אף אחד לא מצפה ממך לשבח את הקבוצות שמכבי חיפה עברה בדרך לשלב-הבתים אבל לפחות אל תוריד מערכם. עדיין מדובר באלופות של צפון אירלנד, קזחסטן ואוסטריה. וכן, אני יודע שהליגות שלהם די חלשות אבל אפשר לחשוב איזו ליגה חזקה יש בארץ. עצם העליה של מכבי חיפה לשלב-הבתים של ליגת האלופות זה הישג עצום. כמו אתמול, אני מרגיש צורך לשבח את הירוקים. כל הכבוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
תראה לי להתעכב על זה. ניצחון בשלב הבתים של גביע אופ"א שווה בדיוק לאותו ניקוד עבור ניצחון בשלב הבתים של ליגת האלופות. כנ"ל גם לגבי התיקו. ההבדל הוא שעצם ההעפלה לליגת האלופות מזכה ב4 נקודות בעוד העפלה לשלב הבתים שגביע אופ"א מזכה ב2 נקודות. העפלה לשלב שמינית גמר גביע האלופות מזכה בעוד 4 נקודות.
שגיא - אתה יודע לתת תחזית (גם אם לא תהיה הכי מדוייקת בעולם) של מה צריך לקרות כדי שיהיו 2 נציגות ישראליות שמתמודדות על מקום בשלב הבתים של גביע האלופות?
כן. ישראל צריכה להיות בין 15 הליגות הגדולות באירופה. ובינינו, עדיףשזה לא יקרה. לא רואה אף קבוצה ישראלית עוברת קבוצה כמו אתלטיקו/ארסנל או שטוטגארט.
צריך לקרות הרבה. מה גם שזה תלוי בשאר המדינות. אם אני לא טועה אנחנו צריכים להגיע למקום 15 בדירוג המדינות. וכרגע אנחנו 20 (כולל הניגוד של השנה הנוכחית). בכל מקרה ההבדל בניגוד הוא גדול ככה שצריך לפחות שתי עונות מוצלחות לדעתי כדי שנוכל להיות במצב איום על המקומות האלו. אגב, הטבלה של העונה הנוכחית ישראל דווקא מובילה את הדירוג עם 4.875 נקודות (אוסטריה במקום השני עם 3.375) ובדירוג הקבוצות של העונה הנוכחית מכבי חיפה מובילה עם 4.975.
זה לא מדויק.. ברור שהיא לא תעבור, אבל למה שלא תשחק קבוצה נגד ארסנל תביא 35 אלף ותרד לבתים של אופ"א? זה מעולה לסגנית ויתן לנו הכרה נוספת בכדורגל האירופאי.
בתחילת העשור 2 העונות המוצלחות של הפועל באופ"א וחיפה באלופות הביאו אותנו למצב הזה, מה שאיפשר למכבי ת"א להיכנס לשלב הבתים בתור סגנית האלופה. אז גם הפעם יהיה צריך כנראה משהו דומה. אם חיפה תשיג 5-6 נקודות באלופות והפועל תעבור את שלב הבתים בליגה האירופית יהיה אפשר להגיד שאנחנו בכיוון.
שגיא, זה הרבה לפני שקבוצות שהעפילו אוטומטית קיבלו את הניקודת שלהם. אם ישראל בסוף השנה תסיים בטופ 10 זה יהיה חתיכת הישג. כרגע יש לנו 4.875, כאשר בעונה הכי טובה שלנו יש 6 נק' (העונה הגדולה של חיפה והפועל באופ"א). אם לא יהיו תקלות רציניות, ישראל תצבור משהו בסביבות זה וזה יהיה עצום. עונה הבאה יורדת לנו שנה זוועתית של 1.5 נק' ואז ישראל טיפה תעלה בדירוג. לבלגיה למשל יהיה קשה עד בלתי אפשרי לשמור על המיקום שלה כי העונה יורדת לה העונה הכי טובה שלה (6.125 נק') וגם בשנה הבאה תרד לה העונה השניה המוצלחת שלה בחמש העונות האחרונות. או דנמרק לדוגמה עשתה התקדמות אדירה ובשנה הבאה צפויות להיות לה שתי נציגות. בשביל לסיים בין 15 הראשונות צריכים סה"כ בסביבות 25 נק', ולישראל כרגע יש 16.5. צריך שנתיים טובות עם 5-6 נק', ואז בעונות שלאחר מכן יהיה אפשר לדבר כבר על שתי נציגות באלופות.
* דבר ראשון אני אציין שאני פותח את הדיון הזה על מנת למנוע ערבוב תגובות בין ההגרלה לבין המשחקים מחר של הפועל ת"א ובני יהודה. אז היום הושלמה תמונת הבתים. הנה הדרגים וכל האפשרויות של מכבי חיפה: דרג א': ברצלונה, ליברפול, צ'לסי, מנצ'סטר יונייטד, מילאן, ארסנל, סביליה ובאיירן מינכן. דרג ב': ליון, אינטר, ריאל מדריד, צסק"א מוסקבה, פורטו, אלקמאר, יובנטוס וריינג'רס. דרג ג': אולימפיאקוס, מארסיי, דינמו קייב, פיורנטינה, שטוטגארט, אתלטיקו מדריד, בורדו ובשיקטאש. דרג ד': וולפסבורג, סנטארד ליאז', מכבי חיפה, ציריך, אפועל ניקוסיה, רובין קאזאן, אוניריה ודברצן. כל התגובות בקשר להגרלה של מכבי חיפה, כאן.
גם מהבית הכי "קל" שזה צסקא, באיירן/סביליה ודינמו קייב חיפה תתקשה להוציא יותר מניצחון ותיקו בשישה משחקים. 4-5 נק' יהיה הישג ענק וכל מי שמצפה מעבר לזה - צפוי לאכזבה.
לא צריך להגזים, מכבי חיפה בישראל יכולה לנצח את דינמו קייב, AZ, ריינג'רס, צסקא, אולימפיאקוס ובשיקטש, זה לא יהיה קל אבל עדיין בישראל אני לא רואה את מכבי חיפה מובסת מול אף קבוצה(משום מה האירופאים מתקשים כאן). ההגרלה הכי "קלה" לטעמי היא: סביליה - ריינג'רס - דינמו קייב ההגרלה הקשה ביותר היא: ברצלונה/צ'לסי/יונייטד - אינטר/ריאל/יובנטוס - אתלטיקו/בורדו/מרסיי. הסיבה ששמתי כמה אפשרויות כי אני לא רואה הבדל בין הקבוצות והקושי שיהיה למכ' חיפה מולם.
הפועל ת"א- טפליצה: חמישי, 19:00 הפועל ת"א באה אחרי מקדמה רצינית שהשיגה בצ'כיה עם ניצחון של 2-1, ניצחון שאמור להספיק מול יריבה נחותה מהאדומים. אנחנו רק בתחילת העונה, לכן לא בטוח שניתן לתרץ את היכולת החלשה של האדומים מהמשחק בטדי בגלל עייפות, הפועל נראיתה לא טוב בטדי, ועם לא מעט מזל יצאה משם עם תיקו שמבחינתה התקבל בהרבה הבנה. להפועל ת"א כנראה מצפה חורף עמוס והאדומים יצטרכו ללמוד לעשות את המעבר מאירופה לליגה בצורה טובה יותר. הפועל ת"א צפויה לפתוח עם אותו הרכב שפתח בטדי. הרכב משוער: וינסנט אניימה, דני בונדר, וואליד באדיר, דגלאס דה סילבה, דדי בן דיין, אביחי ידין, ביברס נאתכו, מיכאל זנדברג, גילי ורמוט איתי שכטר וסמואל יבואה. פ.ס.וו איינדהובן- בני יהודה: חמישי, 21:45 שידור ישיר ב-ESPN בני יהודה תעלה על מגרשה של איינדהובן כאשר אין לה דבר להפסיד, אף אחד לא באמת מצפה ממנה לעשות את הבלתי יאומן ואין סיבה להרגיש בלחץ, יחד עם זאת יש אולי מעט לחץ מהפחד לרדת עם תבוסה, בני יהודה ינסו דבר ראשון לעמוד טוב על המגרש, לתת פייט מכובד, ואם להפסיד אז לעשות זאת בצורה מכובדת. מהמשחק הראשון יצאו אנשי השכונה ברגשות מעורבים, אומנם נראה שההולנדים לא נתנו הכל ואם היו רוצים היו משחקים טוב יותר, אבל הכתומים נתנו משחק טוב, הגיעו להזדמנויות והיו יכולים לסיים עם שער זכות. פה נכנס לתמונה אלירן עטר שפתח נפלא את העונה ויחזור להרכב על חשבונו של המחמיצן הבלתי נגמר משה ביטון. שחקן שיעדר הוא איבן גארידו המוצהב. הרכב משוער: דלה איינוגבה, איציק עזוז, דין מורי, אביב חדד, כפיר אדרי, מהרן ראדי, חאסן אבו זייד (סיניסה ליניץ'), עוז ראלי, אסי בלדוט, פדרו גלאבן ואלירן עטר.
נו ו...? מה אמרתי בדיוק? כן, חיפה יכולה לנצח משחק אחד בבית, אבל לא מעבר לזה. לא רואה אותה לוקחת את שלושת הנק' מול אף אחת מקבוצות הדרג השני, בטח שלא הראשון. אלא אם זה יהיה במחזור השישי כאשר הקבוצה כבר תבטיח העפלה ותגיע לארץ עם קבוצת מילואים.