הישראליות באירופה 09/10: כל הנציגות הודחו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏23/6/09.

1. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

הפערים יגדלו או לא עדיין מגיעה צ'אנס לקבוצות אלופות ממדינות המזרח וישראל לנסות את מזלן מאחר ועדיין כשם התחרות זה מגיע להן. לא רואה למה לארסנל, פיורנטינה או ליון מגיע בהיכרח יותר מחיפה או קופנהאגן.

2. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה הרבה יותר טובות, לא רואות אותה בכלל... תשווה בין זלצבורג וביניהן מבחינה תקציבית ומבחינת סגל השחקנים על הנייר (שחקנים בינלאומיים, רזומה, קבוצות בעבר וכו') ואתה יודע לבד מה תהיה תוצאת ההשוואה. זה שעל המגרש מולנו הם ניראו רע מאוד זה משהו אחר, אבל אולי גם מגיע לנו קצת קרדיט על זה שגרמנו להם להיראות רע. אולי.

זה ויכוח עקר אבל חוסר האובייקטיביות שלכם הורג אותי, הרי לפני ההגרלה כולם דיברו על איך זה יהיה אסון בשביל חיפה אם היא תקבל את זלצבורג...

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/09
  3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שהגרלתם את זלצבורג אני כתבתי כאן שאין שום סיבה לא לנצח אותם כאן והשאלה היחידה היא משחק החוץ באוסטריה, אבל שראינו את האוסטרים גילינו שהם פשוט קבוצה חלשה מאוד, מכבי חיפה הגיעה לאינספור מצבים בשני המשחקים והעובדה שזה נגמר בסופו של דבר 1-5 מראה על הפערים בין 2 הקבוצות.

רובכם כאן ראו את ויסלה קראקוב וקופנהאגן כשהם פגשו את בית"ר, אתה יכול להשוות אותם לזלצבורג?
    זלצבורג קבוצה שגם לא הרשימה בשני הסיבובים הקודמים, הכדורגל האוסטרי הוא בדיחה אם זאת האלופה שלהם.
    כל הפרשנים בארץ חזו שבית"ר תובס בדנמרק ואולי תוציא כאן בטדי תיקו מכובד, בפועל הצגנו משחק מצוין, פסלו לנו שער שיחקנו עם 10 שחקנים מחצית שלמה ובטדי עפנו רק בהארכה, אז אולי אנחנו גרמנו לקופנהאגן להיראות רע? אבל זה לא ימנע מאנשים להגדיר עד היום את צמד המשחקים הזה ככישלון וביזיון.

4. Cup of Tea Liverpool, UK

כן, יש רעיונות.
    אפשר להביא את יואב זיו או סטרול שלא רואים דשא בבלגיה. או שחקן זר כמו מוריץ וולץ שהוא שחקן חופשי עכשיו תחפשו עליו בויקיפדיה הוא לשעבר בגרמניה הצעירה עם 20 ומשהו הופעות ושיחק בפולהאם(מגן ימני). כמובן שאופציית עלי עותמאן גם על הפרק ואם אכן ירו בלו יעזוב, חיפה תצטרך להביא גם חלוץ נוסף.
    בעמדת הקשר אם באמת אלברמן ממש לא בכושר והוא לא אופציה ריאלית אז אפשר לנסות את אלמוג כהן או תמיר כהן אפילו (זה מה יש..).

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

רד בול זלצבורג היא בדיחה בדיוק כמו שבית"ר ירושלים הייתה בדיחה, קופנהאגן וויסלהב קראקוב לא מאריות אירופה, גם לא מדרב ב' ו-ג' באירופה, עם התקציב הבלתי מוגבל של בית"ר, אוסף השחקנים שבית"ר אספה אליה, הישראלים הטובים ביותר, וזרים איכותיים- בית"ר הייתה חייבת לעבור קבוצות כמו ויסלה קראקוב והדנים. בית"ר ירושלים הייתה בדיחה, בדיוק כמו האוסטרים שעם תקציב גדול הרבה יותר מזה של חיפה נראיתה מול כמו קבוצה מסכנה, בדיוק כמו שבית"ר נראיתה בשנים עם גאידמק. לזכירכם גם קבוצות כמו דינמו בוקרשט וכאלה..

הפועל ת"א, גם זאת של השנה שעברה לא הייתה מתבזה כך מול קבוצות בסדר גודל הזה.

תקחו דברים בפרופורציות, בית"ר עם תקציב עצום נכשלה מול קבוצות בינוניות מאוד, חיפה עם תקציב הרבה יותק נמוך עברה קבוצה שהיא לא חלשה בהרבה מהקבוצות הנ"ל.
    כל הכבוד לחיפה, הוכיחה שוב שהיא מועדון גדול.

בית"ר ירושלים הוא מועדון גדול בקנה מידה ישראלי בלבד, באירופה היו להם את הכלים אבל לא הגיעו לשום דבר, לבית"ר יש הרבה מה להביט על הפועל ת"א ומכבי חיפה וללמוד, איך בונים היסטוריה ומסורת באירופה. אם בית"ר עם תקציב בלתי מוגבל לא הצליחה להשיג דבר באירופה... אני לא יודע מתי היא כן תצליח.
    בינתיים נמשיך להנות מההצלחות של הגדולות באמת, מכבי חיפה והפועל ת"א.

6. אלי מתחן Member

את קופנהאגן בית"ר הייתה צריכה לעבור, אבל היא לא הייתה רחוקה מלעשות את זה.
    ויסלה קראקוב הייתה קבוצה ברמה אחרת, תגידו מה שתגידו, בלי קשר לתקציב. היא הייתה כמה רמות מעל בית"ר, חיפה וכמובן האוסטרים, שבאמת נראים כמו קבוצת מרכז טבלה בליגת העל שלנו.
    יכול להיות שקבוצות אחרות לא היו מתבזות, גם חיפה של האלופות אכלה 8 גולים מא.א.ק אתונה.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

על פי קבעתם שויסלה קראקוב היא "רמה אחרת"? על פי אותו משחק ספציפי שבית"ר ירושלים נראיתה כמו קבוצת ילדים של הפועל רעננה? ויסלה קראקוב לא בהכרח הייתה כזאת מדהימה, בית"ר נראיתה רע ועשתה לה את החיים קלים.

8. אלי מתחן Member

ראיתי את זה עוד בטדי. יש לנו משהו בכדורגל הישראלי להתסכל על כל מי שלא בא ממערב אירופה ומהעילית בתור נחות מאיתנו ובמקרה שלהם זה היה נכון.
    קבוצה מאומנת בצורה שלא ראיתי הרבה בסדר גודל שלה.

9. M_T_A Member

הפערים לא יגדלו מזה שקבוצות חלשות ישחקו יחד עם הגדולות. ההפך הוא הנכון, הקבוצות הקטנות יתנסו וישתפשפו במשחקים האלה, וגם אם יקבלו תבוסות ילמדו בסופו של דבר מה זה כדורגל ברמות הגבוהות ביותר שיש. קבוצות כמו דברצן, ניקוסיה, מכבי חיפה כמעט אף פעם לא משחקת בליגת האלופות וממעטות מאוד להיפגש עם הגדולות של היבשת. דווקא במצב כזה הפערים גדלים. בסופו של דבר קבוצה קטנה שמצליחה כמה פעמים להגיע לשלב הבתים תבנה לעצמה מסורת ותודעה, וגם התקציב שלה יתפח והיא תהפוך לקבוצה לגיטימית בליגת האלופות.

אנשים פה מציעים מצב שבו לקבוצות האלה פשוט אין כניסה למפעל הזה. אתם באמת רוצים לראות 8 קבוצות מאיטליה, ספרד, אנגליה + 4 מגרמניה, פורטוגל, הולנד או כל קומבינה מהסוג הזה? מפעלים אירופיים נועדו להפגיש קבוצות מכל היבשת, לא להיות סוג של מועדון VIP סגור. אז אולי זה לא הכי מתאים לאוהד הניטרלי, אבל מה זה בדיוק "האוהד הניטרלי"?

אז אותנו זה ממש לא עיניין ההתרגשות של אוהדי לבסקי סופיה כשהם פגשו את ברצלונה לפני 3 שנים, כמו שאותם לא עיניינה ההתרגשות של אוהדי חיפה כשהם פגשו את מנצ'סטר יונייטד לפני 7 שנים. ואני יכול להגיד לכם שאני עדיין מתקשה להאמין שזכיתי לראות את מכבי ת"א מארחת כאן את באיירן יובה ואייקס. זה חלק בלתי נפרד מהקסם של ליגת האלופות, חלק משמעותי מאוד ממה שהופך אותה למה שהיא. ואני אגיד לכם יותר מזה, זה הרבה יותר יפה מעוד מפגש בין ספורטינג לפיורנטינה או בין אברטון לויאריאל.

ובאמת מגיע למכבי חיפה כל הכבוד. לפני המפגש הכפול עם זלצבורג אנשים ידעו לדקלם יפה מאוד אחרי התקשורת שהאוסטרים עדיפים בבירור והם פייבוריטים, ובלה בלה. לפני המשחק הראשון אנשים דיברו על כמה חיפה הולכת לחטוף. אז זה די מצחיק עכשיו לראות את אותם אנשים מדברים על כמה שזלצבורג היא בדיחה מהלכת. אז כן, גם לי זלצבורג לא נראית כמו קבוצה של יותר ממרכז טבלה בארץ, אבל רבאק, למה כ"כ קשה לכולם לפרגן בארץ הזאת?

10. אלי מתחן Member

האמת שזה באמת לא משנה. בליגת האלופות הכי חשוב ההגעה.
    לאף אחד לא היה איכפת אם זה היה מגיע אחרי בונקר של 210 דקות וניצחון בפנדלים. העיקר שעכשיו הם הרוויחו את הזכות לקבל בראש מברצלונה.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

סבבה נניח שהיינו עוברים אותם אז בטח היו באים כמה מפה ואומרים שמאלמו קבוצה רמה ז' ואם היינו עוברים את קייב או ת'ון היו אומרים את אותו הדבר.

12. SeRgInHo Member

אז שהקבוצות הללו בכלל לא יהיו בליגת האלופות אם לא מגיע. אם כבר הן בליגת האלופות שתהיה הגרלה חופשית. אם פלאטיני רוצה את השיטה החדשה והדפוקה שהוא המציא, אז שילך עד הסוף: שגם האלופות של הליגות הגדולות ישחקו במוקדמות, ואז אני רוצה לראות את חיפה עוברת שלב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/8/09
  13. RubberSoul Member

אני לא רואה את נבחרת אגליה לוקחת תארים כמו הליגה שלה.
    הליגה לא קשורה בהכרח לנבחרת,ישראל\מכבי חיפה והפועל ת"א ואנגליה הם הדוגמאות הטובות ביותר.

14. SeRgInHo Member

לא יודע מה איתך, אני כשאני אומר "כדורגל ישראלי/אנגלי/צרפתי" אני קודם כל מתכוון לנבחרת, ולא לרמת הזרים של אותה הליגה.
    הכדורגל הישראלי הוא עדיין נחות ורחוק שנות אור מכדורגל שבדי/דני/קרואטי.

15. M_T_A Member

ברמת הנבחרות היינו מתים להגיע לקרסוליים של שבדיה, דנמרק וקרואטיה(במקרה של אוסטריה הנבחרת עלובה אפילו יותר משלנו). אבל ברמת הקבוצות אנחנו בהחלט מעליהם. ההבדל הוא ששם כל השחקנים הטובים יוצאים לשחק בליגות הגדולות והנבחרת מרוויחה מזה אבל הקבוצות המקומיות נשארות מאחור.

וזה כי קטן, גולסה, משומר, מימון, גאדיר ורפאלוב הם זרים? קצת קרדיט לכדורגל הישראלי.. עד שסוף סוף באמת מגיע קרדיט כזה

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/09