אל תתפסו מבאיירן מינכן יותר מידי.הם עדיין לא מבינים איך הם אמורים לשחק,אף אחד לא מבין את ואן חאל עדיין. ריברי בכלל פצוע,והוא כנראה יחזור למשחק מול וולפסבורג בסוף השבוע.מי יודע אולי הוא בכושר רע,אולי אין לו חשק לשחק בשביל באיירן יותר.בלי ריברי באיירן קבוצה אנמית ולא יצירתית. החלוצים לא פוגעים.קלוזה עדיין חושב שהוא בחופשה,קלוזה משקיע הרבה אבל שום דבר קל לא בא לו. נקודה הכי מעניית שאין לבאיירן שוער.רנזינג פשוט כוסית בשער.הכדורים בידיים שלו והם בכל זאת נכנסים,ידי חמאה. יובה שיחקו רק מחזור אחד,אני עדיין לא יודע מה נסגר איתם. בורדו כרגיל כמו שנה שעברה משחקים כדורגל התקפי ואטרקטיבי,משוכה קשה מאוד.
בני יהודה הציגה הופעה מצויינת מול יריב חזק בהרבה ומגיעות לה על כך מחמאות. לא היה חסר הרבה שהמצבים שהכתומים הגיעו אליהם היו נכנסים ואז אולי היינו חוגגים כאן את אחת ההפתעות הגדולות באירופה. אני חושב שבני יהודה הצליחה השנה לעשות קפיצת מדרגה באירופה ועכשיו השאיפה של הכתומים צריכה להיות להגיע לשם שוב בעונה הבאה. אין ספק שהקבוצה הוכיחה שהיא מסוגלת לעשות את קפיצת המדרגה.
פשוט שאפו ענק לבני יהודה, פגשה קבוצה מפוארת, שאומנם לא נמצאת בשיאה, אבל קבוצה שבשנים האחרונות פגשה וניצחה קבוצות גדולות, בני יהודה הגיעה למספיק מצבים טובים בצמד המפגשים כדי לכבוש יותר משער אחד, אם בני יהודה הייתה מרוכזת היא הייתה מצליחה לכבוש בערך 3 שערים במשחקים האלה, אבל אז אי אפשר לדעת כמה ההולנדים היו כובשים.... בסך הכל, בני יהודה עמדה בצורה מעוררת כבוד, הפסידה בצורה מינימאלית ביותר, וחתמה עונה אירופית מאוד מוצלחת מבחינתה, כל הכבוד.
בסה"כ הייתי כל היום מחוץ לבית, אבל ממה שהבנתי התוצאות טובות. ברכות להפועל ת"א על עלייתה לשלב הבתים בליגה האירופאית. בני יהודה בסה"כ לא קיבלה על הראש וכרגע לא מעניין אותי אם פ.ס.וו נתנה את הכל בשני המשחקים או פשוט העדיפה לשמור כוחות. התוצאה מכובדת לכתומים למרות שהיא עפה.
עטר מפשל לירן? אומנם גם אני ציפיתי ממנו להיות חד יותר וביום טוב יותר שלו הוא יוצא מהמשחק הזה לפחות עם שער אחד, אבל יש עוד חלוץ ישראלי שבכלל מסוגל להגיע למצבים שהוא הגיע אליהם? שחקן ענק שנראה היום בקלאסה אחרת לגמרי מיתר חבריו לקבוצה, הן מבחינה טכנית והן מבחינה פיזית. מאסיב ריספקט לבני יהודה על ההופעה המכובדת מאוד מול PSV. אומנם לא הגיע להם לעלות אבל הם נתנו פייט וגם הטרידו את מנוחתם של ההולנדים במספר אירועים. להופיע ככה מול קבוצה כזו בכירה, אחרי שראינו כבר קבוצות ישראליות "גדולות" חוטפות תבוסות מקבוצות אירופאיות קטנות יותר, פשוט למחוא כפיים לגיא לוזון ולחניכים שלו. איזה תענוג זה לשמוע את השדר האנגלי של ESPN שובר את השיניים עם שמות כמו איציק עזוז ולירוי צעירי, מי היה מאמין...
כמובן שהכל בפרופורציות. אין ספק שמגיעות לו המחמאות על זה שהוא הגיע למצבים האלה, הרבה בזכות עצמו, אבל הוא הגיע למצב של אחד על אחד... מצב שכזה אתה מצפה מחלוץ כמוהו לסיים ברשת, בטח במעמד שכזה.
לקראת ההגרלה מחר: דרג 1: ורדר ברמן, ויאריאל, רומא, איינדהובן, שאחטאר, ספורטינג, המבורג, בנפיקה, ולנסיה, פאו, איאקס, סטיאווה דרג 2: פנר, באזל, ליל, סלטיק, אברטון, ברוז' (במידה ותעבור את פוזנאן. אם לא, אז הרטה תחליף אותה בדירוג), הירנביין, גלאטסאריי, אנדרלכט, אוסטריה וינה, קופנהאגן, לאציו דרג 3: הרטה, ספרטה פראג, דינמו בוקארסט, אאק אתונה, סלביה פראג, לבסקי, בילבאו, פרטיזן, הפועל ת"א, טוונטה, דינמו זאגרב, פולהאם דרג 4: צסק"א סופיה, טולוז, קלוז', טימישוארה, זאלצבורג, וונטספילס, טיראספול, באטה בוריסוב, שטורם גראץ, ראפיד וינה, נאסיונל, ג'נואה מכל החבורה הזאת אפשר להרכיב מספר בתים שלא יביישו גם את ליגת האלופות.
ג'נואה וטולוז בדרג הרביעי, פאק, רק לא לקבל את אחת מהן. בדרג הראשון צריך להימנע בעיקר מ... טוב, כולם שם ברמה מאד גבוהה, אך אני מעדף את אחת ההולנדיות/פאו או סטיאווה. דרג שני גם כן קטלני ורק וינה/קופנהאגן או ברוז' נראות לי כהגרלה סבירה (עד כמה שאפשר לקרוא לזה כך).
נכון כי יובה באיירן ואייאקס היה פחות קשה... זה בית זהה לגמרי לבית של מכבי ת"א, ואולי טיפה פחות קשה, כי אם אני משווה שחקנים של אייאקס של אז לבורדו של היום פרט לגורקוף ואולי עוד שחקן שניים, אייאקס עולה עליה. מקסוול, נייגל דה יונג, ג'ון הייטינחה, ווסלי שניידר, סטיבן פינאר, רפאל ואן דר ואארט, ווסלי סונק...קצת יותר טובים מהשחקנים של בורדו פרט לגורקוף ואולי קאבנאגי...ועדיין אם אתם שמים את אייאקס של עונת 2004/5 לעומת בורדו 2009/10, בורדו לא מנצחת. פתאום כשחיפה מקבלת אותו הוא הכי קשה בהיסטוריה...יאק הגועל שנוטף ממכם.
בנוגע להפועל זה הבית שאני רוצה שיהיה: ויאריאל לאציו הפועל וטולוז או רומא, סלטיק/אברטון, הפועל וג'נואה.
בקמפיין של מכבי ת"א באיירן ויובה היו אופרה אחרת.היום הם הרבה פחות טובות. באיירן תחת מגאת',עם שחקנים כמו באלאק,אוליבר קאן,רוי מקאי בכושר שיא ועוד ועוד.היא לא דומה בכלל לבאיירן של היום.בתקופה ההיא היא באמת הייתה אימפריה. כנ"ל יובה,שהייתה אז לפני הירידה לסרייה B. מה שכן אני חושב,זה שבורדו יותר טובה מאייאקס של אז.
זו דרך לא נכונה להביט בדברים, כי קבוצת כדורגל היא לא סך כל חלקיה. אייאקס היתה אז בתחילתה של הנפילה שנמשכת עד היום. היא פשוט לא היתה קבוצה טובה ולא משנה אילו שמות היו לה. בורדו, לעומת זאת, היא מכונה משומנת ומצוינת. פשוט קבוצה בדרגה אחרת לחלוטין.
זה הכי קל להסתכל על בורדו של היום ולהסתכל על אייאקס של היום ולהגיד שבורדו יותר טובה, אבל אם באמת תסתכלו על אייאקס של אז תראו שאייאקס לא נופלת מבורדו...אז להגיד שהבית הזה הוא הכי קשה בתולדות קבוצה ישראלית הוא טיפשי. שני הבתים קשים באותה מידה. נקודה! עכשיו זו ההזדמנות של חיפה להראות מה היא מסוגלת מולם. מה שבטוח, משחק המפתח מול באיירן בבית...יש מצב לכל תוצאה בגלל שזה המשחק הראשון.
אני מסכים ששני הבתים קשים, וזהו. השוואות צריך לעשות בסוף. אנחנו עוד לא באמת יודעים איך ייראו יובנטוס ובאיירן. הרבה דברים השתנו ואלו קבוצות שונות. אבל שוב, בורדו קבוצה הרבה יותר טובה ממה שאייאקס היתה אז. אתה מסתכל יותר מדי על השמות ופחות מדי על הכדורגל. אני גם יכול לומר שעל הקווים היה להם שם גדול בדמות רונאלד קומאן, אבל מה לעשות שהוא מאמן עם כמה נפילות מפוארות. ואייאקס של העונה ההיא והעונות מאז היתה נפילה ברמות שאנחנו מדברים עליהן. אי אפשר להשוות אותה לבורדו הנוכחית, וזה לא משנה אם לאייאקס היו את סניידר או ואן דר וארט. היא פשוט לא היתה קבוצה טובה והשמות המוכרים שלה לא מיצו את יכולתם. בבורדו, הכוכבים כן ממצים את הכישורים שלהם.