ברמת הקבוצות ישראל ממש לא מעל דנמרק. מעל אסטריה ושבדיה וקרואטיה כנראה שכן. לא, זה כי יעקובו, רוסו ופראליה היו אחראים ב 90% על העונה הגדולה של חיפה. זה כי בזכות אוסטרץ וההונגרי ההוא הפועל הגיעה להישג הכי גדול של קבוצה ישראלית. או בקיצור זה כי כמעט בכל המקרים הזרים אחראים על ההצלחות של קבוצות ישראליות באירופה. כן, השמות שציינת הם משלנו, אבל שוב פעם, אני עדיין לא רואה פה הישג ועל מה בדיוק לתת קרדיט. נחכה עם המחמאות עד לסיום שלב הבתים. אם חיפה תיתן הופעה מכובדת (5 נק' יהיה הישג ענק. אני משאר שזה יגמר ב 2-3) אז הם יקבלו את מלוא המחמאות.
קודם כל לויסלה קראקוב וקופנהאגן היה תקציב גדול בהרבה מזה של בית"ר, כך גם זלצבורג והיא הובסה 1-5 מול קבוצה עם תקציב הרבה יותר נמוך ממנה אז ברור כאן מי הבדיחה ומי לא. ויסלה וקופנהאגן לא קבוצות דרג ב' וג' באירופה נכון, אבל איזה קבוצה ישראלית כן? "בית"ר הייתה חייבת לעבור את ויסלה וקופנהאגן", לפני קופנהאגן היינו אנדרדוגים מובהקים איך פתאום היינו חייבים לעבור אותם? מול קראקוב זה היה כישלון נכון אבל כבר קבוצות ישראליות הובסו בעבר, מכבי ת"א ספגה רביעיות מבואבישטה ורודה, מכבי נתניה 4 ו-6 מגלאטאסריי, באר-שבע ספגה 10-0 7-0 5-0, מכבי פ"ת הובסה בישראל 0-4 ע"י לוקומוטיב מוסקבה. הפועל ת"א ומכבי חיפה הם קבוצות שבאופן קבוע שנה אחר שנה משתתפות באירופה, יש להם הישגים מכובדים שכל מועדון ישראלי היה רוצה אבל גם אצלם אין כמעט הצלחה שנה אחר שנה, לוקח להם כמה שנים כל פעם לשחזר את ההישג. עכשיו עם השיטה של פלטיני אנחנו נוכל לראות עוד הישגים מקבוצות ישראליות.
תגידו מה הקרטריונים לקבוצה נוספת בליגת האלופות? הצלחה של הפועל תורמת להבאת קבוצה ישראלית נוספת לליגת האלופות?
הצלחה של הפועל ת"א בהחלט עוזרת [כל ניצחון במסגרת אירופית מזכה את הקבוצה ואת ישראל בפרט בנקודות שיכולות לעזור ולתרום לכך], כמה זה עוזר ואיך בדיוק אני לא יודע. בכל מקרה, די ברור שניצחון של חיפה בליגת האלופות עוזר הרבה יותר מניצחון של הפועל ת"א.
COM, אל תהיה בטוח בדברים שלך, אם אינני טועה, התקציב של ויסלה קראקוב היה נמוך בהרבה משל בית"ר ירושלים. כולם שמחו שהם שמעו את זהות היריבה שעמדה כאנדרדוג, אני זוכר שבנאדו וזנגברג כבר חגגו כששמעו את השם ויסלה קראקוב. והרי את התוצאות של חוסר מקצוענות מהסוג הזה, של היהירות הישראלית כאילו מי אנחנו בכלל, ראינו בסוף שני המשחקים. ויסלה שהייתה נחותה מבית"ר מבחינה איכותית עשתה לה בית ספר לאיך קבוצה צריכה להראות ולהתנהג במעמד כזה. ההפסד ההוא למעשה פיצץ את כל הבועה הבית"רית של אותה עונה, בליגה זה לא ניכר אך הספיקה קבוצה צנועה ובינונית מפולין כדי להחזיר את כולנו לקרעקע. אבל אני לא חושב שיש מקום להשוות בין המשחק אתמול לאלו של בית"R. זלצבורג קבוצה מאוד בינונית בסה"כ, חיפה עשתה שיעורי בית, הגיע בשיא המוכנות(בניגוד מוחלט לבית"ר בזמנה) וביחד עם המסורת הקצרה שלה יחסית לקבוצה ישראלית באירופה עשתה את העבודה די בקלילות. אז נכון, המזל עמד לצידה בשלושת היריבות, ובכל זאת היא ראויה לכל המחמאות על כך שעשתה את העבודה על הצד הטוב ביותר. לבית"ר ירושלים למשל יש אך ורק מה ללמוד מההתנהלות הזו, משום שאני לא משוכנע שהיא בזמנה הייתה מסוגלת אפילו לעבור קבוצה בינונית כמו זלצבורג עם המנטליות הרקובה ששררה שם.
כל בר דעת ומבין עניין בכדורגל שראה את הקבוצות ששיחקו מול חיפה יודע דבר אחד ברור, הקבוצות האלה שחיפה עברה הן כלום ושום דבר, אל תעצימו את ההישג של חיפה כאילו מדובר במינימום הדחה של ליברפול בשלב המוקדמות בדרך לליגת האלופות. בסך הכל עברתם את גלנטורן ואקטובה, ניצלם מזל של המודחות ועברתם בקלילות קבוצה שרק השם שלה אולי מפחיד אבל בפועל מדובר בקבוצה שהיא לא יותר מהרמה של מכבי פ"ת. אבל כרגיל תעשו ממכבי חיפה אימפריה בקנה מידה אירופאי, שניצחה את ה-11 הפותחים של יונייטד 3:0...תחיו בסרט, האשליה תתפוצץ בדצמבר. אני שומע פה דיבורים על שמינית גמר והעפלה, תגידו מי זו בכלל מכבי חיפה אה? גם היום אף אחד לא סופר אותה באירופה, תגידו תודה אם תסיימו כמו מכבי ת"א עם 4 נקודות, עם כל הכבוד קינן, טישיירה ומימון יקרסו מול קבוצות שיודעיות לעשות הגנה ומחזיקות את האמצע, שלא לדבר על הקישור האחורי שלכם שהוא פשוט בדיחה. ואל תשכחו למסור תודה גם לשופט אתמול שבדקה ה-4 התעלם מאדום לכיאל ופנדל לאוסטרים, אם הוא היה רואה את זה, אין ספק בכלל שהייתם בועטים איכשהו בדלי ומפסידים גם לעגלות האלה. הכדורגל הישראלי הוא בסך הכל מקום קטן באירופה, ועם כל הכבוד למכבי חיפה ולמסורת רבת השנים שלה שמסתכמת בהגעה לגמר ליגת האלופות, גביע אופ"א וזכיה בסופר קאפ האירופאי (שחר קימבן) היא בסך הכל שיחקה פעם אחת בליגת האלופות, רוצים לדעת סוד? למעלה מ-100 קבוצות באירופה שיחקו בליגת האלופות בעבר, לא מדובר בהישג אקסטראודינרי. ובקשר לשיטה של פלאטיני, יודעים מה? נניח שמגיע לאלופות פרס אוקיי? אז למה שלא כל האלופות ישחקו ביניהן וכל הסגניות ישחקו ביניהן? למה שברצלונה לדוגמא תהיה בליגת האלופות אוטומטית ומכבי חיפה לא? הרי שתיהן אלופות, מי קבע שמגיע להן פרס? יודעים מה יותר מזה, מי קבע שמגיע לוולפסבורג פרס!!!!!! היא פעם ראשונה משחקת באירופה! זה לא פייר! למכבי חיפה יש ניסיון פי מיליון עליה באירופה וליגת האלופות בפרט! למה שהיא תהיה בליגת האלופות בבתים וחיפה תעבור מוקדמות?!
^^ איזה בידור! :aaagath: ולתגובות קצת יותר רציניות, קראתי את כל התגובות ב-3 עמ' האחרונים עכשיו ואני חייב לציין שהתגובה שלך הייתה הטובה והחכמה ביותר. נכון, זלצבורג היא קבוצה בינונית והשיטה המרעננת של פלאטני עזרה, אבל צריך להוריד את הכובע בפני אלישע ובפני המועדון הירוק שעשו את ההכנה המנטאלית והמקצועית המושלמת לקראת צמד המשחקים האלו, כשאפילו הצליחו בין לבין לנצח משחק בליגה עם כמעט אותם השחקנים. אגב שגיא, יופי של ניתוח למשחק. ציינת בדיוק את מה שאני ראיתי מכל שחקן שלנו במגרש, אם כי אני חושב שכיאל לא היה כ"כ טוב בפתיחת המשחק ורק כאשר לאוסטרים כבר נגמר הסיפור הוא הלך והשתפר. מקווה שהקשר האחורי הזר החדש שיביאו ישדרג לנו את רמת המשחק בהתקפה. ועוד משהו קטן: http://img98.yfrog.com/img98/74/revivohat.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
לא העצמנו את מכבי חיפה כאילו הייתה מנצ'סטר יונייטד, כולנו מסכימים עם דעתך על הירבות שלה, ואתה סתם מכניס מילים מיותרות - אמרנו כל הכבוד לחיפה ולאלישע לוי שהגיעו מכנים למפגש ועשו את העבודה על הצד הטוב ביותר - וזה לא משנה עם מדובר בזלצבורג או בהפועל ג'לג'וליה. גם בנוגע ל"אשליות" שאנחנו מפתחים, אתה טועה, אף אחד לא מפתח שום אשליה או מפנטז על שמינית גמר, כי אם יש מישהו כזה כדי שייבדק. בניגוד לאיך שאתה מציג את פני הדברים, הרוב כאן הוא השפוי ומודע היטב למה חיפה מסוגלת, הטענה ששלושת היריבות שקיבלה אינם מדד ליכולת שלה לא משנה כלום ואני רואה בה סתם ניסיון לגמד ולהכפיש - נניח לרגע שזה צודק, מה בדיוק אנחנו אמורים לעשות עם זה - חיפה בליגת האלופות וזהו! מבחינתי, 4 נקודות בשלב הבתים ייחשב להישג יפה מאוד, ומעל הכל כמובן החוויה. אני חושב שיש לחיפה את היכולת לא לצאת מושפלת(משמע לקבל 6-5 חתיכות מיריבה גדולה שתהיה איתה בבית)ולסיים את החוויה בכבוד רב.
משיעמום רגעי נכנסתי ל-ONE ואחרי כ"כ הרבה הודעות לא מפרגנות שנראו פה במהלך החודש האחרון בהחלט נחמד לראות כתבות כאלה: http://www.one.co.il/Article/143159.html
איזה הודעות לא מפרגנות? אני שמניח שהרוב המוחץ כאן בפורום רצה שמכבי חיפה תעלה לליגת האלופות, מה שמעצבן זה שאוהדי מכבי חיפה כאן רצים 'לסגור חשבונות' עם כולם ועם לא מעט הודעות של "אימפריה" וכו', שלמעשה עברתם את גלנטורן, אקטובה וזלצבורג שלא בדיוק אריות אירופה. עליתם לשלב הבתים שיהיה לכם בהצלחה, אני לפחות יחזיק לכם אצבעות ואם זה יפגע בכם בליגה אז תגיעו עד הגמר מצדי. לגבי הכתבה, לא ציפית לראות שם מישהו עם תגובה שונה מ"כל הכבוד ותביאו גאווה".
איזה הודעות לא מפרגנות? אני באמת צריך לפרט?... תריץ חיפוש בפורום על "דייגים", "חמאס", "מי זו בכלל מכבי חיפה" ואני בטוח שתקבל תשובה הולמת לשאלה שלך.
רק דניס ברגקאמפ קרא לכם 'חמאס', אקטובה וגלנטורן היו דייגים ומכבי חיפה עברה אותם יחסית בקלות(מלבד הרבע שעה הראשונה בגומלין מול אקטובה), הם היו הגרלות קלות אבל עברתם אותם על הצד הטוב ביותר איפה פה הבעיה? אתה מצפה שישבחו כאן את גלנטורן, אקטובה וזלצבורג כדי להעצים את ההישג שלכם?
יש הבדל בין לשבח את גלנוטרן אקטבה וזלצבורג כדי להעצים את ההישג של חיפה שאת זה גם אוהדי חיפה בעצמם לא עשו, לעומת לנהל קמפיין השמצה נגדן ולהוריד אותן לרמה של ליגה א' ולהגיד שגם הפועל ב"ש והפועל חיפה וכל קבוצה ישראלית שהייתה משתתפת השנה הייתה עולה לליגת האלופות וכל זה כדי להפחית מההישג ואצל מי שעשה את זה לנסות להראות שהקנאה בחיפה לא כ"כ גדולה...