כל הכבוד לחיפה. מודה שזלזלתי בכדורגל שלנו וחשבתי שזלצבורג טובה פי 2 מחיפה, אבל זה התפוצץ ואני אוכל את הכובע. חיפה הוכיחה שהיא קבוצה מצויינת וההופעות של חיפה מול האוסטרים מאוד מעודדות כי זה מוכיח שהכדורגל שלנו כן במגמת עלייה. אפילו אם השיטה הנוכחית היא בדיחה והיא באמת בדיחה. יאללה, שיסיימו שלישי בבית שיקבלו ויגיעו לאופ"א, ועל הדרך גם יגנבו איזה הפתעה-שתיים כדי שיקבלו קצת הכרה באירופה. מוחמד גאדיר חתיכת כישרון. הוא ועידן ורד שני הכישרונות הכי גדולים שיש לנו בכדורגל הישראלי לדעתי.
אני בקושי מבקר פה אבל ברכות, למרות שאתם חייבים להגיד תודה לפלאטיני, גם כמו דברצן וציריך שהסתדרו יפה מאוד כמו מכבי חיפה. כנראה שגם קופנהאגן תרוויח מההגרלה הזאת. אגב אתם בטוחים בליגת האלופות? תבדקו שאין איזה קטע עם כרטיסים צהובים או איזה פקס. בדקתי באופ"א שצמד שחקנים של מכבי חיפה קיבלו צהוב. כל עוד אריות אירופאיות יגיעו מספרד, גרמניה, איטליה, אנגליה וכו לישראל, זה רק מבורך! הייתי באיכסטדיון רמת גן במשחק של יובנטוס נגד מכבי תל אביב ואני מקווה לעוד חוויה כזאת, עדיף בבלומפילד או בקריית אליעזר, אירוח שלא שנראה לי הגיוני.
קודם כל תודה לפלאטיני. לא ראיתי את המשחק ורק עכשיו ראיתי את התוצאה והתקציר(איך לא נגמר 0-6?) אז אני אתייחס בכלליות. מכבי חיפה עולה לשלב הבתים כמו שציפו ממנה, עם הגרלה כזאת אף אחד לא ציפה ממכבי חיפה להיכשל אבל העובדה שהשחקנים של אלישע לוי עשו את העבודה כמו שצריך למעט 15 דקות של בהלה מול אקטובה. עכשיו נשאר לראות את ההגרלה ולשמוח על השמות הגדולים שיגיעו לכאן(תודה לפלאטיני2) אבל גם לקוות שהירוקים לא יביישו אותנו. כל אלופה ישראלית צפוייה להגיע לשלב הבתים של ליגת האלופות/הליגה האירופאית בשנים הקרובות, מה שקרה השנה לא יקרה יותר(רק כדי להבהיר בשנה שעברה בית"ר קיבלה באותו שלב ברצלונה, מכבי חיפה את ליברפול ומכבי ת"א את צ'לסי). הפועל ת"א, בית"ר ומכבי ת"א ואפילו בני יהודה עוברות את זלצבורג, אוהדי מכבי חיפה לא צריכים להעצים את האוסטרים אלא לומר תודה(לפלטיני כמובן) ולשמוח מהעובדה שהם יהיו בליגת האלופות. דיקטטורים? שחר בינתיים הוא זה שקורא לשחקנים שלו "גולם" "אידיוט" ו"טיפש" וכמובן עם פרצופים זועמים. גאידמק הקים עיר אוהלים בזמן מלחמת לבנון השנייה למען תושבי הצפון, לקח תושבי שדרות לאילת ותרם המון לקהילה. אגייאר דיקטטור? אתמול הוא הקים מסך ענק בטדי והביא עשרות רקדנים וזמרת רק בשביל לעשות שמח לאוהדים. תנסו לראות מעבר להר הירוק שלכם.
הכרטיסים הצהובים של חיפה העונה באירופה קולמה- גומלין גלנטרון והיום לא ישחק במשחק הראשון בבתי טשיירה-אוקטבה משחק ראשון ומשחק גומלין (לא שיחק בראשון מול זלצבורג) קינן-גומלין אקטובה ומשחק ראשון מול זלצבורג (לא שיחק היום) גולסה-גומלין גלנטרון רפאלוב-גומלין אקטובה דוידוביץ-גומלין אקטובה משומר-משחק ראשון מול זלצבורג מסיללה-משחק ראשון מול זלצבורג כיאל-גומלין מול זלצבורג הצהובים של גולסה, רפאלוב, דוידוביץ, משומר, מסיללה וכיאל מבוטלים Dennis Bergkamp, מכבי או מוות!!!, אבו ועומר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/new_321.Xxx http://atletico.theoffside.com/files/2009/05/445-1196208103-318px-uefa_champions_league_logo_svg.Xxx
זאת התגובה הכי פשוטה, לזרוק זין וכאלה ולזיין על "קנאה" וכו'. אבל כל בר דעת יודע, שכל מה שכתבתי אתמול נכון לחלוטין. אני לא "מאשים" את מכבי חיפה על זה שהיא עברה, אני מציין עובדות פשוטות, וללא ספק נכונות. וכן, סליחה שבתור אחד שלא מחבב את מכבי חיפה(הרי הכל בעולם הכדורגל זה אהבה ואחווה, הא?), אסור לי להוציא קיטור. אפשר להתייחס ואפשר לא, אבל בקיטור הזה יש דברי טעם ולא סתם דברי עצבים.
ההודעה של GalB מהדיון של חיפה: תקראו ותפנימו. אבו, דברי טעם? "פלאטיני, אתה כ"כ ליצן שאין דברים כאלה. אפס מאופס. " ממש דברי טעם.
אין שום דבר טעם,הבנו שפלאטיני עושה טעויות ואולי בלעדיו לא היינו מגיעים לאירופה(שבתכלס זה לא כזה בטוח בסך הכל היו לנו את רוזנבורג ומאלמו שאם לא טעויות אנושות של חיפה זאת כבר הייתה הפעם הרביעית אז אין כל כך מה לזלזל) נניח שזה נכון. עדיין באנו,עשינו את העבודה,ניצחנו קבוצה עם תקציב ושחקנים הרבה יותר טובים מאיתנו על הנייר,לא מבין איך זה שאתם מתבכיינים על פלאטיני עושה לכם הרגשה טובה,הרי אם מכבי,הפועל או הקבוצות שאתם אוהדים היו במצב הזה הייתם מבסוטים ואומרים שהגעתם לזה בצדק. זה לא שפלאטיני בא ואמר יאללה נשים את חיפה בליגת האלופות בלי שהיא תצטרך לשחק,חיפה עברו 3 משחקים - קבוצות כמו אקטובה או גלנטורן היינו פוגשים במילא גם בלי השיטה החדשה של פלאטיני וזלצבורג עם כל הכבוד נחשבת על הנייר אותה הרמה כמו גראץ,סלוניקי,רוזנבורג או מאלמו שהיו גם לפני השיטה של פלאטיני.. אם אתם רוצים לשחרר קיטור הנה תמונה של מישל פלאטיני http://images.one.co.il/images/one/450_250/gg768251.Xxx תתלו אותה בבית,קחו חיצים ותזרקו עליו,תירקו עליו,לא יודע מה.. אבל שאתם רושמים בפורום על השיטה ומתבכיינים על זה אתם יוצאים בכיינים כי עם השיטה או בלי השיטה חיפה הייתה בליגת האלופות,מכבי תל אביב הייתה בליגת האלופות וחיפה כמעט הייתה עוד פעמיים בליגת האלופות.
אפשר לחשוב שבית"ר לא הגיעו לצ'מפיונס ליג בשנים הקודמות בגלל שהם הודחו מול בארסה וליברפול... אני לא רואה במה פ.צ קופנהאגן וויסלה קראקוב עולות בהרבה על זלצבורג. עכשיו יבוא עומר המתוסכל ויספר לי על הקפיצה המטאורית של הליגה הדנית בשנים האחרונות לעומת השקיעה של הליגה האוסטרית ועל איך מארק יאנקו לא שחקן ואיך צ'וי הקמרוני שלהם פותח בהרכב של נבחרת קמרון רק כי הוא אחיין של יו"ר ההתאחדות, אבל בינינו, היו מספיק מקרים בשנים האחרונות שקבוצות ישראליות (כולל אנחנו - מאלמו ורוזנבורג) עפו נגד יריבות בסדר הגודל הזה. לא צריך להגזים ולעשות מהליגה הישראלית אימפריה, הליגה שלנו לא יותר טובה מליגות בינוניות אחרות באירופה. אני לא מעצים את האוסטרים, הם קבוצה בינונית למדי, אבל גם מול כאלה עפנו בעבר, שלא לדבר על הנציגות הישראליות האחרות באירופה... וכן, תודה למישל פלאטיני, אין ספק שהשיטה החדשה לא יכלה להיכנס לתוקף בזמן טוב יותר מבחינתנו.
אני חושב שאני יודע למה זה. תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה למעשה מוחה על כך שקבוצה כמו ארסנל (לא קשור לאהדה שלך אליה) צריכה לשחק נגד יריבה קשה מאוד ומנגד חיפה צריכה לשחק נגד קבוצה קיקיונית (וזלצבורג לא קיקיונית, אבל נזרום). שוב, תקן אותי אם אני טועה. בכל אופן, כפי שכתב GalB, לדעתי לאלופות צריך להיות יחס עדיף, וזה לא משנה באיזה ליגה הן. אם לצאת מנקודת הנחה שלקבוצות היותר טובות מגיע יחס עדיף, אז גם המקום ה-10 (ואני גמיש פה) בליגה האנגלית צריך להיות בליגת האלופות על חשבון חיפה ויתר הקבוצות בדירוג שלה. אז מה? לליגות הפחות טובות באירופה לא מגיע ייצוג?
בסופו של דבר קוראים לזה ליגת האלופות אז כן,יש משהו בזה שאתה אומר שהאלופות צריכות לקבל יחס מיוחד יותר,למרות שתכלס מבחינת אוהדים נייטראלים אז ברור שעדיף את סלטיק וארסנל על פני מכבי חיפה או סטנדרד ליאז' או מי שלא עלה חוץ מאיתנו.
באמת למה מגיע יותר לקבוצה רביעית באיטליה או באנגליה לעלות על חשבון אלופות מקומיות אחרות? כן זה לא הכי אטרקטיבי שיש אבל זה צעד חשוב בשביל אותן קבוצות קטנות לנסות ולהתחרות במפעל שאחרת לא יצליחו להגיע אליו. אנשים שמתנגדים לשיטה הזו במילים אחרות בעד הסופרליג האירופאית המפורסת שתהרוס את הכדורגל עם קבוצות העל שלה. אתם שוכחים שגם לקבוצות הקטנות מגיע. כל הכבוד לחיפה, היה משחק טוב של הירוקים. אוהדי חיפה לא צריכים לשים כלום על כל שאר הבכיינים, אני לא זוכר שהיה איכפת לי שמכבי ת"א עלתה לליגת האלופות ואני בטוח שאוהדי חיפה לא היו יוצאים מגדם אם ביתר הייתה עוברת את ויסלה או קופנהאגן.
טוב, אחרי ערב שמח במיוחד גם אני אצטרך לחגיגת התגובות פה. ראשית בנוגע לעניין ההגרלה, אני מבין שלאנשים קצת קשה לפרגן, אבל תעשו טובה, במקום לחפש את הרע בכל דבר תנסו גם להסתכל על הטוב, קצת בצורה חיובית. זו בכלל דרך השקפה מאוד חיונית לחיים בכלל. חיפה אמנם נהנתה משינוי השיטה, אבל שינוי השיטה הזו לא הגיע בגלל שיהיה איזה קבוצה קטנה בישראל שקוראים לה מכבי חיפה. אפילו אי אפשר להגיד פה שיעקב שחר קידם את ההחלטה הזו (כפי שקרה לפעמים בהתאחדות שלנו) כיוון שאופ"א כמוסד והבחור שעומד בראשו החליטו על שינוי השיטה. חיפה ידעה לקחת את האליפות בעונה האחרונה ולנצל את השיטה הזו לטובתה. נחזור למשחק עצמו. דווקא במשחק הפחות טוב מבין השניים מכבי חיפה השיגה תוצאה הרבה יותר מרשימה וחד צדדית. גם כהאוסטרים ניסו הם פשוט לא הצליחו. מארק יאנקו כנראה בעונה שעברה נתן הבלחה חד פעמית ומפתיעה מאוד אם הוא הצליח לכבוש 39 שערים בעונה. הענק האוסטרי נראה חסר עונים בהתקפה של זלצבורג. השער השני של גולסה שיחרר ממני אנחת רווחה כי אז המשחק נסגר באופן סופי. כל הכבוד לאלישע שהחליט להכניס את אלון חרזי אבל אותי קצת מצער שהוא לא נתן לארבייטמן דקות משחק, דווקא הוא השחקן שנמצא בכושר הכי טוב וחבל היה להרוס לו את הרצף. מה גם שאתמול, מול ההגנה המסכנה של האוסטרים הוא יכל גם להמשיך ברצף הכיבושים שלו. עושה רושם שאלישע לוי פחד מהתגובה של רפאלוב במידה והוא לא ישותף והעדיף לשתף אותו כדי לא ליצור בלאגן בימים הקרובים. השחקנים: ניר דוידוביץ' - משחק שקט שלו. לא נתקל בשום איום ממשי על שערו, ואת 2.5 הכדורים שנבעטו לעברו הוא לקח בלי בעיה. תמיד טוב לשמור על שער נקי. אייל משומר - אמנם היה שותף למשחק הגנה טוב אבל נראה שהוא ממשיך להיות החוליה החלשה. כשהוא עולה להתקפה הוא לרוב לא מדוייק ולא ברור לי למה נותנים לו להרים כדורים חופשיים מצד ימין אם אחת שי מיימון - בחסרונו של דקל קינן היה בעל הבית בקו האחורי. משחק מאוד אחראי שלו, הוא לא נתן ליאנקו לנשום וחוץ מכדור אחד שיאנקו הצליח לנגוח (הרבה מעל השער) מקו ה16 מיימון עשה עליו עבודה מצויינת ושקטה. משחק טוב מאוד של הבלם ג'ורג' טשיירה - הרבה ביקורות היו עליו מתחילת העונה אבל אני חושב שכמו מיימון, היה לו משחק הגנה טוב מאוד. לא הסתבך, הרחיק כדורים כשהיה צריך ובסך הכל מנע מהאוסטרים להגיע לשער. אמנם התגלו בעיות ביציאה שלו קדימה וביכולת ההתקפית, אבל זה לא מה שמצפים ממנו בתור בלם. פיטר מסיללה - הטוב ביותר מבין החוליה האחורית לדעתי. אמנם מבחינה התקפית לא תרם הרבה אבל נתן משחק הגנה מצויין עם לחימה רמה. במשחק הראשון הוא התקשה הוא צ'וי הענק אבל במשחק הזה לא פחד לתת גליצ'ים שצריך ובסך הכל היו לו כמה חילוצי כדור טובים מאוד ג'ון קולמה - עוד שחקן שספג הרבה ביקורות לאחרונה. שוב, נתן משחק טוב מאוד ושלט במרכז המגרש מבלי שהאוסטרים מפריעים כלכך. כנראה שעדיין קשה לו לשלוט בעצמו ולאחר כמה עבירות מיותרות גם ספג צהוב שימנע ממנו לשחק במשחק הראשון בשלב הבתים. מצד שני, אולי עוד יביאו שחקן על חשבונו. בירם כיאל - עשה עבודה טובה בצוותא עם קולמה. בדקות הראשון איבד כמה כדורים והתחיל לא טוב אבל חסר מהר לעניינים ואפילו ראינו ממנו בעיטה מדוייקת לשער שכמעט הפתיעה את גוסטפסון. אייל גולסה - השחקן הפחות טוב מבין שחקני חיפה. גולסה לא הצליח להיכנס לעניינים ולא קיבל הרבה את הכדור וגם כשקיבל לא הירבה לעשות פעולות חיוביות. דווקא כשבוקולי עמד על עמדת החילופים גולסה לקח כדור והבקיע שער, (שוב) עם עזרה משחקן יריב. מוחמד גאדיר - השחקן מספר 1 על המגרש בלי ספק. הילד המהיר עשה הרבה בעיות לאוסטרים שלא ידעו איך להתמודד איתו, עם תנועות הגוף שלו ומהירות. שוב ושוב בילבל אותם באגף והיה מעורב הרבה במשחק ההתקפי. בדקה ה90 גם התכבד בשער לאחר טעות מצחיקה בהגנה האוסטרים. השופט ויתר על נגיעת יד של שחקן ההגנה ונתן לגאדיר לקחת את הכדור לשער. ממשיך את הכושר הנפלא שלו מפתיחת העונה יניב קטן - ממשיך להיות בעל הבית. הכדורים עוברים דרכו והוא מנהל את המשחק בצורה טובה מאוד. בישל את השער הראשון ובסך הכל נתן משחק טוב ולדימיר דבאלישווילי - המשיך את סטטיסטיקת הכיבושים הטובה שלו באירופה. חמישה שערים בשישה משחקים. תמיד מושך אליו תשומת לב גם אם לא תמיד מקבל את הכדור. כבש שער יפה אחרי שלא ויתר על הכדור. מחליפים - כל המחליפים נכנסו אחרי השער השני כשהמשחק גם נגמר והחל להתנהל בעצלתיים. חרזי ניסה את מזלו בבעיטה חופשית שלא היה רחוקה, בוקולי ורפאלוב לא עשו יותר מידי פעולות התקפיות בעיקר היו לא מדוייקים. ------ ועוד דבר קטן. במסגרת סבב אתרי הספורט שעשיתי אתמול בלילה נתקלתי בטור שכתב חיים רביבו באתר המהולל ONE בזמן שחברו, ברקוביץ', קיפל את חפציו מעמדת השידור. רביבו כתב טוב בו הוא משבח את חיפה ונתן לכל המבקרים לאכול את הכובע. אני פשוט אצרף תמונה בה מודגשים באדום החלקים הרלוונטיים: http://img98.yfrog.com/img98/74/revivohat.Xxx חיים רביבו - בתאבון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
קודם כל ויסלה קראקוב וקופנהאגן קבוצות בהרבה יותר טובות מזלצבורג, דבר שני בית"ר פגשה אותם סיבוב לפני סיבוב המוקדמות המכריע(בו מכבי חיפה פגשה את אוקטובה), אני לא רואה במה שונה ההדחה של בית"ר מול קופנהאגן להדחה של חיפה מול רוזנבורג אבל זה לא יימנע כאן מאנשים לומר שביזינו את עצמנו בדנמרק ושאר שטויות, לעומת חלק מהאנשים כאן שקובעים שמכבי חיפה עפה מול רוזנבורג רק בגלל מזל רע(שוב, לא שונה מהמקרה של בית"ר). ראינמן, אם הייתם עוברים את מאלמו היה לכם עוד סיבוב מוקדמות מול דינמו קייב/ת'ון. ולכל אלה שאומרים שאלופות רק צריכות בליגת האלופות(מסכים במידה מסוימת) אז צריך לזכור שבשנות ה-90' שהמפעל הוקם שיחקו בו רק אלופות ולשלב הבתים הגיעו רק 8 קבוצות בתחילה ולאחר מכן 16 וגם אז אף קבוצה ישראלית לא העפילה, שעכשיו יש 32 קבוצות ומאפשרים לאלופות ממדינות חלשות לעלות בצורה נוחה אז זה קצת מפריע כי קבוצות כמו מכבי חיפה ודברצ'ן יחטפו תבוסות בשלב הבתים והפערים יגדלו.