה משחק קליל בשבילהם.

ראינו שהפועל כבשה ראשונה כמו נגד המבורג, היא ניצחה ושמרה על ההיתרון, אבל הפועל של העונה שעברה והפועל של העונה זה סיפור אחר.

בלי שכטר וידין הסיפור הופך לקשה שבעתיים, על שכטר אין טעם להרחיב, אבל ידין גם בכושר לא טוב הוא שחקן חשוב ביותר להפועל, האגרסיביות והחחוכמה שלו באמצע תחסר.

10. alexshw Member

טוב מאוד, יקל מאוד על המלאכה של שאלקה.

נערך לאחרונה ב: ‏3/11/10
  11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא גם פוגש 2 יריבות ישראליות שונות

12. riquelme1 Member

עם יש חשןק של הפועל שבאמת לא קשור למפעל הזה, זה זהבי, הוא כל כך מסורבל ולא יצרתי עם הכדור, חסר להפועל שחקן באמצע וזהבי הוא פשוט לא האיש, בטח לא ברמות האלה, הוא טוב יותר בצד או אפילו כמתחת לחלוץ, לא כקשר 50-50.

זה כל כך דופק את הפועל שזה מרגיז.

13. riquelme1 Member

עכשיו גם דה-סילבה נפצע, השחקן שמחזיק לנו את ההגנה, בלי דה-סילבה, בלי שכטר, בלי ידין, איזה חוסר מזל להפועל.

הפועל משחקת טוב, למרות שאין לה ממש אמצע עם זהבי, הגיעה למצבים מעולים, שאלקה בקושי מסכנת.

כל כך חבל, הפועל בהרכב מלא יכולה לנצח כאן, עכשיו בלי דה-סילבה, שכטר וידין זה כמעט בלתי אפשרי.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הפועל משחקת סביר בהחלט, עומדת לא רע על המגרש, ושאלקה לא עושה יותר ממנה. אבל גוטמן חייב לזכור שברגע שהונטלאר/ראול יגיעו למצב, זה ככל הנראה יסתיים ברשת, אם הפועל רוצה לנצח היא חייבת להיות תכליתית בהתקפה.
    מדהים עד כמה בן סהר הוא שחקן בינוני, כל הפעולות שהוא עושה יכול לעשות גם חלוץ טוב מהליגה הלאומית, עד עכשיו לא ראיתי שום דבר שמצופה מחלוץ שמתיימר להיות ברמה גבוהה לליגה הזאת, בניגוד אליו טוטו תמוז נראה לא רע בכלל.

15. Ljungberg 8 Member

בשביל מה מחזיקים את זהבי בהפועל אם לא בשביל מצבים כמו זה שהוא החטיא בשולמיאליות? בטח לא בשביל המסירות הסתמיות לרוחב.
    אבוטבול וורמוט היחידים שמנסים לדחוף קדימה ומפגינים יצירתיות, משחק אנמי ביותר.
    בנוסף לזה הקהל של הפועל לא מוסיף עניין למשחק, אווירה של בית חולים.

מקווה שהפועל יתעוררו במחצית השניה כי שאלקה כנראה יעשו את זה.